Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Co do fps-ów w kwestii PC vs. Konsola, to łatwo wywnioskować. Kiedyś to na PC były fps-y, które pozostawały w sferze marzeń konsolowców, a jak coś skapnęło na konsolę (i było grywalne na padzie) to było święto. Teraz sytuacja jest inna - wychodzą na konsole fps-y których próżno szukać na PC ;)

i są do dupy jak resistance czy killzone :x

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

No same killery, które staną się klasykami gatunku  jak Quake,Q3,UT,CS, Wolfenstein:Et, BF2 itd, o których ludzie będą mówić nawet po wielu latach.

Tjaaa :rofl: :rofl:

Prawda jest taka, że poza paroma wyjatkami, gry fps od dłuższego czasu ssą pałkę niemiłosiernie i to obojętnie na jaką platformę są wypluwane. Jedynym miłym zaskoczeniem tego mijającego roku jest nowy Shadow Warrior, który daje mi nadzieję, że nadal można zrobić solidnego fpsa w staroszkolnym stylu.

Mirrors Edge myślę, że zostanie zapamiętane na długo.

Opublikowano

ME to też nie jest FPS, ma co najwyżej widok w FPP.

Opublikowano

W sumie, strzelać się da. No ale dobra. Myślałem że napisał FPP.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ale jednak nie nazwałbym tego FPSem.

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

OMG, jak ludzie wymieniają Girsy i takie ME jako fpsy to ja nie mam pytań i szkoda tracić czas na gadkę na ten temat XD

Opublikowano

darkwatch

Opublikowano

Wiadomo , że dzięki PS3 i X360 bardzo się poprawiło z FPS-ami na konsolach. Nigdy jeszcze nie było "tak blisko". Pisać jednak , że ten gatunek na konsolach ośmieszył tego typu gry na PC-ta to elementarny brak multiplatformowej wiedzy. 

Opublikowano

To sa jakies dobre fps tylko na pc?

Opublikowano

A na PC wychodzą RTS-y i strategie, których próżno szukać na konsoli, ale czy to oznacza, że wszystkie są dobre?

To jest Twój tok myślenia: nie ważne czy gra jest dobra, czy ch.ujowa, ważne, że wyszła tylko na plejstejszyn(bo nie wierzę, że pisząc o konsolach miałeś na myśli PS360 ;) ).

:sorcerer:

z RTSami to jeszcze większa bieda niż z fpsami ostatnio. Każdy cierpi na ( niepotrzebne skreslic) odgrzewany kotlecik, dreptanie w miescu, odcinanie kuponów. ostatnie wyczyne w postaci coh2 i rome dobitnie to pokazują a oceny odzwierciedlają ( i to i tak w góre przez wzglad na stare czasy). gdzie zlota era c&q, aoe, pierwsze civ, gdzie pc powah z world in conflict sup com? zostały kapiszony.

pcisdead.png

http://restinpc.blogspot.com/2013/11/jak-wymary-pecetowe-exkluziwy.html

Opublikowano

W singlu najpierw zagraj w trylogię Stalkera. Jak przejdziesz, to napisz znowu. Pomyślimy dalej. 

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Wy tu pitu pitu a oto co Yoshida ma do powiedzenia* o Big N

Kiedy spojrzysz na sytuację wokół Nintendo, czy postrzegasz ich jako naszą konkurencję?

W szerszej perspektywie wydarzeń toczących się w naszej branży oraz w kwestiach związanych z tym jak ludzie grają i jak uczą się zabawy z grami, myślę, że wraz z Nintendo znajdujemy się w tej samej grupie.

Oni muszą odnieść sukces, by zapoznawać z wirtualną rozrywką jak największą liczbę konsumentów.

Sam mam dwa Wii U. Gram na Wii U z córkami, ponieważ na tę konsolę powstają przyjazne, rodzinne gry.

*(przekład w wykonaniu CDA więc za ewentualne nieścisłości nie odpowiadam)

I:SS :woot:

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Yoshida fajny gość. Uwielbiam go. 

EDIT: Mapka w Infamous bardzo podobna do tej z Watch Dogs.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

jezu, jakie to jest sliczne, gdyby to było na premiere...

Opublikowano

moze chcial patrzec i patrzec na smokeballa.

Opublikowano

z RTSami to jeszcze większa bieda niż z fpsami ostatnio. Każdy cierpi na ( niepotrzebne skreslic) odgrzewany kotlecik, dreptanie w miescu, odcinanie kuponów. ostatnie wyczyne w postaci coh2 i rome dobitnie to pokazują a oceny odzwierciedlają ( i to i tak w góre przez wzglad na stare czasy). gdzie zlota era c&q, aoe, pierwsze civ, gdzie pc powah z world in conflict sup com? zostały kapiszony.

pcisdead.png

http://restinpc.blogspot.com/2013/11/jak-wymary-pecetowe-exkluziwy.html

W tym przypadku akurat się zgadzam z Tobą w 100%.

Takich gier jak Gothic, UT, Total War, moje ukochane Original War się już nie robi na PC, bo się nie opłaca, ani na konsolach bo pad przez co w ogóle nie wychodzi więcej świetnych gier. :confused:

No i dzisiejsze gry to w większości są szroty podług gier sprzed 10 lat, smutna prawda. :(

Edytowane przez suteq

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=5dvWGY2bAd0

Jak to ktoś napisał "nawet jak sie rozwala to za(pipi)iscie wyglada".

Co racja to racja.

Robi wrażenie. Dla przypomnienia jak wyglądało rozwalanie nowej konsoli w 2005. Niesamowite jest jak zmieniły się filmiki na YT i rozmach z jakim są teraz robione.

Opublikowano

Wiadomo , że dzięki PS3 i X360 bardzo się poprawiło z FPS-ami na konsolach. Nigdy jeszcze nie było "tak blisko". Pisać jednak , że ten gatunek na konsolach ośmieszył tego typu gry na PC-ta to elementarny brak multiplatformowej wiedzy. 

No wychodzi na to ze ośmieszył . jak masz taka muliplatformowa wiedze prosze zarzuc dokładna lista  tylko NIE ZAPOMNIJ o średniej ocen:> wtedy wrócimy do poprzednich generacji i zobaczymy czy nie jest śmiesznie

W singlu najpierw zagraj w trylogię Stalkera. Jak przejdziesz, to napisz znowu. Pomyślimy dalej. 

70-80 na metarcitics pomysł dobry wykonanie zawiodło, bugfest momentami. A jeszcze ciekawsze było anulowanie stalkera 2 " pc nie jest dobrym miejscem dla singleplayerowych opartych na fabule grach nie bedzie wersji konsolowej nie bedzie wydawcy"

Opublikowano

Najlepszy moment Mirrors Edge to końcówka. Ten soundtrack<3

co do Civ to muszę powiedzieć, że nadal trzymaja poziom i dają ogromną ilość frajdy. Może dlatego, że nie wychodzą co rok...

Dla tej gry warto kupić pc 

Opublikowano

Co do jutrzejszego eventu to liczę na nowy gameplay z DC i że z The Order pokażą choć kawałek grywalnego kodu. Co do zapowiedzi nowych gier mam do tego dystans choć jakieś teaser'y pewnie będą.

Co do ME to gdzieś wgłębi się odrobinę martwię że ta nowa wersja może jednak skończyć jako ten nieszczęsny FPS .....

Edytowane przez Karas

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.