balon 5 323 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Każde z tych trzech jest dobre i inne akurat mi Balnche wszedł najlepiej bo piłem go w upał i świetnej gasił pragnienie, a do tego był najlżejszy (co ważne też nie przepadam za pszenicznym a ten mnie tak połechtał). Edytowane 27 Lipca 2015 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Balon, piwo z kolendra, to masz żywca białego. Też dzięki tej kolendrze ma taki specyficzny, dobry smaczek.No i za niecałe 4 zł masz pół litra:) Edytowane 27 Lipca 2015 przez grzybiarz Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) Thx Grzybiarz bo kupuje teraz każde pszeniczne jakie są na rynku w poszukiwaniu tego smaku, jednak jak do tej pory lipson jest z substytutem doskonałym. Edytowane 27 Lipca 2015 przez balon Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 (edytowane) No bo blanche to witbier, a nie weizen. To i to pszenica, a jednak różnica ogromna. Szukaj witbierów (ale od tego białego żywca z dala). Pierwsze co przychodzi mi na myśl, to wit z Kormorana i Viva la Vita z Pinty Edytowane 27 Lipca 2015 przez mikro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
MaZZeo 14 182 Opublikowano 27 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2015 ps Mazz a gdzie piłeś ten starter ? w Warszawie piłem w dwóch lokalach, jeden to był British Bulldog, drugi nazwy nie pamiętam ale gdzieś w centrum, piłem też w Białymstoku w Sherlock Holmes. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Jest lato, witbiery wchodzą jak złoto, Balon sprawdź to co zaproponował mikro. IMO Żywiec Biały też daje radę, tak jak i Namysłów Białe Pszeniczne, te dwa przynajmniej łatwiej ustrzelić w zwykłym sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Co kto lubi ale wg mnie Żywiec biały jest ochydny. Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Z tych wynalazkowych Żywców tylko APA mi smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
szejdj 2 804 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Dokładnie, biały Żywiec to woda, Namysłów dużo lepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pryxfus 820 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Szejdj, balon szuka witbierów, a tu masz porównanie heffeweizenów. Ja wiem, że te style są blisko siebie, ale to nie to samo. Nudzi mnie już Kopyra, zrobił wiele dobrego dla polskiego craftu, ale teraz to chyba pije na YouTube tylko browary które mu za to płacą. Jego współpraca z Doctor Brew to już przegięcie, dawno nie uwarzyli wybitnego piwa, a na kanale ciągłe spuszczanko nad kolejnymi warkami. Nie zaznacza które degustację są sponsorowane, a które nie. Człowiek nie wie czy ma coś ze smakiem, bo nie czuje nic z tego co prowadzący. Zresztą piwa z Widawy też jakoś nie urywają, na cztery które piłem tylko jedno było rewelacyjne - West Coast IPA Equinox, zobaczę jak będzie z następnymi. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 Fortuna Wiśniowa, ale bieda - smakuje jak ... Beczka Wiśniowej, albo Keleris z Biedronki. Polecam Wiśnię w piwie z Kormorana, zresztą cała seria "w piwie" daję radę, szczególnie śliwka. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość osiol Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 woltaż: 8,4% ekstrakt: 18,1% IBU: 100++ cena: 8,79 zł (Tesco) Bardzo dobry IIPA, alkohol ładnie zamaskowany, sporo goryczki (dla mnie maks. 70-80 IBU), charakterystyka typowa dla tego gatunku, cudowne cytrusowe nuty, wiadomo. Polecam. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Jestem na urlopie w Krynicy Zdrój w ITM natrafiłem na piwo Jagiello browar Chełm , wybrał opcje jasne i hmm marna imitacja piwa niekoncernowego , po drodze w Krakowie byłem w Ursa Maier i ledwo co to scierwo zmeczylem Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja dalej szukam substytutu Grimbergen Blanche. Po tipach z tego działu sprawdzam teraz tylko Witbiery. Dziś trafiłem na bardzo dobry bronek. Browar Kormoran - Podróże Kormorana - Witbier 4,6% butelka 0,5 l 6,50 zł. No bardzo dobre pszeniczne piwo! Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 W Lidlu teraz są bronksy brytyjskie, ojciec kupił kilka, oprócz standardowych jak Spitfire, wziął też jakieś z dodatkiem whisky, wziąłem grzydla na posmakowanie i mega dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 29 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2015 Ja dalej szukam substytutu Grimbergen Blanche. Po tipach z tego działu sprawdzam teraz tylko Witbiery. Dziś trafiłem na bardzo dobry bronek. Browar Kormoran - Podróże Kormorana - Witbier 4,6% butelka 0,5 l 6,50 zł. No bardzo dobre pszeniczne piwo! A próbowałeś Białe z Obołona? Cytuj Odnośnik do komentarza
balon 5 323 Opublikowano 30 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2015 Jeszcze nie, wpisuje na listę. THX Cytuj Odnośnik do komentarza
MrSatan 20 Opublikowano 31 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2015 (edytowane) Jeszcze jest Namysłów Białe Pszeniczne, też witbier, ogólnodostępny w Auchan np. Edytowane 31 Lipca 2015 przez MrSatan Cytuj Odnośnik do komentarza
Infidel 218 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Co sadzicie o czarnym Specjalu? Nigdy nie przepadalem za piwem, ale jak 2 lata temu sprobowalem to, to juz nic innego nie pije Cytuj Odnośnik do komentarza
krupek 15 474 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Piłem raz w życiu, piwem bym tego nie nazwał. Swego czasu, w tego typu napojach dodawano dla goryczy ekstrakty z bydlęcej krwi, żeby zaoszczędzić na chmielu, którego i tak było niewiele. Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja dalej szukam substytutu Grimbergen Blanche. Po tipach z tego działu sprawdzam teraz tylko Witbiery. Dziś trafiłem na bardzo dobry bronek. Browar Kormoran - Podróże Kormorana - Witbier 4,6% butelka 0,5 l 6,50 zł. No bardzo dobre pszeniczne piwo! A próbowałeś Białe z Obołona? Rudiok a jak tam piwo z Wojaszówki?Próbowałeś?Mają coś ciekawego? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2015 Ja dalej szukam substytutu Grimbergen Blanche. Po tipach z tego działu sprawdzam teraz tylko Witbiery. Dziś trafiłem na bardzo dobry bronek. Browar Kormoran - Podróże Kormorana - Witbier 4,6% butelka 0,5 l 6,50 zł. No bardzo dobre pszeniczne piwo!A próbowałeś Białe z Obołona? Rudiok a jak tam piwo z Wojaszówki?Próbowałeś?Mają coś ciekawego? Bardzo nierówne mają te piwa. Nie mają jakiegoś swojego specjału, przez co ciężko nawet wymienić. Ogólnie to smak nie powala, a cena niemała. O niebo lepiej wypada Browar Dukla, ich pszeniczne jest mega, a ciemne ponoć top klasa (ja nie lubię, ale smakosze mlaskali). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
keyzee 86 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Może wreszcie zajrzę do nich.Zawsze śpieszę się wracając z Krosna.Przynajmniej teraz jakiś szyld jest i wiadomo gdzie skręcić. O ile o Wojaszówce czytałem artykuł jakiś to o Dukli cisza.Nawet nie wiedziałem że jakiś browar jest tam. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 2 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2015 (edytowane) Może wreszcie zajrzę do nich.Zawsze śpieszę się wracając z Krosna.Przynajmniej teraz jakiś szyld jest i wiadomo gdzie skręcić. O ile o Wojaszówce czytałem artykuł jakiś to o Dukli cisza.Nawet nie wiedziałem że jakiś browar jest tam. Panie, Dukla przy Wojkówce to potentat http://browardukla.pl/ https://www.facebook.com/browardukla - warto poczytać recenzje. Dodatkowo wożą się z powodzeniem na festiwalach. Naprawdę polecam. Edytowane 2 Sierpnia 2015 przez Rudiok Cytuj Odnośnik do komentarza
Absolem 1 036 Opublikowano 3 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2015 (edytowane) Wracam właśnie z krainy Masorza i takiego Kasztelana z kija jak tam nie ma nigdzie. Jak narazie to piwo deklasuje wszystkie polskie piwne wynalazki. Ps Piwo behemoth straszne (pipi). Edytowane 3 Sierpnia 2015 przez mars75 Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi