Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Tylko co to ma do rzeczy z czerstwością socoma i Resistance

Grałeeeeś?

SOCOM to taki crap ze szkoda gadać. 4 gralem z placzem bo żal mi bylo wydanych pieniędzy. Dobrze że już nie będzie

Ale Resistanca 3 to proszę szanować oki?

Opublikowano

Zabawny jest ten mega wielki argument w postaci exclusivów na PS3. Ogra się te exclusivy warte uwagi i co potem? Aha, no właśnie. I dlatego PS3 pożyczyłem, a gram i grałem na 360-tce. Dziękuję, dobranoc.

Edytowane przez [InSaNe]

Opublikowano

Zabawny jest ten mega wielki argument w postaci exclusivów na PS3. Ogra się te exclusivy warte uwagi i co potem? 

Przejdzie się ponownie oraz/ albo gra w multi. A nie przepraszam wy multi też oceniacie po 30 pierwszych kilsach i 60 zgonach vide Mezzeo vs U3 mp.  

Opublikowano

Xbotom pod względem oci.pienia daleko do Sonoklapów tutaj którzy nawet mega skomplikowane symulatory ( w które nigdy nie grali ) próbują uprościć do swoich sztandarowych arcadówek. Jednoplatformowcy Sony, najwięksi znawcy rynku gier obojętnego gatunku.

Mówisz o MaZZeo?

ej ale to Xbot  :banana:

Opublikowano

Panowie mam X360 od 2007. I na serio exów to ta konsola nie ma.

Fable, Halo, czy Girsy to nie mój klimat. Wolę Killzony, Uncharted, TLOU, God of War.

Dlatego teraz posiadam Vitę i PS4. A X360 ( jeszcze działa o dziwo) służy teraz dla dzieci by mogły bezstresowo pograć w multiplatformy z seri Lego.

Natomiast jedną rzecz ma M$ od zawsze chyba lepsze - PADY!

Edytowane przez .:marioo:.

Opublikowano

No ale bądźmy poważni - jakie gry na X360 liczą się tak, jak Gearsy, Halo i Forza? Które zapadły w pamięć do tego stopnia, by wymieniano je w jednym rzucie, jako tytuły zachęcające do kupna konsoli?

No ale chcesz to jakoś obiektywnie sprawdzić :)? Jeżeli tak to tylko sprzedażą, a jeżeli o nią chodzi to zarówno Xbox jak i PS "ma" ze 4 znaczące serie, a reszta to drobnica i kwestia gustu. W pamięć to każdemu zapada co innego ;)

Chodzi mi o serie jednoznacznie kojarzone z marką Xbox/PlayStation. W jednym rzucie, gdy wymieniasz gry na Xboxa, to rzucasz - Halo, Gearsy, Forza (w tej kolejności nawet).

Kiedy mówisz o PlayStation, rzucasz Crash, Jak & Daxter, Uncharted, Killzone, Tekken, Ace Combat, Resistance, Gran Turismo, God of War, LittleBigPlanet, Wipeout, Ridge Racer, SOCOM, Syphon Filter, MotorStorm, Twisted Metal, inFamous, Sly Cooper, ICO, Shadow of the Collossus, The Last of Us, MGS, Devil May Cry, Ratchet & Clank.

To są serie, które wpadły mi do głowy apropo kojarzenia marki (a pewno jest tego więcej). Microsoft odwalił kawał dobrej roboty "wykradając" Tekkena, Ace Combat, MGSa czy Ridge Racer, ale dalej Sony ma po prostu ogrom asów w rękawie (które mogłoby dobrze wykorzystać). W świadomości graczy mają więcej tytułów na wyłączność, bo stworzyli więcej marek, które ludziom kojarzą się i będą kojarzyć z PlayStation.

No widzisz u mnie wyglada to tak, jak pomyśle o marce xbox to do głowy przychodzi mi odrazu

Halo, Gears of War, Forza, Alan Wake, Project Gotham Racing, Conker, Rally Sport Challanges, Ninja Gaiden, Perfect Dark, Banjo, Crackdown, Lost Oddysey, Fable, Kameo, Dead Rising, Crimsons Skies, Amped mógłbym spokojnie powymieniac jeszcze gry arcade ale i tak nic to nie zmieni, tak samo jak exy xbox one które napewno zapiszą sie w kartach historii gier

Natomiast jeśli myśle o marce playstation to przed oczami mam;

Crash, Uncharted, God of War, GT, Mgs, Syphon Filter, Tlou, Wipeout i Medieval

btw Ridge Racer 6, Ace Combat 6 to były exy na x360

Opublikowano

No ale bądźmy poważni - jakie gry na X360 liczą się tak, jak Gearsy, Halo i Forza? Które zapadły w pamięć do tego stopnia, by wymieniano je w jednym rzucie, jako tytuły zachęcające do kupna konsoli?

No ale chcesz to jakoś obiektywnie sprawdzić :)? Jeżeli tak to tylko sprzedażą, a jeżeli o nią chodzi to zarówno Xbox jak i PS "ma" ze 4 znaczące serie, a reszta to drobnica i kwestia gustu. W pamięć to każdemu zapada co innego ;)

Chodzi mi o serie jednoznacznie kojarzone z marką Xbox/PlayStation. W jednym rzucie, gdy wymieniasz gry na Xboxa, to rzucasz - Halo, Gearsy, Forza (w tej kolejności nawet).

Kiedy mówisz o PlayStation, rzucasz Crash, Jak & Daxter, Uncharted, Killzone, Tekken, Ace Combat, Resistance, Gran Turismo, God of War, LittleBigPlanet, Wipeout, Ridge Racer, SOCOM, Syphon Filter, MotorStorm, Twisted Metal, inFamous, Sly Cooper, ICO, Shadow of the Collossus, The Last of Us, MGS, Devil May Cry, Ratchet & Clank.

To są serie, które wpadły mi do głowy apropo kojarzenia marki (a pewno jest tego więcej). Microsoft odwalił kawał dobrej roboty "wykradając" Tekkena, Ace Combat, MGSa czy Ridge Racer, ale dalej Sony ma po prostu ogrom asów w rękawie (które mogłoby dobrze wykorzystać). W świadomości graczy mają więcej tytułów na wyłączność, bo stworzyli więcej marek, które ludziom kojarzą się i będą kojarzyć z PlayStation.

No widzisz u mnie wyglada to tak, jak pomyśle o marce xbox to do głowy przychodzi mi odrazu

Halo, Gears of War, Forza, Alan Wake, Project Gotham Racing, Conker, Rally Sport Challanges, Ninja Gaiden, Perfect Dark, Banjo, Crackdown, Lost Oddysey, Fable, Kameo, Dead Rising, Crimsons Skies, Amped mógłbym spokojnie powymieniac jeszcze gry arcade ale i tak nic to nie zmieni, tak samo jak exy xbox one które napewno zapiszą sie w kartach historii gier

Natomiast jeśli myśle o marce playstation to przed oczami mam;

Crash, Uncharted, God of War, GT, Mgs, Syphon Filter, Tlou, Wipeout i Medieval

btw Ridge Racer 6, Ace Combat 6 to były exy na x360

co z tego, skoro MS te najlepsze jak Banjo czy Conker, PGR i Midtown Madness i tak nie używa?

Opublikowano

Mówię tylko, że Microsoft potrzebuje coś na miarę Banjo Kazooie. O Conkerze to nic nie mówię, bo eksajt. Sam Spencer potwierdził, że Xbonowi brakuje takich przygodówek.

Anyway,

Here's a fun fact: More than 100 PS4 games are planned for release in 2014. Stay tuned for more updates from today's media summit

https://twitter.com/PlayStation/status/433001437984215041

Opublikowano

hahahaha, a pamietacie jak pisal easye ze na vite jest wiecej exow niz na x360? :P ale sam sie zdziwilem na widok tej listy, niespodziewalem sie :)

O ile pamietam, chodzilo o to że na Vicie jest więcej exów niż na 360 w danym momencie od wypuszczenia konsoli. I to jest prawda.

Odnośnie kłótni na exy- to jest przecież takie oczywiste że aż zęby bolą. 360 miał na początku zalew dobrych exów, po premierze Kinecta odpuścili a Sony to wykorzystało. Gry są jakie są, jedne lepsze drugie gorsze ale od przybytku głowa nie boli i masz większą wolność wyboru. Po zapowiedziach na PS4 sądzę że idą dalej w tą stronę.

Na pewno wykazali dużo odwagi, bo wypuścili wiele niszowych tytułów, o których z góry było wiadomo że nie zejdą jak ciepłe bułeczki. No ale budżety też są odpowiednio mniejsze.

A propo, materiał z Kingdom Come za(pipi)isty, aż się serce cieszy jak widzę te dalekie krajobrazy i mam świadomość że można tam po prostu wjechać. Trzymam kciuki bardzo za ten tytuł.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Zabawny jest ten mega wielki argument w postaci exclusivów na PS3. Ogra się te exclusivy warte uwagi i co potem? Aha, no właśnie. I dlatego PS3 pożyczyłem, a gram i grałem na 360-tce. Dziękuję, dobranoc.

Moze dlatego, ze PS3 jako konsola sama w sobie jest po porstu z(pipi)ana ?

Na nextgenach sytuacja wygląda to juz troche inaczej. Skoncze te pare exow i do czego mam wracac ? Gorszych multiplatform w 720p i 30 klatkach na sec ?

Toszkę śmiesnze jest jak kłóci się niegdyś xboxowa brać ;)

Ok.. już dla dobra sprawy nawet załóżmy, że easye jest teraz sonybotem... (Sony "wyprało mu mózg", jak napisał kubson). Rok temu takie stwierdzenie byłoby nie do pomyślenia :P

Tak - wypralo mi mozg, bo wybralem firme, ktora na dzien dzisiejszy mi bardziej odpowiada, zarowno sprzetowo, jak i w postacji uslugi (w koncu PS+ tez nie ma co do Xbox Live porownywac...), kupilem takze martwa konsole, na ktora co miesiac dostaje 2 darmowe gry, a polowy z nich nawet nie zdazylem ograc...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Halo, Gears of War, Forza, Alan Wake, Project Gotham Racing, Conker, Rally Sport Challanges, Ninja Gaiden, Perfect Dark, Banjo, Crackdown, Lost Oddysey, Fable, Kameo, Dead Rising, Crimsons Skies, Amped mógłbym spokojnie powymieniac jeszcze gry arcade ale i tak nic to nie zmieni,

A teraz z ręką na sercu; ile z tych gier zakupiłeś wspierając ich twórców i dając MS motywację do dalszego ich tworzenia?  :teehee:

NG wyszło i działało tak samo na ps3 btw 

Opublikowano

a Rally Sport, Crimson Skies to gry z 1 Xboxa...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Halo, Gears of War, Forza

Mam dokladnie tak samo.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Widzę że niektorzy maja problem z czytaniem, rozmowa dotyczyła gier jakie kojarzą sie z marka xbox/playstation wiec proste że dałem gry z xboxa jak i z ps one

@nobodylikeyou

Miałem wszystkie gry oprócz lost oddysey, banjo, amped 3, fable 2

Edytowane przez kubson

Opublikowano

banjo i i ninja gaiden to powinno sie kojarzyc z nintendo ale gimby nie znajo.

Opublikowano

@ easye
Zacytowałeś tylko fragment mojego posta i odpisałeś tak a nie inaczej..., ale mam nadzieję, że jednak wiesz o co mi w nim chodziło ;)

[...] Co najwyżej jestem zacietrzewiony na klapków. Ja lubię auta marki BMW, ale spora liczba miłośników tych aut ma nasrane we łbie. Z Sony mam podobnie. [...]

Tylko, że te twoje klapki nie są tak naprawdę gorsze od xbotów. Jest ich więcej, szczególnie w Polsce? No chyba nic dziwnego, skoro ogólnie posiadaczy konsol Sony jest tutaj znacznie więcej. Kiedyś jakaś ankieta tutaj wykazała, że na forumku większy % posiadaczy xboxa to xboty niż % posiadaczy PS3 (Sony) to sonyboty.

Na pssite'y, xboxcenter itp stronki nie wchodzę. Zajrzałem tam kiedyś kilka razy i brak jakiegokolwiek obiektywizmu aż gryzie w oczy.

Kwestia całych tych nad i podkonsol to dla mnie bzdura, więc jak ktoś tutaj tak pisze to tylko się lekko uśmiecham z politowania i olewam. Dla mnie obie nowe konsole to.. podkonsole (duże braki w funkcjonalności, płatny online i słabe podzespoły - stosunkowo najsłabsze, jak na premierę w historii konsol Sony i MS). Rzecz w tym, że Xbone to jeszcze gorszy podgatunek podkonsoli ;)

Opublikowano

Sony zapowiada 100 gier na Vitę na ten rok. A jednocześnie dostajemy TAKIE reedycje:

12370906975_ba5e101302.jpg

Gdzie tu logika? Ktoś jeszcze w to nie grał?

Tak, w zestawie znajdzie się 1&2 część serii. Potwierdzono na oficjalnym blogu PlayStation.

http://blog.us.playstation.com/2014/02/10/god-of-war-collection-coming-to-ps-vita-may-6th/

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

XOne w takim razie też będziesz musiał pożyczyć.

Opublikowano

. Dla mnie obie nowe konsole to.. podkonsole (duże braki w funkcjonalności, płatny online i słabe podzespoły - stosunkowo najsłabsze, jak na premierę w historii konsol Sony i MS).

tez tak odbieram ps4/xone - budzetowe konstrukcje skonstruowane po najmniejszej linii oporu zarówno jeśli chodzi o bebechy jak i wykonanie(szczegolnie ps4 i ds4) - ludziom wmawiaja co krok jakie one wypasne ale nie zakryja oni faktu, ze rozpoczynajaca sie generacji to najmniejszy krok w przod jesli chodzi o mozliwosci techniczne w porownaniu do wczesniejszych generacji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.