Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie przede wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

Edytowane przez pop

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 803,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Źle doczytałem o tych grach z PS4, mój błąd.

Ale na showfloor były też gry puszczane bezpośrednio z Xone i to w najwyższej jakości:

This is in stark contrast to the playable software confirmed to be running direct from Xbox One hardware, such as Forza Motorsport 5 and Killer Instinct, which benefit to no end for targeting the 1080p60 gold standard, and largely succeed in doing so.

Opublikowano

a co do xbox gold to takie dobre ludzie z nich sa ze nam daja to jako promocje do golda 2 gry do grudnia tego roku no naprawde super

Rzucili jakiś ochłap na razie i nikt tego nie neguje.

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie prze wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

A kogo obchodzi co kupia uzytkownicy forum... nawet jezeli 1000 osob kupi konsole na premiere to nijak sie to bedzie przekladac na wyniki sprzedazy. 

Opublikowano

Jestem ciekawy ilu z was faktycznie kupi X1 poza trzema tutaj fanatykami, nie bede ich wymieniał bo chyba każdy wie o kogo chodzi. Chodzi mnie prze wszystkim o zakup jako pierwszej konsoli. Jaki bedzie podział %!tutaj na stronie.

Jako pierwszej ? niet. Czy zakupie kiedyś ? może tak może nie(jeśli zaoferują mi gierki które mnie jako gracza zainteresują wystarczająco by do tego przekonać to czemu by nie zwłaszcza jeśli z niczym znowu nie wyskoczą). Na pewno nie w najbliższym czasie spokojnie będę obserwował czy MS czasem znowu się nie odwidzi , nie mam zamiaru im tego wytykać co krok ale też nie mam zamiaru im tego zapomnieć proste.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Ja to nadal mam nieskasowany pre-order na PS4 i zapewne do momentu wyjaśnienia całkiem sytuacji z dostępnością Xbone'a w Europie się to nie zmieni.

Liczę na gamescom

Opublikowano

19-25 sierpnia 2013

Opublikowano

Zabawniejsze jest to że gdyby nie to forum to niektóre osoby nie wiedziały by jakie Sony było okropne 7 lat temu ustawiając cenę konsoli 599$ bo w tym czasie te osoby nie umiały jeszcze czytać i pisać....

Historia jednach ich nauczyła że Sony to też niepewny gracz  :teehee:

A ty dziecko wiesz ile kosztował wtedy napęd blueray ?  nie bo przecież wciskano wam coś takiego jak dvd :)

przykro mi synu, nie wiem o co Ci chodzi.

Opublikowano

pakowanie BR do konsoli bylo bledem... tak samo jak cell, playstation home i polowa rzeczy ktore sony wprowadzilo, a nie powinno. 

Opublikowano

w moim przypadku bluray  akurat troche odstraszal mnie bo jak kupowalem  konsole to byly drogie plyty i patrzylem po cenie gier na obie konsole a nie na cos innego :)

Opublikowano

Co do gierek prezentowanych przez MS i na czym chodziły (co by uniknąć pomyłek przez błędny przekład) wrzucam samo podsumowanie a całość jeśli kogoś będzie interesować to tu:

http://www.eurogamer.pl/articles/digitalfoundry-analiza-gier-na-xbox-one

Xbox One na E3: werdykt Digital Foundry

Oczywistym jest, że w miarę zbliżania się do listopadowej premiery Xbox One, wiele się jeszcze zmieni na lepsze w porównaniu do materiałów prezentowanych na E3. Namiastka, którą widzieliśmy umożliwia jednak wgląd w to, jak wyglądają przygotowania Microsoftu. Najbardziej zaskoczyło nas, że tak wiele gier, w tym niemal wszystkie od zewnętrznych studiów, nie było pokazywanych na konsoli, lecz komputerach PC, pracujących w „środowisku deweloperskim”.

Dead Rising 3 i Crimson Dragon kiepsko radziły sobie w takich warunkach z utrzymaniem 30 klatek na sekundę, więc ciężko powiedzieć, jak takie podejście sprawdzi się w praktyce.

Z tego zamieszania wynika jedna dobra rzecz - twórcy, pomimo prezentowania gier na komputerach PC, starają się przedstawić realne owoce swojej pracy. Bo przecież mogliby używać w celach demonstracyjnych komputerów o znacznie silniejszych konfiguracjach.

Gry działające na faktycznych jednostkach Xbox One to dość wąski klub, do którego należą głównie tytuły od wewnętrznych studiów Microsoftu. Wyróżnijmy jednak Forza Motorsport 5, Killer Instinct i Ryse.

Wszystkie działają w natywnej rozdzielczości 1080p, z czego dwa pierwsze tytuły także w 60 klatkach na sekundę, i mają ogromny potencjał jako tytuły startowe nowej konsoli, szczególnie jeżeli chodzi o zaspokojenie fanów wyścigów i bijatyk.

Brak tytułów zoptymalizowanych do pracy na faktycznej konsoli Xbox One martwi, ale jeżeli uznać by dema z E3 za jakiś punkt wyjściowy, wówczas amatorzy gier akcji i zombie, a także miłośnicy strzelanin na szynach mają na co czekać.

Postawmy pewną sprawę jasno - do wczorajszego dnia Microsoft nie był absolutnie faworytem nadchodzącej generacji wśród hardkorowych graczy. Demonizowanie Xbox One nie było sztuką. Wyższa cena (z obowiązkowymi peryferiami), kontrowersje związane z wymianą gier i konieczność podłączenia do Internetu rodziły poważne obawy.

Tymczasem na E3 widzieliśmy w akcji i graliśmy w gry na obie konsole nowej generacji. Takie tytuły jak Project Spark rzucają na konsolę Microsoftu sporo pozytywnego światła.

Bo i efekty podobnej jakości ciężko jest osiągnąć w takiej skali na sprzęcie obecnej generacji. Wszystko to prowadzi do wniosku, że tylko posiadanie obydwu platform w przyszłości pozwoli cieszyć się wszystkimi najlepszymi tytułami.

Niestety, nie każdego z nas będzie stać na taki komfort.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Brak dywersyfikacji konsol boli. Microsoft mial potezna szanse i ja spartolil... zamiast wprowadzac innowacje lepiej isc za stadem...

"wprowadzac innowacje" :rofl:

A idź pan w hvj z takimi innowacjami .

Co się tyczy BR to dla mnie to jeden z większych plusów konsoli.Nie lubię mieć pelno gratów pod/koło telewizora, a tak mam i konsole i świetny odtwarzacz w jednym.

Jeśli chodzi o PS Home to rzeczywiście bez sens lepiej było tą kasę jaka została w to wtopiona przeznaczyć na jakies bardziej sensowne rzeczy.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

pakowanie BR do konsoli bylo bledem... tak samo jak cell, playstation home i polowa rzeczy ktore sony wprowadzilo, a nie powinno. 

To co robi BR w Xone ? co do cella to się zgodzę jak i do home :)

Opublikowano

To co robi BR w Xone ? co do cella to się zgodzę jak i do home :)

Jest roznica miedzy wciskaniem BR na sile w 2006 roku a korzystaniem z niego w 2013 roku. 

Opublikowano

Bo gdyby to dopiero Xbox One wprowadził BR to byłaby innowacja.

Opublikowano

Ja myślę, że to jest nabijanie się z hipokryzji. Jeszcze do niedawna PSN było tak bardzo lepsze bo darmo, a teraz nagle już nikomu to nie przeszkadza, że będzie trzeba zabulić 200 zł/rok? Fajnie, że dostajesz przy tym gierki, ale jeśli ktoś jest nałogowcem w BF, MW, FIFĘ czy inne wyścigi to go inne gierki średnio ryrają. Płatny online to było takie okropne dymanie bez mydła, aż Sony zrobiło płatny online i jest OK. Raczej tak bym na to patrzył.

Gdyby Sony zrobiło taki sam abonament na multi jak MS to bym to olał, bo tak jak wspomniałem - w multi gram od święta. Zrobili to tak aby wilk był syty i owca cała i tak możesz patrzeć na to w dwojaki sposób gdzie wykupując abonament dla darmowych gier dostajesz multi w pakiecie a wykupując abonament dla multi, na otarcie łez dostajesz gratisowe gierki.

Naprawdę nie trzeba się tutaj czarować - dla normalnych ludzi oferta Plus jest o kilka szczebli lepsza niż oferta Gold.

i nie, nie jestem zwolennikiem płacenia za multi ale jeśli już trzeba to wydaje mi się, że Sony rozwiązało to w możliwie najlepszy sposób.

Opublikowano

Jaki kużwa błąd? Moja kolekcja BR to niby błąd?! Kolejna wygrana wojna formatów to błąd? Czy może pożegnanie się z wielo dyskowością gier? 

Opublikowano

cicho, przecież to nie żaden problem zmieniać płytkę od czasu do czasu w trakcie grania w Wiedźmina czy La Noire :sorcerer:

Opublikowano

Tak czytajac te wpisy ludzi na forach,yt innych portalach mozna na palcach jednej reki przeczytac pozytywne komentarze dotyczace zmiane polityki odnosnie tych Drm.

Ciagle jest szydera z "dekodera".Moze ludzie maja jednak troche oleju w bani?..

Mozliwe,ze trafilem na same wpisy fanbojow Sony :D

Opublikowano

Szkolne błędy MS, a mogli byc no1. Wystarczyło na starcie skupić sie na grach, nie dodawać na sile kinecta, nie robić zamieszania z DRM, conect 24 online, cenę dać na pułapie Sony, nie gadać na konferencjach only TV i w tym momencie Sony miałoby wielki problem. Powiem wiecej Xbox mógłby pokonać legendę jako jest Sony Playstation. A tak jest jedna wielka kupa.

Opublikowano

cicho, przecież to nie żaden problem zmieniać płytkę od czasu do czasu w trakcie grania w Wiedźmina czy La Noire :sorcerer:

zdecydujcie sie czy przeszkadza wam zmiana plyt czy nie... przeciez tak sobie chwalicie zmiane plytek w ps4 i byliscie tak wielkimi przeciwnikami innowacji i przechowywania gier w chmurze co zaproponowal Microsoft... ale rozumiem nie przeszkadza wam zmiana plyt jezeli mowa o dwoch roznych grach, ale jak jedna gra ma wiecej niz jedna plyte to niewybaczalne... fuck logic.

tumblr_lt4vfgNaTf1qlf2y4.jpg

Opublikowano

why so serious?

na ps4 będzie zmiana płytek jak na x360? :O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.