Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

easye to działa w 100% w obie strony więc nie filozuj.

Poza tym, mówisz, że gry pokazane na Xbone są lepsze od tych na PS4... Ciebie interesują bardziej? Spoko... subiektywna opinia ale jak najbardziej poprawna.

Z kolei twierdzisz, że jak kogoś bardziej interesuje to, co było pokazane na PS4 to musi być betonem i sonybotem....

Logika po (pipi)u :rolleyes:

e: Mnie akurat ten Titanfall interesuje tak bardzo jak Halo (czyli w ogóle). W sumie z exów na Xbone, w których wiadomo o co chodzi i jak wyglądają faktycznie interesuje mnie tylko Forza.

Na PS4 z kolei mimo wszystko DriveClub i przede wszystkim nowy InFamous. KZ:SF mniej ale też bym wciągnął. The Order wygląda świetnie ale czystego gameplayu nie pokazali więc...

Edytowane przez Emet

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Odnoscilem się wyłącznie do starej generacji. Ile razy można było wyczytać od posiadaczy jednej konsoli ze blasterki, ze strzelanie, ze motorki. To ze działa to w dwie strony oznacza ze w drugim obozie tez zamiast graczy sa betony. Dla mnie kazda platforma ma bardzo dużo do zaoferowania i trzeba naprawdę być skrzywionym psychicznie by od lat prowadzic wojenki, który kawalek plastiku przewyzsza drugi !

Poza tym sam wybiorę pewnie PS4 na początek bo na Xa mnie stać nie będzie, dlatego mam nadzieje, ze w końcu pokaza cos ciekawego na targach w Europie.Co do preorderow - chyba nie z tego forum.

A jak ktoś lezy na kasie, to ma prawo - przynajmniej się nie ogranicza przez to, ze go nie stać.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Ej easey, ja rozumiem te żale, ale krasnali  w to nie mieszaj. Krasnale, to krasnale. Synonim Halo, i nie wracajmy znowu do tego czemu. Pju piu?

Opublikowano

zawsze powtarzam, że U3 od Jemenu to najlepszy Uncharted z trylogii. Do Jemenu to jednak mół i wodorosty. Bardzo grze zaszkodziło to nie przełożenie premiery przez co musieli wiele rzeczy kończyć w pośpiechu i fakt, o którym sami się przyznali - pierw wymyślali miejscówki, a potem dopiero fabułę do nich.

Za to Uncharted2 będę bronić zawsze - do mnie do dziś jedna z najlepszych gier odchodzącej generacji, graficznie żaden tytuł na ps3 w dniu premiery tak mnie nie zniszczył jak to. Klimat Indiany Jonesa tez był cudowny, pełno miejscówek, przygoda i fajna filmowa fabuła

Opublikowano

e: Mnie akurat ten Titanfall interesuje tak bardzo jak Halo (czyli w ogóle). W sumie z exów na Xbone, w których wiadomo o co chodzi i jak wyglądają faktycznie interesuje mnie tylko Forza.

Na PS4 z kolei mimo wszystko DriveClub i przede wszystkim nowy InFamous. KZ:SF mniej ale też bym wciągnął. The Order wygląda świetnie ale czystego gameplayu nie pokazali więc...

No i o tym wlasnie mowie. Może dla Ciebie liczy się tylko grafa, ale pisanie, ze nie interesuje Cie ani TitanFall, ani Halo, ale Killzona wciagnalbys od razu, chociaż poza grafa nigdy nie prezentowal nic dobrego, a w multi był slaby jest mega ignorancja! Albo nigdy nie sprobowales, albo ograniczasz się jedynie do singla z wodotryskami graficznymi.

The Order, podobnie jak Quantum poki co w ogole - do poki nie pokaza w końcu jakiegoś gameplay'u.

Co do DriveClub - nawet nie będę tego komentowal, bo po pierwszych gameplayach już widać ze nie będzie zadnym konkurentem dla Forzy.

Ej easey, ja rozumiem te żale, ale krasnali  w to nie mieszaj. Krasnale, to krasnale. Synonim Halo, i nie wracajmy znowu do tego czemu. Pju piu?

Ej Mednererek - wiem ze za stndach MM nie można odpalić multi, ale zrozum w końcu ze tam do krasnali nie strzelasz. Pju Pju >>>>>>> Killzlom w każdym trybie!

zawsze powtarzam, że U3 od Jemenu to najlepszy Uncharted z trylogii. Do Jemenu to jednak mół i wodorosty. Bardzo grze zaszkodziło to nie przełożenie premiery przez co musieli wiele rzeczy kończyć w pośpiechu i fakt, o którym sami się przyznali - pierw wymyślali miejscówki, a potem dopiero fabułę do nich.

Nawet po Jemenie ta gra nie wywoluje zadnych uczuc. 2ka to jedna z lepszych gier w jakie gralem, ale 3ka jest PRZESLABA i ukonczona na sile.

Ale 200 strony GOTY rok przed premiera gif natrzepał ! ^^

To już wole chlodne przyjmowanie gier i wasze pretensje dlaczego temat HALO 4 ma 50 stron, niż wertowanie pol tematu przez trzepiących się nastolatkow jak ta gra bardzo ZNISZCZY konkurencje. LOL :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Co Ty (pipi)? To, że nie interesuje mnie Halo czy Titanfall oznacza, że interesuje mnie tylko grafa... Brak słów <_<

KZ wciagłabym kiedyś używanego bo podoba mi się design i ta ociężałość. w KZ2 multi akurat był rewelacyjny.. więc może tym razem wrócą do rozwiązań z niego.

I oczywiście kompleksy po raz kolejny... Napisałem, że DriveClub jest dla Forzy konkurentem? Nie...

Forza to inny typ ścigałki i jakbym miał wybór na jednej platformie między F5 a DC bez wątpliwości najpierw sięgnąłbym po Forzę.

To, że demko z E3 nie prezentowało super poziomu nie oznacza, że gra będzie słaba, szczególnie że osoby które grały wypowiadają sie o grze bardzo pozytywnie. Strona techniczna na pewno ulegnie poprawie (porównaj MotorStormy 1 i 2wersje finalne do dem an E3, też ledwo kilka miesięcy przed premierą).

Edytowane przez Emet

Opublikowano

ale jestes hipokrytą. Ja mowie o sytuacji, ze gdyny na starcie konsoli bylyby dostepne takie gry jak nowe Halo, TitanFalla, Battlefield 4 czy Killzona to wlasnie Killzone bylby ostatnia gra nad ktora bym sie zastanawial. Sam stwierdzasz to samo piszac, ze moze wciagniesz kiedys uzywanego - no ja tez, co nie zmienia faktu, ze na starcie nie jest to system seller, w przeciwienstwie do Titanfall i Halo.

Piszesz, ze szkoda Forzy, ale przeciez jest DC. I co z tego ? Ide o zaklad, ze gdyby gra nie byla rozdawana w Plusie za darmo kazdy przeszedlby kolo niej obojetnie, wiec to raczej marne pocieszenie dla fanow 4kolek...

Tymbardziej zal, ze taka firma jak Polyphony znowu nie potrafi stanac do konkurencji i wydac w koncu nextgenowej scigalki, bo wola wsadzic patche na 1 plyte i dodac 1 trase jako DLC do GT5.

A i Killzone 2 nie byl rewelacyjny w multi, wlasnie przez zbyt wielkie skupienie na grafice. Mozna bylo zwymiotowac od szybkiego obracania kamera, wszechobecny blura i nadmiernych efektow.

a tak w ogole Emet grales kiedys w HALO 4 w trybie wieloosobowym  ?

Edytowane przez easye

Opublikowano
Co do DriveClub - nawet nie będę tego komentowal, bo po pierwszych gameplayach już widać ze nie będzie zadnym konkurentem dla Forzy.

hehe przed chwilą pisałeś jakie to sonyboty są głupie bo wychwalają w ciemno "swoje gry" a jadą po grach z xboxa

a co ty robisz?

nie jesteś lepszy od betonu 

oceniasz 2 gry które jeszcze nie wyszły i o których mało co wiadomo, ale już masz pewność że xboxowa gra musi zmiażdżyć ps4kową konukrencje?

Opublikowano

Reach znacznie lepszy w multi :P

No i killzone 2 to jedne z lepszych multi na ps3. Jednak aby w niego dobrze pograć, trzeba ograniczyć liczbę graczy i wywalić assaulta. Zostaje sam miód

Opublikowano
Tak było z Alan Wake i tak jest teraz, w przypadku Quantum Break. Nic o grze nie wiadomo, ale xboty już składają dla niej preordery na XO.

Tyle, że Alan Wake to za(pipi)ista giera więc czemu mam się nie jarać QB ? Tym bardziej, że to nowe IP a nie odcinanie kuponów. 

Co do nowych konsole to ja oczekują od nich przede wszystkim Grafa < Gameplay, dlatego tak bardzo podoba mi się TF bo widać, że twórcy poszli w tym kierunku, tam gameplay gra pierwsze skrzypce poza tym to gra twórców genialnej czwórki więc tym bardziej się jaram. Nowemu KZ również dam szanse choć póki co nic ciekawego sobą nie prezentuje prócz grafy ofc,  udała im się jedynie druga część którą wspominam bardzo dobrze......

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No po Alanie moge dac kredyt zaufania.

Co do Reacha - dla mnie byl o wiele gorszy. 4ka gameplayem dorownuje nawet pierwszej czesci. Oderwac sie nie mozna.

No i wroce do tego, co zawsze najbardziej mnie wqrwia w grach - plynnosci. Najbardziej jestem zawiedziony jednym faktem:

Titanfall - 60 klatek, Halo 5 - plotki o 60 klatkach, Battlefield 4 (ktory totalnie rozpierdala tym jak wyglada) - 60 klatek, nowy Killzone na najmocniejszej konsoli EVER Made - 30 :huh:

Edytowane przez easye

Opublikowano

od zawsze powtarzam - w grach na konsolach priorytetem powinien byc framerate - ma byc stale 30fps lub 60fps, potem dopiero grafa. Jak KZ będzie miec niestabilne 30fps to wole plynne 60fpw brzydkim titanfall. Jak KZ utrzyma stabilne 30fps to luz, to akurat nie jest tak dynamiczny shooter by potrzebowal większej dawki fpsów

Opublikowano

porownam jak wyjdzie filmik z multi.

Titanfall wyglada naprawde dobrze.

B4 zas robi o wiele wieksze wraznie niz Killzone i tez celuja w 60p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

W multi zawsze powinno byc 60 fps'ow. Jak chca to niech robia singla w 30 klatkach by graphics whores takie jak yeti mogly gify na forach wrzucac.

Opublikowano
Ficuś

Mimo wszystko dałem Ci plus, choć pisanie, że FPS nie potrzebuje 60FPSów to bull shit, niech zrobią gorszą grafę kosztem 60 klatek.

Albo tak jak Ins piszę. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

juz milion razy bylo walkowane - przeciez wlasnie dlatego COD jest tak bardzo popularny, glownie przez plynnosc w multi, ktorej na prozno szukac w innych grach. Mialem nadzieje, ze skoro dostaniemy tak potezna konsole jaka jest PS4 nie trzeba bedzie sie martwic o plynnosc,a tu zonk, bo ze wszystkie gry zaprezentowane na E3 chodza w 30 klatkach...

Edytowane przez easye

Opublikowano

no niezly ten driveclub, przenikanie obiektów na maire nowej generacji.

ffffffffff.jpg

Opublikowano

No Yeti tam mówi, że wypas i bierze z miejsca.

Opublikowano

Oj tam przenikanie obiektow, wazne ze wyciaga prawie 30 klatek.

Opublikowano

mam nadzieje ze jak sie wpier,dolimy  w iglaste to bedzie widac podarte rekawice

Opublikowano

juz milion razy bylo walkowane - przeciez wlasnie dlatego COD jest tak bardzo popularny, glownie przez plynnosc w multi, ktorej na prozno szukac w innych grach. Mialem nadzieje, ze skoro dostaniemy tak potezna konsole jaka jest PS4 nie trzeba bedzie sie martwic o plynnosc,a tu zonk, bo ze wszystkie gry zaprezentowane na E3 chodza w 30 klatkach...

milion razy pisałem - to jak chodzi gra nie jest zalezne od mocy konsoli, na ps3 i x360 kazda gra mogla miec 1080p i 60fps BEZ PROBLEMU - czemu było inaczej? bo dla graczy i devów liczy się tylko grafa, poza tym nikomu nie chce się optymalizować silników i nikt by nie kupił gier wyglądających jak pozycje z ps2 na sterydach(bo tak by pewnie się prezentowały jeśli chodziły by w full hd przy tylu klatkach)

nowa generacja to będzie to samo - za jakiś czas by podciągnąć grafę devy będą robić gry w 30fps, pewnie często nawet będą one niestabilne, rozdzielczość też oberwie i na pewno za jakiś czas na next genach będą perełki pokroju 720p i niestabilne 30fps za to wyglądać będą genialnie.

Opublikowano

720p na 55 calowym telewizorze pięknie może wyglądać tylko z 6 metrów. 

Opublikowano

nie o taka Polske walczyłem

Opublikowano

Ale skąd te zdziwienie tak było od zawsze...konsola to produkt zamknięty, na pc by mieć lepszą grafę można dołożyć ram lub zmienić kartę graficzną. Na konsoli się nie da, pierw wiadomo dużo robi optymalizacja i praca nad wydajnym silnikiem graficznym ale w pewnym momencie devy osiągają taki pułap, że by go przekroczyć trzeba coś odjąć - najczęściej właśnie obrywa się rozdzielczości i klatkom animacji. Taki tLoU ma większe tereny i ładniejsze postacie niż seria Uncharted kosztem mniej stabilnego framerate'u i brzydszym teksturom gdzieniegdzie - engine z U3 to był max psiaków z ps3 więc musieli coś odjąć by coś dodać. Tak było jest i będzie dopóki granie nie przeniesie się całkowicie do chmury choć i to będzie mieć swoje ciemne strony.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.