ogqozo 6 541 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 (edytowane) Marcowe jest w Społemie pod moją chatą, chyba jedyne sensowne piwo tamże, ale nie wiem, bo... właśnie nigdy go nie piłem, chyba zawsze uznaję, że "za łatwe" i skoro jest pod ręką, to wezmę kiedy indziej. Trochę dalej na Nadodrzu jest już w Społemie mój ukochany Primator 24%... którego też nie kupuję, bo jest droższy niż w pubach (ponad 7 zł). Ja nie wiem, czy spod nasypu jest jakoś bliżej do Czech, czy co, ale tam w lokalu mi dadzą taniej niż sklepy... Ostatecznie i tak czeka mnie za każdym razem wycieczka do Drink Hali i szukanie, co tym razem mają. Dwa dni temu kupiłem tam Cydr Miłosławski, dość tani (jakieś 4-5 zł), natomiast niezły. Z takich szeroko dostępnych to chyba najlepszy (wiadomo, że nie mówię o np. czterokrotnie droższym Cydrze Polskim). Alkohol 4,5%, ale nie czuć, jest dość dobry smak jabłka, a nie gęsto cukrowanego roztworu. Pewnie tego lata jeszcze nie raz zakupię. Edytowane 15 lipca 2014 przez ogqozo Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 15 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 lipca 2014 Dwa dni temu kupiłem tam Cydr Miłosławski, dość tani (jakieś 4-5 zł), natomiast niezły. Z takich szeroko dostępnych to chyba najlepszy (wiadomo, że nie mówię o np. czterokrotnie droższym Cydrze Polskim). Alkohol 4,5%, ale nie czuć, jest dość dobry smak jabłka, a nie gęsto cukrowanego roztworu. Pewnie tego lata jeszcze nie raz zakupię. Ogi w tym zestawieniu/rankingu cydrów co wrzucałeś ten Miłosławski to dolna półka. Mi też smakował ale ja się nie znam. Napiłbym się czegoś serio dobrego - widziałeś we Wrocku gdzieś coś polecane przez znawców? Ten z biedronki co zachwalałem jest na 2 miejscu... Ale od końca. Chciałbym różnicę w smaku ocenić nawet jakby litr miał 2 dychy kosztować. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 16 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2014 (edytowane) No z tamtego tekstu szybko można zauważyć, że duzi producenci zazwyczaj ce(pipi)ą się odmiennym poziomem poszczególnych partii i nie można niczego być pewnym. Ja kupiłem dwa dni temu i mi pasował, znawcą nie jestem, czemu. Ja tych rzeczy nie widziałem, bo się specjalnie nie rozglądam. Czasami coś widzę, ale zapominam. W Winnicy na Solnym są wina ze Wzgórz Trzebnickich, może mają też ten cydr lodowy, który wygrał już wiele konkursów na najlepszy produkt regionu we Wro, np. podczas Europy na Widelcu, więc powinien być w winnicach. To jest najwyżej oceniony tam przez nich w tym panelu z tych, które są w sprzedaży, no ale byłaby sporym rozczarowaniem inna ocena, kiedy to kosztuje 35 zł za małą buteleczkę. Ignaców raczej, a Rumiany na pewno powinien być w co drugim sklepie specjalistycznym, jak zawsze można spojrzeć na Drink Halę, Marynka Piwo i Aperitivo, hurtownię Beer O'Clock na Hubskiej i ich sklep Piwo Czas na św. Antoniego... W Piwoszu na Żeromskiego są chyba same zagraniczne. No nie wiem, jak coś zobaczę to dam znać. Edytowane 16 lipca 2014 przez ogqozo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 16 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 lipca 2014 Dobra, dobra ziomek - widzę i doceniam twoje obcykanie Wrocławia. Ja się najdalej do tego miejsca zapuszczam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Yano 3 697 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 co to jest na zdjęciu? wyjazd z metra? Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 17 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 lipca 2014 Zaje.bisty nowy rollercoaster. Cały pod ziemią, wśród fedrujących górników. Polecam, Jan Wężyk. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość _Be_ Opublikowano 18 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2014 dobra alternatywa jeśli ktoś z jakiegoś powodu nie spożywa miodu bo jest słodzone cukrem trzcinowym i przypomina miodowe browary a to mega spoko lubie aloes więc mi podeszło, ogólnie z browaru grybów bardzo spoko browary mają, piłem jeszcze szwejkowe i też smakowite Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 620 Opublikowano 18 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 lipca 2014 Tego drugiego poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2014 Miłosławia ciąg dalszy:Miłosław Niepasteryzowane: bardzo dobre, niestety musiałem pić lekko ciepłe, nie było gdzie schłodzić :< mimo to, smakowało wyśmienicie i nadal Miłosław (zwłaszcza Marcowe) jest moim ulubionym piwem ever Cytuj Odnośnik do komentarza
Zdunek 1 121 Opublikowano 20 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2014 Ile kosztuje ten Mirosław i jak z dostępnością? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 20 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 lipca 2014 (edytowane) w każdej żabce w jakiej byłem był 3.2-4 zł z tego co kojarzę i to jest MiŁosław a nie MiRosław Edytowane 20 lipca 2014 przez Rayos Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Jałosław. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 293 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 W lidlu zaczal sie czeski tydzien piw. Dosyc duzy wybor. Kozlaki, staroprameny, bernadry itd. Cytuj Odnośnik do komentarza
ogqozo 6 541 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Bernard niepasteryzowany 4 zł! Sporo innych po 2,50. Oj wybiorę się wieczorem na zakupy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Figlarz 1 272 Opublikowano 21 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 lipca 2014 Mają radlery? :> Cytuj Odnośnik do komentarza
Harbuz 953 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 Które polecacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 ja wczoraj kupilem w lidlu 6pak czeskich budweiserow w kartonowym pudelku z uchwytem, az szkoda otwierac bo wyglada super - w srodku dwa piwka jasne, dwa mocne i dwa ciemne - cena 16zł Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 A da się tam kupić same te kartonowe pudełka na piwa? Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 22 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 lipca 2014 nie da sie, to sa bardzo podobne pudelka kartonowe z konstrukcji jakie kiedys (nie wiem czy dalej bo juz nie pije) dawalo carsberg do swoich 10pakow swiatecznych,a w gratisie w srodku kalendarz na nowy rok 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
_lukas_ 1 685 Opublikowano 24 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2014 Co z cydrów polecacie? Ostatnio miałem nieprzyjemność picia cydru lubelskiego. Smakował jak jabol. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 24 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2014 Ten z Biedronki spróbuj. Cytuj Odnośnik do komentarza
Daffy 10 541 Opublikowano 24 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2014 i to sie pije ostro schlodzone!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza
Masorz 13 193 Opublikowano 24 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 lipca 2014 Następne jest Chojrak które wziąłem z ciekawości bo pierwszy raz go widziałem Piana słaba ale smak już ok, no i najważniejsze nie czułem spirolu jak to bywa w niektórych piwach Nie wiem jak serio można zachwalać te siury. Ja wczoraj walnąłem: i było świetne, faktycznie czuć posmak ziołowy a sam smak dość wyrazisty, ale nie nachalny. Cytuj Odnośnik do komentarza
asfalt 439 Opublikowano 26 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2014 A jest coś wartego z tego w ogóle? W czechach jestem co rok na tydzień ale to co tam widziałem to jakieś same noł nejmy. Krusovie czarne jeszcze ok, ale reszta to albo koncerniaki sikacze (staropramen) albo przegięta cena (żadna okazja), albo jakieś (pipi)a noł nejmy które pewnie w czechach stoją po 7koron Cytuj Odnośnik do komentarza
Rayos 3 170 Opublikowano 26 lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 26 lipca 2014 Eh, kupiłbym tę zgrzeweczkę, ale nie mam pieniędzy jeszcze, dodatkowo, obiecałem sobie, że od poniedziałku piję max 1-2 piwka tygodniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi