Opublikowano 23 marca 20178 l Ja tak samo. Przez ostatnie miesiące jak judaszysko nie grałem w Destiny ale 28.03 odpalam One'a, przepraszam pana Bungie i na klęczkach ciśniemy Crotę.
Opublikowano 23 marca 20178 l Proponuję piątek 31.03. Będę akurat miał pierwszy wolny dzień więc w sobotę czy niedzielę też można poświęcić trochę czasu. Zaznaczam jednak, że interesują mnie wszystkie challenge.
Opublikowano 23 marca 20178 l Mam mieszane uczucia. Praktycznie zero nowego contentu, a armor z VoG wygląda jak coś, co pies zwrócił. Z drugiej strony... Bronie <3 DAT NECROCHASM. Także jadę z koksem jakby co, mnie w sumie obojętne czy wtorek czy piątek.
Opublikowano 23 marca 20178 l Też bym chętnie dołączył, ale nie będzie mnie do 9.04. Jak wrócę to również chciałbym skończyć raidy kilka razy.
Opublikowano 23 marca 20178 l VeSDD: Spodziewam się, że całość potrwa kilka tygodni, bo np. bronie Exotic Adept wypadają losowo, a i to tylko z raidowych Challenges, które są tygodniówkami. Więc spoko. Yap: Jaka ekipa do tej pory? Bo jeśli Piotros, Froncz, Ty -- ja mogę pewnie załatwić Josepha i Eugieniusza (ale nie na 100%) i niby szóstka już jest... No ale to w piątek, jak rozumiem. Jak ktoś ma ochotę wcześniej, cóż, będę hengałtował. Małżonce zapowiedziałem, że "we wtorek mnie nie ma".
Opublikowano 23 marca 20178 l Mi piątek pasuje, załóżmy od 18tej :) Wtorek to nie wiem czy na PS4 nie będziemy grać, chociaż jeżeli patch będzie tak jak zawsze, to pół wieczoru będzie się przygotowywać do ściągnięcia, a potem ściągać i instalować :( Na X1 jest szybciej, bo tylko się ściąga i instaluje :) Od 28.03 znowu na "chwilę" wracam do Destiny, więc jestem otwarty na propozycje każdego dnia :)
Opublikowano 23 marca 20178 l Panowie, chętnych jest/będzie mnóstwo. Oczywiście, że myślałem o Tobie Adrian, więc wstępna lista Strażników mieni się następująco: 1. Ja Yap 2. Fronch Pyotrevsky 3. Piotros 4. Dybbuk 5. i 6. Tandem Łojciec i Syn Jeśli nie będą mogli to myślę, że bezproblemowo kogoś znajdziemy. Patryk, jak tylko będziesz chętny i dostępny to i tak będziemy trzepać raid za raidem (ja planuję regularnie co tydzień).
Opublikowano 24 marca 20178 l ja odpadam bo 31 marca headbanguje na kornie ciężko byłoby mi wrócić do Vault of Glass, bo mam traumatycznie wspomnienia z tym raidem - to przez niego odbiłem się od tej gry kompletnie i wróciłem dopiero rok później, kiedy to po wielu wieczorach próbowania zrzucenia Atheona z mapy w końcu się udało i wszystkim wydropiły dobry stuff a mi cały chuj Edytowane 24 marca 20178 l przez MaZZeo
Opublikowano 24 marca 20178 l Generalnie ciekawe, co pozmieniają, bo pierwsze fotki już pokazują, że na pewno coś pozmieniali. Nie chodzi o czyste łatanie cheesów jak skakanie nad mostem w Crota, ale zmiana mechanik. Niektóre zmiany mają być na lepsze, np. mniej czasu spędzonego na Oraclach/Templarze, ale boję się też, żeby nie kombinowali jak koń pod górę z czyms innym (vide: Empowered w ostatnim raidzie). No zobaczymy, niewątpliwie na Reddicie pro-tipy będą pięć sekund po patchu ;)
Opublikowano 24 marca 20178 l Wspominali, że wszystkie eventy będą bardzo hojnie obdarowywać graczy więc nie spodziewam się by komplikowali nam życie złożonymi mechanikami i zgraniem co do milisekundy. To ma być pożegnanie więc podadzą nam wszystko tak by było to być może czasochłonne, ale do zrobienia dla dużej większości. Nie przewiduję spychania Atheona w przepaść, żeby było jasne.
Opublikowano 28 marca 20178 l Piątek 18 jestem in :) Muszę tylko trochę strajków ponakur.wiać do tego czasu bo nie grałem 2 miechy i zapomniałem jak się gra wczesniej moze tez bede ale nie chce sie deklarowac bo nie wiem jak z robota Edytowane 28 marca 20178 l przez froncz piotrewski
Opublikowano 28 marca 20178 l No i mięta, do tego czasu obczaimy challenge i jeśli będą do zrobienia to spróbujemy je pchnąć. Ja jestem lekko podjarany.
Opublikowano 28 marca 20178 l Ja bede lupal tak dlugo az wszystkie egzotyki beda na trophy wall'u wisialy. Bede tez reszte bandy molestowal o raidy.
Opublikowano 28 marca 20178 l Warto zagrać w destiny jak dwójeczka na horyzoncie? Przeszedłem kiedyś całość na PS3, w dodatki nie grałem więc się zastanawiam. Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 29 marca 20178 l No to Crota ubita wczoraj 2 razy :) Zmiany w raidzie fajne, oba challenge też :) W sumie po 2 przejściach dostałem wszystkie egzotyczne wersje primary. Z legendarnych broni, to brakuje mi 3 z Croty: Fang of Ir Yut, Oversoul Edict i Song of Ir Yut. Gorzej jedynie z armor'em, bo dostałem tylko ręce dla Tytana :( Teraz szczegóły raidu, dla tych co chcą wiedzieć wcześniej :) Abyss, same lampy można przejść samemu, ale zmiany na końcu spowodowały, że lepiej jak będzie tam więcej osób. :) Poza Ogrami i Thrallami, pojawiają się jeszcze Knighty i Wizardy. Most, powiem tyle, że trzeba przejść normalnie. Przeskoczyć z mieczem można, ale szkoda tracić na to czas, bo po wskoczeniu na wieżę lub zginięciu Warlocka mobki nie znikają. Pewnie za jakiś czas ktoś wymyśli inny sposób. No i na końcu fajna niespodzianka :) Po ubiciu Shrinker'ów na końcu korytarza ze skrzynki dostaliśmy szmatki/bondy/płaszcze oraz artefakt + inne mniej ważne rzeczy. Śpiewaczka, pierwszy challenge. Koncepcja jest taka sama, ze zmian: Wiedźmy po obu stronach wychodzą dopiero po ubiciu Knightów, a reszta bez zmian. Challenge w wielkim skrócie polega na tym, żeby Śpiewaczkę ubić mieczem :) W celu zdobycia miecza, trzeba wybić wszystkich przeciwników, oprócz Śpiewaczki. Wtedy wychodzą Ogry i Knighty. Wybijamy wszystkich przeciwników. Wtedy ze standardowego miejsca wychodzi Swordbearer, którego ubijamy i lecimy szybko ubić Śpiewaczkę. Mamy na to niewiele więcej ponad 2 minuty. W książce jest przejście do 2 minut, ale z challengem jest to dosyć utrudnione. Bez niego do zrobienia za pierwszym razem :) Na tę walkę polecam egzotyczne miecze Solarne lub Void'owe. No i jeszcze można założyć artefakt na miecz, który daje dodatkowo 20 sztuk amunicji więcej do miecza :) Ja miałem po doładowaniu 101, a normalnie mam 81. :) W zupełności ta ilość starczyła mi na wybicie wszystkich przeciwników :) Crota :D Początek wygląda tak samo, potem było zaskoczenie i wymuszona zmiana taktyki. Zmiany w samej Crocie: Oversoul włącza się jak Crota dostanie mieczem i trzeba Oversoul rozwalić. I jest dostępny kielich :) Challenge Do każdego miecza musi być inny miecznik. Miecznik nie może upuścić miecza, czyli nie można zrobić tak jak się robiło, że Hunter po pierwszym biciu upuszcza miecz, wali Crotę z mele i jest niewidzialny. Podnosi miecz i wali drugi raz. I to wszystko :) Dla chętnych zapis transmisji: https://www.twitch.tv/videos/131828177 Generalnie zmiany fajne, dropy duże, tylko za miesiąc kto jeszcze będzie chciał to robić? Ale nic to, teraz trzeba się delektować nowymi rzeczami :D
Opublikowano 29 marca 20178 l Fajnie, że poszło sprawnie. Ja wczoraj widziałem inną polską ekipę na Xboxie, która raidowała i o północy, i o szóstej rano -- no ale może po prostu jechali różne postacie. Tym, co będą w piątek raidować, polecam: -- robić asap questa od Speakera, bo potem jednym z punktów jest właśnie skończenie raidu -- robić asap questa na Necrochasma, bo potem jednym z punktów jest właśnie skończenie raidu Necrochasm jest prosty: -- Husk wypada z dowolnego Hive'a, ale drop rates są różne -- Polecam misję Shrine of Oryx (Moon) na najłatwiejszym poziomie -- Dochodzimy pod ostatnią prostą, spawnuje się ogr -- Łatamy ogra, jak wypadnie mały biały kryształek to git -- Jak nie, to wyskakujemy w przepaść i od nowa -- Cały ten loop trwa z 15 sekund, a czerwone ogry mają bardzo wysoki drop rate -- Mi Husk wypadł za czwartym razem -- Patrzymy na perki, kogo trzeba zabijać -- Thralle, wiadomo. Knights, Dreadnaught -- Mi wypadły Wizardy, a więc najlepsza farma to okolice Court of Oryx. -- No a potem trzeba raid skończyć :) BTW, w piątek będę ja i Gienek, Joseph chyba nie da rady, więc trzeba będzie dorwać szóstego. Również: nie wiem, czy mi się będzie chciało grindować Trialsy dla emblematu z księgi i paru dropów (nie miałem nigdy dobrego Glass Promontory), ale jak ktoś chętny to niech da znać na wszelki wypadek. Edytowane 29 marca 20178 l przez Dybbuk
Opublikowano 29 marca 20178 l Ten kolo jest całkiem niezły. Wszystko robi solo. Do piątku mogę nie zdążyć z questem na Necro, ale olać to. Prędzej czy później wpadnie.
Opublikowano 29 marca 20178 l > Do piątku mogę nie zdążyć z questem na Necro, ale olać to. Prędzej czy później wpadnie. Spoko, ale FWIW wszystko co trzeba zrobić do czasu raidu trwa góóóóóóóóóra godzinę.
Opublikowano 30 marca 20178 l Update: Joseph chyba jednak będzie, więc luzik. Piątek 18.00, amrite? BTW, jak wspomniałem, są trzy różne Eidolon Ally. Ja na Abyss biorę tego, co ma Crowd Control i dodaje Agility za zabijanie thralli, Special pewnie Molesto, bo ponoć z egzotyków to albo Molesto albo Zhallo. Nie wiem, bo nigdy nie przelazłem Abyssa grupą, tylko zawsze solo na niewidce ;)
Opublikowano 30 marca 20178 l Loj, tak wczesnie? Nnno ok, dostosuje sie. Hang Jury bedzie dobre czy szukac czegos mocniejszego?
Opublikowano 31 marca 20178 l Bardzo dobre, chociaż na przejście lamp ja używam Zhallo :) Potem to już Głodny Jurek :P No i pamiętajcie o mieczach egzotycznych, najlepszy solarowy. Na Crotę Gjallahorn i snajperka.
Opublikowano 31 marca 20178 l Słuuuchajcie, jest szansa, że będę wolny z 8. na 9. kwietna. Potwierdzę z czasem.
Opublikowano 31 marca 20178 l Na psstore jest promo na destiny collection za 104zl. Grałem wcześniej na PS3 w destiny i mi się podobało. Warto skorzystać z promocji i wrócić przed premierą żeby pograć bez ciśnienia i znowu poczuć klimat?? Wysłane z mojego XT1572 przy użyciu Tapatalka