Skocz do zawartości

Game Cube teraz

Featured Replies

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 145
  • Wyświetleń 79,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Cześć userze o nietypowym nicku. Niestety to prawda, Gacek wraz z PS2 i OG Xbox zamyka pewną złotą erę elektroniki. Wolałem tamten świat i chciałbym aby powrócił, nawet kosztem stracenia gry online. B

• Gość Kasias
    Gość Kasias

Dla fanów GaCka GIGANTYCZNY artykuł o tej konsoli, w którym znalazło się chyba wszystko - http://www.dromble.com/2014/01/07/dolphin-tale-story-of-gamecube/

• Eternal Darkness, Lost Kingdoms 1 i 2, Baten Kaitos 1 i 2, Skies of Arcadia, Fire Emblem Path of Radiance, Pikmin 2, Ikaruga, Paper Mario Thousand Year Door, FX-Zero, Killer7, Viewtiful Joe, Soul Cali

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czasami znajduję na eBayu gry na GC w folii oznaczone jako brand new ale nie posiadające czerwonego paska Nintendo. Myślicie że to refurbished gry? Foliowane przez lokalnego dystrybutora a nie Nintendo? Powinienem omijać?

Opublikowano

Na pewno wszystkie rzeczy 1st party muszą mieć red strip. Reszta, jeżeli była dystrybuowana przez Nintendo też - aczkolwiek 100% pewności nie mam. W zasadzie raczej cokolwiek w oryginalnej folii na GCN będzie odznaczać się ceną. Jak jest coś w tej samej cenie, lub niewiele droższe niż używki to na 100% używka zafoliowana przez odsprzedawcę.

Opublikowano

Wiem że nie wszystkie gry mają red stripa. Pamiętam że starsze Residenty miały zwykły paseczek, a czwórka już miała reda. Najlepiej sprawdzić nówki u innych sprzedawców. No i trzeba pamiętać że czerwony paseczek nie występował w US.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Orientuje się ktoś czy gdzieś można dostać pudełka do gier na GCN? Najlepiej amerykańskie wersje, ale PALami też nie pogardzę.

Czy jestem skazany na szukanie jakiś tanich śmieciowych Maddenów w folii?

• 1 rok później...
Opublikowano

Pytanie .... jaki zasilacz jeszcze pasuje do NGC ..... od Snes ? Nes ? Wiem , że jakiś pasował....

Opublikowano
4 godziny temu, szymon@ napisał:

Pytanie .... jaki zasilacz jeszcze pasuje do NGC ..... od Snes ? Nes ? Wiem , że jakiś pasował....

Żaden, NGC ma zupełnie inny wtyk i zasilacz bo ma też dużo większe zapotrzebowanie na prąd. Ma za to ten sam wtyk Multi AV, ale tutaj też kabel ze SNESa nie zadziała.

Opublikowano

GCnN ma ?? 9V zasilacz i jedyny jaki pasuje to od n64 jak ktoś posiada...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Czy gdzieś w necie znajdę ISO do tej gry?

przecież to rimejk Adventure Island z Pegasusa!

Chcę to, ale nigdzie nie ma.

---

Już mam, ale zostawiam post, wszak taka ciekawostka na weekend.

Edytowane przez grzybiarz

• 1 rok później...
  • 4 lata później...
Opublikowano

Ostatnio na Retrosferze mieli Gamecube z odpaloną grą przez kartę SD wsadzoną do jakiejś przejściówki w postaci karty pamięci wpiętej normalnie do portu karty pamięci. Jak takie coś działa? Co jest potrzebne? W napędzie nie było żadnej płyty.

Kiedyś kupiłem taką memorkę w celu odpalenia Swiss czy Gecko ale nie pamiętam było to dawno temu i gier i tak nie można było odpalić.

Opublikowano
1 hour ago, sph! said:

Jak nie ma płyty, to prawdopodobnie jest wlutowane Raspberry Pi Pico.

https://support.webhdx.dev/gc/picoboot/installation-guide

Ewentualnie to z filmu powyżej, ale... raczej tego nie widziałeś, bo to nowe i jeśli by to teraz zamówić to termin dostawy jest chyba w kwietniu 2025.

Miałeś rację 

Screenshot_20240923_145048_com.instagram.android.jpg

Opublikowano

Widzę, że dodał różne fajne rzeczy :)

https://store.webhdx.dev/collections/gamecube

Kiedyś kupiłem u niego tego USB Gecko, ale jeszcze nie miałem okazji przetestować (czy też po prostu użyć).

Ale te karty sieciowe wyglądają obiecująco.

W tym urządzeniu z tego filmu na YT powyżej też jest wersja z kartą sieciową, nawet rozważałem, ale... pierwsza partia tych urządzeń zeszła baaardzo szybko. Potem leciały już preordery, pierwotnie czas wysyłki chyba w listopadzie, ostatni raz sprawdzałem i był już kwiecień.

Niby dobra opcja, jak ktoś nie chce lub nie umie lutować, ale ten Pico wychodzi zdecydowanie taniej.

Nie wiem czy się coś nie pozmieniało (bo chyba dodali w którymś Swissie zapis na kartę, tylko tego nie śledzę), ale dawniej się właśnie przydawał zarówno ten zwykły Gecko na karty SD i jednocześnie ten adapter na microSD wkładany od spodu konsoli. Wtedy na jednej karcie były gry, a na drugiej robiło się kartę pamięci (czy też nawet karty, już nie pamiętam). Taniej niż MemCard PRO od https://8bitmods.com/memcard-pro-gc-for-gamecube-indigo/

Ale jeśli Swiss ma już zapis, to pewnie wystarczy jedna.

• 5 miesięcy temu...