Skocz do zawartości

Console Wars 6: Kogo Bardziej Wyruchają

Featured Replies

Opublikowano

Dodatkowo, gdyby ktoś chciał, to 18 marca wychodzi bundle-pack z nową Vitą, kartą 8GB i grą Borderlands 2 - $199

borderlands-2-new-vita-bundle_640.jpg

A tutaj video przedstawiające nową Vitę (PCH-2000).

Edytowane przez Maciomaniak

• Odpowiedzi 23,7 tys.
  • Wyświetleń 745,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Gość DonSterydo
    Gość DonSterydo

Reklama kawałka plastiku #eksajt, heh.   EDYTA: Jaki ból 4 liter XD

• Dobra, dość.   Dziś pojechałem do znajomka, który akurat niedawno kupił sobie mocarnego w miarę kompa. Może nie NASA ale przynajmniej moc zbliżona do next genów ( i5 3470 3.2GHz @ 3.6GHz, Radeon 785

Opublikowano

Jakis bundle z final fantasy bym przytulil. Borderlands ograne na pc.

Chyba zalatwie sobie vite z usa, duzo taniej wychodzi.

Opublikowano

tez tak odbieram ps4/xone - budzetowe konstrukcje skonstruowane po najmniejszej linii oporu zarówno jeśli chodzi o bebechy jak i wykonanie(szczegolnie ps4 i ds4) - ludziom wmawiaja co krok jakie one wypasne ale nie zakryja oni faktu, ze rozpoczynajaca sie generacji to najmniejszy krok w przod jesli chodzi o mozliwosci techniczne w porownaniu do wczesniejszych generacji.

Zgodze się, że procesor w Xbone i PS4 nie robi wrażenia (chociaż obsługuje multum nowoczesnych i przyszłościowych instrukcji). Generalnie Xbox One nie robi wrażenia pod względem technologicznym. Ale karta graficzna w PS4 i konstrukcja APU z pamięcią GDDR5 są przyszłościowe i takich rozwiązań w PC nie ma (chodzi mi o konstrukcję i wydajność GPGPU) - ten sprzęt pozwoli na bardzo wiele i nie można powiedzieć, że jest zacofany w żadnym wypadku.

Opublikowano

A ja w zupelnosci nie zgodzam sie z Ficusiem. Wystarczy zagrac w niektore gry nextgenowe, by zobaczyc ze przeskok jest ogromny, widze to jeszcze bardziej pocinajac obecnie na PS3. Nie czaje tez waszego czepiania sie obudowy tych konsol. Co niby z nimi jest nie tak? Wyglada lepiej znacznie niz PS3 Slim, nie wieje tandeta, konsola, jak konsola. Jezeli to jest dla Ciebie slabe wykonanie, to Co sadzisz o PS3?

Co do pada, majac znowu obydwa obok siebie ten od PS3 i PS4 to pad z zeszlej generacji wyglada jak podroba z targu i tak samo sie to odczuwa jak sie go wezmie w lapy. Wygoda grania na nowym padzie jest znacznie wieksza, a sam pad lezy znacznie lepiej.

No i czy o slabych konstrukcjach konsol nie powinny swiadczyc sztuki, ktore trafiaja do serwisu? Po tej calej histeri z zepsutymi sztukami, jakos nie widze fal awarii na miare Xboxa360...

Wszyscy pisza o tych galkach-to akurat pewnie zwalili, zdarzaja sie widac takie sztuki, u mnie pad wyglada jakbym go wyjal z pudelka wczoraj...

Edytowane przez easye

Opublikowano

skad ta data premiery v2000 i borderlandsow2 -18 marzec? wszedzie pisza tylko coming this spring. Ja jestem bardzo ciekaw jakosci tego portu - robi je studio bez duzego doswiadczenia, a do tego sama konstrukcja gry jest wg mnie bardzo wymagajaca jak na realia handhelda - oby nie skonczylo sie na jakies tragicznej rozdzielczosci i framerate w przedziale 15-20fps

Opublikowano

skad ta data premiery v2000 i borderlandsow2 -18 marzec? wszedzie pisza tylko coming this spring.

http://www.vg247.com/2014/02/10/ps-vita-slim-borderlands-bundle-hits-north-america-in-spring/

Tutaj jest wzmianka o informacji, jaką pracownik 2K zamieścił na Twitterze. Notka szybko zniknęła, ale było tam jasno napisane, że gra wyjdzie 18 marca. Przyjąłem, że bundle musi pojawić się równo z premierą i myślę, że to bardzo realna data i można ją przyjąć za wielce prawdopodobną ;)

Opublikowano

@ easye

PS3 slim (nie super slim) jest w przynajmniej dwóch wersjach jakościowych. Pierwsze 2 lub 3 serie wyglądają i są wykonane całkiem ładnie. Późniejsze to już totalna tandeta. Dziadowki, tani, matowy na całej powierzchni plastik, brak błyszczącej "płytki" z przodu, lipne przyciski bez podświetlenia i znaczek PS, który jest tylko namalowany.

Opublikowano

ciekawostka - sony zdradziło, ze 48% sprzedanych gier na vite to gry kupione za pośrednictwem ps store czyli z cyfrowej dystrybucji

1/3 posiadaczy vity kupilo ps4, a remoteplay na vicie odpalilo jak dotad 250tys uzytkownikow(najlpopularniejsze gry przez to to AC4,NBA2k14 i dont starve)

Opublikowano

pewnie wliczyli gierki z ps+ :sorcerer:

Opublikowano

ja pudelkowo mam tylko dragons crown i killzone mercenary , reszte cyfrowo(zakupilem tearaway,persone4 golden,rayman legends+od czasu do czasu jakis indyk wpadnie) i oczywiscie gierki z ps plus

Opublikowano

Dzięki, konsole.

http://forums.gearboxsoftware.com/showpost.php?p=4831127&postcount=5

There will be no new Borderlands 2 DLC due to console limitations.

It's fairly complicated, but in very simple terms, when we add something to the game, there are usually 2 parts to everything that we add. There's a small amount of data about the item itself (like the name of it, which playable characters can use it, whether it belongs to a specific DLC or not, etc.) and then there's all the data for the actual item itself. The small part of data is considered 'global' in that it resides in memory all the time. The rest of the data is only loaded when that item is actually used in game (like when you activate a skin, or drop a weapon in the world).

Every time we add something to the game, whether it's a new player head/skin, a new weapon, a new class mod, a new enemy, or whatever, you're adding a small amount of data to the game for that new item (which then references where to load the large amount of data from for that actual item). Over time, this grows and grows as things are added. For the PC, this isn't a problem as you have virtually unlimited memory, but for consoles, you have a hard limit on how big the game can get before it starts crashing running out of memory while you play the game.

Opublikowano

Pewnie dlatego mamy nowa generacje. Pokazuje to tez ze dla samego pc nie oplaca sie robic dlc.

Opublikowano

To może nie do końca taki zły limit, bo przynajmniej jest jakiś powód dla którego devi nie dzielą gry na milion DLC i wydają ją w drobnicy. A jeśli DLC jest zbyt duży, to można go wydać osobno, jak np. to było z RDR czy Infamous 2. Da się? Da.

Opublikowano

Wszyscy pisza o tych galkach-to akurat pewnie zwalili, zdarzaja sie widac takie sztuki, u mnie pad wyglada jakbym go wyjal z pudelka wczoraj...

wierzę ci skoro na tym szrocie nie ma w co grać.

Opublikowano

Jak nie ma? Ja akurat obczajam Knack, później TB, zaraz Rayman: Legends, którego nie przeszedłem, jeszcze AC4, a multi w Killzonie samo się nie wyskiluje (nie wspomnę o tym, co mam za sobą ;))

Generalnie jak dla kogo. Ja mam grania i grania :P

Opublikowano

wierzę ci skoro na tym szrocie nie ma w co grać.

Mozesz wejsc w moja sygnaturke i zobaczyc w co grywam, calak w FIFIE, BF, NFS Rivals i Resogunie troche jednak zajal, wiec pad eksplatowany byl mocno...

Rozumiem jeszcze, ze komus akurat nie podobaja sie gry sportowe, fpsy, nie lubi AC, horrorow i innych gier, ktore wyszly na nextgenach, ale to nie jest rownoznaczne z tym ze gier NIE MA.

Edytowane przez easye

Opublikowano
Jak ktoś piszę,ze nie ma w co grać to raczej lubi grać w single.

jak ktos pisze że na ps4 niema w co grac to chyba tylko gra w halo i gearsy (których swoją droga na XO tez nie ma póki co)

Opublikowano

jak ktos lubi single player(np ja) i szybko nudzi sie multi to niby w co mam grac na ps4? gniota knacka czy shadow fail? chyba tylko fifa14 by mi zostala by wlaczyc konsole na 20min i pyknac sobie jakis meczyk.

Opublikowano

90% wymienianych przez was gier można ograć bez kupowania sprzętu za 1800 zł, więc oczywiście - to czy jest czy nie ma w co grać zależy od punktu widzenia.

Opublikowano

Przyjmując, że BF4 ogrywa na PS3/X360, AC4 przeszedł na starych konsolach, TB też ma za sobą, Ghosts go nie kręci, woli gry Nintendo od Knack, a FIFĘ ogrywa na PC/konsolach, nie bierzę pod uwagę NBA (bo nie lubi kosza), gry z LEGO traktuje w kategorii "kids", MMO ma w (pipi)e, a Killzone jest sztywny i nudny - dodatkowo nie gra w multi, nie lubi skradanek (Thief odpada), nie lubi inFamous (bo sandbox, bo coś tam), Raymana ma za sobą, a MGS na 2 godziny go nie interesuje, ma w (pipi)e grafikę, OS konsoli, usprawnienia, lepszego pada - no to wtedy faktycznie, nie ma w co grać i po co wykładać 1800 zł.

W takiej sytuacji lubi chyba tylko wyścigi, a tu Xbox One jest górą, bo ma Forze.

Opublikowano

acha - kolejny Pecet Master race ? Ale pewnie na PS3 ogrywales na(pipi)owsze wersje multiplatform z bananem na ryju ?

W ogole ja nie wyobrazam sobie juz ciorania w NFS w 15klatkach na PS3, albo BF, ktory wyglada jak kupa, albo FIFY ktora na starych konsolach jest po prostu z(pipi)ana.

Ficus - single ktore ja moge polecic, to Rivals, BF4, Outlast i AC (o ile lubisz AC - ja niespecjalnie) wiec poki co rzeczywiscie dla ludzi grajacych wylacznie w singlu duzego wyboru nie ma. O ile nie przesuna premier w marcu, to zdecydowanie bedzie wiecej opcji do wyboru, w sumie mi wystarczy Infamous i Dying Light by kolejny czas miec wypelnieniy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Każdy wie, że Forza 5, Dead Rising 3, Ryse, Titanfall > Killzone, Knack, Resogun i inFamous: SS ;)

No ale co by nie mówić, to cholera zagrałbym w każdą gre z tego Xboxa One i gry startowe ma lepsze, ale w perspektywie jest to mniej opłacalny zakup.

Niemniej uważam, że 21 marca, wraz z nadejściem inFamous, warto będzie zainwestować w ten sprzęt.

Opublikowano

Dead Rysing zadnego nie skonczylem i pewnie podobnie byloby w tym przypadku. O wiele bardziej licze na Techland i ich Dying Light.

Ryse nie wiem czy bym postawil przed Killzone. Pewnie singla tak, roznica jest taka, ze w Killzona bede gral jeszcze najblizsze miesiace, Ryse po parugodzinnej kampani pewnie polecialby na allegro.

InFamous to poki co zagadka, moze wyjsc crapik, ale bedzie niezle zaskoczenie jak sie jednak okaze swietna gra.

Forza 5 i TitanFall sie zgodze - ale przeciez Bronx zaraz napisze, ze nie trzeba wydawac 2000tys by w niego zagrac.

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.