Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Spoko, MS tez daje gry w ramach abonamentu, Halo3 i AC2, oh wait...

ale tylko do grudnia XD

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 743,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Xbox na FB

We at Xbox love games. More importantly, we at Xbox love gamers.

3u0b56.jpg

Opublikowano
Długo jeszcze trzeba będzie tłumaczyć tym durniom czym się różni dymanie przez 7 lat za granie po sieci i pewnie przez następne 10 lat od dymania za które dostajesz kilka gier miesięcznie, zniżki i inne pierdoły (spytaj mendrka to Ci wytłumaczy czym jest ps+).

Ja nie wiem co obóz sony ma z tym dymaniem i odbytami ale to już jest nie co dziwne......ale ok wasza sprawa.

140 na rok  czyli jakieś 12 pln na miecha ja (pipi)ie faktycznie "dymanie" za to, że mogę sobie pograć jak człowiek(non sto słyszałem płacz jak to COD;a nie idzie pograć na ps3)

To samo z KZ2 kupiłem na premierę i grać nie szło bo serwery padły no tak ale przecież jest darmo to co ja chce.....Miałem obie konsole przez dłuższy czas na obu korzystałem z online i szczerze wole dać te 12 pln na miecha niż mieć za darmo to co ma PS3 do zaoferowania.....

Opublikowano
Podaj mi źródło tego newsa, że 40-50 mln posiadaczy PS3 ma Plusa

przecież 3/4 użytkowników to nie jest 50mln. wziąłeś tą liczbe na bazie sprzedanych 74mln konsol, ale przecież masa z tych konsol nie działa już, i ogólnie ludzie kupowali więcej niż jedną konsole, dokłądnie tak samo jak z 360 - to że sprzedało sie 74mln to nie znaczy że tyle jest na świecie działających używanych konsol

pewnie jest tego z 30-40mln, i od tej liczby trzeba by robić obliczenia

btw nie mam danych co do ilości plusowiczów, chciałem tylko sprostować twoje "obliczenia" 

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Długo jeszcze trzeba będzie tłumaczyć tym durniom czym się różni dymanie przez 7 lat za granie po sieci i pewnie przez następne 10 lat od dymania za które dostajesz kilka gier miesięcznie, zniżki i inne pierdoły (spytaj mendrka to Ci wytłumaczy czym jest ps+).

Ja nie wiem co obóz sony ma z tym dymaniem i odbytami ale to już jest nie co dziwne......ale ok wasza sprawa.

140 na rok  czyli jakieś 12 pln na miecha ja (pipi)ie faktycznie "dymanie" za to, że mogę sobie pograć jak człowiek(non sto słyszałem płacz jak to COD;a nie idzie pograć na ps3)

To samo z KZ2 kupiłem na premierę i grać nie szło bo serwery padły no tak ale przecież jest darmo to co ja chce.....Miałem obie konsole przez dłuższy czas na obu korzystałem z online i szczerze wole dać te 12 pln na miecha niż mieć za darmo to co ma PS3 do zaoferowania.....

No widzisz a ja tez miałem Xboxa i PS3 i mam porównanie. Na PS3 nie miałem z Codem czy Killzonem żadnych problemów.

Opublikowano

No bo po paru dniach już to jako tako działało :P

Nikt mi nie przetłumaczy, że funkcjonalnie PSN>XBL ni (pipi)a !

Stwórz grupę zaproś wszystkich dziękuję dobranoc.

Opublikowano

Mowie o jakości w graniu po sieci. Mam 16 mb i gra mi sie rewelacyjnie. Byc moze jak ktos mieszka w puszczy to faktycznie jest roznica. Akurat grupy mi latają, takze wiesz.

Opublikowano

Szkoda tylko tej całej, w chwili obecnej zupełnie niepotrzebnej przecież, nagonki na Xbone i czarnego PR konsoli. 

no ale z perspektywy stanu obecnego, to chyba nagonka i czarny pijar się opłaciły, nie ? potrzebne to było.

(pipi)a ludzie myślimy co piszemy

Opublikowano

Dobra, do wczoraj One był nie bez powodu obiektem niespotykanego hejtingu, a mnóstwo posiadaczy 360 stawiało na PS4. Sam zamierzałem wybrać PS4, nawet jeśli zapowiedziane gry na One mnie bardziej nęciły (jak już wspominałem, głównie Forza). Te całe kombinacje z licencjami wydawały mi się dziwne, potencjalnie rzeczywiście złe dla graczy. Samo always online mnie nie ruszało.

Teraz się cieszę, że MS wycofał się z większości niepopularnych decyzji (szpiegujący Kinect podbijający cenę został). Można to nazwać przyznaniem się do błędu, można to nazwać, jeśli bardzo chcecie, skokiem na kasę i porzuceniem wizji na rzecz profitów. Korporacje i tak kierują się zarobkiem, a nie dobrem konsumentów. Koniec końców istotne jest, że ruch był wyczekiwany przez graczy.

Byłem gotów nabyć konsolę Sony, porzucić konto i ogarnąć innego pada, ale co chyba oczywiste, zawsze łatwiej jest pozostać przy marce, więc zadowolony jestem, że nowy Xbox wrócił do gry i mogę powtórnie rozważać jego zakup. To na tę konsolę wyjdą lubiane przeze mnie serie, to na tej platformie robiłem calaki, to tutaj mam jeszcze ponad pół roku opłaconego Golda. Co nie oznacza składania preordera. Dalej mówię - poczekamy, zobaczymy. PS4 pozostaje tańsze i mocniejsze (bo z tej całej Chmury na One, będzie raczej mały deszcz), więc ostateczna decyzja pozostaje dla mnie kwestią otwartą.

Co do opłat za online. Gold pozostanie minimalnie tańszy, Plus daje większe możliwości - moim zdaniem przy obecnych "możliwościach" Golda, nieco droższy Plus jest bardziej atrakcyjną ofertą. Tak czy siak, jak płacę za Golda, zapłaciłbym też za Plusa i dla większości osób na forum tego typu abonament nie stanowi problemu. Czy dla wszystkich? Niekoniecznie, bo jak widzę na FB gimberów jarających się weekendami darmowego Golda albo proszących o usunięcie opłat za granie online, można dojść do innych wniosków.

Opublikowano

Bzdura Bzdura Bzdura. To czemu nie idzie pograć w Gearsy 1 i 2 ? To czemu Halo 4 laguje co chwila, dwa największe exy od Microsoftu i za cholerę nie idzie normalnie pograć. To jest właśnie dymanie soul, dymanie, bo uwierzyłeś, że to płacenie coś daje, a Microsoft nie dał ci tak naprawdę nic w zamian, nawet głupiego youtube uruchomić nie możesz bez golda :thumbsup: Tak więc różnica między nami jest taka, że ja wiem, ze jestem dymany, a ty z tego nie zdajesz sobie sprawy :P

Jedyne co otrzymałeś, to X game chat za 150 zł, gratuluje ;)

Żeby nie było, nie podoba mi się płatny online w PS4 tak samo jak w x360, ale będę płacił, bo będę chciał grać. Oczywiście zależy to od tego, czy Sony da nam np. dedykowane serwery, ale mocno w to wątpię.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Co do opłat za online. Gold pozostanie minimalnie tańszy, Plus daje większe możliwości - moim zdaniem przy obecnych "możliwościach" Golda, nieco droższy Plus jest bardziej atrakcyjną ofertą.

a w ogóle znane są już ceny tych abonamentów w różnych konfiguracjach ?

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Tak czytam i nie mogę zrozumieć jak ludzie potrafią być głupi, dziwota później że w Polsce jest źle jak tak mądre osoby chodzą na wybory.

Ludzie pamiętają czasy z przed 7 lat porównują to co było 7 lat temu z tym co się dzieje obecnie, bez chwili namysłu stawiają osądy i własne proroctwa, wy wiecie że osoby odpowiedzialne za marketing i poczynania 7 lat temu już dawno w Sony nie pracują?

Płacz o cene 7 lat temu,ale nikt nie brał pod uwagę że był to najtańszy i zresztą do tej pory jeden z najlepszych odtwarzaczy BR ale o czym tu mowa jak połowa pewnie dalej na HD Ready siedzi.

Śmianie się ze zwolenników Sony że nagle płatny on-line im nie przeszkadza, (pipi) wy Xboty powinniście dodawać Sonoklapom otuchy, jechali was 7 lat i jak widać nie takie to straszne było. Ale ale, nie jest to do końca takie straszne bo przynajmniej gry będą gratis do tego zestawu, Xboty tego i tak nie zrozumieją bo oni nic nigdy za darmo nie dostali, nauczeni że to od nich sie bierze.

Swoją drogą F2P będzie prawdziwym F2P,w przypadku X1 będzie to F2PAP czyli (Free to play after pay) ponieważ nie będzie wymagany abonament na konsoli Sony do grania w gry F2P.

A najlepsze jest to że taki Don oczekuje pokłonów w strone MS,czemu? Zobaczyli ilość pre-orderów,ilość hejtu jaki się na nich wylał to i tak cud że zareagowali bo po ostatnich ich rewelacjach to wszystkiego można było się spodziewać, zresztą sami 4 dni temu mówili że z tego się nie wycofają.

W jakiej sytuacji będą osoby które jednak kupią X1 a no można porównać to do mieszkania z gwałcicielem w jednym domu, parę dni temu pozamykał on wszystkie drzwi i okna zdjął spodnie i miał zabrać się do gwałtu wiernej/naiwnej części Xbotów po czym jednak zrezygnował z tego bo odeszła mu ochota, ale przecież co się odwlecze to nie uciecze będziemy dalej mieszkać pod jednym dachem, nie znacie więc ani dnia ani godziny.

PS.Zapomniałem dodać że taki Don i w tym gwałcicielu widzi pozytywy, kto wie może ma fajne wibratory.

Opublikowano

Exact pisze jak jest!

Opublikowano

Dziwi mnie tylko fanatyzm fanboyow iksa i szukanie plusow na sile tylko dlatego, ze sie placi za XBL.
Ja wole miec online za free niz placic za czata abonament co miesiac, pogadac to ja sobie moge za free na Skype, ale nie - na XBL moge zakladac grupy - wow !

Do tego wysmiewanie gier w Playstation Plus - ze niby starocie i sredniaki, a szescioletnie Halo 3 to co niby ma byc ? Nowosc, ze hej - gra moze i byla fajna lata temu, ale po niej ukazalo sie juz kilka nowych czesci, to samo tyczy sie Assassins Creed II.

I co - ze niby teraz xboty maja polewke, ze online na PS4 bedzie platny - sami placicie od niego od lat i dajecie sie walic bo nie dostajecie nic w zamian (sorry macie czata i grupy), a na PS4 beda przynajmniej gry z plusa w abonamencie, ale to nic bo pewnie XBL bedzie i tak lepszejszy bo.... bo tak !

micro$oft jest jak pijawka, ciagnie kase, leje z graczy wymyslajac kolejne absurdalne rzeczy, a fanboye i tak sie ciesza bo przeciez jest innowacja i rewolucja na calego !

Edytowane przez saptis

Opublikowano

No właśnie jak mozna zaufać firmie, ktora zachowuje sie jak choragiewka? Dzisiaj tak, jutro inaczej, a za dwa dni? O nie zdala o tego typu zachowań..śmierdzi, mocno śmierdzi.

Dżizas typie, to tylko kawałek elektroniki i gierek, nie kobieta ani człowiek rodziny. Ochłoń bo bul dupy sprawił że nie myślisz trzeźwo.

Beke mam z tego waszego niesmaku. Skoro tak to bądzcie konsekwentni i przeanalizujcie dalej kupno PS4 po tym co się działo dzisiaj rano z PS3 i jego aktualizacją softu.

A co ma piernik do wiatraka? soft to niezmierzony błąd Sony, a nie chęć dymania dla zysku. Poważnie dostrzegasz tutaj jakąś analogię?

I gdybym miał niefart to Sony by mnie wydymało na jeden, nie działający kawałek plastiku.

Rzeczywiście analogii nie ma, bo sprawa z brickującymi konsolami stała się faktem, w przeciwieństwie do DRM i używek Microsoftu.

tak jakby MS nie wypuszczał wadliwych aktualizacji do Windowsa, nie tak dawno była jakaś do win7.

Opublikowano

to porównanie z mieszkaniem z gwałcicielem całkiem pasuje

ja bym jeszcze dodał że sytuacja wyglądała tak że typ już sie zaczynał do was dobierać, ale nagle zadzownił dzownek do drzwi (brak preorderów) i gość na chwile wciągną spodnie żeby sprawdzić kto przyszedł, ale jak tylko droga będzie wolna to dalej sie zabierze do zabawy (czyli jak już ludzie kupią)

Opublikowano

Parę gier to masz wliczając Vite i PS3. Na PS4 będziesz mial jedna.

Opublikowano

PS.Zapomniałem dodać że taki Don i w tym gwałcicielu widzi pozytywy, kto wie może ma fajne wibratory.

Don ci napisze, ze jestes dziwny, ze po takiej probie gwaltu odczuwasz w ogole jakis niesmak.

A zaraz potem, ze Sony to pazerne skurtyzanysyny bo w 1995r. wydali PSX z jednym padem a zawsze w konsolach byly dwa. :sorcerer:

ladnie teraz panie moderatorze?

+ Dodał MODERATOR

teraz ładniej

colin daj sobie na wstrzymanie. ku.rwy przechodza a sku.rwysyny juz nie? slabe.

Edytowane przez Mejm

Opublikowano

Microsoft popelnia blad za bledem... a wystarczylo zrobic fajna prezentacje podczas xbox reveal, pokazac moc exclusive'ow i wytlumaczyc jasno swoja wizje, a problemu by nie bylo. Kazdy potencjalny kupujacy natomiast otrzymal wiadomosc TVTVTV i DRM... 

Opublikowano

Ktoś tu pisal ze PS4 lepiej się sprzedaje na Amazonie niż Xone

Jak widać, zaproponowane przez Microsoft restrykcje w Xboksie One, były główną przyczyną słabej przedsprzedaży nowego next-gena. Po wczorajszym oświadczeniu amerykańskiego potentata, w sieci pojawiły się masa głosów, jakoby wojna konsol dopiero teraz się rozpoczęła. Patrząc na statystyki sklepu Amazon UK - ciężko się z tym nie zgodzić.

Jak pokazują szczegółowe słupki, zmiana podejścia do klientów przez Microsoft, zaowocowała rekordowym wzrostem zamówień na Xboxa One, a tym samym zepchnięciem z pozycji lidera PlayStation 4. Jak widać zdrowa rywalizacja dwóch platform na dobre wróciła

Możemy więc oczekiwać powrotu do dawnych metod PR i znanych nam zagrań przeciwnych sobie obozów? A może czeka nas jeszcze epilog tego zorganizowanego na wielką skalę przedstawienia?

Edytowane przez Szprota

Opublikowano

tak jakby MS nie wypuszczał wadliwych aktualizacji do Windowsa, nie tak dawno była jakaś do win7.

OMG, a czy dyskusja tutaj się toczy o Windowsie O_O!? Przecież to jest zupełnie coś innego, co ma piernik do wiatraka? A Sony wypuściło zepsutą MP3-jkę* i co z tego?

Swoją drogą ładnie dajecie z tymi porównaniami, co jedno to bardziej zryte i bez sensu ;D. Dorabiać jakieś ideologie do kawałka plastiku na którym kilkanaście korporacji trzepie miliardy...

*oczywiście zmyśliłem to, ale znowu: jakie to ma znaczenie?

Opublikowano

A Sony wypuściło zepsutą MP3-jkę* 

*oczywiście zmyśliłem to, ale znowu: jakie to ma znaczenie?

nie zmyśliłeś tylko przejęzyczyłeś, to nie sony a właśnie MS wypuściło zepsutą mp3.... ZUNE pamięta to ktoś? nie? no właśnie..

ale wracając do tematu, to zamiast sie cieszyć że sprawa chociaż troche wraca do normalności, i z pewnym optymizmem, acz z rezerwą patrzeć na nową generacje, to niektórzy ledwo co wstali z kolan a odrazu wracają do poprzedniej retoryki rodem z filmów o Hulk'u - "XBOX MIAŻDŻY!!!" 

czy nie da sie normalnie i spokojnie rozmawiać? (tak tak wiem że to CW, ale mimo wszystko)

jak narazie obie konsole sie wyrównały z grubsza, to jakie komu gry sie podobają to jest kwestia gustu dlatego jeden poleci na forze a drugi na drive club (pewnie obie będą identyczne), sprzętowo jest podobnie, funkcjonalnośc jest podobna, po co te wojenki? 

pozostaje tylko sprawa że użytkownicy XO będą siedzieć na DRMowej bombie która w każdej chwili może wybuchnąć, ale to pewnie będzie w dużej mierze zależało od pobocznych wydawców - założe się że w przyszłości znajdzie sie wydawca który wypuści gre "crash test" - jakąś znaną lubianą marke która będzie miała blokade używek i może always online, i będzie obserwował  - czy sprzedaż gry będzie na podobnym poziomie co innych dobrych gier bez blokad? jeśli tak to prawdopodobnie zaraz potem spadnie lawina innych wydawców i na koniec z samymi konsolami i rozwiązaniami hardwerowymi - i w ten sposób wprowadzą blokady

chyba że właśnie gracze sie zjednoczą tak jak to zrobili teraz w walce z XO - i wydawca tej "testowej" gry zobaczy że jej sprzedaż mimo braku obiegu wtórnego jest znacznie mniejsza niż by można sie spodziewać, i jeśli tak sie stanie to zapewne znowu sytuacja z blokadami zostanie odparta i gracze wygrają kolejną bitwe (chociaż nadal będzie to bitwa w wojnie z wiatrakami)

mówię jak jest

01uj70g_JrJOGzG1JNltum7EfSyLgB5QsMiQDM45

Edytowane przez Yano

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.