Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jRPG bez losowych starć.

Featured Replies

Opublikowano

Jak w temacie. 

Dokładniej chodzi mi o to, w których grach z gatunku jrpg ( platforma dowolna ) przeciwników widać a zainicjowanie walki odbywa się np. wbiegając w nich. Jak wiemy duża ( jak nie większość ) część produkcji z gatunku posiada starcia które uaktywniają się losowo a do tego czasu oponentów nie widać. 

Chrono Trigger póki co przychodzi mi jedynie na myśl z tych "nielosowych",  podrzućcie więcej tytułów ; d

PS : Nie wymieniać pozycji w której "widoczni rywale" pojawiają się okazjonalnie. 

• Odpowiedzi 14
  • Wyświetleń 2,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z tych, w które grałem i na 100% pamiętam: FF XII, Persona 3 i 4, Breath of Fire V, Tales of Symphonia,Tales of The World, Dark Cloud 1 i 2, Valkyrie Profile 1 i 2, Star Ocean 3, Lunar: Silver Star H

• Xenosaga, The world ends with you

• chrono cross

Opublikowano

Z tych, w które grałem i na 100% pamiętam:

FF XII, Persona 3 i 4, Breath of Fire V, Tales of Symphonia,Tales of The World, Dark Cloud 1 i 2, Valkyrie Profile 1 i 2, Star Ocean 3, Lunar: Silver Star Harmony, Ys...

Edytowane przez Dajzner

Opublikowano

Xenosaga, The world ends with you

Edytowane przez 20inchDT

Opublikowano

Tales of Vesperia, Tales of Graces f, FFXIII, FFXIII-2, Crimson Gem Saga, Star ocean 1,2,3,4, Brave Story, Magna Carta 2.

Opublikowano
  • Autor

Legend of Mana tak średnio ponieważ po każdorazowym przejściu "obrazek" do przodu czy wstecz musimy i tak ciągle walczyć. Potyczka za każdym takim wejściem jest uruchamiana automatycznie i nie możemy jej ominąć czy uciec. Czasem frustrujące bardziej niż w "klasycznym" rozwiązaniu, ale fakt, stworki już tam czekają a nie wyskakują "znikąd".

Gdy ukończę FFIX z "klasycznym" rozwiązaniem co do startu walk ( notabene, kapitalna produkcja, dawno temu ukończyłem jedynie 2 pierwsze CD ; d ), chyba sobie strzelę , Star Ocean: The Second Story ; d

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano
  • Autor

Jakie rozwiązanie preferujecie ? A może jest to dla was obojętne ? Osobiście wolę "widocznych" rywali z możliwością uniknięcia potyczki ale jednocześnie moje ulubione gry z gatunku posiadają w pełni losowe starcia ( FFVI, FFVII, FFIX, DQVII ) ; d

Edytowane przez Sebastian Ś.

Opublikowano

Wszystko mi jedno jesli gra jest dobra i ilosc starc nie jest przegieta.

Opublikowano

Zalezy od gry. W Dragon Questach nie przeszkadzaja mi losowe starcia, bo walki trwaja zwykle bardzo krotko. W starszych Finalach bylo to bardzo irytujace, bo walki potrafily trwac pare minut, a przeciwnicy atakowali co kilka krokow. 

Opublikowano

Mi najbardziej odpowiadają walki z Tales'ów, widoczni przeciwnicy i maksymalna kontrola nad postacią.