Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Yo bich

W gaames.pl i w swiatgier.pl assain creed 4 jest za 150zl do kupienia. Na ps3 i pew ie twz na xboxa wiec nie srajmy ognien ze na nowe konsle gra kosztuje 304zl. Skoro prawie ta sama gra na stare konsole kosztuje połowę tego

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Najlepiej maja Ci ktorzy maja zycie osobiste.

Moga poczekac i konczyc setki gier na rozne konsole.

Jak ktos młuci gry 6h dziennie to jest skazany na nowa generacje.

Przez ragusa nastepna konsola jaka kupie ebdzie wii, albo wii u, jego recka mario world mnie nagrzala.

xDDDDD

Zapewne sa takie jednostki, ale podejrzewam, ze osoby, ktore kupily PS4 na premiere to akurat przeciwienstwo tego co piszesz.

Ins_PL.png

yyy.. no wiec taaaa....

Opublikowano

nie chciałem urazić nikogo ( poza szprotą) tym zyciem osobistym, chodziło mi o rodzine i prace inna niz 8h dziennie.

W takim trybie nie da sie skosztowac kazdej dobrej gry na kazda konsolę.

Opublikowano

Tak ciężko ci zrozumieć że mógł ograć wszystko co go interesowało? Niech (pipi) będzie to nawet dziesięć gierek i (pipi) ci do tego. Bo tytuł x  bardziej cię jara od tytułu y to i on musi w to zagrać ? Przestań bo (pipi) każdy gra w to co chce i (pipi) ci do tego w co grał lub nie no ale jeśli cię jakaś gierka "jara" to wszyscy muszą w nią zagrać :pinch:

Wbij sobie do lba, ze ogralem wszystko co MNIE interesowalo. Czego nie rozumiesz ?

Idealne odwrócenie kota ogonem - przecież to ty miałeś pretensje że nie poleciałem do sklepu po PS4, bo mnie Resogun nie interesuje. Niektórzy na tym forum mają pamięć ograniczającą się do jednej strony. Dla przypomnienia:

A po co mam kupować konsole, na którą nie ma wartych uwagi gier? Taki ze mnie klap, że gram w gry, a nie kupuje sprzęt do samego przechwalania się na forum.

Resogun jest dla mnie lepszy niz wiekszosc exow jakie ogrywalem na PS3, tak wiec tlumaczcie sie jak chcecie.

Poczekajcie sobie 3/4 lata z zakupem, a pozniej robcie drame na forum, ze po co nowa generacja skoro wydaliscie ledwo co uzbieranego tysiaka na konsole.

Mogłem na to w stylu karasa odpowiedzieć "Niech (pipi) będzie to nawet dziesięć gierek i (pipi) ci do tego. Bo tytuł x  bardziej cię jara od tytułu y to i musze w to zagrać ? Przestań bo (pipi) każdy gra w to co chce i (pipi) ci do tego w co grał lub nie no ale jeśli cię jakaś gierka "jara" to wszyscy muszą w nią zagrać".

Uroczę to forum - raz jestem wrzucany do klapersów, a zaraz klapersy rzucają we mnie (pipi)mi bo PS4 na premierę nie kupiłem. Ciężko jest być obiektywnym na forum pełnym fanbojów i sumiennie wytykać wady obu platform. :sorcerer:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Najtmer wytlumacz mi o co ci chodzi. Jestes dla mnie jednostka, ktora zapamietalem z tego, ze nie ogarnia systemu plusow i minusow, fapuje do Czarnobyla i mysli, ze ufoki sa w Gearsach. Pokaz, ze potrafisz ogarnac mysl. 

Observer: tak samo jak ja, ty uwazasz, ze twoja racja jest lepsza. Nie staraj sie przeinaczac tego. Dla mnie sprawa jest prosta. Ktos kupil PS4, chce je sprzedac i ktos sie o to doje.bal. Kto zaczal dyskusje ? No na zdrowy chlopski rozum ktos kto ma bol dupy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

offtop: jaka jest geneza powstania popa, observera, i excite'a? To Ci  z nełoplusa? bo nie kojarze a rzucaja sie na wszystko i na wszystkich.

Opublikowano

Geneza: mam plejstejszyn reszta moze splonac. Zapewne pierwsze posty byly w takim stylu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Żółty kolor na mc mówi sam za siebie niegrywalny jak Killzone

nikt nie grał, ale każdy wie że niegrywalny... A nie, to temat CS. Cofam gupią uwagę.
Opublikowano

Jeśli o mnie chodzi to pierwsze konto rejestrowałem jakoś w tych czasach http://free4web.pl/3/1,592,471,,23,Threads.html więc z jakiego nełoplusa.

Ekhhmm...Moja mowa b?dzie kr?tka.Ostatnio wszyscy robi? zamieszanie wok? PS2,X-Box'a,DC (i s?usznie).No dobra - niew?t-

pliwie s? to naprawd? za(pipi)iste konsole (z X-Box'em to si? oka?e),

Brak zaufania do Xboxa na zawsze w sercu. Już wtedy wiedzieli.

Opublikowano

PC.

Trzeba byc idiota zeby widzac BF4 na PS4 kupic nowego PC

na pc przynajmniej działa i patche coś naprawiają :)

Opublikowano

Geneza: mam plejstejszyn reszta moze splonac.

Przecież dopiero co sam wrzeszczałeś że masz plajstation 4 i jak ja mogłem go nie kupić :turned:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

No geneza jest taka że są osobnicy, wg których konsola = podpisanie cyrografu, zobowiązanie się do trzymania sprzętu aż do śmierci i ogrywanie wszystkich exów. Aha no i szanowanie marki w internecie.

Widocznie jestem głupi i nie rozumiem że lepiej trzymać sprzęt bez gier niż go sprzedać. Szczególnie że najbliższe gry to te od Evolution i Sucker Punch, developerów którym ufam tak samo jak Guerilla Games. Chciałem liznąć nową generację - liznąłem. Chciałem się przekonać jak gra się na DS4 - przekonałem się. Chciałem sprawdzić czy coś jeszcze ciekawego zrobią z KZ - sprawdziłem. I to narazie tyle jeśli chodzi o PS4. Jak niektórzy nadal nie rozumieją, to nie wiem, zadzwońcie tu na infolinię ponoć dobra rzecz

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=eesnw3WcbD8

Opublikowano

Lista klapów bez PS4

Yeti

Figaro

Yano

Observer

eX4cT_PL (buehehe xDDDDDDDDDD)

Kogo dopisujemy?? :lol:

(chyba też swoje przed gwiazdką opier.dole jak dostane nówke z gwary)

fixed

Opublikowano

Geneza: mam plejstejszyn reszta moze splonac.

Przecież dopiero co sam wrzeszczałeś że masz plajstation 4 i jak ja mogłem go nie kupić  :turned:

Nie pisalem nic takiego tylko smialem sie z tego, ze najwieksi obroncy gejstacji nie maja ich nowej konsoli. W koncu supportowali ich sprzet mimo, ze (pipi) bylo do ogrania przez tyle lat, a teraz "w takiej samej sytuacji" (lol resogun lepszy niz to co powstalo na PS3 przez 3 lata pierwsze) sie tlumacza i szukaja nerdow by sie wybronic.

Reasumujac. Masz bol dupy. Pogodz sie z tym.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jednak ty kupiłeś "gejstacje 4" nie ja i to ty bronisz gównianych gier premierowych na siłę, a ja uczciwie mówię że jest słabo. Więc kto tu jest klapersem z nas dwóch?

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Uhh gadanie z betonem jest dobijajace. 

1. Dawaj cytat gdzie twierdze, ze gowniane gry na premiere sa lepsze od obecnych (nie liczac Resoguna, ktorego odkrylem po zakupie).

2. Wytlumaczylem czemu kupilem nowa konsole, cytowac czy nadal bedziesz brnal w to twoja kupiasta prawde objawiona.

3. Klapersem jest mozg, ktory czepia sie mikrotranzakcjki w FM5, nie widzi poprawek i faktycznego stanu rzeczy i slowa nie powie zlego o Gran Turismo 6, ktore ma cos absolutnie identycznego.

Tak, to ja kupilem nowa gejstacje, tak ja niektorzy z tego forum, ale jakos to ty masz tym problem, przykladowo nie rozumiejac czemu Mazzeo kupil konsole i ja chce sprzedac.

PS. 

Ile miales innych konsol niz te od Sony po PSXie ? Tylko szczerze, bez sciemniania pod publike.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2013/49/w-poniedzialek-playstation-network-bedzie-naprawiane

Zapłaciłeś i chcesz pograć? W poniedziałek nie będzie to możliwe - od 17:00 do 1:00 usługa będzie naprawiana.

Zaczyna się...

Jak juz pobieraja oplate, to nie mogli zainwestowac w usluge nieco wczesniej ?

Opublikowano

Daj spokoj, granie w indykowego Resoguna jest nie do konca sprawne. Z ludzmi zza granicy sa lagi, z ludzmi z PL albo ciezko sie polaczyc albo sa spowolnienia do 10fps/s ... Zaraz SDF sie zleci i zwali wine na moje lacze ,,,  No ale za darmo ?

Edytowane przez Ins

Opublikowano

offtop: jaka jest geneza powstania popa, observera, i excite'a? To Ci  z nełoplusa? bo nie kojarze a rzucaja sie na wszystko i na wszystkich.

Observer to dawny Kasandra (ten od "Wieści gminnych") jeżeli dobrze pamiętam.

Reszta to randomy.

Opublikowano

1. Powyżej cytowałem jak żeś się oburzył na moje stwierdzenie że PS4 nie ma gier.
2. A ja nie kupiłem - czemu więc nazywasz mnie klapersem, skoro mam w (pipi)e PS4 póki nie wyjdą na nie ciekawe gry?
3. Ok, więc jestem "klapersem" bo nie podobają mi się mikrotranskacje w każdej grze na obojętnie jaką platformę. :teehee:  Różnica jest taka, że na razie nikt tu nie bronił mikrotransakcji w GT6, więc nie było kogo prostować, natomiast w obronie mikrotransakcji w Forzie 5 dzielnie stanęły boty, więc było komu tłumaczyć szkodliwość zjawiska. Od trzech stron bronisz jak lew PS4, kiedy ja wytykam jej wady, a pomimo tego dalej nazywasz mnie klapersem - weź mi wytłumacz w tym logikę?
4. "ty masz tym problem, przykladowo nie rozumiejac czemu Mazzeo kupil konsole" - nic takiego nie pisałem. Może ty mnie po prostu z kimś mylisz?

5. "Ile miales innych konsol niz te od Sony po PSXie ?" 4 + PC stacjonarny do gier, aktualnie używam PS3, PC i X360. A co to właściwie ma do rzeczy?

offtop: jaka jest geneza powstania popa, observera, i excite'a? To Ci z nełoplusa? bo nie kojarze a rzucaja sie na wszystko i na wszystkich.

Observer to dawny Kasandra (ten od "Wieści gminnych") jeżeli dobrze pamiętam.

Nie. Skąd w ogóle ten pomysł, on nigdy w system wars nie pisał, jeżeli dobrze pamiętam.

Edytowane przez Observer

Opublikowano

Daj spokoj, granie w indykowego Resoguna jest nie do konca sprawne. Z ludzmi zza granicy sa lagi, z ludzmi z PL albo ciezko sie polaczyc albo sa spowolnienia do 10fps/s ... Zaraz SDF sie zleci i zwali wine na moje lacze ,,,  No ale za darmo ?

Tego mozesz byc pewny. Jak zglosisz problemy z funkcjonowaniem PSNu, to poprosza Cie bys odeslal na gwarancji do serwisu ze swoim loginem i haslem, a oni sprawdza na master race uslugodawcy internetow, na ktorym pewnie bedzie dzialac. (pipi), ze masz publiczne IP, bez zadnych zapor, nat2, ze wszytskie konsole dobrze dzialaja, w tym Vita i PS3 - jedna usluga, "ale to nie jest wyznacznikiem" :teehee:

To nie ich wina.

Prawie jak EA ze swoimi wersjami beta - kupilem 2 gry za 400 zl, w jedna czesciej pograc nie moge, 2ga zas dziala tylko w szybkiej grze, ale EA napisze, ze pewnie przez pingi nie dziala Ci lista serwerow - co z tego, ze cala Polska ma takie ! Teraz oczywiście będą łatać, ale żeby nie było:

Na PS4 masz 900p (ponoć rozdzielczość to teraz big deal), z tego co widziałem na streamach to obiekty potrafią się śmiesznie wczytywać, nie wiem jak wygląda tam framerate, czy rzeczywiście jest stałe 60fps, czy może tak jak w Shadow Fall. Wersja na PS4 ma więcej problemów technicznych niż na PC, wydana została też miesiąc później. Dodatkowo http://mp1st.com/2013/11/24/battlefield-4-console-users-will-able-party-squad-pre-match/ Mniejsza populacja graczy, szczególnie w Polsce z wiadomych względów. Nie muszę też płacić dodatkowo za PS+ by pograć. No i gram na myszce, akurat BF to taka gra gdzie wolę takie rozwiązanie niż pada. Coś jeszcze masz do dodania?

Tak - sa problemy czasami z obiektami, ale gra jest mega plynna. 10 klatek srednio wiecej niz na Xbox One, przy wyzszej rozdzielczosci to bardzo dobry wynik. Stałych 60 pewnie nie ma, ale też na bank nie spada do 30. Jak ktos nie grywa na PC - tak jak ja, to dla samego BF warto kupic nextgena. Chocby przez ta gre konsoli nie sprzedalem, i cierpliwie czekam, by naprawili w koncu FIFE.

Edytowane przez easye

Opublikowano

1. To raczej ty sie oburzasz z tego co widze, bo nie rozumiesz, ze nie ma dla mnie gier na PS3, w ktore chcialbym zagrac, dodatkowo wmawiasz mi, ze sporo mnie ominelo.

2. Nazywam cie klapersem bo czytam twoje posty i nic innego nie mozna wywnioskowac.

3. Wytykanie komus, ze broni debilnych mikrontransakcji w FM5 jest ok, klaperskie jest nie ustosunkowanie sie do tego samego problemu w GT6 i brniecie dalej w Forze.

4. Sorry, moze faktycznie cos przeoczylem, ale czy to nie ty smiales sie z tego, ze Mazzeo kupuje konsole i ja zaraz sprzedaje ?

5. 4 konsole tak ? Czyli PSX, PS2, Vita lub PSP i PS3 ? A co to ma do rzeczy ? Hmm no nie wiem, jakos bardziej jestem w stanie brac na powaznie opinie ludzi, ktorzy mieli stycznosc z kazdym sprzetem, a nie tylko z seria gejstacji.

Opublikowano

eyaseye, chyba nie służy Ci bycie sonyfagiem, to już druga kłótnia z naczelnymi xbotami ;/

Opublikowano

W ogóle ten dupościsk, że ktoś sobie coś kupił xD. MaZZeo ty dałnie, że kupiłeś sobie PS4 i sprzedajesz, GregZPL lubisz się chwalić iPadem co polaczku, ciekawe skąd na niego masz itd. W temacie POLACTWO wypisuje się różnych polaczków, a jak się okazuje daleko nie trzeba szukać ludzi, których boli wątroba, bo on sobie kupił, a nie szanuje PlayStation. No i ch,uj, jego pieniądze, jakby miał ochotę to może kupić i spłukać w kiblu, ale ulubione zajęcie polaczków to spoglądanie innym do portfela i komentowanie ich wyborów.

Tak tak, du.pościsk jest argumentem ostatecznym. Dla mnie to jest po prostu głupie i tak samo jakby spuścił w kiblu kasę to bym napisał BEKA, no ale widzę, że największą spinę masz tutaj Ty XD.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.