Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem że watch dogs od początku jest tworzony pod nextgeny,

Tak czy inaczej wole zagrać w takiego tittanfall w 720p niż w killzone 1080p, dla mnie zawsze były najważniejsze gry i gatunki które mi pasują, a poki co xbox one ma dla mnie dużo wiecej do zaoferowania niż ps4 mimo tego ze jest dużo słabszy od plejki

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

gra, która wychodzi na kilka konsol nie jest robiona "pod" nextgeny...

Opublikowano

Kogo obchodzi, że gra chodzi w niższej rozdziałce czy nie chodzi płynnie albo słabsza technicznie konsola, ważne że za(pipi)iście się sprzedaje! No ja pyerdole, kogo to (pipi)a obchodzi jak się gra sprzedaje czy tam konsola? Jeśli gra jest zayebista, a sprzedaje się suabo to nie jest warta uwagi? Don i to jego pyerdolenie o sprzedaży. W poprzedniej generacji to samo. Pełno świetnych exów na PS3, ale co z tego. Słabo się sprzedają, fail.

Opublikowano

@easyeye

Co (pipi)a za różnica jeśli gra sama w sobie będzie zayebista - tak jak Titanfall? Nie będę się podniecać ultra grafą w sieciowej strzelance, która jest nastawiona na dynamikę i szybkość. Ma być po prostu przyzwoicie.

Opublikowano

Easy E - dla Ciebie nie ma roznicy dla mnie jest. Nie gralem w FIFE na PS3 bo wygladala jak kupa przy FIFA na Xbox360, wlasnie przez roznice w rozdzialce - a tam bylo 720 do upscalowanego 1080. Nie wybralbym takze konsoli nextgenowej, na ktorej wszystkie multiplatformy, przy ktorych na poprzedniej generacji i tak spedzilem najwięcej czasu chodza gorzej. Tyle.

Niech bedzie, co i tak dziwi. Crossplatformy powinny miec jeszcze mniejsze wymagania niz gry robione tylko na nextgeny, a juz z nimi konsola MS srednio sobie radzi. Poki co nie ma o czym dyskutowac, do poki sie nie potwierdza plotki.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Czasem boli mnie to, jak bardzo niektórzy ignorują fakt 720p -> 1080p. Chodzi bardziej o jakąś przyzwoitość. Dla mnie Titanfall będzie podobnie za(pipi)isty, ale 720p na konsoli nowej generacji przy jakiejś tam "słabej" grafie - no nie wygląda to najlepiej. Najgorsze, że Xbox One MA na tyle dużo mocy, by poradzić sobie z 1080p, ale developerom się nie chce...

Opublikowano

Mysza: Czytaj ze zrozumieniem...

Opublikowano

No wlasnie też tak myślałem, zreszta nie ważne, każdy ma inne priorytety wybierając konsole dlatego za czasów królowanie ps2 wybrałem Gamecuba, dokupujac pózniej xboxa

Opublikowano

@maciek

Widzisz? Nie miej pretensji do konsolki. Chociaż jako klient liczący na jakiś tam next-genowy feeling nie powinieneś mieć dylematu typu - "(pipi)a, czyja to wina?" Płacisz i masz prawo wymagać.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

No wlasnie też tak myślałem, zreszta nie ważne, każdy ma inne priorytety wybierając konsole dlatego za czasów królowanie ps2 wybrałem Gamecuba, dokupujac pózniej xboxa

Nie do końca - Watch Dogs jest raczej robiony pod next geny, a wersje na X360/PS3 to prawdopodobnie jakiś odpad poprodukcyjny robiony na szybko poprzez przesuwanie suwaków w dół :P

To raczej nie jest sytuacja jak w przypadku Asasyna 4, gdzie różnica pomiędzy PS3/X360 a Xone/S4 to chyba tylko rozdzielczość.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

@easyeye

Co (pipi)a za różnica jeśli gra sama w sobie będzie zayebista - tak jak Titanfall? Nie będę się podniecać ultra grafą w sieciowej strzelance, która jest nastawiona na dynamikę i szybkość. Ma być po prostu przyzwoicie.

To już w ogóle lepiej zostać przy 360, po co kupować nowe konsole ? Ja wręcz wymagam od nowych konsol 1080p, nie akceptuję 720p. Za to 60fps nie jest mi potrzebne, wystarczy, że będzie stałe 30.

Opublikowano

Powinni całkowicie skasować projekt wersji na stare konsole. Mogliby za ten budżet odpowiednio dopakować wersje na PS4/XO/PC. Ubi to duża firma ale i tak każdy czeka na Watch_Dogsy przez pryzmat tego, że pojawi się na next-geny a nie starą generację.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Spoko, dopakują. W Ubi teamy developerskie podobno mają po 400 osób :P

Opublikowano

Powinni całkowicie skasować projekt wersji na stare konsole. Mogliby za ten budżet odpowiednio dopakować wersje na PS4/XO/PC. Ubi to duża firma ale i tak każdy czeka na Watch_Dogsy przez pryzmat tego, że pojawi się na next-geny a nie starą generację.

Nie skasują, bo wersje na PS3/X360 sprzedadzą się lepiej niż na PS4/X1, mogę się założyć.

Ten cały gościu od przecieków mówił i sporym update systemu w XONE, a ponoć ten jest tak namącony że debug console się wieszają często podczas developingu :lol: nie dziwne że mają problemy.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Nie skasują, bo wersje na PS3/X360 sprzedadzą się lepiej niż na PS4/X1, mogę się założyć.

Nie byłbym tego taki pewny na Twoim miejscu :) Ci ludzie co najwięcej gier kupują to są właśnie ci, którzy pierwsi sięgają po nowe konsole.

Opublikowano

Czasem boli mnie to, jak bardzo niektórzy ignorują fakt 720p -> 1080p. Chodzi bardziej o jakąś przyzwoitość. Dla mnie Titanfall będzie podobnie za(pipi)isty, ale 720p na konsoli nowej generacji przy jakiejś tam "słabej" grafie - no nie wygląda to najlepiej. Najgorsze, że Xbox One MA na tyle dużo mocy, by poradzić sobie z 1080p, ale developerom się nie chce...

Ale czego ty oczekujesz od naprawdę mocno przeciętnego sprzętu? Powiedzmy sobie szczerze, że dev musiałby siedzieć 2X więcej czasu nad konkretną wersją swojej gierki, po to, żeby wyglądała praktycznie identycznie na każdej platformie. Jeszcze teraz jestem w stanie uwierzyć, że taki BF4 mógłby wyglądać na XO lepiej niż wygląda, bo nawet na PS4 niczym ta gra nie powala. Tylko czy ktoś wierzy, że za 1-2 lata, przy zdecydowanym postępie graficznym tytuły na którąkolwiek konsolę będą chodzić w 1080p? Obecnie jest z tym duży problem i nawet magicy od grafiki z Guerilla nie byli wstanie zrobić 1080p przy 60k/s. Nie ma co sobie wmawiać w przypadku obu platform, że grafa będzie lepsza, rozdziałka też i jeszcze 60 k/s. Na 100% pojawią się exy, które pokażą "prawdziwą" moc drzemiącą w XO, tak jak było w przypadku PS3. Będzie można się trochę pospuszczać, szczerzyć zęby w tym temacie, w końcu i tak nigdy się nie udowodni, że nasz ex na tej drugiej platformie nie mógłby wyglądać tak samo lub nawet lepiej. Jak ktoś szuka orgazmu graficznego to raczej nie na konsolach, gdzie "ukryta" moc starcza na pierwszy rok, a później trzeba się zamknąć w swoim pokoiku, odciąć kabel od neta i wmawiać sobie różne dziwne rzeczy.

Opublikowano

Nie wierzę w 720p w Watch Dogs na X1 przy 1080p na PS4. W grze która dzieje się w dużym mieście taka różnica będzie widoczna na pierwszy rzut oka, to nie FPS

. No i sam nie jestem pewien czy PS4 ma wystarczająco pary by to tak pociągnąć.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Nie wierzę w 720p w Watch Dogs na X1 przy 1080p na PS4. W grze która dzieje się w dużym mieście taka różnica będzie widoczna na pierwszy rzut oka, to nie FPS

. No i sam nie jestem pewien czy PS4 ma wystarczająco pary by to tak pociągnąć.

Czyli już się poddajesz? Myślałem, że dasz zakładowi trochę stężeć :whistling:

Tak serio, to z tego co pokazali w kwestii wyglądu tej gierki, to będę miał niezłą bekę, jak PS4 nie pociągnie tego w 1080p i minimum 30 k/s.

Opublikowano

Ale piszesz bzdury pajgi. Tak w pierszym roku dostalismy na poprzedniej generacji gry pokroju TLOU, GOW, Gearsy, Uncharted, Killzone 2, Forza, Motorstorm, Heavy Rain, Fight Night i wiele innych, ktore przez dlugi czas ryly banie przy i po premierach... Ba - po paru latach wychodzily gry, ktore wygladaly rewelacyjnie - RDR, GTAV, gry ktorych na prozno szukac na Super Mocarnych Pecetach, wiec pisanie, ze nowa generacja bedzie zachwycac przez rok jest troche nie na miejscu.

Nawet w kwesti sportowek pecetom zajelo 3-4 lata by gry na ta platforme nie mialy roznic wzgledem konsol. Jasne - mozna zrzucac wine znowu na developerow, ale Who Cares?. Prawda jest taka, ze przez 3 lata FIFA na PS3/Xbox360 sie mega rozwijala, a Ty dostawales drewniany szpil z aktualizacja skladow z zawodnikami poruszajacymi sie w 8 kierunkach.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Póki co niczym te pudła nie zachwycają liczę, że w przyszłym roku się coś zmieni w tym temacie.

Opublikowano

Pamiętam jak odpaliłem pierwszą część Dead Space, nie mogłem wyjść z podziwu :)

Nawet dzisiaj wygląda dobrze. Pierwsze Girsy za to strasznie się postarzały, graficznie do Judgment to nawet startu nie mają. A gra przecież ryła beret gdy się pojawiła.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

no jasne, sa gry ktore nie przeszly proby czasu, ale gdy wychodzily zostawialy konkurencje daleko w tyle. Gearsy, Uncharted, Killzone 2 - KILLZONE - jak zobaczylem to saturnie nie moglem wyjsc z podziwu jak ta gra miejscami wygladala! Od razu wylozylem wtedy flote na dodatkowa konsole. A kiedy ta gra sie ukazala ? 3 lata po premierze PS3 ? Ale tak, tak, obecnie mamy 5 gier na rynku i pajgi wie, ze to koniec mozliwosci graficznych!

Ta generacja dopiero zniszczy nasze galki oczne, a przedsmakiem jest taki Ryse, Killzone, czy nawet pisany na szybko BF4. To poczatek generacji a gry wygladaja oblednie. Jak jeszcze do pracy wezma sie studia pokroju Santa Monica, Nougty Dog itp, to pewnie bedziemy sciagac czapki z glow !

Edytowane przez easye

Opublikowano

Powinni całkowicie skasować projekt wersji na stare konsole. 

No tak zostawić baze 100mln klientów xD

Opublikowano

Czyli już się poddajesz? Myślałem, że dasz zakładowi trochę stężeć :whistling:

Tak serio, to z tego co pokazali w kwestii wyglądu tej gierki, to będę miał niezłą bekę, jak PS4 nie pociągnie tego w 1080p i minimum 30 k/s.

Nie nie, po prostu - jeśli weźmiemy pod uwagę że WD to gra na niemal wszystkie platformy, pisana kawał czasu zanim devi dostali dev kity next genów, to ciężko mi wierzyć w nowy poziom grafiki. Wiedźmin 3, nowe Girsy, Uncharted, Order, Halo - to chyba będą najlepsi kandydaci.

W 100 % różnicę w rodziałce pomiędzy next genami uwierzyć mi jeszcze trudniej.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

WD jest pisane pod pc, więc jest to next-genowy tytuł, wersje na PS3/X360 jak dobrze napisał Don, to jakieś odpady. Zobaczycie jaka będzie beka jak pokażą tą grę na konsole z 512mb ramu. WD na PS4 ma chodzić w 1080p i 30fps, co już niejednokrotnie było mówione w wywiadach przez ludzi z Ubi. O wersji na Xone nic nie mówią, pewnie walczą o jak najlepszą wersje, bo obecnie jest TBD, czyli Też będzie dobrze. ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.