Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

o czym wy sie kłócicie teraz?

a nie można poprotu przyjąć że jeden woli jedną gre drugi inną?

tak wiem to szalony pomysł, ale biorąc pod uwage różne plusy i minusy okazuje sie że masa ludzi woli grać w COD a inna masa ludzi w BF, i jeszcze kilka mas ludzi w gow albo w uncharted, poprostu każy gra w multi które mu pasuje!  czemu obrazu mieszeć z błotem pozostałe?

dla mnie osobiscie multi w COD ssie pałe, ale to subiektywna opinia która wytworzyła sie po zagraniu w BF (poprostu spodobało mi sie to że bronie mają odrzut, że można wejść do pojazdu, że można zniszczyć otoczenie - dla mnie to jest fajne multi! ale nadal kilka milionów graczy woli grać w COD który dla mnie jest plastikowy

czy jest sens kłócić sie o to? czy nie można poprostu zagrać w to co komu pasuje? mamy wybór, możemy sobie wybrać w jakie multi gramy, jeden woli 60fps plastiku a drugi woli 30fps niszczenia otoczenia, i każdy na tym wygrywa!

po co toczyć wojenki? ponieważ ten temat nazywa sie konsole wars? czy to jest serio wystarczający powód?!

ludzie grajcie w to co lubicie i czieszczie sie grą!

Edytowane przez Yano

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

A czego wy wymagacie od Sonobota ? 

Napiszcie coś o FM5 to dopiero zobaczycie jak nim miota xD

Nie miota

GT6>FM5

Opublikowano

tak wiem to szalony pomysł, ale biorąc pod uwage różne plusy i minusy okazuje sie że masa ludzi woli grać w COD a inna masa ludzi w BF, i jeszcze kilka mas ludzi w gow albo w uncharted, poprostu każy gra w multi które mu pasuje!  czemu obrazu mieszeć z błotem pozostałe?

dla mnie osobiscie multi w COD ssie pałe, ale to subiektywna opinia która wytworzyła sie po zagraniu w BF (poprostu spodobało mi sie to że bronie mają odrzut, że można wejść do pojazdu, że można zniszczyć otoczenie - dla mnie to jest fajne multi! ale nadal kilka milionów graczy woli grać w COD który dla mnie jest plastikowy

czy jest sens kłócić sie o to? czy nie można poprostu zagrać w to co komu pasuje? mamy wybór, możemy sobie wybrać w jakie multi gramy, jeden woli 60fps plastiku a drugi woli 30fps niszczenia otoczenia, i każdy na tym wygrywa!

po co toczyć wojenki? ponieważ ten temat nazywa sie konsole wars? czy to jest serio wystarczający powód?!

ludzie grajcie w to co lubicie i czieszczie sie grą!

Ciesze sie ze to rozumiesz Yano.

Opublikowano

ale wy macie dauna

wymienił GoW3, to mówicie, że zero argumentów

wymienił 10 argumentów, to gadanie, że "no bo to można podpiąć pod każdą grę np. Buterfild 3 patrz 1. można wsiąść do czołgu itd.", "każdy może mieć swoją opinię o co się kłócicie"

no on właśnie ma swoją opinię, argumentuje ją na dodatek sensownie, a jedyne co dostaje z powrotem to jakieś komentarze typu "dużo krwi super multi" (11 plusów), o co Wam do cholery chodzi?

Opublikowano

Ostatnie kilkanaście postów, nie licząc tych od Mazzeo, który świetnie wypunktował atuty Gearsów to totalna strata miejsca.

Już lepiej kłóćcie się o wygląd padów czy tam innych guzików.

Opublikowano

Bo ty tak mowisz ? xD

Tak,bo jest to moja opinia z ktora ty nie musisz sie zgadzac, a co bol d.upy nie pozwala Ci na to bym tak myslal? XD

Opublikowano

za dużo oczekujesz od tego tematu

tumblr_ktuyglB7ND1qzma4ho1_500.jpg

Opublikowano
Nie miota

GT6>FM5

Drugi Yeti nam rośnie, next gena porównywać do GT5.5......

Tak,bo jest to moja opinia z ktora ty nie musisz sie zgadzac, a co bol d.upy nie pozwala Ci na to bym tak myslal? XD

Chciałeś nas zmylić tym xD lecz sorry ni (pipi)a nie udało Ci się miotanie i ból dupy dalej obecny :(

Opublikowano

I tak wiadomo że najlepsze multi to Quake 3. 

Opublikowano

Wraz z UT. CS tez ujdzie.

Zupelnie nie moge sie przekonac do wspolczesnych onlinowych shooterow.

W Q3 grywam do dzis:)

Opublikowano

wszystko zaczelo sie po prostu od tego, czy ktos ma porowanie i wyszlo, ze niestety wiele osob wypowiadajacych sie w tym temacie nie ma zadnego, ale maja najwiecej do powiedzenia w temacie.

eX4cT - Tobie to juz podziekujemy. Rozmowa na temat dlaczego Gearsy przewyzszaja Uncharted, a Ty z Battlefieldem wyskakujesz. LOL. Moglbys teraz B3 porownac do Forzy, ktora takze jest lepsza w sieci od GT by beka byla jeszcze wieksza?

Edytowane przez easye

Opublikowano

A nie bo Unreal Tournament. 

Opublikowano

Nie miota

GT6>FM5

Drugi Yeti nam rośnie, next gena porównywać do GT5.5......

Rzeczywiście niesprawiedliwe porównanie. Jedna ma noc, zmienną porę dnia i warunki pogodowe, a druga... god raysy! NEXT GEN!

;)

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano
Rzeczywiście niesprawiedliwe porównanie. Jedna ma noc, zmienną porę dnia i warunki pogodowe, a druga... god raysy! NEXT GEN!

I jak tu traktować Cię poważnie ?

Opublikowano

do tego 800 fur i trasy z PS2. MOC !

Co i tak nie zmienia faktu, że w GT dalej są te rzeczy, które wymieniłem. A w nextgenowej Forzie na próżno tego szukać :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Dobra (pipi) Infamues 2 jest lepszy od drugiego syna bo tam jest cole anie jakiś hipster w czapce  :banana:  :teehee:  :thanks:  :whistling:

Co i tak nie zmienia faktu, że w GT dalej są te rzeczy, które wymieniłem. A w nextgenowej Forzie na próżno tego szukać  :P

I na odwrót tylko GT ma super samochody z PS2 plus trasy w gratisie, kulejący framerate  i super widok z kokpitu tych wypasów z PS2. 

Ja rozumiem wszystko ale jak można past gena porównać do next gena ?  :bye:

Edytowane przez Soul

Opublikowano

1. Brak auto-aima i aim assista

Nie ma żadnego wspomagania celowania w tej grze, żadnego przyklejania celownika do postaci czy bullet magnitism, poza KZ2 nie przypominam sobie by którykolwiek tytuł również nie posiadał tych rzeczy.

2. Ilość map

15 map to ilość większa nawet niż w co roku wydawanym Call of Duty, dodatkowo można sobie dokupić w bardzo rozsądnych cenach kolejne 10 mapek, w efekcie dając 25 plansz do zabawy.

3. Jakość map

Wiele multiplayerów ma z tym problem, gdzie zawsze pojawia się część plansz, które są średnio grywalne albo w ogóle, Gearsy 3 mają 25 map z czego szczerze przyznam tylko dwie mapy są złe - Sandbar, który nadaje się do hordy jedynie i Overpass, zbyt kamperski

4. Dedykowane serwery

BF3 na konsolach chyba je ma no i... to by było na tyle. Reszta leci na łączach p2p, które raz działają całkiem dobrze (Halo Reach) a raz okrutnie źle (jakakolwiek część CoDa).

5. Horda i bestia

Było wiele klonów hordy, ale król jest tylko jeden. Na dodatek z usprawnieniami w Gears of War 3 sprawiajace że Horda 2.0 to unikalne doświadczenie, którego nie znajdzie nigdzie indziej. Podobnie jak Bestia choć tutaj czuć trochę zmarnowany potencjał.

6. Matchmaking

Najlepszy jaki można spotkać na konsolach. Szybki i sprawny, zarówno na rankingowych meczach jak i social. Na prawie 3000 meczy zlagowanych miałem może z 50?

7. Teamplay

To oczywiście zależy od ludzi, ale w żadnej innej gierce nie spotkałem takiego teamplayu i porozumiewania się w celu zwycięstwa tak jak w Gearsach. Nawet z randomami. Tutaj samemu nic nie zdziałasz, nawet w Team Deathmatch.

8. Balans

Dzięki temu że mapy są symetryczne, a power weapony są w konkretnych miejscach, każdy ma równy do nich dostęp. Balans tyczy się również karabinów Lancer/Hammerburst i Retro Lancer, gdzie każdy ma swoje plusy i minusy i nie jest zbytnio nadużywany (poza Retro Lancerem przed patchami jeszcze).

9. Broń standardowa

Każdy ma dostęp do tej samej broni w takiej samej formie.

I jak to mówią "last but not least"

10. Brak perków, unlocków i rang.

Wiele wyjaśniać nie trzeba. Tu liczy się skill więc albo zaciśniesz zęby i będziesz grał do momentu aż zaczniesz mieć satysfakcje z każdego killa, albo wypjerdalaj na kal of djuti

Połączenie tych wszystkich 10 czynników daje nam multiplayerową grę generacji.

Oczywiście nie dziwie się że są tacy osobnicy jak ex4ct, którzy zapewne odpalili Girsy na dłuższą chwilę, dostali sromotny wpjerdol i uciekli mówiąc że "lol turlajo się tylko, chvjnia" ale wtedy niech patrzą na pkt 10.

1. No to fakt, mało która gra może pochwalić się tymi "rewelacjami".

2. Duża ilość map nie zawsze jest plusem. Mnie osobiście denerwują mapy, gdzie w centralnej jej części można znaleźć broń, która daje dużą przewagę.

3. Czyt. pkt 2.

4. Dedyki powinny być wszędzie, z tego co pamiętam, to leciwy Warhawk posiadał jeszcze dedykowane serwery, a może ma i do dziś.

5. Nigdy mega fanem nie byłem, więc sie nie wypowiem.

6. Najgorsza rzecz jaką wymyślono. Lista serwerów z dowolnymi modyfikacjami jak w Killzone 2 jest najlepszym rozwiązaniem. Nienawidzę matchmakingu, nienawidzę czekania na grę, chcę wybrać i grać. Denerwują mnie te wszystkie ograniczenia z tego wynikające. Kiedyś było idealnie zza czasów Quake 3 i CS, to musieli zacząć kombinować. Akurat w Gearsach jest to w miarę dobrze rozwiązane,ale chodzi mi ogólnie o matchmaking.

7. Tylko i wyłącznie zależy od graczy, ja jakoś często trafiałem na samotników. Jak w BFBC2 i BF3 trafi się na graczy, którzy chcą współpracować, to doznania są nie do przebicia.

8. Punkt 2, czyli "dopakowane bronie", strasznie mnie to denerwuje. No i w każdej grze bronie mają plusy i minusy, w Gearsach jest ich po prostu mniej, więc łatwiej o balans w rozgrywce.

9. Co jest spoko pod względem "balansu" ale brakuje możliwości odkrywania czegoś awansując na wyższe rangi.

10. Zależy jakie perki. Ale w większości gier są grubo przesadzone.

Jak ktoś chce skillową grę, to faktycznie pozostaje Quake 3, tam liczy się tylko i wyłącznie umiejętność gracza.

Czy te punkty przekonują mnie, że Gearsy to najlepsze multi tej generacji ? Nie. Bo odpowiedź jest prosta, lepiej bawiłem się w Bad Company 2 i Killzone 2, baa, nawet Uncharted 2 dawał mi więcej radości. Fun z gry jest najważniejszy i zgodzę się, że Uncharted 3 i Killzone 3 to duży krok wstecz pod względem multiplayera.

Bad Company 2 za ogólny feeling, gra niszczyła systemy w swoim czasie.

Killzone 2 za mozliwość stawiania gier po swojemu i że akurat trafiłem na granie w super gronie ludzi ( i chyba ten punkt jest najważniejszy, jak mamy z kim grać, to gra się za(pipi)iście )

A Uncharted trochę przypadkiem, z poczatku mi się nie podobało, ale potem się zacząłem wkręcać, denerwowały bazooki porozmieszczane po planszy, ale szło naprawdę fajnie pograć.

Aaa no i Halo 3 i Reach, bo akurat znowu trafiłem na fajną ekipę, z którą trochę czasu spędziłem. ( co znów utwierdza mnie w przekonaniu, że najważniejsi są ludzie do gry :] )

Problemem mogło być to, że Gearsy na trzeciej części już mi się przejadły i byłem trochę znudzony serią. Po genialnej jedynce i dwójce przyszła słaba fabuła i coraz gorszy gameplay jak dla mnie. Co nie znaczy, że multi jest złe, bo jest bardzo dobre, ale lepsze chwile miałem spędzone w innych grach.

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Mazzeo ale dowailes z tymi postem na 3000 znakow xD Wiesz o co sie czepiaja? O subiektywizm. A wiesz, ze nie padlo porownanie girsow do BF3 w kwestii mechaniki? No nie wiesz bo nie skumales o co sie czepiaja.

Oczywiście nie dziwie się że są tacy osobnicy jak ex4ct, którzy zapewne odpalili Girsy na dłuższą chwilę, dostali sromotny wpjerdol i uciekli mówiąc że "lol turlajo się tylko, chvjnia" ale wtedy niech patrzą na pkt 10.

Chyba za duzo nagrales sie w te girsy z forumowymi gimbusami bo nawet przejales szczeniacki styl.

Kazub wam napisal jakie multi jest skilowe wiec pisanie w ten sposob jest strasznie slabe. Ale oczywiscie nie dziwie sie, ze sa tacy osobnicy, ktorzy zapewne odpalili Virtua Fighter na dluzsza chwile, dostali sromotny wpier.dol i uciekli mowiac, ze "lol blokujo sie tylko, chvinia" ale wtedy ida grac w girsy omajgat da best multi bo gold wyklupiony i pieniazkow szkoda.

Opublikowano

Wiesz ja swego czasu Akirą to na padzie grube rzeczy robiłem, także zanim zaczniesz piać zbadaj grunt.

Opublikowano

Ale co to ma do rzeczy? Chciales sie pochawalic? Super. Ja gralem w girsy jeden na PC myszka :sorcerer:

Opublikowano

Odniosłem się do tego co napisałeś, wiesz grałem kiedyś w VF później w GOW 3 i historia potoczyła się zupełnie inaczej niż w Twojej teorii, po prostu chce Cię wyprowadzić z błędu. 

Opublikowano

oł maj gad ludzie, proszę

oKOyGJQ.gif

Przestańcie się konkretnie przywalać do tego co widać na tamtym gifie tylko o to o którą grę chodzi. Wrzuciłem pierwszy lepszy który miałem pod ręką, mogłem wrzucić screena, filmik z jutuba albo same "Gears of War 3", to nie zmienia tego co chciałem przekazać.

I nie chodzi mi o pokazanie wyższości nad konkretnie UC3, tylko... nad wszystkimi grami multi <fanfary>

Zanim zacznę to powiem że zarówno Uncharted jak i Killzone w częściach nr 2 mają lepsze multi niż UC3/KZ3, z prostego powodu że nie mają nawalonych bzdurek, perków i dodatków które nijak nie poprawiają rozgrywki (szczególnie tyczy się to Killzone'a 3). UC2, choć mało grałem, całkiem pozytywne wrażenie na mnie sprawiło, szczególnie ciskanie ze snajpy na mapie The Fort.

Wracając do girsów to ilość krwi nijak ma się do jakości gry, jak ktoś wysnuł taki wniosek z tego gifa to brak mi słów.

Ja rozegrałem w girsy 3 ok 400/500 godzin i 3000 tysiące meczy, w sporej większości z ekipą m.in. osobami które tutaj piszą.

I nie ma lepszego multiplayera i długo nie będzie. Ale po kolei żeby znowu nikt mi nie zarzucił braku argumentów

1. Brak auto-aima i aim assista

Nie ma żadnego wspomagania celowania w tej grze, żadnego przyklejania celownika do postaci czy bullet magnitism, poza KZ2 nie przypominam sobie by którykolwiek tytuł również nie posiadał tych rzeczy.

2. Ilość map

15 map to ilość większa nawet niż w co roku wydawanym Call of Duty, dodatkowo można sobie dokupić w bardzo rozsądnych cenach kolejne 10 mapek, w efekcie dając 25 plansz do zabawy.

3. Jakość map

Wiele multiplayerów ma z tym problem, gdzie zawsze pojawia się część plansz, które są średnio grywalne albo w ogóle, Gearsy 3 mają 25 map z czego szczerze przyznam tylko dwie mapy są złe - Sandbar, który nadaje się do hordy jedynie i Overpass, zbyt kamperski

4. Dedykowane serwery

BF3 na konsolach chyba je ma no i... to by było na tyle. Reszta leci na łączach p2p, które raz działają całkiem dobrze (Halo Reach) a raz okrutnie źle (jakakolwiek część CoDa).

5. Horda i bestia

Było wiele klonów hordy, ale król jest tylko jeden. Na dodatek z usprawnieniami w Gears of War 3 sprawiajace że Horda 2.0 to unikalne doświadczenie, którego nie znajdzie nigdzie indziej. Podobnie jak Bestia choć tutaj czuć trochę zmarnowany potencjał.

6. Matchmaking

Najlepszy jaki można spotkać na konsolach. Szybki i sprawny, zarówno na rankingowych meczach jak i social. Na prawie 3000 meczy zlagowanych miałem może z 50?

7. Teamplay

To oczywiście zależy od ludzi, ale w żadnej innej gierce nie spotkałem takiego teamplayu i porozumiewania się w celu zwycięstwa tak jak w Gearsach. Nawet z randomami. Tutaj samemu nic nie zdziałasz, nawet w Team Deathmatch.

8. Balans

Dzięki temu że mapy są symetryczne, a power weapony są w konkretnych miejscach, każdy ma równy do nich dostęp. Balans tyczy się również karabinów Lancer/Hammerburst i Retro Lancer, gdzie każdy ma swoje plusy i minusy i nie jest zbytnio nadużywany (poza Retro Lancerem przed patchami jeszcze).

9. Broń standardowa

Każdy ma dostęp do tej samej broni w takiej samej formie.

I jak to mówią "last but not least"

10. Brak perków, unlocków i rang.

Wiele wyjaśniać nie trzeba. Tu liczy się skill więc albo zaciśniesz zęby i będziesz grał do momentu aż zaczniesz mieć satysfakcje z każdego killa, albo wypjerdalaj na kal of djuti

Połączenie tych wszystkich 10 czynników daje nam multiplayerową grę generacji.

no fajnie, 3/4 z tego ma FEAR ktory wyszedl w 2005 roku. 

dodatkowe +

- nie ma ufokow, gdyby komus to przeszkadzalo.

- fajna muzyka

- 3 rodzaje melee

- fizyka i ciezar postaci idealnie wywazony, shotgun i penetrator sa popisem w tej kwestii.

- czuc sile broni

- wywazone bronie

- bardziej skillowe, pros z dwoma pistoletami potrafi cisnac kolesi z bazuka.

- szybkie i intuicyjne wydawanie komend

-jest darmowy

-solidny framerate

minusy

- grafika z 2005 roku, ale nie kluje w oczy

- bardzo malo osob juz gra.

http://www.youtube.com/watch?v=gCFwLF8zscw

Edytowane przez Najtmer

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.