Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ale... ale... ale next gen... ochy i achy i w ogóle woooo Forza!!111one

*ziew*

Edytowane przez Suavek

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Może dlatego, że Xbox One miał premierę wczoraj i póki jest świeży chcą ludzi nahajpować aby pobiegli do sklepów? No ale ofc lizanie dupy itp. Boże, widzisz i nie grzmisz.

Przecież to normalne, że sklep promuje najnowszy produkt(bądź co bądź Xbox One jest młodszy o tydzień od PS4) zwłaszcza jak na dostawy PS4 i tak pewnie muszą czekać. ;)

Co do X1 to odliczali codziennie dni do premiery od ponad tygodnia jakies glupie wpisy typu "Juz za chwile premiera X1 w jaka gre zagracie jako pierwsza" itd.

Z PS4 podali tylko ze byla sobie premiera w USA i ze wyszedl patch 1.51, tyle newsow o PS4 ;)

No ale co maja sie martwic sprzedaza jak maja wykupione wszystkie sztuki na 3 dostawy w przod.

Co do Forzy - zal, ale to samo bedzie w GT7 Prologue

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Szprota mi pisał wczoraj, że na PSN są już jakieś paczki znajdziek do AC4. Jprd dokąd ta branża zmierza. :confused:

A już przy BF3 były paczki, które odblokowywały wszystko co możliwe i najgorsze, że jak patrzyłem na jakieś listy hitowe to połowa miejsc właśnie zajmowały te pakiety. I to w Polsce na PC. :/

Edytowane przez suteq

Opublikowano

W Gran Turismo 6 też będzie.

coś będzie, a jak dokładnie i czy tak jak w forza to wiadomo ?

Opublikowano

Będą mikropłatności, ale czy Lotus E21 będzie kosztować tyle samo śmiesznej wirtualnej waluty i czy paczka coinsów zaoszczędzi tyle samo czasu czy może trzy godziny mniej to nie wiem, wybacz. Sam pomysł, by do gry za pełną cenę wsadzano mikrotransakcje jest dla mnie obrzydliwy, nie ma tutaj dla mnie podziału na lepszych i gorszych. Nawet jeśli Polyphony wyjdzie z tego z twarzą (niczym z 200 modelami premium w GT5) i okaże się, że ekonomia nie będzie się wiele różniej od tego co było w poprzednich częściach serii, to zawsze jest to pierwszy krok do dalszego dymania, choćby przez oswajanie nas z myślą, że wirtualne pieniążki są konieczne. To tylko wazelnika przed konkretniejszym dymankiem, zupełnie jak z DLC, które powolutku, powolutku, kontrowersja za kontrowersją i BAM, mamy gry, które startują z Day-one DLC w piętnastu wersjach, z Season Passem w którym nawet nie wiadomo co będzie itd.

Opublikowano

Będą mikropłatności, ale czy Lotus E21 będzie kosztować tyle samo śmiesznej wirtualnej waluty i czy paczka coinsów zaoszczędzi tyle samo czasu czy może trzy godziny mniej to nie wiem, wybacz. Sam pomysł, by do gry za pełną cenę wsadzano mikrotransakcje jest dla mnie obrzydliwy, nie ma tutaj dla mnie podziału na lepszych i gorszych. Nawet jeśli Polyphony wyjdzie z tego z twarzą (niczym z 200 modelami premium w GT5) i okaże się, że ekonomia nie będzie się wiele różniej od tego co było w poprzednich częściach serii, to zawsze jest to pierwszy krok do dalszego dymania, choćby przez oswajanie nas z myślą, że wirtualne pieniążki są konieczne. To tylko wazelnika przed konkretniejszym dymankiem, zupełnie jak z DLC, które powolutku, powolutku, kontrowersja za kontrowersją i BAM, mamy gry, które startują z Day-one DLC w piętnastu wersjach, z Season Passem w którym nawet nie wiadomo co będzie itd.

bingo, oni na razie nas tylko przyzwyczajają do pełnej prędkości dymanka. za 3 lata będziecie tęsknić za ps360, lol. dobrze że na wii u to się jeszcze tak nie rozprzestrzeniło. chyba będzie to ostatnia taka klasyczna konsola w historii.

Opublikowano

Najlepsze jest to że miliony Xbotów kupią taką Forzę i pokażą że nic się nie stało xD

Opublikowano

Najlepsze jest to że miliony Xbotów kupią taką Forzę i pokażą że nic się nie stało xD

Ale czemu sie dziwic jak nic sensownego nie ma, ja kupujac X1 tez kupilbym Forze mimo tego ze taka polityka mi sie nie podoba.
Opublikowano

A co powiesz o botach kupujących GT6 ?

Kurde ja nie mam z tym jakiegoś problemu nie chce to nie kupuje dlc albo tych gow.ien w mikrotransakcjach i nie wiem o co lament.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Kurde ja nie mam z tym jakiegoś problemu nie chce to nie kupuje dlc albo tych gow.ien w mikrotransakcjach i nie wiem o co lament.

Ty może nie kupisz ale znajdą się tysiące de.bili, którzy to łykną jak młode pelikany. I takim oto sposobem kolejny poziom dymania gracz wejdzie w życie. Tylko bez obaw, next-geny się rozkręcają i "najlepsze" zapewne przed nami.

Opublikowano

Mi tam by może te dlc w stylu dodatkowych samochodów nie przeszkadzało gdyby nie sposób w jaki to jest zrobione. Dobrym przykładem jest Forza 4. Nigdy nie zapomnę, gdy włączyłem grę pierwszy raz i miałem ochotę przejrzeć, jakimi autami będę mógł sobie pojeździć za hajs, który wydałem na grę. Auta dostępne były wymieszane z wycieniowanymi, które mogłem kupić w dlc. Kur.wa, czułem się jakby microsoft mówił do mnie "zobacz biedaku co ciebie omija hehehe. Kupuj kupuj dlc frajerze".

Opublikowano

Lament może być o to, że w FM5 zmienili system z poprzednich części. Teraz już się nie dostaje aut za awans, a i ponoć wygrane za wyścigi są niższe co zmusza do grindowania. Mikrotransakcje to jedno, niech sobie będą, ale wprowadzenie zmian utrudniających samodzielne zdobywanie aut i kredytów to już wyższy poziom żydostwa.

Opublikowano

Lament może być o to, że w FM5 zmienili system z poprzednich części. Teraz już się nie dostaje aut za awans, a i ponoć wygrane za wyścigi są niższe co zmusza do grindowania. Mikrotransakcje to jedno, niech sobie będą, ale wprowadzenie zmian utrudniających samodzielne zdobywanie aut i kredytów to już wyższy poziom żydostwa.

Jeśli się nie mylę to gdy ty nie grasz to twój drivatar zarabia dla ciebie Cr

Opublikowano

Grajac na PS4 mozna wlaczyc apke youtube bez wylaczania gry?

Opublikowano

Dobre pytanie, i czy mozna odpalic muzyke z pod youtuba i grac a muzyka bedzie leciala w tle.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Położyłem łapy na PS4 <fanfary>.

Akurat jestem w warszawie to wbiłem po drodze do arkadii obadać sprzęt. Jako że to była godzina 18 w sobotę to byłem pewien że jedynie popatrzę jak ludzie grają. A tu zdziwko bo stosunkowo mało ludzi było zainteresowanych. Oczywiście najwięcej stało przy grach ruchowych - teraz macie odpowiedź w kogo celują korporacje. Gry ruchowe obsługiwały fajne du.py, ale nic nie wyrwałem. Wbiłem do strefy 18+ (przy wątpliwościach sprawdzają dowód) a tam do wyboru AC4, kał of djuti i KZ. Przy Shadow Fall stał gościu z obsługi i mogłem sobie potestować 30 minut. 

1. Pad - zdecydowanie lepszy od tej popierdóły DS3. Cięższy, zdaje się że lepszy plastik użyty. Triggery nawet przyjemniejsze niż w 360tce. Analogi na duży plus. Touchpad... nie wiem czy to tak ma być ale on się wciskał. Przynajmniej w KZ działał jako drugi krzyżak, nic szczególnego. Świadełko rzeczywiście daje po oczach i w sumie nie wiem na ch.uj to tak rozwiązali. Ogólnie kształt jest sporo lepszy... ale nadal IMO to nie jest wygoda jak przy padzie od 360tki. Nie wiem czy to kwestia krótkiej gry ale uważam że przy uchwytach DS4 jest zbyt wąski i nie trzyma się go tak dobrze jak pada od Xboxa.

2. Konsola wygląda jak wygląda. Wzwodu nie miałem. Ciekaw jestem czy w tej gablotce małej wytrzymają napjerdalanie przez parę dni po 12 godzin. Wielkość taka sama jak PS3 Slim, oczywiście odpustowy fortepianowy pasek mi się nie podoba. Ale to w sumie nie jest ważne.

3. Shadow Fall - gra wygląda naprawdę dobrze, ale zada mi nie urwało. Może to kwestia tego że gram w BF4 na ultra. Może to kwestia tego levelu w lesie, który najmniej mi się podobał z gry. Z odległości z jakiej grałem widać lekki aliasing, obiekty też się wczytywały o dziwo. Jak ktoś jednak grał do tej pory tylko na X360/PS3 to będzie zadowolony. Framerate nie był stały i latał od 30 do 50fps jak się patrzy na jakąś ściane czy coś. Raz nawet trochę chrupnęło jak blisko nadleciał desantowiec z helghastami. Co do samej gry to ta cała otwartość przynajmniej na tym levelu o kant du.py potłuc. Cele są liniowe. Zdążyłem pozwiedzać kąty i wpadłem do jakiejś maszynownii, gdzie nie było żywego ducha. Ale jak wysadziłem działko przeciwlotnicze to nagle z tej maszynownii wyszli jak gdyby nigdy nic. Sztuczna inteligencja to bieda, ale to pewnie dlatego że poziom był na easy. Niestety gra polega na skryptach chyba bardziej niż w KZ2 i KZ3. Ale strzela się dobrze więc liczę na multiplayer.

Co do reszty gier

Knack - jakiś dzieciak ponoć grał w to 1.5h i stary nie mógł go odciągnąć xD Gra typowo dla mało wymagającego małolata. Te dropy fps są czasami skandaliczne - pooglądałem może ze dwie minuty i spadki do 15-20fps zdarzały się często. Ewidendntnie niedorobiony tytuł.

AC4 i CoD to gry podbite tylko do full hd. Nie ma co się rozpisywać, AC4 jest bardzo ładne ale Ghosts to bieda straszna.

NBA 2k14 - o kur.wa jak to wygląda :O next gen w chuuuuuiiii. Czyściutki obraz, żadnych ząbków, wszystko tip top. Modele zawodników szczególnie, publika też spoko zrobiona. Jestem pewien że ktoś by pomylił to z relacją na żywo :)

Nie wgłębiałem się w interfejs bo będzie na to czas, a i nie chciałem przy wszystkich grzebać w menu. Ogólnie to jak tak słuchałem co ludzie za plecami mówili to niezłego rotfla miałem xD

jakaś kobieta

"czym się różni PS4 od PS3?"

"no, nowa generacja"

"czyli co?"

"grafika lepsza"

"i tylko tyle? a ile to kosztuje"

"PS4 będzie w sprzedaży od 1800zł"

"łojezu"

jakieś ziomki od coda

"ty pacz na ghosts zayebisty kur.wa, nowe bronie i perki i grafika tez" - gościu po tym zaczął go wypytywać o nowe perki w multiplayerze i co za co odpowiada, ja yebie

kolejny debil

"wie pan co gralem do tej pory na ixie w coda ale teraz biore ps4 razem z ghosts"

gimbusy jakieś

"faaajny ten ac, teraz wiesz, jestes piratem bardziej niz asasynem. ten cod też spoko wygląda. a ta gra po środku to co to?" - wskazał na mój ekran gdzie grałem w KZ

jakaś matka z dzieciakiem

"tu jest strefa 18+? a czemu?"

"bo tu sa gry od 18 lat"

matka przyglada się na assassin's creed "zdecydowanie! choć synku idziemy" - tonem takim jakby ktoś jej krzywde robił

milf matka z synem 17letnim

"tutaj strefa 18+ tak? mój syn ma 17 lat to chyba może wejść co"

"jak pani mu pozwala to może"

po dłuższym przyglądaniu się

"wie pan, syn gra na xboxie a teraz kazał mi ze mną przyjechać bo nowe playstation wychodzi i mnie męczy żeby kupić. Ponoć nowe fajne gry będą"

"jak najbardziej, tutaj mamy najnowszego Killzone prezentujące możliwości PS4"

matka patrzy jak skręcam kark hleghastowi i z entuzjazmem "rzeczywiście fajne!" - spoko stara.

Potem mnie przyczaił jakiś gościu z Sony czy coś, chyba go kojarze z jakiegoś eventu Gran Turismo 5 i przeprowadził ze mną wywiad krótki... spytał czy miałem wcześniej PS i co mi się najbardziej podoba, powiedziałem że pad to spory progres względem poprzedników. Kolejne pytanie durne, coś w stylu "jakie wrażenie zrobiło na tobie PS4, co czułeś grając" - lol, przeszło mi przez myśl zrobić banderas.gif ale wzięliby mnie za debila pewnie.

Opublikowano

czyli co, warto brac ps4, czy sklecic sutkowego kompa w morele.net  za 1200?

Opublikowano

Jak ktoś chce grać w Shadow Fall albo BF4 - tak. W innym wypadku - nie.

No ewentualnie jak jesteś fanem NBA bo ta gra też robi wrażenie.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

czyli co, warto brac ps4, czy sklecic sutkowego kompa w morele.net  za 1200?

Wystarczy 3 letni

Opublikowano

z tego co gdzies czytalem to nie ma youtuba na ps4 poki co.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.