Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 748,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Coś pięknego, najwyższa półka gier multiplayer. Jaczes nie zna, woli grać w nijakie bijatyki.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Dobra to najpierw zaczniemy od tego co Yeti napisal...bo zaczyna sie standardowe pajacowanie...

1080p vs 720p - WTF is this? Obie konsole obsluguja rozdzielczosc 1080p. Prawda natomiast jest taka, ze CoD na PS4 bedzie w 1080p, a na Xbox One w 720p... i chyba AC4 tak samo. Jezeli natomiast chodzi o BF4 to na PS4 bedzie 900p, a nie 1080p. Wiec jakos nie za bardzo zgadza sie to co Yeti napisal.

399$ vs 499$ - jak juz sie dopieprzam to sie dopieprzam... $399 vs $499 tak sie poprawnie zapisuje wartosci w dolarach.

premiera za kilka dni vs premiera w 2014 kiedyś tam - rozumiem, ze Yeti nawiazuje do premiery w Polsce... tak wiec nie ma najmniejszego sensu i podawania cen w dolarach. Powinien powyzej podac ceny w PLN. Jezeli jednak upiera sie przy dolarach, to premiera jest 15 listopada vs 22 listopada. 

1.8tf vs 1.2tf - czytajac powyzsze bzdury, moge spokojnie zalozyc, ze to rowniez jakis pseudotechno belkot sonybojka. Nawet przy zalozeniu, ze to co napisal jest prawda to jakie znaczenie ma to dla gracza? Zadnego. Gracz nie pisze gier na konsole, wiec nie interesuje go tf czy inne ch.je muje

GDDR5 vs DDR3 - j/w

Naughty Gods vs nic  - wracamy do tematu tego kto lubi jakie gry. Naughty Dog, moze robic dobre czy bardzo dobre gry, ale Microsoft rowniez posiada swoje wewnetrzne studia ktore robia AAA gry. Pisanie, Naughty Dog vs nic pokazuja brak jakiegokolwiek pojecia o branzy. 

Nadkonsola vs podkonsola - seriously? na powaznie mam takiego usera brac... serio? chyba sobie jaja robicie.

Powody dla ktorych nalezy wybrac jedna konsole nad druga napisalem powyzej. Dla mnie sprawa jest oczywista... jestem fanem gier, gry to moje hobby. Jestem w stanie kupic obie konsole, to kupuje obie. Uwielbiam grac w swietne gry i w nie gram na obu platformach. Nie jestem fanem Nintendo i gry Nintendo nie przypadaja mi do gustu, dlatego nie posiada Wii U. Nie znaczy to jednak, ze Wii U nie posiada swietnych gier i nie jest swietna konsola. 

Co ma Xbox One lepsze niz PS4. 

Xbox One ma lepszy lineup gier na premiere. 

PS4 ma lepsza cene, lepsza rozdzialke w grach multiplatformowych i premiere w Polsce. 

Ja rozumiem, ze YETI bedzie siedzial nad PS4 gdy ja w koncu kupi i bedzie po prostu sobie trzepal z predkoscia 1.8tf ale licza sie gry. A w tej dziedzinie przoduje konsola Microsoftu.

Jakie brednie, Zeratul trzeźwy jesteś?

1080p vs 720p - obie konsole obsługują rozdzielczość 1080p, tylko na dzień dzisiejszy tylko FM chodzi w 1080p, a każda inna gra w 720p (nie wiem co z AC). Na PS4 wygląda to tak, że każda gra chodzi w 1080p oprócz BF4 i jego 900p. Widzisz tą różnice?

399 vs 499 - spoko, niech będzie $ przed liczbami, nie zmienia to faktu, że Xone jest o $100 droższy.

Premiera - co ma cena podana w dolarach do czasu premiery? Rzeczywistość jest taka, że Xone jest o 100$ droższy czy o to 300zł i pojawi się na polskim rynku później.

Moc konsoli - liczby są prawdziwe i dla gracza nic nie znaczą, ale dla twórców gry już tak, co będzie widać po grach i po minach graczy (zależy kto jaką konsole wybierze)

Naughty Dog - tu oczywiście był trolling, bo nie każdemu pasują gry tego studia.

Tak liczą się gry, co doskonale pkazuje końcówka tej generacji, o liczbę gier na PS4 nie ma co się martwić.

NBA 2k14 przeciez tez smiga 1080p na Xbox One i PS4

Fifa 14 smiga 1080p na Xbox One i PS4

wiec nie jest to tylko Forza 5 na Xbox One. Sposrod 11 multiplatform Day One ktore posiadaja roznice w rozdzialce poza AC4, BF4 i CoD?

Problem z walutami polega na tym, ze nie masz racji. Nie mozesz dodac sobie 300zl do ceny Xbox One i przeliczyc na zlotowki bo cena konsol w Polsce jest oparta na euro minus polityka cenowa poszczegolnej firmy w danym kraju.

Jezeli chcesz patrzec na cene w US, to rzeczywiscie Microsoft straszy cena o $100 wyzsza za Xbox One niz Sony chce za PS4, ale jako osoba ktora nie widziala problemu w cenie $600 za PS3 7 lat temu, gdzie $600 bylo troche wiecej warte niz dzisiaj, to tak lekko hipokryzja zajezdzasz.

Odnosnie premiery w Polsce to nie jest to specjalnie utrudnienie dla graczy, gdyz koniec koncow mozna konsole zamowic na amazonie. Dla chcacego nic trudnego, ale zgadzam sie, ze jest to policzek w twarz. Po calej wielkiej akcji wprowadzenie konsoli do Polski, akcji VIG, Fun Day, wprowadzeniu Xbox Live, teraz Microsoft po prostu powinien pojsc za ciosem, a nie robic krok w tyl. 

Moc konsoli - te liczby dalej nic nie znacza. Liczy sie bardziej architektura,. sytuacja PS3X360 pokazala nawet jak bardzo. Roznica jest, ale nie jest ogromna. 

Odpowiadajac na pytanie Messerk'a - bedac calkowicie szczerym to nie wiem jaka konsole polecic. Na papierze PS4 wyglada zdecydowanie lepiej. 

Opublikowano

Moc konsoli - te liczby dalej nic nie znacza. Liczy sie bardziej architektura,. sytuacja PS3X360 pokazala nawet jak bardzo. Roznica jest, ale nie jest ogromna. 

Weź już przestań spierać się (po raz kolejny) z innymi na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.

W samym tym temacie już pewnie kilkanaście/kilkadziesiąt razy było pisane, że Xbone i PS4 są zbudowane na praktycznie takiej samej architekturze i różnią się przede wszystkim czystymi zasobami. Po prostu Xbone ma słabsze wersje podzespołów (głównie GPU i RAM bo o CPU w PS4 nadal wiadomo niewiele.. ale najpewniej jest to samo co X'ie) z tej samej rodziny, co PS4.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

W current genach liczby nie znaczyły nic, ponieważ, faktycznie - obie konsole miały odmienne architektury, więc ciężko było zmierzyć moce.

Next geny to inna para kaloszy - obie architektury są praktycznie takie same (z korzyścią dla PS4), więc teraz liczby już faktycznie coś znaczą.

"Różnica jest, ale nie jest ogromna" - wiesz to skąd? Przeczucie? Ja myślę, że różnica jest większa niż w przypadku obecnej generacji. Ale to moja opinia.

Opublikowano

Weź już przestań spierać się (po raz kolejny) z innymi na tematy o których nie masz zielonego pojęcia.

W samym tym temacie już pewnie kilkanaście/kilkadziesiąt razy było pisane, że Xbone i PS4 są zbudowane na praktycznie takiej samej architekturze i różnią się przede wszystkim czystymi zasobami. Po prostu Xbone ma słabsze wersje podzespołów (głównie GPU i RAM bo o CPU w PS4 nadal wiadomo niewiele.. ale najpewniej jest to samo co X'ie) z tej samej rodziny, co PS4.

Ja mam takie pojecie o mocy konsol jak wy czyli zadne... roznica polega na tym, ze ja tego nie ukrywam 

Opublikowano

Oficjalny gameplay Watchdogs na niby z XOne, był puszczony z PS4 :)

lIfoRJU.jpg

Opublikowano

Oficjalny gameplay Watchdogs na niby z XOne, był puszczony z PS4 :)

lIfoRJU.jpg

No no pięknie :rofl:

Opublikowano

To nie jest żaden oficjalny gameplay niby z Xbone, tylko stary filmik który kiedyś Ubi wypuściło.

A i ponoć dotychczas pokazywali tylko wersję z PC.

Opublikowano

Ostatnio Escapist pokazał gameplay NFS Rivals z Xbone, choć jeden moment zdradził, że to była jednak wersja na PS4 xD Beka.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Myślę,że pisanie "beka" przy każdej wpadce xbone mija się z celem,gdyż konsola stała się synonimem tego słowa.

Opublikowano

KI robi wrazenie mimo  ze jest w  sd, i sobie przez chwile pomyslalem, "fajnie by było  w to pograc".

Pozniej doszlo do mnie ze zanim w KI bedzie tryb dla 1 gracza to wyjda inne bijatyki i nikt  o KI nie bedzie myslal.

Nawet to musieli s(pipi)ic, bierzesz KI i nie masz nawet trybów ktore mialo mortal kombat 1.

Opublikowano

KI robi wrazenie mimo  ze jest w  sd, i sobie przez chwile pomyslalem, "fajnie by było  w to pograc".

Pozniej doszlo do mnie ze zanim w KI bedzie tryb dla 1 gracza to wyjda inne bijatyki i nikt  o KI nie bedzie myslal.

Nawet to musieli s(pipi)ic, bierzesz KI i nie masz nawet trybów ktore mialo mortal kombat 1.

Tylko versus? Żartujesz, prawda?

Edytowane przez mate5

Opublikowano

nawet nie wiem czy practice bedzie

Opublikowano
i sobie przez chwile pomyslalem, "fajnie by było  w to pograc".

nie zapominasz się czasem?

Opublikowano

dla rownowagi napisze ze wstydzilbym sie kupic konsole na ktora wychodzi takie scierwo jak dr3.

Opublikowano

Przez ten toster nigdy nie wiem czy Milan pisze poważnie czy nie.

Opublikowano

dla rownowagi napisze ze wstydzilbym sie kupic konsole na ktora wychodzi takie scierwo jak dr3.

Ale knack to juz spoko?
Opublikowano

slaba platformowka,  a nie gimbaza rage z gta jako main story w przebraniu rekino-prostytutki

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Ale knack to juz spoko?

Tak, bo w 1080p.

To był filmik z wersji na xone, już został usunięty.

http://www.youtube.com/watch?v=Zgy4-iHInu8

untitled5nkaf.png

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Micro moze wybrnac z  tarapatów, wypatroszyc One, wsadzic ps4 i ogłosic ze konsola jest tak mocna ze emuluje rowniez konkurencje. Nikt i tak sie nie dowie, bo kinect wylaczony, a gry ladniejsze  u konkurencji.

Edytowane przez _Milan_

Opublikowano

Jest gdzieś podobny gif z bebechami x1 i kinecta, albo chociaż zdjęcia w wysokiej rozdzielczości?

SONY mogłoby dla jaj na ten swój event wynająć Antonio, żeby zrobił minę rozkoszy przy ps4. Chyba go ostatnio widziałem w reklamie gumy do żucia, więc drogo by ich nie kosztował raczej.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.