Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

W "co nowego" czasami sa. Ja też to zauważyłem.

Edytowane przez kidnappa

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Biedny MaZZeo nie zostawił sobie jakiejkolwiek furtki. Równo objeżdżał Ninny, PC, Sony. Nikt go już nie przyjmie pod swoje skrzydła i pójdzie w przygnębiającej samotności, na dno z wyspą o nazwie Xbox ; d

Edytowane przez Sibian

Opublikowano

W "co nowego" czasami sa. Ja też to zauważyłem.

W "Co nowego" to i na PS3 są reklamy filmów czy seriali (na amerykańskim PSN).

Tragedia, degrengolada, Sony kutasiarze jeszcze zarabia na was!!1

Opublikowano

Niech sobie zarabia. na Xboxie reklamy też sa i to o wile więcje i jakoś mi to nigdy nie przeszkadzało. A markerplace'a przeglądałem czesto, choćby po to aby pooglądac zwiastuny nowych filmow na duzym TV. Na co nie pozwalał mi PSN, bo tam nic nie ma własciwie.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

No ciekawa jest ta zdecydowana wygrana ps4. Czym?  Killzone 7/10 czy "darmowymi" indie gierkami, który każdy normalny gracz już dawno ograł na pc? Wyjaśnisz observer?

Opublikowano

Kto wygral to zobaczymy za 5 lat a teraz tak tylko gadaja dla zabicia czasu ale cos trzeba robic no nie?

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

No ciekawa jest ta zdecydowana wygrana ps4. Czym? Killzone 7/10 czy "darmowymi" indie gierkami, który każdy normalny gracz już dawno ograł na pc? Wyjaśnisz observer?

Wygra grami, tak jak PSX, PS2 i PS3.
Opublikowano

Na razie Sony wygrywa zdecydowanie mocniejszą konsolą.

Opublikowano

Phil fakin Spencer o Nintendo i MS

Microsoft Studios corporate vice-president Phil Spencer might bleed Xbox green, but he has a few warm words nonetheless for the competition. Speaking to OXM as part of a feature you'll find in our latest issue, Spencer described Nintendo's IP catalogue as "amazing", and praised Sony's commitment to franchises that aren't guaranteed best-sellers.

"Nintendo, I think - and there's some argument about this - that their first-party is such an amazing asset," he began, when our colleagues in the US asked what he had learned from rivals. "Their first party studios and IP can lead what they do as a company and the platforms are almost in service to the IP - not in a bad way.

"They have such iconic stories and this will seem somewhat random, but when we go back and do something like Killer Instinct, a little bit of the history of your franchise can actually be important part of people feeling connected. Obviously the history of Killer Instinct isn't a history on Xbox, but it's Rare's history and I think the reaction when we announced it on-stage at E3 showed that playing to the people's heart, I think Nintendo does that as well as anybody in terms of hitting the franchises and having huge success with them."

As for PlayStation, Spencer is cheered by Sony's willingness to back developers like Quantic Dream, creator of the intriguing but rather oblique Heavy Rain. "Sony - and I'm focused on first-party because of what I do - I really respect their focus on investing in new things and creative things, what they've done with David Cage and Quantic Dream around Beyond [Two Souls] and Heavy Rain; they stay committed to franchises even if they don't sell 10 million units, they'll stay committed to things.

"I think that long-term commitment to franchises is important, where it's easy to pull off the Band-Aid and move onto the next thing [if it doesn't sell]. I respect their 'stick-to-it-iveness'. I'll say, they've done a nice job with PS4 [...] When I think about their announcement, their clear focus on a customer, leading with the value proposition of what they're trying to do, staying true to a vision, I think they've done a nice job in how they defined the PS4."

http://www.oxm.co.uk/68799/sony-has-done-a-nice-job-with-ps4-says-xbox-ones-phil-spencer/

Opublikowano

No ciekawa jest ta zdecydowana wygrana ps4. Czym?  Killzone 7/10 czy "darmowymi" indie gierkami, który każdy normalny gracz już dawno ograł na pc? Wyjaśnisz observer?

sonyboty ostatnio dostarczają niekończące się pokłady beki jak i samo $ony  :)   ta zdecydowana wygrana $ony to pewnie w stylu ps3, psp, vity czy ps move xD.

Opublikowano

gdzie ta beka?

brak gier to jest beka

Opublikowano

Na razie Sony wygrywa zdecydowanie mocniejszą konsolą.

A nie PC?

Opublikowano

gdzie ta beka?

brak gier to jest beka

To tak jak na PC, gdzie GTA V, gdzie The Last Of Us, gdzie Forza Horizon, gdzie Uncharted, gdzie Gran Turismo 6 beka z PC
Opublikowano

gdzie ta beka?

brak gier to jest beka
To tak jak na PC, gdzie GTA V, gdzie The Last Of Us, gdzie Forza Horizon, gdzie Uncharted, gdzie Gran Turismo 6 beka z PC
Ale jest steam, 60 fps I Civilisation. Beka z konsolowych przyglupuff I betonuff!!!111oneone

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Jak bylo dwa lata temu:

xbot: haha exy sie nie licza, bo i tak kazdy gra przez wiekszosc czasu w multiplatformy, a te sa lepsze na konsoli xbox 360!!!

sonybot: haha roznice w multiplatformach nie sa tak duze, a takiej ilosci roznorodnych exow jak na ps3 nigdy nie bedzie w obozie microsoftu!!!

Jak jest dzisiaj:

sonybot: haha na exy przyjdzie jeszcze czas, teraz ogrywam multiplatformy w glorious 1080p, o czym kazdy posiadacz konsoli xbox one moze tylko pomarzyć!!!

xbot: haha na naszej konsoli jest duza liczba roznorodnych exow, a roznice w multiplatformach nie sa tak duze!!!

Opublikowano

Jak bylo dwa lata temu:

xbot: haha exy sie nie licza, bo i tak kazdy gra przez wiekszosc czasu w multiplatformy, a te sa lepsze na konsoli xbox 360!!!

sonybot: haha roznice w multiplatformach nie sa tak duze, a takiej ilosci roznorodnych exow jak na ps3 nigdy nie bedzie w obozie microsoftu!!!

Jak jest dzisiaj:

sonybot: haha na exy przyjdzie jeszcze czas, teraz ogrywam multiplatformy w glorious 1080p, o czym kazdy posiadacz konsoli xbox one moze tylko pomarzyć!!!

xbot: haha na naszej konsoli jest duza liczba roznorodnych exow, a roznice w multiplatformach nie sa tak duze!!!

Xboty w Polsce sa dosc specyficzne. Na forum walcza w pocie czola I z calego serca no ale ilu z nich ma ta wspaniala maszynke od MS pod TV w swoim wielkim doritos style salonie I gada do kinecta z z super ang akcentem?

A I co najlepsze jak na PS4 zacznal masowo wychodzic gry - exy I multiplatformy - to Xbona caly czas w Polsce nie bedzie wiec beka :D

No I pelna lokalizacja dasha I Kinecta - "Xbox idz do domu" - bedzie brzmialo dumnie :)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

lol 

Przecież już dawno temu mówiłem, że PS4 do wszystkiego a XOne do exów. 

Także nie do mnie te słowa ;)

Opublikowano

Pamiętam że pierwszy BioShock miał okropne piksele widoczne np. na hełmie martwego Big Daddiego. Miesiąc po premierze twórcy wypuscili patcha, który wszystko naprawił. Biorąc pod uwagę miejscami nieco lepsze tekstury wersji sprzed patcha, wraz z poziomem trudności survival, ps3 dostała najlepszą wersję. Fajnie wiedzieć że pogonienie batem twórców B1 zaprocentowało przy wizualiach B:I. he he

Ps3 nie dostała najlepszego Bioshocka. Wyszła po roku a i tak miała gorszy framerate. Najlepszą wersje Bioshocka dostał PC bo chodziła w 60fpsach.

Framerate został uprawniony wraz z wspomnianym patchem. Wraz z dodatkowym najwyższym poziomie trudności i częściowo lepszymi tekstami, była to najlepsza wersja. Na konsole.
Opublikowano

Bioshock na obu konsolach dziala plynnie i nadal wyglada swietnie - po prawie siedmiu latach od premiery! A Rapture i cala historia to majstersztyk. Zazdroszcze kazdemu, kto jeszcze tego nie ogral.

Opublikowano

RDR jest o wiele lepsze niż GTAV

Mocne słowa jak na fana mariana

Nie no serio mocne słowa. Ja uwielbiam obie te gry i obie stawiam w pierwszej piątce gotg

Nie odważył bym sie rzucać tekstami ze jedna jest o wiele lepsza od drugiej. Uwazam ze są podobnie za(pipi)iste i obie maja swoje różne od siebie plusy i kilka lekkich minusow.

Np rdr pozwalało mnie klimatem i pięknym swiatem, ciekawą fabułą, swietnymi postaciami

Jednak na upartego mozna sie przyczepic ze niektore misje troszke przynudzaja przez powtarzalność (chociaz mnie nie nudzilo)

Za to gta5 ma ogromne i wypakowane akcją miasto (bardziej niz piekna pustynia z rdr) i ma tak roznorodne misje polane sosem swietnych rozmów ze nie nudzi sie ani na chwile a wręcz za szybko sie konczy (a w rdr rozmowy podczas jazdy konnej czasem byly srednie). Postacie tez sa świetne ale oprocz trevora reszte stawiam ciut nizej niz rdr (zwłaszcza jesli chodzi o wczucie sie w postac grywalna).

Tak wiec uwazam ze rzucanie takimi tekstami uwazam za zwykłą prowokacje albo trolling

Opublikowano

Mnie od kupna RDR najbardziej odstraszył brak radia w koniu.

A tak serio, to klimat dzikiego zachodu mnie z lekką mdli. Taki wybór to już naprawdę kwestia gustu. T.j. nie każdy musi kochać steampunk, a co zatym idzie klimaty BioShock, czy Dishonored.

Opublikowano

Warto zagrać anyway.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.