Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Film spoko, tylko wątek ludzki niezbyt ciekawy. Nadal się zastanawiam, jak kurdupel Kong ma się lać z Gojirą

• Odpowiedzi 576
  • Wyświetleń 111,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Bedzie gryzl po kostkach.

Opublikowano

Nawet sobie sprawdziłem, Godzilla w nowej odslonie ma 120 metrów a Kong 32.

Chyba, że walną w Konga atomówką i urośnie.

Opublikowano

K R Ó L potworów Z A Y E B I E tego szympansa obejszczanego. co do samego filmu to nie jestem zachwycony, wątek ludzi może przemilcze xD ale po trailerach miałem nadzieje że stworki dostaną o wiele więcej czasu na ekranie a jest tak sobie. Jak się nie jest godżiloświrem to w sumie nie polecam

Opublikowano
6 godzin temu, Shen napisał:

Film spoko, tylko wątek ludzki niezbyt ciekawy. Nadal się zastanawiam, jak kurdupel Kong ma się lać z Gojirą

W Kongu był niewyrosnietym osobnikiem z tego co pamiętam więc docelowo oba stwory mają być podobnego wzrostu. 

Opublikowano

Nie wiem, byly szczątki jego starych i nie wygląda mi to na rozmiar Godzilli.

kong-_skull_island_-_tom_hiddleston_-_st

91bc37ff2cb4af8d_KSI-08780rv2.jpg

Opublikowano

Może cały czas ćwiczy.

A tak poważnie to nie ma szans małpiszon, w filmie skrzydło helikoptera przecieło mu skórę, a godzilla to nie wiem czy kiedykolwiek krwawił, w zasadzie tylko pada jak dostaje fange.

Opublikowano

Miały być wspaniałe walki. Znowu nic nie widać, znowu ludzie gadają i krzyczą przez większość czasu. Nara.

Opublikowano

Byłem wczoraj, chociaż obawiałem się po opiniach w necie. Jednak nie jest tak źle. Jeśli chodzi o potwory to walki w połączeniu z kapitalną muzyką, robią super wrażenie. Dostały więcej czasu niż w pierwszej Godzilli i wyglądają świetnie (Gidorah cudo! Mothra piękna ). 

Ludzie.. No są, bo muszą być. Są głupi, robią głupie rzeczy i mają tempe gadki. Ale akurat Chandlera i Watanabe lubię więc fajnie że tam byli. 

W Godzilli z 2014 reżyser miał więcej ciekawych pomysłów, utrzymywał napięcie. Tu już typowy fanservice, ale poszedłem zobaczyć bijące się potwory i to dostałem. 7/10. Ale muza robiła robotę. 

Opublikowano
  • Autor

Film dobry, ale rzeczywiście wątek ludzki i dialogi wołają czasami o pomstę do nieba. Nie jest to cringe jak w Pacific Rim, ale jednak. Liczyłem też, że scenariusz nie będzie oparty na starotestamentowych motywach. Szkoda, że napięcie nie jest tak dozowane jak w pierwszej części, ale z drugiej strony scen z Godzilla i innymi potworami jest chyba ze 3-4 razy więcej. Film ewidentnie zrobiony pod fanów jaszczura. 7/10 ode mnie.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Kuuuuurrrrrvvaaaaa ja nad morzem a tu o kino trudno. Co najwyżej gofra z owocami. ;/ W następnym tygodniu wracam i od razu do imaxa.

Opublikowano

Wujek po ile fladra? Za tydzien jade i chce sie przygotowac.

Opublikowano

Nie smiej sie. Dzisiaj w tvn bylo, ze ryba 40zl ;F I na koniec wywiad ze wczasowiczami: "nad polskie morze nie jedzie sie oszczedzac".

Opublikowano

O to podejrzewam, ze sam bedziesz musial sobie upolowac.

Opublikowano

No data premiery jest ustawiona na 13 marca 2020, a film jest w etapie postprodukcji więc raczej dziwne by było jakby na tym etapie zawiesili projekt. 

Opublikowano

No szkoda że 3 film nie utrzymal  jakości, nawet Vera nie pomogła,  a w sumie była jednym  z czynników co film popsuła.

CAŁA warstwa z aktorami do wywalenia, po prostu tragedia, nie wiem ile razy była scena w którym pojazd w ktorym jechali/plyneli/lecieli  zaczyna się trząść. Motyw ze spadaniem tony beotnu obok  bohatera, helikopter zwisajacy na skrzydle  spadajacy  w ostatniej chwili, i wreszcie to yebane przetrwanie wyburzenia w wannie, za dużo dla mnie.

Za to efekty świetne, potwory fajne, Godzilla spoko, muzyka spoko.

No szkoda

Edytowane przez milan

Opublikowano

Burak jęczysz. 

Idę w czwartek imax jak będzie taka lipa to odszczekuje co napisałem wyżej. 

Opublikowano

Czyli film spoko tylko ludzie ku.rwy.

Opublikowano

Burak chyba oglądał to w jakimś Heliosie a nie w IMAX 4dx. :banderas:Wiadomo, że cringe akcji z ludźmi będzie sporo i będą luźne, głupie reakcje bohaterów, komentarze itp. To, na co jednak należało zwrócić uwagę to GODZILLAi inne potwory, które IMO były genialnie zrobione a sam rozp.i.er.dol prezentował się epicko. Muzyka i efekty dźwiękowe mnie wyruchały na wylot - zaliczyłem audio wizualny orgazm. Zlewam motywy ekoterrorystów czy idiotyczne reakcje czy zachowania - szedłem na walkę o tytuł króla potworów i się nie zawiodłem. Warto też było zostać trochę dłużej po zakończeniu filmu. W 2020 będę z pewnością również w IMAX. Dla mnie to jest mocarne 7/10 a jak ktoś jest fanem gada i całego uniwersum może oczko dorzucić na luzie. Polecam tylko w IMAX.

Doczepiłbym się do słabo pokazanej destrukcji miasta i mało ofiar wśród ludzi ale wymóg kategorii wiekowej do kina. Coś za coś. 

Edytowane przez Krystyna JJanda

Opublikowano
3 godziny temu, Krystyna JJanda napisał:

Burak chyba oglądał to w jakimś Heliosie a nie w IMAX 4dx. :banderas:Wiadomo, że cringe akcji z ludźmi będzie sporo i będą luźne, głupie reakcje bohaterów, komentarze itp. To, na co jednak należało zwrócić uwagę to GODZILLAi inne potwory, które IMO były genialnie zrobione a sam rozp.i.er.dol prezentował się epicko. Muzyka i efekty dźwiękowe mnie wyruchały na wylot - zaliczyłem audio wizualny orgazm. Zlewam motywy ekoterrorystów czy idiotyczne reakcje czy zachowania - szedłem na walkę o tytuł króla potworów i się nie zawiodłem. Warto też było zostać trochę dłużej po zakończeniu filmu. W 2020 będę z pewnością również w IMAX. Dla mnie to jest mocarne 7/10 a jak ktoś jest fanem gada i całego uniwersum może oczko dorzucić na luzie. Polecam tylko w IMAX.

Doczepiłbym się do słabo pokazanej destrukcji miasta i mało ofiar wśród ludzi ale wymóg kategorii wiekowej do kina. Coś za coś. 

Lepsze od sharkanado? 

Opublikowano

Imax 4d? Te ruchome fotele i pryskanie woda przy scenach z woda? Nie dzieki. Bylem raz i szalu ni ma.