Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Bioshock na obu konsolach dziala plynnie i nadal wyglada swietnie - po prawie siedmiu latach od premiery! A Rapture i cala historia to majstersztyk. Zazdroszcze kazdemu, kto jeszcze tego nie ogral.

Artystycznie ta, ale technicznie nawet Infinite nie robi wrażenia. A pierwszy Bio to w ogóle nawet nie był na Unreal Engine 3 tylko 2.5

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 744,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Kwestia czysto subiektywna. Widoki na panoramę Columbii, zwlaszcza oswietloną nocną porą, sky liny, pierwsze minuty w podniebnym mieście, wykonanie wnętrz robią miejscami ogromne wrażenie. Czołówka tej generacji.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

produkcje rockstar z reguly maja dojrzaly klimat, gdzie trzeba nacieszyc sie smaczkami i niezliczonymi nawiazaniami do kultury. mi RDR jak i GTA 4 i 5 podoba sie to ze sa delikatnie mroczne, ale w sposob wrecz naturalny, co widac np szczegolnie w rdr gdzie niektore lokacje przyprawiaja o ciarki i widac ze autorzy zadbali, by wyczuwana aura nie byla tak zbyt dosadna. malo gier jest tak skonstruowanych, wiekszosc emanuje trescia wprost i nie ma miejsca na zanurzenie sie i kontemplacje. :)

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

Przekonaliśmy mnie. Biorę wersję GOTY. Szkoda yeno że znam zakończenie.

Opublikowano

Bioshock na obu konsolach dziala plynnie i nadal wyglada swietnie - po prawie siedmiu latach od premiery! A Rapture i cala historia to majstersztyk. Zazdroszcze kazdemu, kto jeszcze tego nie ogral.

Artystycznie ta, ale technicznie nawet Infinite nie robi wrażenia. A pierwszy Bio to w ogóle nawet nie był na Unreal Engine 3 tylko 2.5

Może i 2,5, ale do filmików, gdzie przed premierą pokazywano wodę, to się masturbowałem.

Opublikowano

RDR jest o wiele lepsze niż GTAV

Mocne słowa jak na fana mariana

Nie no serio mocne słowa. Ja uwielbiam obie te gry i obie stawiam w pierwszej piątce gotg

Nie odważył bym sie rzucać tekstami ze jedna jest o wiele lepsza od drugiej. Uwazam ze są podobnie za(pipi)iste i obie maja swoje różne od siebie plusy i kilka lekkich minusow.

Np rdr pozwalało mnie klimatem i pięknym swiatem, ciekawą fabułą, swietnymi postaciami

Jednak na upartego mozna sie przyczepic ze niektore misje troszke przynudzaja przez powtarzalność (chociaz mnie nie nudzilo)

Za to gta5 ma ogromne i wypakowane akcją miasto (bardziej niz piekna pustynia z rdr) i ma tak roznorodne misje polane sosem swietnych rozmów ze nie nudzi sie ani na chwile a wręcz za szybko sie konczy (a w rdr rozmowy podczas jazdy konnej czasem byly srednie). Postacie tez sa świetne ale oprocz trevora reszte stawiam ciut nizej niz rdr (zwłaszcza jesli chodzi o wczucie sie w postac grywalna).

Tak wiec uwazam ze rzucanie takimi tekstami uwazam za zwykłą prowokacje albo trolling

GTA V zanudziło mnie. Nie podobały mi się postacie, miałem gdzieś co się wydarzy. Nie miałem żadnej motywacji do grania dalej, a samo jeżdżenie dla jeżdżenia jest nie dla mnie. Miasto mam na codzień, więc mnie to nie bawi. RDR totalnie urzekł mnie swoim klimatem. Czułem się cudnie spacerując sobie po prerii w stronę zachodzącego słońca. Bohaterowie mieli więcej życia, bardziej mi podpasowali. RDR włączałem dla samej przyjemności nawet po przejściu gry. W GTA grałem na siłę, aż w końcu olałem zupełnie. Żadne prowo ani trolling, po prostu opinia. I zdaję sobie sprawę, że GTA jest, obiektywnie, super. Ale to jedna z dwóch wielkich gier tej generacji, która mi nie siadła, chociaż bardzo chciałem. Drugą jest Skyrim

Opublikowano

RDR jest o wiele lepsze niż GTAV

Mocne słowa jak na fana mariana

Nie no serio mocne słowa. Ja uwielbiam obie te gry i obie stawiam w pierwszej piątce gotg

Nie odważył bym sie rzucać tekstami ze jedna jest o wiele lepsza od drugiej. Uwazam ze są podobnie za(pipi)iste i obie maja swoje różne od siebie plusy i kilka lekkich minusow.

Np rdr pozwalało mnie klimatem i pięknym swiatem, ciekawą fabułą, swietnymi postaciami

Jednak na upartego mozna sie przyczepic ze niektore misje troszke przynudzaja przez powtarzalność (chociaz mnie nie nudzilo)

Za to gta5 ma ogromne i wypakowane akcją miasto (bardziej niz piekna pustynia z rdr) i ma tak roznorodne misje polane sosem swietnych rozmów ze nie nudzi sie ani na chwile a wręcz za szybko sie konczy (a w rdr rozmowy podczas jazdy konnej czasem byly srednie). Postacie tez sa świetne ale oprocz trevora reszte stawiam ciut nizej niz rdr (zwłaszcza jesli chodzi o wczucie sie w postac grywalna).

Tak wiec uwazam ze rzucanie takimi tekstami uwazam za zwykłą prowokacje albo trolling

GTA V zanudziło mnie. Nie podobały mi się postacie, miałem gdzieś co się wydarzy. Nie miałem żadnej motywacji do grania dalej, a samo jeżdżenie dla jeżdżenia jest nie dla mnie. Miasto mam na codzień, więc mnie to nie bawi. RDR totalnie urzekł mnie swoim klimatem. Czułem się cudnie spacerując sobie po prerii w stronę zachodzącego słońca.

Greg a LA też masz na codzień i skąpany w słoncu bulwar ? Bo z tego co kojarzę to gdzieś mieszkasz na pięknym Śląsku ;)

Opublikowano
:D Good point. Ale przecież wiesz co mam na myśli :)
Opublikowano

RDR miazdzy klimatem i wykonaniem (oprocz sterowania) ale fabularnie to taka sztampa, ze az boli. Do tego powtazalne misje i postacie, ktore pojawiaja sie na chwile a potem sluch o nich ginie. Skonczyc warto (glownie dla podziwiania samego swiata) ale szczerze to pod koniec juz bylem gra zmeczony mocno. Wbilem platyne i wywalam z dysku.

Opublikowano

Mi sie bardzo podobaly ostatnie misje, byly takie odprezajace i beztresowe. No a potem zakonczenie ktore urywa glowe i jest chyba jednym z lepszych zakonczen w tej generacji  :sweat:  Ogolnie bawilem sie przednio, jedna z niewielu gier gdzie chcialo mi sie explorowac swiat i szukac znajdziek. GTA V jest imponujace zwlaszcza gdy sie widzi co R* wycisnelo z 7/8 letnich konsol. Ale w ostatecznym rozrachunku jak dla mnie RDR > GTA V  :turned:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Może i 2,5, ale do filmików, gdzie przed premierą pokazywano wodę, to się masturbowałem.

Bioshock w 2007 z miażdżył mnie pod każdym względem, woda do dziś robi robotę, to ta gra i GeoW dały pierwszy przedsmak gier next genowych. 

Bio to dużo mniejsza gra niż Infinite, dzięki czemu teksturki były dużo ostrzejsze, gra na tamte lata prezentowała się po prostu pięknie zwalała z nóg, lizanie ścian poziom expert. 

Wystarczy odpalić sobie starego dobrego Bioshocka a później odpalić INf'a w

rapture

i zobaczyć gdzie owa lokacja lepiej się prezentuje. 

Edytowane przez Soul

Opublikowano

VR Headset? Czyli Oculus Rift od Sony?

Nom, już od dawna jest sugerowany.

Opublikowano

Przeciez Oculus Rift to ogromne mozliwosci:

Nie wiem jak mozna nie doceniac tego wynalazku.

Opublikowano

Sony doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że Oculus nie będzie wspierał konsol a że samo urządzenie zapowiada się na rewolucję, to musi działać w postaci własnego VR. Ja już się nie mogę doczekać tego The Forest z Oculusem. Pojęcie horroru w grach, wskoczy na nowy poziom.

Opublikowano

Oculus Rift - beka z blacharzy, głowa pęka

VR headset od Sony - ZOMFG qtas w ręce

Ciekawe kto tak mówił. Masz cytaty?

Opublikowano

Pytanie brzmi, ile Sony będzie chciało $ za swoją wersję. Obawiam się, że dowalą ceną.

Oculusem jestem mega podjarany i chciałem kupić wcześniej, ale wolę poczekać na premierę już dopracowanego produktu. Jak Sony wyda coś podobnego, to z pewnością kupię, bo więcej gram na konsolach niż PeCetach.

Ale z drugiej strony, Oculus na PeCetach będzie miało znacznie większe zastosowanie :D

http://www.sadistic.pl/oculus-nowy-wymiar-fapania-vt228684.htm

Edytowane przez Moldar

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.