Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Ci co kupili Vitę pewnie by chcieli :P

Odpowiadasz na post Emeta?

No to ja się z nim zgadzam. Mam Vitę, ale mam nadzieję, że żadne studio wewnętrzne nie traci czasu na robenie gier na nią :P Oby Bend i Cambridge robili już gry na PS4.

Edytowane przez SzczurekPB

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 746,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Dlatego powinni mieć też studia odpowiedzialne za gry na Vitę, a tych jest za mało, Sony Bend zrobiło Uncharted i jakiś odłam z GG zrobiło Killzone. Sony nie potrafi wspierać dwóch platform jednocześnie.

O ile PSP można uznawać za sukces ( jednak tych konsol trochę się sprzedało ), tak powtórzenie tego samego już sie nie sprawdza. PSP dużo zyskało na przeróbkach, w czasach braku smartfonów, konsola była niesamowitym kombajnem multimedialnym. Tak jak Wii U, Vitę już nic nie uratuje, no może jedna rzecz, drastyczna obniżka ceny, co bardzo pomogło w przypadku 3DSa.

Opublikowano

No to ja się z nim zgadzam. Mam Vitę, ale mam nadzieję, że żadne studio wewnętrzne nie traci czasu na robenie gier na nią :P

To po co kupiłeś? Żeby trzymać w szufladzie? :P

Opublikowano

Żeby cebulować na grach z plusa :P

No i czasami kupić jakąś małą gierkę.

EDIT: Świetnie się też sprawdza jako odtwarzacz YouTube gdy oglądam wideoporadniki do trofeów :sorcerer:

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

Dobrze mieć jakiś wybór, a nie tylko liczyć na łaskę ludzi z Sony.

Opublikowano

Może i trochę szkoda Vity, ale powiedz szczerze.. Wolałbyś aby np. takie Naughty Dog zamiast zrobić The Last of Us na PS3 lub jakąś nową dużą grę na PS4, poświęciło ten czas na grę dla Vity? Ja nie. Tak samo nie chciałbym zaby inne teamy Sony traciły czas na Vitę. Jeśli już to Sony powinno zebrać inne (nowe) teamy do takich celów.

powinni podzielic devów wewnetrznych na tych piszacych na stacjonarki i tych od handheldow. I najlepiej wprowadzis serie i nowe marki dla ich handheldow by byly rozpoznawalne i identyfikowane z tymi systemami - np jakies platformowry czy gry turowe. Jak nie chca by devi wewnetrzni w ogole robili gry na vite(co widac teraz) to po co w ogole wydawali ta konsole?

Opublikowano

Sony jest pazerne i chca zarobic na rynku handheldow tyle, ze brakuje im na tym polu doswiadczenia i nawet z PSP sie nie nauczyli, z Nintendo nie maja szans.

PS Vita od poczatku lezy i kwiczy, a masa uzytkownikow tej konsoli oszukuje sie, ze jest inaczej.

Opublikowano

EDIT: Świetnie się też sprawdza jako odtwarzacz YouTube gdy oglądam wideoporadniki do trofeów :sorcerer:

Można i tak :P

Opublikowano

Ja vite zakupiłem głownie pod indyki, bo nie przepadam za graniem na pc, teraz czekam na Rogue Legacy i Hotline Miami 2, przy okazji wpadają gry z plusa ale nawet nie mam czasu w nie grać

Opublikowano

Jescze co do nowego Mgsa :

Konami speedrunners have completed the game in five minutes.

:D

Opublikowano

niech tylko te demo sie dobrze sprzeda to moja szklana kula przewiduje wysp jak grzyby po deszczu podobnych zagrywek wsrod innych developerow - cudowna generacja sie szykuje...

Opublikowano

No to ja się z nim zgadzam. Mam Vitę, ale mam nadzieję, że żadne studio wewnętrzne nie traci czasu na robenie gier na nią :P Oby Bend i Cambridge robili już gry na PS4.

No to ja się z nim zgadzam. Mam Vitę, ale mam nadzieję, że żadne studio wewnętrzne nie traci czasu na robenie gier na nią :P

To po co kupiłeś? Żeby trzymać w szufladzie? :P

Można i tak :P

:P :P :P

:P

Opublikowano

MGS V chodzący lepiej na PS4 to jeszcze nic takiego. Ciekaw jestem shitstormu jaki nadejdzie w przypadku Watch Dogs czy Destiny :P Albo Wiedźmina 3.

Opublikowano

niech tylko te demo sie dobrze sprzeda to moja szklana kula przewiduje wysp jak grzyby po deszczu podobnych zagrywek wsrod innych developerow - cudowna generacja sie szykuje...

Posiadacze PS3 są przyzwyczajeni do takich zakupów więc szturmem pewnie ruszą do sklepów ;)

W końcu nie liczy się gra a #experience :)

A ja już chciałem Kojimę pochwalić, że cyfrowa wersja tej gry jest tańsza od pudełkowej, tak jak to powinno być, ale widzę, że wałek jest gdzie indziej.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

MGS V chodzący lepiej na PS4 to jeszcze nic takiego. Ciekaw jestem shitstormu jaki nadejdzie w przypadku Watch Dogs czy Destiny :P Albo Wiedźmina 3.

Już nie mogę się doczekać. Będzie impreza w CW :)

Koleś na kolanach xbot (Mazzeo), Sonyboty tańczą <nutka>

a_560x0.gif

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Mozesz jakies wideoporadniki polecic?
Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-26683-_nowe_konsole_moga_nie_uratowac_branzy____pesymistycznie_wizje_avalanche_studios.html

ależ smutne pierdolenie...

jak robią grę na podstawie filmu sprzed kilkudziesięciu lat o pustyni, na silniku z ps3, o której co wiadomo to, że wieje nudą to się nie dziwie, że są sceptyczni do przyszłości branży.

jakoś polski cdprojekt robi 2 tytuły AAA jednocześnie i to ze światem wiedźmina większym od tej mapy ze skyrimia i nie słyszałem, żeby bali się przyszłości branży..

Opublikowano

To branża wymaga ratunku? W czasach gdy w gry gra więcej ludzi niż kiedykolwiek wcześniej? :P

Opublikowano

To branża wymaga ratunku? W czasach gdy w gry gra więcej ludzi niż kiedykolwiek wcześniej? :P

bardziej innowacyjne rozwiazania i gry chwytajace za serca - w tym branza umiera i tu sie zgodze, choc uwazam ze dawniej tworcy mieli o wiele wiele latwiej bo jakby nie patrzec to praktycznie wszystko juz wtedy wymyslono w ramach gameplayu - teraz to tylko obserwujemy w wiekszosci przypadkow upadek gameplayu na rzecz oglądania i podziwiania co okrzyknieto mianem cinematic experience

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-26683-_nowe_konsole_moga_nie_uratowac_branzy____pesymistycznie_wizje_avalanche_studios.html

ależ smutne pierdolenie...

jak robią grę na podstawie filmu sprzed kilkudziesięciu lat o pustyni, na silniku z ps3, o której co wiadomo to, że wieje nudą to się nie dziwie, że są sceptyczni do przyszłości branży.

jakoś polski cdprojekt robi 2 tytuły AAA jednocześnie i to ze światem wiedźmina większym od tej mapy ze skyrimia i nie słyszałem, żeby bali się przyszłości branży..

Wiesz, jest różnica pomiędzy wydaniem na produkcję 100 mln złotych, a 100 mln euro/dolarów. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.