Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 819,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

no co, trzeba mieć nadzieję, a nuż widelec się uda :):D ja zresztą żyję w grzechu :D bo pomimo tego, że PS3 mam od roku, nie ograłem jeszcze RDR :( czas nadrobić zaległości ;)

Edytowane przez c0r

Opublikowano

Te 5 powodów dla których nowy X będzie dominował są tak idiotyczne, że brak mi słów.

I ta gadka o Titanfall:

to experience the next gen experience

No kolejne pif paf w całkiem spoko ale nie urywającej jaj oprawie, tylko z tą nowością, że dodali mechy i już next gen experience. No je.bne :pinch: Na upartego by to spokojnie wydali na te obecne sprzęty tylko lekko okrojone graficznie.

Opublikowano

sciagnijcie sobie w końcu gameplay w HD i przestańcie pisać bzdury.

NIe urywa az tak, ale skok jakościowy jest znaczny, zwłaszcza biorac pod uwagę ostrość, plynnosc gry i 1080p.

Ciekaw jestem jak ta gier będzie wygladala na 360ce, ale roznica pewnie będzie jak B3 na PC Ultra/konsole. Na upartego wszystko można wydac na currentgeny, ale kto to chce ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Wiecie że wasz kochany Xbox miał się nazywać całkiem inaczej :) oto lista proponowanych nazw jakie były rozważane. Ludzie z Kataku stwierdzili że brakuje tylko WTF :)

- MAX (Microsoft Action Experience)
- AIO (All In One)
- MIND (Microsoft Interactive Network Device)
- FACE (Full Action Center)
- MITH (Microsoft Interactive Theatre)
- XON (Experience Optimised Network)
- MVPC (Microsoft Virtual Play Center)
- TAC (Total Action Center – nośniki i gry miały nosić nazwę TACs)
- MARC (Microsoft Action Reality Center)
- LEX (Live Entertainment Experience)
- M-PAC (Microsoft Play and Action Center)
- RPM (Real Performance Machine)
- MOX (Microsoft Optimal Experience)
- E2 (Extreme Experience) – ciekawie wyglądałaby prezentacja konsoli E2 na targach E3
- MTG (Microsoft Total Gaming)
- VIP (Virtual Interactive Player)
- PTP or P2P (Powered To Play)
- VIC (Virtual Interactive Center – nośniki i gry miały nosić nazwę VICs)
- MARZ (Microsoft Active Reality Zone)
- TSO (Three, Six, Zero)
- EHQ (Entertainment Headquarters)
- O2 (Optimal Ozone or Optical Odyssey)
- MIC (Microsoft Interactive Center)
- R&R (Reality and Revolution)
- MEA (Microsoft Entertainment Activator)
- AMP (Active Microsoft Player)
- VPS (Virtual Play System)
- MAP (Microsoft Action Play)
- MEGA (Microsoft Entertainment & Gaming Attendant albo Microsoft Entertainment & Gaming Assembly)
- CPG (CyberPlayGround)
- VERV (Virtual Entertainment & Reality Venture)
- OM (Odyssey of the Mind)
- P2 (PowerPlay)
- IS1 (Interactive System In One)
- MET (Microsoft Entertainment Technology albo Microsoft Entertainment Theatre)

cały artykuł

http://gadzetomania.pl/2013/07/07/xbox-mial-nazywac-sie-zupelnie-inaczej-na-przyklad-midway-na-czesc-zwyciestwa-nad-japonczykami

Opublikowano

W ogole jaki moze byc powod,ze XOne nie bedzie w Pl?

Ma sporo fanow,gierki pewnie sie sprzedaja...

A kto Ci niby powiedział, że Xone nie wyjdzie w Polsce :P?

Opublikowano

no oficjalnie nie wyjdzie przecież.

Rozumiem, ze Kinect będzie rozumiał tylko komendy angielskie na początku ? : D

Opublikowano

Nie wyjdzie w tym roku. No chyba, że o to chodzi, bo czytając niektóre wypowiedzi to mam wrażenie jakby nie miał w ogóle wyjść.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

no znając polski odzial MS nawet nie licze na to, ze na 2 kwartal 2014 się wyrobią...

Opublikowano

sciagnijcie sobie w końcu gameplay w HD i przestańcie pisać bzdury.

NIe urywa az tak, ale skok jakościowy jest znaczny, zwłaszcza biorac pod uwagę ostrość, plynnosc gry i 1080p.

Ciekaw jestem jak ta gier będzie wygladala na 360ce, ale roznica pewnie będzie jak B3 na PC Ultra/konsole. Na upartego wszystko można wydac na currentgeny, ale kto to chce ?

640-720 p, większy aliasing, gorsze efekty cząsteczkowe. Nie trudno to sobie wyobrazić, szczególnie jak ktoś w tej generacji poza konsolami grał także na dobrym PC.

no znając polski odzial MS nawet nie licze na to, ze na 2 kwartal 2014 się wyrobią...

To jest tylko i wyłącznie kwestia ilości produkowanych sztuk, na dzień dzisiejszy to nawet w USA będą braki Xone w tym roku.

Opublikowano

lol - średnia samych preorderow to stosunek 17:1 dla SONY, a MS ma problem z zapewnieniem odpowiedniej ilości konsol na start ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

17:1? Chyba w Japonii ;)

Opublikowano

Tak czy siak, SONY potrzebuje zdecydowanie wiecej sztuk niż MS i ma zamiar zapelnic polki w większości krajów.

i gdzie to w ogole wyczytales. Wczesniej MS twierdzil, ze nie zdaza przygotować wszystkich funkcji i tylko dlatego obsuwa będzie w niektórych krajach.

Opublikowano

A może MS ma nie tyle problem z produkcją samej konsoli co z produkcją odpowiedniej ilości kinect'ów 2.0 ("problem z przygotowanie wszystkich funkcji") który musi znaleźć się w zestawie z każdą konsolą :unsure:

Opublikowano

To nie jest kwestia czy polski oddział MS dał dupy czy nie, One nie będzie w Polsce w tym roku bo są do tyłu z produkcją konsol i priorytetowe są inne rynki.

XONE wyjdzie na bank w 1 lub 2 kwartale 2014 u nas.

Opublikowano

Mnie ten Titanfall kompletnie nie jara.Bardzo lubie fpsy,ale to wyglada jak dla mnie jak jakis shooter f2p.Mechanika glupia,chooj wie o co chodzi..

Bardziej czekam na killzona i jego multi.

Jedyna przewaga xboxa bedzie z tym dedykami w kazdej grze.Sony bedzie musialo cos zrobic w tym kierunku.Znajac Sony i ich uslugi sieciowe to jest malo prawdopodobne.

Opublikowano

Rozumiem brak pierwszego Xboxa w polskich sklepach z ręki oficjalnego dystrybutora ale przecież po polskiej premierze X360 raczej głupio byłoby myśleć, że XOne nigdy się u nas nie pojawi oficjalnie. Konsola jako dekoder na pewno sprawdzi się na swoim terenie (Wujek Sam) bo raczej nie ma co liczyć na podobne bajery w Polsce. I szkoda, że premiera nie odbędzie się worlwide tylko w innych terminach w danym regionie. 

MaZ ale czemu klienci mają czuć się usatysfakcjonowani takim tłumaczeniem? Do tej pory kiedy XOne trafi do nas większość z nich sięgnie po PS4 jak Sony ruszy ze spotami i kampanią reklamową. Sami sobie szkodzą czymś takim a to w końcu jeden z potentatów. 

Opublikowano

Red Dead Redemption wydany w 2010 roku.

3 lata później

7LawUOL.png

Pocieszne blachary.

Swoich growych korzeni i tak się nie wyprzesz!

Opublikowano

17:1? Chyba w Japonii ;)

Pewnie masz racje,Ty nigdy się nie mylisz no i przecież jesteś najmądrzejszy tu na forum.

ps4-vs-xboxone.jpg

Opublikowano

eX4cT_PL: O co ten ścisk zwieraczy? Też sobie mogę z palca wyssać jakieś liczby z kosmosu i wpierać innym, że tak jest, ale chyba nie o to chodzi. 

Opublikowano

eX4cT_PL: O co ten ścisk zwieraczy? Też sobie mogę z palca wyssać jakieś liczby z kosmosu i wpierać innym, że tak jest, ale chyba nie oto chodzi. 

Ścisk zwieraczy? tylko na tyle Cie stac?

Twoje posty są żałosne,przywołujesz swoje domysły jako prawda objawiona przez samego szefa M$ a każda inna osoba która się z Tobą nie zgadza to nie ma racji bo Ty wiesz najlepiej, mówię tylko żebyś zastanowił się nad  swoją osobą, wydajesz się mieć 14 lat, tyle chyba nie masz?

I jeszcze jedno zdjęcie żebyś mógł popłakać do poduszki.

K8KGVix.png

Opublikowano

I co, że niby internetowe ankiety, to jakiś dowód na coś?  :) Swego czasu widziałem internetową ankietę, z której wynikało, że 70% ankietowanych mając do wyboru dwie gry - Mass Effect 2 i MAG, kupię tę drugą. To musiała być prawda, nie? Tak samo co roku czytałem jak to w BF w USA wyprzedawano wszystkie PS3, a po sklepach pełno leżało X360 - oczywiście wbrew temu co roku X360 sprzedawało się o kilkaset tys. sztuk lepiej. Widziałem też ankietę internetową z której wynikało, że ponad połowie nabywców X360 konsola psuła się od 5 do 10 razy, to też pewnie była prawda, no bo ankieta.

Opublikowano

No fakt,  w internecie nie ma głosów głownej grupy odbiorców xa, emeryci, ślepcy, przestepcy, niedorozwinięci, kadłubki oraz niemowleta.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.