Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

To czy ktoś się z czegoś wystrzelał to będzie można stwierdzić za 3 lata, dlatego radzę zejść na ziemię. Nie ma też żadnych wątpliwości, że część gier będzie mieć obsuwy, np. The Order 1886 albo pierwsza gra Black Tusk, za które dam sobie obciąć palec, że nie pojawią się w 2014 r.

Osobiście chodziło mi o zaprezentowanie kolejnych gier przez Sony i Microsoft w tym roku, a nie za 3 lata.

Stąd wysnułem wniosek, że Sony pokazując tak mało gier na E3  [czy wcześniej, na PSM] MUSI coś pokazać na GC i TGS. A Microsoft? Wcale nie. Oni już pokazali trochę gier. Większość z nich pojawi się w 2014, a ile gier Sony pokazało, które mają pojawić się w 2014? DWIE. Jakoś trzeba te lukę wypełnić. Patrząc na tabelę widzę, że na 2014 rok zapowiedzianych jest 7 gier na XOne. [Pomijam, że większość z nich to popierdółki.] 

Nie twierdzę, że Microsoft nic na gamescomie nie pokaże. Oj nie. Na pewno coś zaprezentują, ale nie w takiej ilości jak na E3.

Krótko mówiąc. Microsoft pokazał więcej gier na E3, Sony pokaże gier więcej na GC [i TGS - Microsoft się tam  chyba wgl nie pojawia, nie?].

Edytowane przez Ludwes

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

@Don

The Order 1886 ma jak najbardziej szanse wyjść w przyszłym roku. Ready at Dawn od dluższego czasu pracuje nad tym tytułem, więc bardziej bym obstawiał pewną pemierę w 2014.

@Ludwes

Co to za targi GS?

@down

dzięki, bo bym się nie domyslił

Opublikowano

Chyba Gamescom, ale mu się literki pomyliły.

Opublikowano

Jeśli M$ i Sony w pierwszym rzucie ujawniły tylko te ich zdaniem największe szpile, to czarno widzę resztę tych tytułów...

Jak na razie to: gry multi >>> konsolowe exy

Opublikowano

Gdzie tam, najtwardszych zawodników poza Forzą z obozu exów nie było.

Opublikowano

http://www.ps3site.pl/miasto-w-watch-dogs-na-ps4-bedzie-mniej-dynamiczne-anizeli-na-konsoli-microsoftu/159658

Jak zapewne wiecie, Watch Dogs zmierza nie tylko na konsole obecnej generacji, lecz również na PlayStation 4 oraz Xbox One. Pomimo że obie konsole nowej generacji mają zbliżone parametry, twórcy tej produkcji dostarczą posiadaczom next-gena Sony nieco gorszą wersję, aniżeli ta, jaka trafi na sprzęt Microsoftu. Spokojnie jednak, różnica nie powinna być zbyt widoczna.

Papka marketingowa czy prawda?

Pytanie też takie,czy Ci bez internetu będą gorsi?

Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

http://www.polygon.com/2013/6/12/4424022/sony-shuhei-yoshida-says-ps4-cloud-computing-calculations

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Nowy poziom dymania w zad. Jak nie DLC to segregowanie graczy na tych podpiętych do sieci (+ wykupiony abonament online) i tych offline. Ciekawe kiedy na pudełkach zaczną pojawiać się informacje w stylu "Otwarty świat*, dynamiczne oświetlenie i fizyka liczona w czasie rzeczywistym*, świetne AI wrogów i pomocników*. *efekty oznaczone gwiazdką są dostępne po opłaceniu abonamentu za granie online oraz wymagają stałego połączenia z internetem o minimalnej przepustowości 40mbit włączonego przez 24h/7 dni w tygodniu."

Jeżeli to okaże się prawdą to panowie z M$ to niezłe cwaniaki. Niby wywali online check i wymóg bycia online, ale tak naprawdę będzie to konieczne aby nie grać w upośledzone wersje. Teraz zamiast być zmuszonym przez M$ do tych rzeczy sami gracze będą się w tym kierunku pchać.

Edytowane przez Kymel

Opublikowano

Jestem pewny, że chodziło mu o porównanie wersji z obecnej generacji do następnej. Właściwie to samo mówił w kwietniu gdy porównywał wersje PS3 do PS4.

Opublikowano

Czyli twoim zdaniem porównywałby wersje z Xboxa One do wersji PS3? Przecież to nie ma sensu.

Poza tym, jeden z użytkowników PS3site ładnie to ujął: 

"Do czasu premiery X’One takie wiadomości będą na porządku dziennym, MS płaci teraz grube miliony za dobry PR, aby nabrać niektórych graczy, którzy nie potrafią samodzielnie myśleć. Robią to przed premierą, bo po premierze każdy będzie się mógł na własnej skórze przekonać, że chmura to jeden wielki pic na wodę."

Podpisuje się pod tymi rękami i nogami.

Edytowane przez Ludwes

Opublikowano

Z oryginału:

He also spoke about some of the advantages next-gen power affords Watch Dogs.

"There are quite a few, obviously there are the graphics but you don’t need me to tell you, but there’s also everything related to the dynamism of the city," continued Guay. "For example, we’re able to simulate the water in full 3D, if you go on a boat the waves that form will affect other boats. We’re also able to spend more time giving brains to the other people on the streets so that they can basically be smarter, and there can be more of them. It’s what I call dynamism; basically, the way the city reacts to you, we are able to push further on the Xbox One."

http://www.nowgamer.com/news/1987185/nextgen_it_will_take_a_while_to_use_full_power_of_those_machines_says_watch_dog_producer.html

Wygląda tak, że mówi o różnicach w wersji na next i current geny.

Opublikowano

http://www.ps3site.pl/miasto-w-watch-dogs-na-ps4-bedzie-mniej-dynamiczne-anizeli-na-konsoli-microsoftu/159658

Jak zapewne wiecie, Watch Dogs zmierza nie tylko na konsole obecnej generacji, lecz również na PlayStation 4 oraz Xbox One. Pomimo że obie konsole nowej generacji mają zbliżone parametry, twórcy tej produkcji dostarczą posiadaczom next-gena Sony nieco gorszą wersję, aniżeli ta, jaka trafi na sprzęt Microsoftu. Spokojnie jednak, różnica nie powinna być zbyt widoczna.

Papka marketingowa czy prawda?

Pytanie też takie,czy Ci bez internetu będą gorsi?

Ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

http://www.polygon.com/2013/6/12/4424022/sony-shuhei-yoshida-says-ps4-cloud-computing-calculations

News został na szybko wzięty stąd:

http://n4g.com/news/1305409/watch-dogs-on-xbox-one-will-have-a-more-dynamic-city-compared-to-xbox-360-ps3-and-ps4

Gdzie autor dając taki tytuł newsa trochę zafantazjował. Poczytajcie sobie komentarze na n4g. W oryginale nie ma porównania do PS4, tylko do current-genów.  Dominic Guay w tym wywiadzie mówi, że minie jeszcze trochę czasu, zanim deweloperzy okiełznają moc next-genów. Więc jak nagle PS4 może nie dać rady? Warto zrobić mały research zanim pisze się newsa i wprowadza ludzi w błąd.

Opublikowano

Jak zwykle "perfekcyjny" przekład na rodzimy język byle ktoś ich czasem nie uprzedził :teehee: ach te polskie portale......

Opublikowano

Wow, jestem w szoku, ze po tym jak m$ pokazal bez owijania w bawelne gdzie ma swoich klientow, jakie ma zapedy, jaki hardware wrzucil do tej konsoli  i gdy wiadomo jak bedzie wygladala sytuacja X1 w Polsce, niektorzy userzy, ktorzy mieli sie przez te wszystkie lata za wielce obiektywnych graczy, niestety pokazuja, ze sa po prostu zwyklym xboksowym betonem.

Wstyd mi, ze ze mialem ich we friendliscie :(

Sonoboty nie cieszcie sie, bo z wami jest dokladnie tak samo.

Zostalem sam :|

Opublikowano

Wow, jestem w szoku, ze po tym jak m$ pokazal bez owijania w bawelne gdzie ma swoich klientow, jakie ma zapedy, jaki hardware wrzucil do tej konsoli  i gdy wiadomo jak bedzie wygladala sytuacja X1 w Polsce, niektorzy userzy, ktorzy mieli sie przez te wszystkie lata za wielce obiektywnych graczy, niestety pokazuja, ze sa po prostu zwyklym xboksowym betonem.

A odnosisz się do czego konkretnie?

Opublikowano

pamiętam jak dziś akcję w internetach pt. WE WANT LIVE

aż się łezka w oku kręci, lada chwila będą akcje WE WANT XBOX1 IN POLAND bo microsoft stwierdzi, że nie jest w stanie wypuścić swojego klocka w polsce

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

Jestem tutaj.

Opublikowano

W ogole jaki moze byc powod,ze XOne nie bedzie w Pl?

Ma sporo fanow,gierki pewnie sie sprzedaja...

znając microsoft to powodów mogą znaleźć wiele, oczywiście nikomu tego nie życzę :)

Opublikowano

Jestem tutaj.

Super, zostalem z rozim.

Opublikowano

High Five !

Oczami wyobraźni widze wlasnie jak wystawiasz pierwszy konsole na pchlim, bo cos Ci się nie spodobalo ^^

Sytuacja w Polse po cofnieciu blokad może nie być az taka zla - cos jak sytuacja PS2 i Xboxa 1 :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

bardziej mnie przekonują punkty markajw :)

W Polsce chocby konsola Sony wyszła jedynie z multiplatformami to już ze względu na cene, marke i z(pipi)any marketing MS będzie najprawdopodobniej pierwsza, jaka ludzie kupia.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.