Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

no co, trzeba mieć nadzieję, a nuż widelec się uda :):D ja zresztą żyję w grzechu :D bo pomimo tego, że PS3 mam od roku, nie ograłem jeszcze RDR :( czas nadrobić zaległości ;)

Edytowane przez c0r

Opublikowano

Te 5 powodów dla których nowy X będzie dominował są tak idiotyczne, że brak mi słów.

I ta gadka o Titanfall:

to experience the next gen experience

No kolejne pif paf w całkiem spoko ale nie urywającej jaj oprawie, tylko z tą nowością, że dodali mechy i już next gen experience. No je.bne :pinch: Na upartego by to spokojnie wydali na te obecne sprzęty tylko lekko okrojone graficznie.

Opublikowano

sciagnijcie sobie w końcu gameplay w HD i przestańcie pisać bzdury.

NIe urywa az tak, ale skok jakościowy jest znaczny, zwłaszcza biorac pod uwagę ostrość, plynnosc gry i 1080p.

Ciekaw jestem jak ta gier będzie wygladala na 360ce, ale roznica pewnie będzie jak B3 na PC Ultra/konsole. Na upartego wszystko można wydac na currentgeny, ale kto to chce ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wiecie że wasz kochany Xbox miał się nazywać całkiem inaczej :) oto lista proponowanych nazw jakie były rozważane. Ludzie z Kataku stwierdzili że brakuje tylko WTF :)

- MAX (Microsoft Action Experience)
- AIO (All In One)
- MIND (Microsoft Interactive Network Device)
- FACE (Full Action Center)
- MITH (Microsoft Interactive Theatre)
- XON (Experience Optimised Network)
- MVPC (Microsoft Virtual Play Center)
- TAC (Total Action Center – nośniki i gry miały nosić nazwę TACs)
- MARC (Microsoft Action Reality Center)
- LEX (Live Entertainment Experience)
- M-PAC (Microsoft Play and Action Center)
- RPM (Real Performance Machine)
- MOX (Microsoft Optimal Experience)
- E2 (Extreme Experience) – ciekawie wyglądałaby prezentacja konsoli E2 na targach E3
- MTG (Microsoft Total Gaming)
- VIP (Virtual Interactive Player)
- PTP or P2P (Powered To Play)
- VIC (Virtual Interactive Center – nośniki i gry miały nosić nazwę VICs)
- MARZ (Microsoft Active Reality Zone)
- TSO (Three, Six, Zero)
- EHQ (Entertainment Headquarters)
- O2 (Optimal Ozone or Optical Odyssey)
- MIC (Microsoft Interactive Center)
- R&R (Reality and Revolution)
- MEA (Microsoft Entertainment Activator)
- AMP (Active Microsoft Player)
- VPS (Virtual Play System)
- MAP (Microsoft Action Play)
- MEGA (Microsoft Entertainment & Gaming Attendant albo Microsoft Entertainment & Gaming Assembly)
- CPG (CyberPlayGround)
- VERV (Virtual Entertainment & Reality Venture)
- OM (Odyssey of the Mind)
- P2 (PowerPlay)
- IS1 (Interactive System In One)
- MET (Microsoft Entertainment Technology albo Microsoft Entertainment Theatre)

cały artykuł

http://gadzetomania.pl/2013/07/07/xbox-mial-nazywac-sie-zupelnie-inaczej-na-przyklad-midway-na-czesc-zwyciestwa-nad-japonczykami

Opublikowano

W ogole jaki moze byc powod,ze XOne nie bedzie w Pl?

Ma sporo fanow,gierki pewnie sie sprzedaja...

A kto Ci niby powiedział, że Xone nie wyjdzie w Polsce :P?

Opublikowano

no oficjalnie nie wyjdzie przecież.

Rozumiem, ze Kinect będzie rozumiał tylko komendy angielskie na początku ? : D

Opublikowano

Nie wyjdzie w tym roku. No chyba, że o to chodzi, bo czytając niektóre wypowiedzi to mam wrażenie jakby nie miał w ogóle wyjść.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

no znając polski odzial MS nawet nie licze na to, ze na 2 kwartal 2014 się wyrobią...

Opublikowano

sciagnijcie sobie w końcu gameplay w HD i przestańcie pisać bzdury.

NIe urywa az tak, ale skok jakościowy jest znaczny, zwłaszcza biorac pod uwagę ostrość, plynnosc gry i 1080p.

Ciekaw jestem jak ta gier będzie wygladala na 360ce, ale roznica pewnie będzie jak B3 na PC Ultra/konsole. Na upartego wszystko można wydac na currentgeny, ale kto to chce ?

640-720 p, większy aliasing, gorsze efekty cząsteczkowe. Nie trudno to sobie wyobrazić, szczególnie jak ktoś w tej generacji poza konsolami grał także na dobrym PC.

no znając polski odzial MS nawet nie licze na to, ze na 2 kwartal 2014 się wyrobią...

To jest tylko i wyłącznie kwestia ilości produkowanych sztuk, na dzień dzisiejszy to nawet w USA będą braki Xone w tym roku.

Opublikowano

lol - średnia samych preorderow to stosunek 17:1 dla SONY, a MS ma problem z zapewnieniem odpowiedniej ilości konsol na start ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

17:1? Chyba w Japonii ;)

Opublikowano

Tak czy siak, SONY potrzebuje zdecydowanie wiecej sztuk niż MS i ma zamiar zapelnic polki w większości krajów.

i gdzie to w ogole wyczytales. Wczesniej MS twierdzil, ze nie zdaza przygotować wszystkich funkcji i tylko dlatego obsuwa będzie w niektórych krajach.

Opublikowano

A może MS ma nie tyle problem z produkcją samej konsoli co z produkcją odpowiedniej ilości kinect'ów 2.0 ("problem z przygotowanie wszystkich funkcji") który musi znaleźć się w zestawie z każdą konsolą :unsure:

Opublikowano

To nie jest kwestia czy polski oddział MS dał dupy czy nie, One nie będzie w Polsce w tym roku bo są do tyłu z produkcją konsol i priorytetowe są inne rynki.

XONE wyjdzie na bank w 1 lub 2 kwartale 2014 u nas.

Opublikowano

Mnie ten Titanfall kompletnie nie jara.Bardzo lubie fpsy,ale to wyglada jak dla mnie jak jakis shooter f2p.Mechanika glupia,chooj wie o co chodzi..

Bardziej czekam na killzona i jego multi.

Jedyna przewaga xboxa bedzie z tym dedykami w kazdej grze.Sony bedzie musialo cos zrobic w tym kierunku.Znajac Sony i ich uslugi sieciowe to jest malo prawdopodobne.

Opublikowano

Rozumiem brak pierwszego Xboxa w polskich sklepach z ręki oficjalnego dystrybutora ale przecież po polskiej premierze X360 raczej głupio byłoby myśleć, że XOne nigdy się u nas nie pojawi oficjalnie. Konsola jako dekoder na pewno sprawdzi się na swoim terenie (Wujek Sam) bo raczej nie ma co liczyć na podobne bajery w Polsce. I szkoda, że premiera nie odbędzie się worlwide tylko w innych terminach w danym regionie. 

MaZ ale czemu klienci mają czuć się usatysfakcjonowani takim tłumaczeniem? Do tej pory kiedy XOne trafi do nas większość z nich sięgnie po PS4 jak Sony ruszy ze spotami i kampanią reklamową. Sami sobie szkodzą czymś takim a to w końcu jeden z potentatów. 

Opublikowano

Red Dead Redemption wydany w 2010 roku.

3 lata później

7LawUOL.png

Pocieszne blachary.

Swoich growych korzeni i tak się nie wyprzesz!

Opublikowano

17:1? Chyba w Japonii ;)

Pewnie masz racje,Ty nigdy się nie mylisz no i przecież jesteś najmądrzejszy tu na forum.

ps4-vs-xboxone.jpg

Opublikowano

eX4cT_PL: O co ten ścisk zwieraczy? Też sobie mogę z palca wyssać jakieś liczby z kosmosu i wpierać innym, że tak jest, ale chyba nie o to chodzi. 

Opublikowano

eX4cT_PL: O co ten ścisk zwieraczy? Też sobie mogę z palca wyssać jakieś liczby z kosmosu i wpierać innym, że tak jest, ale chyba nie oto chodzi. 

Ścisk zwieraczy? tylko na tyle Cie stac?

Twoje posty są żałosne,przywołujesz swoje domysły jako prawda objawiona przez samego szefa M$ a każda inna osoba która się z Tobą nie zgadza to nie ma racji bo Ty wiesz najlepiej, mówię tylko żebyś zastanowił się nad  swoją osobą, wydajesz się mieć 14 lat, tyle chyba nie masz?

I jeszcze jedno zdjęcie żebyś mógł popłakać do poduszki.

K8KGVix.png

Opublikowano

I co, że niby internetowe ankiety, to jakiś dowód na coś?  :) Swego czasu widziałem internetową ankietę, z której wynikało, że 70% ankietowanych mając do wyboru dwie gry - Mass Effect 2 i MAG, kupię tę drugą. To musiała być prawda, nie? Tak samo co roku czytałem jak to w BF w USA wyprzedawano wszystkie PS3, a po sklepach pełno leżało X360 - oczywiście wbrew temu co roku X360 sprzedawało się o kilkaset tys. sztuk lepiej. Widziałem też ankietę internetową z której wynikało, że ponad połowie nabywców X360 konsola psuła się od 5 do 10 razy, to też pewnie była prawda, no bo ankieta.

Opublikowano

No fakt,  w internecie nie ma głosów głownej grupy odbiorców xa, emeryci, ślepcy, przestepcy, niedorozwinięci, kadłubki oraz niemowleta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.