Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Mnie nie obchodzi że ktoś tam sobie gra w 4 K, 120FPS, ja mam nieduży Full HD TV w sam raz pod PS4, cena się zgadza, czekam na The Order 1866 i inne gry od Sony. Jedna gra od ND >>>> 10 gier od Cryteka w 4 K.

Mówię jak jest.

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kurde szkoda drzec szaty o jakiegoś crapiastego bf dla noskilli i kazuali. Szkoda tylko, że na ps4 nie ma w grać na premierę, czy tylko mi sie wydaje że to najsłabszy startowy line up od kilku lat?

wydaje Ci się, chyba jeszcze nigdy aż tyle dużych marek nie było gotowych na start konsoli. Z drugiej strony jak ktoś nie lubi fps to na prawdę na chwilę obecną nie ma czego szukać na next genach

Ale ja nie mówię o jakis fifach czy asasynach przeciez xD nikt o zdrowych zmyslach nie wyda na to 1,7k płn.

wydaje 1800 zł żeby sobie z ojcem w Fife 14 pograć, jakiś problem ?

Możesz nawet nak.urwiac w asasyna z prababcią, co mnie to interesuje lecz nie oznacza to, że nie mogę mieć swojego zdania.

jak masz kogoś obrażać, to zachowaj je dla siebie, to że jesteś bidak cebulak, nie znaczy, że drugi nie może wydać 1800 zł dla grania w Fifę 14 w lepszej grafice bo chce i go na to stać.

Powtarzam jeszcze raz jeśli bym chciał grać w FIFE w 1080p/60fps to zrobiłbym już to dawno. Dla niekumatych ulepszyłbym sobie PC. 

fifa 14 nie jest tym samym na PC co na PS4, chcę grać w Fifę i wiem o tym już dawno, dla nie kumatych PC śmierdzi

ZIomek ja nie wiem co ty sie czepiłeś chcesz to se wydawaj na jakieś odgrzane z tej generacji kotlety nawet 5k gów'no mnie to obchodzi. Najwyżej bedę miał z tego beke i tyle.

Opublikowano

No co jak co ale FIFA na PS4/X1 to zupełnie inna bajka niż na PC. EA i Sony/MS robią starą sztuczkę z obecnej generacji.

Opublikowano

No zobaczymy, ponoć niby ma być ten nowy engine, ale jak narazie to oprócz większej rozdziałki i 60fpsów (potwierdzone info tak?) nie widzać różnic na gameplejach. Dla mnie lepiej prezentuje się PES 2014 na PC (te animacje) a fifa to łyżwy na trawie. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Na gameplayach rzadko widać roznice, tak było z FIFA 10>11>12>13>14. Roznice na YT wydawaly się minimalne, a gralo się jednak zupełnie inaczej.

Poza tym, nawet jak edycja 14 na nowej generacji będzie przejsciowka, to już FIFA 15 może zarzadzic, jeżeli przeskok silnika będzie jak na obecnej.

Uzytkownicy komputerow chyba dopiero po 4 latach dostali wlasciwe pilki od tego samego teamu...

Opublikowano

Moze rodzice kupili mu tego PC do nauki I poprostu nie wie jakie ma bebechy :<

Opublikowano

Na gameplayach rzadko widać roznice, tak było z FIFA 10>11>12>13>14. Roznice na YT wydawaly się minimalne, a gralo się jednak zupełnie inaczej.

Poza tym, nawet jak edycja 14 na nowej generacji będzie przejsciowka, to już FIFA 15 może zarzadzic, jeżeli przeskok silnika będzie jak na obecnej.

Uzytkownicy komputerow chyba dopiero po 4 latach dostali wlasciwe pilki od tego samego teamu...

100 % prawda, dla laika takiego jak ja to te Fify/PESy na pierwszy rzut oka niczym się nie różnią, ale jak ktoś gra na poważnie w to, np. mój brat to od razu widzi w różnicę. Diabeł tkwi w detalach.

Już zapowiedzieli że Ignite ma być tylko na PS4/X1 więc każda inna platforma dla poważnego gracza nie istnieje

Moze rodzice kupili mu tego PC do nauki I poprostu nie wie jakie ma bebechy :<

Hehe, PC do nauki, a prawda jest taka że 50 % internet, 50 % gry, filmy itp. 

Może jakąś prezentację się zrobi, ściągnie podręcznik z chomika a dla większości ludzi PC to maszynka do neta/filmików/gier,Skype itp.

No chyba że ktoś pracuje.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

suteq sie osr,ał na miętowo, wiec mozna założyc ze komp za 1200 jednak nie wyswietli B4  w ultra

Opublikowano

Osobiscie moge sie z kims zalozyc w tym momencie ze wydajac 3000zl na komputer z monitorem nie ma szans uciagnac takich detali jak na PS4.

Pomijam fakt ze textury w kazdym filmiku z youtuba wygladaja na LOW/MEDIUM

Opublikowano

suteq sie zbłaźnił, teraz pare dni ciszy lub bedzie tak jak Milan pisze że wyskoczy z tekstem o bólu dupy xD

Miazga już jakiś czas temu próbowałem sie w tym temacie dowiedzieć o kompie za 1200pln który odpala gry lepiej niż next geny i wtedy tez każdy ingnorował posty

Tak czy inaczej jaranko przynamniej u mnie wzrosło co do next gena, nie ma co sie srać o brak 1080p biorąc pod uwagę początek obecnej generacji np Gun a pózniej RDR

Jedyne co teraz muszę zmienić to tv, i z tego co da sie wyczytać najlepsze ledy robi Sony

Opublikowano

Osobiscie moge sie z kims zalozyc w tym momencie ze wydajac 3000zl na komputer z monitorem nie ma szans uciagnac takich detali jak na PS4.

Ale pod ps4 też potrzebujesz sprzęt do wyświetlania tego wszystkiego. Komputerowcy chyba nie kupują monitorów droższych od swoich stacjonarek, z telewizorami pod konsolki jest odwrotnie. Wydatek na w miarę dobrego kompa z monitorem to praktycznie to samo, co ps4 z telewizorem (o ile ktoś nie kupuje 32" byle góvna).

Opublikowano

Osobiście mogę się z kimś założyć w tym momencie ze wydając 3000zl na komputer z  Windowsem nie ma szans uciągnąć takich detali jak na PS4.

Pomijam fakt ze textury w każdym filmiku z youtuba wyglądają na LOW/MEDIUM

@fixed jak już to tak aniżeli z monitorem bo to tak samo jak byś do konsoli doliczał nowego TV to tak żeby się nie czepiali ;)

Opublikowano

Po bfie jestem pewny,ze 1080p na konsolce SONY to bedzie standart.Troche przykro jak sie czyta przyglupow,ze konsole na starcie juz za slabe,bo nie wyswietlaja 1080p.

Bf jest specyficzna gra z specificznym multiplayerem.Duzo sie dzieje,,mnostwo graczy do tego trzeba miec naprawde dobry sprzet,aby pograc na wysokich detalach przy plynnych fpsach.

A to jest dopiero pierwsza gra Dice na next genie,jakby odpuscili current geny to bylo by pewnie jeszcze lepiej,bo za sprzet warty 400$ to chodzi jak marzenie.

Jestem pewny,ze nawet gry z otwartym swiatem jak Divison,Scrolls online,gta,rdry,watch dogsy bez problemu beda 1080p w bardzo dobrej oprawie graficznej ale w 30fpsach.

Zaraz ktos napisze 30fps to nie next gen,ale na chooj np do takiego gta czy scroll online 60fps? (Jesli mogli by obnizyc do 30 i napewno to zrobia) za to dac,wiecej ludzi na ekranie,bajerow,destrukcji.

Zreszta sprzedaz gta pokazuje,ze chyba wiekszosc graczy ma gdzies plynnosc rozrywki,bo czasami gta chrupnie i tak sie ludzie dobrze bawia.

Opublikowano

Bo nie mają alternatywy. Po co do GTA 60 klatek ? Omg xD

Opublikowano

The PlayStation 4 version of Battlefield 4 requires 34.9GB of storage space, VideoGamer.com can reveal.

In comparison, the PC version requires around 24GB, while a complete installation of the Xbox 360 version comes in at around 14GB. An installation size for the Xbox One version is not yet known.

The PS4 install size comes in slightly below that of rival shooters Call of Duty: Ghosts and Killzone: Shadow Fall, which are said to require 49GB and 39.7GB respectively. Knack is also expected to require around 37GB.

PlayStation 4 ships with an internal 500GB hard drive, but with large mandatory installations, it’s looking increasingly likely that gamers will be able to max out the available space in no time.

Battlefield 4 launches on Xbox 360, PlayStation 3 and PC this Friday, November 1, with Xbox One and PlayStation 4 versions to follow at the launch of each console.
Opublikowano

twórcy CODa kolejny raz pokazują jakimi sa partaczami, nie dośc że gra jest brzydka jak gry sprzed 5 lat, wymaga super pc, nie osiąga 60fps ani full HD na konsolach, to jeszcze zajmuje na dysku 50gb? chyba napchali tam cegieł żeby tyle ważyło O_o

Edytowane przez Yano

Opublikowano

60 FPS-ów to osiąga.

Opublikowano

twórcy CODa kolejny raz pokazują jakimi sa partaczami, nie dośc że gra jest brzydka jak gry sprzed 5 lat, wymaga super pc, nie osiąga 60fps ani full HD na konsolach, to jeszcze zajmuje na dysku 50gb? chyba napchali tam cegieł żeby tyle ważyło O_o

AI psa przeciw lotniczego mocno obciaza CPU (o next genowych rybkach nawet nie wspomne) takze wszystko w normie.

tumblr_mnj5ugbu8F1s86x9xo1_500.gif

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Nie chce pierdzielić głupot ale patrząc na singla bf4 na porównanie aktualnej generacji a nowej to- gdzie jest ta przepaśc technologiczna, która na papierze daje ponad 10 krotna przewagę [s4 nad ps3?:O

Powaga nie widze tutaj różnicy aż takiej jak by sie wydawało, że powinna być. Patrząc jak wygląda BF4 na obecnej generacji to next geny powinny taka grafikę z wiadomo lepszymi teksturami oświetleniem itp pociągna w 1080p i 60fpsach z palcem w odbycie. No (pipi)a geometria obiektów jest chyba identyczna na obu generacjach.

Nasówa mi się w zasadzie jedno- DICE w przypadku obu konsol NG dało sromotnie dupy z optymalizacją tej gry. Albo mieli mało czasu albo jakiś lewy team się tym zajmował.

Opublikowano

Dobrze,ze sie nie zaklades:

http://www.morele.net/inventory/info/UrmRj/

http://allegro.pl/monitor-samsung-syncmaster-2243lnx-21-6-i3664990266.html

Monitor uzywany.

Lacznie: 3013zl ;)

Open beta,wiec spadki fps byly duze. Ale gra dziala na ultra.

Edytowane przez Zaqair

Opublikowano
Nie chce pierdzielić głupot ale patrząc na singla bf4 na porównanie aktualnej generacji a nowej to- gdzie jest ta przepaśc technologiczna, która na papierze daje ponad 10 krotna przewagę [s4 nad ps3? :o

Obejrzyj sobie Call of Duty 2 na Xboxa 360. Albo Gun. Widzisz wiele różnic w porównaniu do PS2?

Opublikowano

cod2 - tak

gun- wiadomo ze kosmetyka.

Zreszta skoro sugerujesz że to sa gry cross platformowe- tym bardziej nie widze usprawiedliwienia braku na obu next genach 1080p i 60fps

Opublikowano

Osobiście mogę się z kimś założyć w tym momencie ze wydając 3000zl na komputer z  Windowsem nie ma szans uciągnąć takich detali jak na PS4.

Pomijam fakt ze textury w każdym filmiku z youtuba wyglądają na LOW/MEDIUM

@fixed jak już to tak aniżeli z monitorem bo to tak samo jak byś do konsoli doliczał nowego TV to tak żeby się nie czepiali ;)

No to jeszcze gorzej. Każdy już ma W7 i jeśli nie zmienia na W8 to zostaje całe 3 kafle na kompa który spokojnie uciągnie BF4 na ultra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.