Opublikowano 8 lipca 20204 l Żubr lepiej potrafi w marketing i pomaganie niż robienie piwa: https://www.donald.pl/artykuly/ksDyqQhm/zubr-wszedl-na-jakis-nowy-poziom-z-pomaganiem-kupuje-ambulans-lesny-drona-i-zaczyna-nowa-akcje
Opublikowano 14 lipca 20204 l A ja właśnie takie dostałem, ale jeszcze nue lookałem na googlu co to. No i chyba strzeli jako szamoan o północy na premierę Ghosta z Tuszimy.
Opublikowano 16 lipca 20204 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Dostałem na urodziny zestaw do robienia własnego biwa z brewkitu (ekstraktu) Siadłem z ziomkami w kuchni i ugotowaliśmy wywar. Odstawiliśmy na tydzień na burzliwą fermentację, potem na cichą. Następnie butelkowanie. No i po niecałych dwóch tygodniach można pić. Uważyliśmy 40 buteleczek naprawdę niezłego piwa. Może nie jest to poziom kraftów, ale na pewno wszystkie tyskie i żywce zostają daleko w tyle. Troszeczkę zmieniliśmy przepis w instrukcji. Zamiast cukru użyliśmy specjalnych tabletek z glukozą i zastosowaliśmy lepsze drożdże niż te dołączone do zestawu (US-05). Być może dlatego udało się osiągnąć fajny balans pomiędzy goryczką a słodyczą. Przydałoby się tylko nieco więcej gazu, ale jak na pierwszy raz jest super. Wiadomo, że brewkit to takie piwowarstwo dla początkujących, ale fun z robienia własnego piwka jest mega. Następna warka to jużjakiś inny ekstrakt (ten był zwykłym lagerem) No a później jeśli czas pozwoli, spróbujemy zrobić piwo z zacieru. Edytowane 16 lipca 20204 l przez Kosmos
Opublikowano 11 sierpnia 20204 l dzisiejsze zakupy @Rozi bella sicilia z zawiercianskiego browaru, miales okazje smaczyc?
Opublikowano 11 sierpnia 20204 l Tak, ale większość z Na Jurze to straszne ulepu dla mnie Lepsze są zdecydowanie z Browaru Jana.
Opublikowano 29 sierpnia 20204 l Zdecydowanie najlepsze bezalkoholowe piwo. Było krótko w Żabce, tak to raczej gorzej dostępne.
Opublikowano 26 września 20204 l Jakubiak już się zgłosił podobno. Browar bardzo fajny, szczególnie piwa robione w kooperacji ze zwycięzcami konkursów piwowarskich, byłem tam 3 lata temu na zwiedzaniu, z perspektywy piwowara amatora fajnie było zobaczyć, że w dużej skali piwo można produkować dokładnie w taki sam sposób jak w domu.
Opublikowano 26 września 20204 l Sour Mango Ale było przepyszne, jeszcze lane z kija, mniam. I to przede wszystkim kawał historii.
Opublikowano 11 października 20204 l Znalazłem komesa, którego schowałem do leżakowania i o nim zapomniałem. Jest kilka dni po terminie. Można pić czy dostanę rewolucji?
Opublikowano 11 października 20204 l Eksperci twierdzą, że porter po terminie nabiera jeszcze więcej głębi smaku Generalnie nie bardzo się ma co w porterze przy takim woltażu co popsuć.
Opublikowano 11 października 20204 l Pij pan, na zdrowie. Jak pan Rudiok mówi - im porter starszy, tym lepszy. Przynajmniej do pewnego momentu
Opublikowano 11 października 20204 l No też to słyszałem dlatego go sobie odłożyłem ale trochę o nim mi się zapomniało
Opublikowano 11 października 20204 l Piwo się nie może popsuć, jedynie może popsuć mu się smak. Lub poprawić, jak w przypadku np. porterów, RISów, czy barley wine. Z którego roku warka?
Opublikowano 11 października 20204 l Ciekawe jak tam @milan? Czy już zaczyna na sezon zimowy walić Barley Wine? Też porter od Komesa malinowy jest bardzo dobry, czekam aż będzie koło 0 stopnia na dworzu to sobie trzepnę.
Opublikowano 16 października 20204 l Dzisiaj promka w Lidlu, 8 piw w cenie 4, oczywiście z aplikacją. Więc skorzystałem z tego piwnego gamepassa: Piwka z AleBrowaru kupiłem trochę ze strachem w oczach, bo ostatnio trafiały mi się same przegazowane, aż się wypić nie dało. A tutaj jeszcze mały zestaw innych: Komesy oczywiście w hołdzie @milan, a i pora na takie piwa już odpowiednia. Edytowane 16 października 20204 l przez Rozi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.