Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

mówię, że gdyby jakiś klapek wrzucił coś identycznego, tylko związanego z exem na ps4, to byś już bekował. ale nieważne, tak się tylko śmieję :)

Co innego wrzucać konkrety jak to wyżej, a co innego jakieś fatamorgany klapków odnośnie The Last Guardian albo Demon Souls 2.

Tak, twoje wklejenie retweeta (pamietam jak mark rein retweetnął launch ps4 i ludzie mysleli, ze moze bedzie coś od nich - od razu miales beke) to super fakty, a jak klapek wklei teksty dwóch pracowników Sony, że Demons Souls 2 nadchodzi, to fatamorgany :) No cóż, jak sądzisz.

A z tym Last Guardianem to nie wiem o co ci chodzi, bo jedyne co się dzieje w tym temacie, to coroczne nadzieje graczy, że się pojawi na e3.

Edytowane przez Figaro

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Przecież pisałem że tweet Marka Reina nic nie znaczy, lol.

Fajnie, tylko od jakiego czasu czytam o insajderach mówiąc że "Demon Souls 2 już zaraz za chwileczkę", conajmniej od paru miesięcy jak nie roku. Kolejna gra widmo klapków po Guardianie i Agencie. Jak ty to porównujesz do tweeta który mówi "ogłoszenie będzie jutro" to pozdrawiam.

Opublikowano

Przecież pisałem że tweet Marka Reina nic nie znaczy, lol.

Fajnie, tylko od jakiego czasu czytam o insajderach mówiąc że "Demon Souls 2 już zaraz za chwileczkę", conajmniej od paru miesięcy jak nie roku. Kolejna gra widmo klapków po Guardianie i Agencie. Jak ty to porównujesz do tweeta który mówi "ogłoszenie będzie jutro" to pozdrawiam.

no nie, nikt, ani razu w historii nie napisał, że "już zaraz za chwileczkę" Demon's Souls 2 (a nie "Demon", trochę szacunku, son), tylko, że jest w produkcji. Oprócz pracowników Sony, insajderzy też to sugerowali, ale wolałem o nich nie wspominac bo by Cię włosy łonowe swędziały =/ <trash talk>

btw mnie nie przeszkadza eksajtowanie się takimi rzeczami, tylko na tym forum ma to znaczenie pejoratywne (bo tu trzeba byc cool, cyniczny i w ogóle whatever, I don't care), wg mnie to tylko ubarwia szarą rzeczywistosc i nasze hobby :D tylko bawi mnie taka lekka hipokryzja :)

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Nie ma co nawet porównywać oficjalnej notki prasowej i jakichś przecieków od pracowników. nie ta liga.

Coś mi mówi w kościach że Girsy to lepszy wybór niż ich nowa gra, tutaj przynajmniej jest gotowy model rozgrywki którego wystarczy nie zepsuć, kasę dostaną bo MS wyraźnie celuje w fanów ( w tym mnie, do trójki zagrywałem się mocno ). Było nie było, kawał czasu spędziłem w Girsach, nawet nie dotykając multi ( nigdy nie gram multi, so noob ), więcej niż z wieloma grami na PS3. I były to dobre wspomnienia.
Tak więc cieszę się że nowe Girsy będą na X1 i dostaną $$ od MS - bez tego się nie obejdzie a nie znam nikogo kto by narzekał na Hordę. Tego nigdy za wiele.

W zasadzie jak patrzę na gry od MS i Sony, czasem wydaje mi się że to ta pierwsza firma celuje w czysty fun, replayability i multi, natomiast Sony celuje w odmienne pomysły, grafikę, technikalia, 1080p, coś głębszego jakkolwiek by to nazwać.

Weźmy The Order 1866, czyli ,, Girsy w starym Londynie ", może Infamous SS, patrząc dalej wstecz -Heavy Rain, Beyond czy GoW III - te gry zachwycają, zarówno poziomem wykonania jak i mam nadzieję scenariuszem,gameplayem, story ( w przypadku Infamous liczę na głównego bohatera ), ale ... ukończę grę jeden drugi trzeci raz i zostanie wspomnienie, tyle. A od dawna nie wyobrażam sobie wizyty kumpli bez Gyrosów Wojny ( ofc 3 ). Tego mi u Sony strasznie brakuje - bezmógich gier dla relaksu, powrotu do oldchoolu jak Killer Instinct, głupiej sieki czy gry - parodii. Dobrych gier do pogrania na pół godziny, w które autentycznie chce mi się grać jak nie mam na nic siły i jestem bardzo zły. U Sony poza multiplatformami tego nie ma.

Dobitnym przykładem był swego czasu dla mnie Killzone 2 - symulator żołnierza, następca Black,  to prawda, brudna wojna, grafika wypalała gałki oczne... ale to w Girsach więcej się bawiłem, Killzone był po prostu nieintuicyjny dla mnie, była to gra ,, fajnie się o niej czyta, ciężko przy niej dłużej wytrzymać ".
Z kolei nie mogę się nadziwić geniuszu ludzi z Bungie - stworzyć flagową serię FPS, która jest jednym z najbardziej skillowych strzelanek na konsolach i najlepiej smakuje na małych mapach.
U konkurencji dopiero Shadow Fall zbliżył się do tego, a Halo 4 obniżyło w tym względzie loty.

Dlatego cieszę się że jest MS z X1 i Girsami. Żeby były gry na bezmyślne granie w Hordzie kiedy premier brak. Syndrom jeszcze jednej tury, u very nice guy.

Myślę że można to porównać  do gier Nintendo - ,, niby nic ", jakieś skakanie wyścigi, ale .. czuć od tego fun i wiem że kiedyś napewno będę się w nie zagrywał, bo one są takie ... przyjemne

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Są spadki na ps4, a na XO rock solid :teehee:

edit. jest jeszcze gorzej, spadki do 28 XD next gen, a na ps4 pływa ten framerate więc też ladnie sciemniają z tymi 60fpsami. 

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Ale to było mówione chyba, że to bardziej jak sytuacja z KZ:SF aniżeli betonowe 60fps.

Opublikowano

GoW jedyny dobry ex na xboxa, zagrywałem się u ziomka w horde.

Opublikowano

Pisali w internetach, że wersja PS4 nie trzyma 60 fps i tak jest, więc żadnej ściemy :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

gowy, pgry, lost oddysey,foza horizon, forza3 - jedyne dobre exy na xboxa, do tego wiesiek2 i alan wake ale tu już forumek sie spiera czy to exy czy nie

Opublikowano

gowy, pgry, lost oddysey,foza horizon, forza3 - jedyne dobre exy na xboxa, do tego wiesiek2 i alan wake ale tu już forumek sie spiera czy to exy czy nie

a forza 4 i halo to juz nie? 

Opublikowano

CUTSCENE
Xbox One
Lowest FPS: 27fps
Highest FPS: 30fps
Average FPS: 29.98fps

PS4
Lowest FPS: 32fps
Highest FPS: 60fps
Average FPS: 53.36fps

GAMEPLAY
Xbox One
Lowest FPS: 24fps
Average FPS: 29.84fps

PS4
Lowest FPS: 33fps
Highest FPS: 60fps
Average FPS: 50.98fps

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

GoW jedyny dobry ex na xboxa, zagrywałem się u ziomka w horde.

Aż mi się przypomniał moment z dwojki z Dom'em i jego zoną. (nie będe spoilerował, każdy kto grał to wie) Po prostu az mnie coś w gardle scisnelo wtedy. Piekna scena, piekna gra.

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

a forza 4 i halo to juz nie? 

tez

Opublikowano

Wycisnęli max z Xbona i zatrzymali na 30fps żeby nie skakało 28-35.

Opublikowano

Fpsy na XO spadają poniżej 30? No kur wa iksde. W sercu bardziej szanuję xboxa niż plejstejszyn, no ale takie ekscesy mi to utrudniają.

Opublikowano

Gearsy po 3jce powinny sie juz skonczyc, to bylo swietne zwienczenie serii, a oni jeszcze klepac to chca ? Potencjalnie kosztem nowego IP ?

Yay !

God of War też się powinien skończyć po trójce, a oni jeszcze chcą klepać. No, ale sony wiadomo to eksajt.

Chyba z połowa Twoich postów w tym temacie jest jest w tym tonie. Typ pisze w kontekście świeżego newsa, Ty musisz już wyszukiwać jakąś analogię z doopy do serii na PS3. Sony jakąś osobistą krzywdę Ci wyrządziło ? Tyle zawsze beki z ludzi, którzy "szanują markę" i utożsamiają się z korporacją, dla mnie to ten sam poziom, co wkręcić sobie niechęć do wszystkiego, co związane z inną firmą.

Najśmieszniejsze jest to, że poza "na obiektywnego" w tym temacie dotyczy albo wjeżdżania na Sony, albo wjeżdżania na konsole w ogóle. Beka.

haha kolo hejtuje gre bo trzeba celowac i dluzej strzelac zeby kogos zabic a nie za(pipi)ac serie na cepa po kostkach ala CoD xDDDD

Przecież odnosił się do CS i zayebania kogoś dobrze wymierzonym jednym strzałem, i tu zgoda. Dla mnie takie bajery jak jakieś perki, boostery itd. to choroba, w ogóle regenerującej się energii w multi mogłoby nie być, no ale ja jestem może staroświecki.

Opublikowano

Wstyd mi ale kusi mnie od dłuższego czasu żeby kupić jakiegoś szrota i przejść sobie gowa dla fabuły.

Opublikowano

cboat wyszedł z cienia i powiedział, że black tusk faktycznie pracował nad grą szpiegowską i że wyglądała bardzo dobrze. może po girsach.

Opublikowano

GAMEPLAY

Xbox One

Lowest FPS: 24fps

Average FPS: 29.84fps

A jeszcze niedawno pisano że na Xone będzie 45 fps. Ktoś ma dane jak te fpsy w tej grze wyglądały na X360?

Opublikowano

Fejk, gruby nie potrafi liczyć do trzech.

Opublikowano

DLC to symbol minionej generacji

Fikset. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.