Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

ale ja pisze jak dla mnie :) nikogo nie wyzywam od casuali ;) wielokrotnie pisalem ze rozumiem tez ludzi ktorzy sa od premiery zakochani w ps4 - jak sie lubi granie po sieci i strzelanki to lepszego lineupu nie mialo jeszcze nic innego w historii. 

ja po prostu gustuje w innym typie gier i nigdy nie kupowalem konsoli dla 1 lub 2 gier. To dla mnie strata pieniedzy, a dodatkowo nie lubie masterowac i zylowac i powtarzac jeden tytul, z reguly raz koncze gre i juz do niej nie wracam.

nawet z vita, ktore notabene ogolnie chwale tu na forum mial bym problem z kupnem gdyby nie fakt, ze mam ja za 179zl w ramach abonamentu sieci play i mialem ps plus z ps3 wiec chomikuje juz od ponad roku gry na ten system i pratycznie nie musze nic na niego kupowac(a w plusie byl juz min. guacamelle,rayman origins,soul sacrifice,uncharted,wipeout,gravity rush, sfxt czy mgs2&3 hd)

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Nie jeden turniej w zyciu wygralem i pewnie nie wyszedlbys ze swojej polowy w taka FIFE, wiec nie wiem co ma to wspolnego z niedzielnym graniem.

Ja tam nieraz wygrywałem "puchar" w Goal3 i co teraz, kto lepszy? :teehee:

Opublikowano

ps3 vs vita mnie smieszy....ludzie vita nawet za 100lat nie bedzie miala nawet w 10% takiej bazy genialnych tytulow jak ma ps3. To po takim a nie innym starcie bedzie i jest tylko i wylacznie system, ktory mozna rozwazac jako ten drugi, do grania od czasu do czasu np w lozku czy na wyjezdzie. Jak ktos go chce kupic jako system glowny to sie masakrycznie srogo zawiedzie

Opublikowano
nawet z vita, ktore notabene ogolnie chwale tu na forum mial bym problem z kupnem gdyby nie fakt, ze mam ja za 179zl w ramach abonamentu sieci play i mialem ps plus z ps3 wiec chomikuje juz od ponad roku gry na ten system i pratycznie nie musze nic na niego kupowac(a w plusie byl juz min. guacamelle,rayman origins,soul sacrifice,uncharted,wipeout,gravity rush, sfxt czy mgs2&3 hd)

Jako typowa cebula jestem z ciebie dumny :teehee:

Opublikowano

Wniosek z tego taki, że jak brać Vitę to tylko w pakiecie z PS+, skoro najlepsze gierki na tego cudaka są w nim dawane.

Opublikowano

wg mnie tylko i wylacznie, dobre gry dawaja co miesiac, a jak sie ma ps3 i od roku(bo od tylu jest plus na vicie) dodaje sie gierki z tego systemu do download list to jak sie potem kupi vite to ma sie grania na bardzooo dlugo, no i przy ps4 moze robic za remote play. Bron boze nie kupowac tego jako system glowny, za malo dobrego oferuje, jak juz ktos chce miec konsole przenosna jako jedyne urzadzenia grajace w domu to tylko i wylacznie niech rozwazy zakup 3ds, a najlepiej niech oleje handheldy i kupi ps3

Opublikowano

2 sprawa, jak mozesz nazywac casualami ludzi, ktorzy graja 90% czasu online. Nie jeden turniej w zyciu wygralem i pewnie nie wyszedlbys ze swojej polowy w taka FIFE, wiec nie wiem co ma to wspolnego z niedzielnym graniem.

Chyba nigdy nie zrozumiesz co znaczy casual najwyraźniej. W takie League of legends czy World of Warcraft też grają na szczeblu turniejowym, ale czy to zmienia fakt, że te gry są zdominowane przez segment każuali?

Nie jeden turniej w zyciu wygralem i pewnie nie wyszedlbys ze swojej polowy w taka FIFE, wiec nie wiem co ma to wspolnego z niedzielnym graniem.

71c3931c1edc4353a0c03ec549753b965872a2c3

Dobra juz nie brnij w to dalej.

(pipi) mnie obchodzi Warcraft czy LOL. Pisanie, ze w BF4, FIFE, Halo i inne giery sieciowe graja tylko casuale jest idiotyzmem. Te gry nagradzaja tak samo godziny przy nich spedzone, a przy najlepszych graczah w Polsce, czy to w HALO, BF, czy FIFE po prostu bys nie istnial. To ze jedni graja za pomoca 2 Button Control nie zmieni faktu, ze jest spory procent graczy, ktorzy na manualu rozpierdalaja kazdego. Casuale, nie ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nic nie powiedziałem o Halo bo uważam za total skilową grę jak na te czasy. Z tą fifą i bfem troche się ośmieszasz.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Easye taki z ciebie beton ? Dobrze wiedzieć. Chociaż i tak nic nie przebije grania na jednej platformie, jednej firmy. To jakby chodzić do kina na filmy tylko jednej wytwórni. Oczywiście Columbia Pictures.

Świetne porównanie, bo żeby sprawdzać filmy innych wytwórni, trzeba chodzić do różnych kin, no nie ?

Z jednej strony sami tu znafcy konsol, beka z biedaków, którzy mają tylko jedną konsolę w danej generacji i nie sprawdzają 100 gier rocznie na czterech platformach, z drugiej jeden za drugim się licytują, na której platformie można dostać grę za dolara albo za darmochę, gdzie można wyhaczyć abonament na xlive za 59 zł, która konsola wygrywa będąc 100 dolarów tańszą. Ja pier.dolę.

Nie każdy ma na czym ograć platformówki od Nintendo, bo musiał sobie ładnie odłożyć kasę na jedną, priorytetową konsolę, następnie odłoży może na Wii czy coś, w międzyczasie kasa idzie na życie. Ja wiem, że tu sami bogacze, programiści, żyjący na swoim od 18 roku życia, ale ogarnijcie.

inb4 "gracze wydajo na szlugi i alkohol co miesiąc tyle, że zaraz odłożyliby na konsolę".

Eurogamer wybrał swoją grę roku - Super Mario 3D World.

http://www.eurogamer.net/articles/2013-12-30-eurogamers-game-of-the-year-2013

Te komentarze XD. Balsam na moją obolałą twarz. Pieczenie pupy bardzo mocne.

KÓRWAAAAAA TLOU I GTA LEPSZE AGHHHHHHHHHHHHRHRHRHRHRHFHRHHRHR

Pierwszy rzut oka i widzę w większości propsy i dużo poukrywanych, nisko ocenionych postów, pewnie cisnących po redakcji za ten wybór.

Opublikowano

Nic nie powiedziałem o Halo bo uważam za total skilową grę jak na te czasy. Z tą fifą i bfem troche się ośmieszasz.

Nie wiem jak to jes z BFem, bo cisne w niego "casualowo' i lamie niemilosiernie, ale 1 udana akcja na 100 daje mi mase frajdy - tak ta gra jest skonstruowana. Gralem przeciwko paru druzynom polakow, ktorzy gra zespolowa i panowaniem na mapie nie pozostawali zludzen kto wygra mecz. Wydaje mi sie wiec, ze trzeba jednak sporo godzin spedzic przy tym tytule by miec w niej dobre wyniki.

co do FIFY - grales kiedys na manualu ? wygrales jakis turniej ? brales w ogole w jakims udzial ? Czolowka Polski od lat dzieli i rzadzi, ciezko w ogole z nimi nawiazac walke. No ale tytul dla casuali - tak pisze Bluber, bo gra w LOL'a ! :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

A tak btw wyszła na jedynie na "duże" konsole jakaś dobra "przygodówka " ? Czy nadal casuale z konsol płaczą , że nie ma w nich strzelania i tydzień siedzą nad jedną zagadką ? xD  ( pytanie retoryczne )

The Legend of Zelda może być?

Opublikowano

mnie właśnie Vita kusi ze względu na PS+, będę go miał teraz non stop (dla PS4) i gry z Vity będą mi się marnować, szkoda tylko że od początku nie dodawałem ich do download list:/

Opublikowano

Kazda gra ktora ma "competitive scene" zalana jest casulami,to oni kupuja jakies mikroplatnosci,bzdury,oplacaja abonament,graja raz na niedziele,nie widza bugow.

Bez casualow te wszytskie gierki typu LOL,WOW,Cs,halo,doty to by upadlo.Tacy gracze sa potrzebni.

A BF to (pipi) nie sklowa gra :D W fifke trzeba cos tam pottafic,jak patzre te bramki z top 10 to ja nie mam pojecia jak oni to robia,skill jakis tam jest.

Opublikowano

dla mnie wyuczenie samych kiwek to juz sporo roboty (uzywam chyba 1/30)

Wylacz asysty i zobacz, czy w ogole trafisz w bramke.

Do tego, tak jak mowie, niektorzy maja takiego skila, ze nawet z polowy czlowiek nie wyjdzie.

Mozna pisac o wszystkich grach, ze sa casualowe, do poki nie trafisz na wymiataczy.

http://liveleague.pl/

Forza - w sumie casual, cofanie czasu, asysty, ale zagraj z kims, kto od lat siedzi w ustawieniach, gra bez nich z przygotowanym stanowiskiem pod kierownice. Pamietam jak w turnieju Shifta 2 mialem okazje zagrac z czolowka polski w Need For Speed.

2 pierwsze miejsca byly nieosiagalne w ogole przez nikogo, bo chlopaki od lat jezdza ze swoimi standami na turnieje PC.

NEED FOR SPEED'a !

Czaicie - godziny na ustawienie fur do kazdej trasy inny setup, wylaczone asysty, tylko kiera, manualne biegi, kazdy zakret z idalna predkoscia itp. Fakt, ze akurat ta czesc byla symulacyjna, ale w zyciu bym sie nie spodziewal, ze tak mozna wymiatac w NFS'a. MIalem wtedy (pipi)owe 4 miejsce i w zasadzie to byl moj ostatni turniej online, bo czulem sie po prostu oszukany przez adminow i gracza, na ktorego trafilem. Nie zmienia to jednak faktu, ze w finalach bym sie nie liczyl, bo czolowka jezdzila jak nadludzie.

No ale z tysiaka mnie po prostu okradli... :verymad:

Edytowane przez easye

Opublikowano

Nie wiem jak to jes z BFem, bo cisne w niego "casualowo' i lamie niemilosiernie, ale 1 udana akcja na 100 daje mi mase frajdy - tak ta gra jest skonstruowana. Gralem przeciwko paru druzynom polakow, ktorzy gra zespolowa i panowaniem na mapie nie pozostawali zludzen kto wygra mecz. Wydaje mi sie wiec, ze trzeba jednak sporo godzin spedzic przy tym tytule by miec w niej dobre wyniki.

co do FIFY - grales kiedys na manualu ? wygrales jakis turniej ? brales w ogole w jakims udzial ? Czolowka Polski od lat dzieli i rzadzi, ciezko w ogole z nimi nawiazac walke. No ale tytul dla casuali - tak pisze Bluber, bo gra w LOL'a ! :teehee:

nie gram w lola bo brzydze się tą grą. Co do fify - tak, grałem na manualu, nie wygrałem żadnego turnieju, tak, brałem w kilku udział, doszedłem do drugiej ligi w 12 i odpusciłem granie online więc pewnie jestem lamerem, ale nie o to chodzi przecież. Cod, FIFA, BF, AC top 4 gier dla casuali i twoje gadanie o skillowym multi niczego nie zmieni, cięzko tak to pojąć, że są to najpopularniejsze i najłatwiejsze w odbiorze serie gier?

Opublikowano

no nie zgodze sie jezeli chodzi o FIFE, bo to ze mozesz w nia grac uzywajac 2 przyciskow, brac udzial w pojedynkach z innymi randomami nie znajac nawet polowy zagran nie oznacza, ze gra jest wylacznie dla niedzielnego gracze i nie wymaga od Ciebie umiejetnosci.

O BF4 ze mna nie podyskutujesz, z takim AC sie zgodze, na LL tez byl zreszta turniej w Asasina. Final to byl jeden wielki random story :teehee:

Edytowane przez easye

Opublikowano

*krzyżboksowy

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

no nie zgodze sie jezeli chodzi o FIFE, bo to ze mozesz w nia grac uzywajac 2 przyciskow, brac udzial w pojedynkach z innymi randomami nie znajac nawet polowy zagran nie oznacza, ze gra jest wylacznie dla niedzielnego gracze i nie wymaga od Ciebie umiejetnosci.

O BF4 ze mna nie podyskutujesz, z takim AC sie zgodze, na LL tez byl zreszta turniej w Asasina. Final to byl jeden wielki random story :teehee:

Swięta prawda, jak ja grywam w Tekkena po piwku z kumplami, to jest jedno wielkie napyejrdalanie w klawisze, a sa mastery co wszystkie movementy znają itp.

Opublikowano

A tak btw wyszła na jedynie na "duże" konsole jakaś dobra "przygodówka " ? Czy nadal casuale z konsol płaczą , że nie ma w nich strzelania i tydzień siedzą nad jedną zagadką ? xD  ( pytanie retoryczne )

The Legend of Zelda może być?

Nie, bo to Action Adventure, a nie piękny, czysty Adventure ; d

Kotlet, tyle , że ci " wszystkowiedzący jednoplatformowcy" mają zazwyczaj najwięcej do powiedzenia a teoretycznie powinni mieć najmniej. Z takich betonów grzana a nie ogólnie rozgarniętych ludzi grających sobie na jednej platformie i nie wnikających w "wojenki". A kino było prztyczkiem dla psycholi jednej firmy, tutaj akurat wytwórni. Kompletnie nie miałem na myśli kwestii finansów a mentalności.

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

Jakbym nie miał Ps3 to może i zakup Vity nie byłby zły ale i tak pewnie bym w ostateczności kupił stacjonarkę Sony bo nie dość, że więcej gier, a też wolę pograć na dużym ekranie. A skoro większość tytułów z Vity to jakieś tam wariacje/porty/itd gierek z PS3 to tym bardziej wolałbym dorzucić te parę stówek więcej by sobie popykać w lepszej formie.

Nawet nie, PS3 i Vita kosztują praktycznie tyle samo, a jak ktoś i tak grałby w domu, to wybór jest jasny pomiędzy tymi dwoma sprzętami.

Opublikowano

bateria w vicie starcza w porywach na 4h wiec nawet poza tym domem i tak dlugo w nia nie pograsz

Opublikowano

Don - daj linka gdzie moge kupic PS3 z dyskiem i gra w cenie 600-700 zl, moze skorzystam.

Bateria w Vicie to najwiekszy minus tej konsoli.

Dobra promka Vity jest na amazonie:

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-Console-Tearaway-LittleBigPlanet/dp/B00GSR7OGM/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1388410187&sr=8-2&keywords=ps+vita

Cena gier jakies 150 zl.

Karta z 200.

Sama konsola z 3G za grosze.

Edytowane przez easye

Opublikowano

łe jezu ale już wymyślasz

http://www.amazon.co.uk/Sony-PlayStation-500GB-Console-Turismo/dp/B00GN61FB8/ref=sr_1_4?ie=UTF8&qid=1388416649&sr=8-4&keywords=playstation+3

-200 Gran Turismo

-150 TLOU

-300 dysk

i masz PS3 za takie same grosze

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.