Opublikowano 7 kwietnia7 kwi #117 RoboCop: Rogue CitySzybka i przyjemna platyna, wszystko praktycznie wpada samo, oprócz dwóch trofeów. Po skończeniu gry można załadować jeden z punktów zapisu i dozbierać brakujące rzeczy ale musiałem to zrobić tylko w przypadku jednego miejsca gdzie trzeba oczyścić magazyn z przeciwników. Po powrocie do tego miejsca i lekkiej zmianie taktyki poszło za pierwszy razem. Jedyny pucharek, który może sprawić problem to wyzwanie na strzelnicy i uzbieranie wymaganej liczby punktów. Jak ktoś to zrobił na podstawowych umiejętnościach i bez żadnych usprawnień broni to na prawdę szacunek bo czasami te cele atakują całą liną i czas na ich odstrzelenie jest bardzo ograniczony. Samą grę fanom Robocopa polecam ale oczywiście z nastawieniem, że gracie w solidnego średniaka.
Opublikowano 12 kwietnia12 kwi Art of Rally Kilka lat temu zagrałem na Xboxie i wydawało się całkiem spoko. Jak zjawiło się w Plusie postanowiłem wejść głębiej i po jakimś czasie zrobić platynę. I tu właśnie chyba popełniłem błąd Gierka jest naprawdę spoko do włączenia i przejechania na szybko kilku wyścigów. Niby prosta, ale ma niezły model jazdy i dużo samochodów (prawdziwych ale bez licencji). Grafika prosta ale przyjemna, chociaż trochę słabo z bardzo blisko dorysowującymi się cieniami otoczenia. Platyna stosunkowo prosta i nie byłaby bardzo czasochłonna gdyby nie 1 trophy.... o którym, gdybym wiedział od początku, że tak to będzie wyglądać, zastanowiłbym się czy iść w platynę czy tylko pojeździć dla zabawy.Po zrobieniu wszystkiego w grze, włącznie z przejechaniem wszystkich wyścigów mamy ukończone około 250 eventów. Rzecz w tym, że do tego 1 trafika trzeba ukończyć.... 1000 eventów. Oczywiście jest sposób by proces przyspieszyć, aby nie trwał dodatkowe kilkadziesiąt godzin (pomocny YT), ale to wciąż ponad 3 godziny monotonnegi klikania (start - kolizja niszcząca samochód - restart). Robiłem to ze 2 czy 3 tygodnie po trochę bo szkoda było już na tym etapie odpuścić.Gra w swojej kategorii: 7/10 Trudność platyny: 3/10Przyjemność platyny: 1/10 przez te 1 trofeum (poza tym 7/10)
Opublikowano 13 kwietnia13 kwi Dark Souls Remastered - nie czaje dlaczego nie ma teofkow za Artoriasa, ale dzieki temu rozszerzeniu platynowanie DarkS jest jeszcze latwiejsze niz kiedys. Jeszcze przed walka z Artoriasem mozna wyhaczyc trzy slaby: titanite, blue titanite i white titanite. Mozna zaoszczedzic mase biegania w kolejnych przejsciavh, ale i tak to pierwsze jest najdluzsze i najciekawsze. Piekna gra, cudny setting, przechuj gameplay.
Opublikowano 14 kwietnia14 kwi Monster Hunter StoriesOcena Gry: 8+/10trudność platyny: zależy ile masz czasu i szczęścia (trofeum mistrz akcesoriów) Zastanawiałem się jak podejść do mojej recenzji tej gry i pomyślałem sobie, że jeśli ktoś zapytałby mnie, bym zaproponował jakiegoś jrpg, który nie jest wymagający, prosty w swoich założeniach, przejrzysty, a przy tym dający radochę, to właśnie byłby Monster HS.I tak właśnie było, do pokonania ostatniego potwora misji głównej. I jeśli w tym momencie skończymy wszystko, co napisałem powyżej zgadzać się będzie w 100%.Schodki zaczną się jednak w momencie, gdy postanowimy sobie, tak jak ja, że zrobimy sobie platynę, w końcu to taka przyjemna przygoda (akurat).Ale zacznijmy od początku, naszym protagonistą jest młody Lute, przyszły jeździec potworów, którego drogę przecina dwójka innych postaci Liliii i Cheval (najbliżsi przyjaciele).Po wyprawie omawianej trójki, natrafiają oni na jajo Rathalosa i mimo, że główny bohater nie przeszedł jeszcze inicjacji jeźdźca i nie posiada kamienia więzi, udaje mu się ją nawiązać z nowo wyklutą wiwerną. Po powrocie do wioski, dochodzi do ataku przez zarażone czarną zarazą(główny wątek) stworzenie, w wyniku czego ginie matka Chevala. To wydarzenie na zawsze zmienia relacje całej trójki i jest jednocześnie początkiem naszej przygody w świecie MHS.Mechanika walki opiera się o najprostsze możliwe założenia, co jest plusem produkcji. Podczas starć wraz z głównym bohaterem do walki staje wychowany przez nas potwór ( o czym w dalszej części), mamy do wyboru silny, szybki, lub techniczny atak. Silny wygrywa z technicznym, szybki z silnym, techniczny z szybkim, od cała filozofia, by wybrać właściwy (nie chodzi tu tylko o szczęście). Każdy potwór, którego napotkamy porusza się według nakreślonych schematów, tak więc w pewnym momencie gry, już na widok danego przeciwnika będziecie wiedzieć, których ataków używa najczęściej. Oczywiście dodatkowo bohater jak i chowaniec mają zestaw skilli, które także odpowiadają mocnym, szybki, lub technicznym atakom, same potworki reprezentują różne elementy, ogień, woda, elektryczność itd. Jednak nie wprowadza to nic, co było by niejasne jak winnych produkcjach tego typu.Podczas przemierzania świata nie jeden raz natkniemy się na różne gniazda, w których znajdziemy jaja i tu na pomoc przychodzi nasz nowy przyjaciel, który będzie nam towarzyszyć już do końca podróży, a mianowicie felyn zabawny kot o imieniu Navirou. Ma on bardzo ważną rolę, ponieważ podpowiada nam, czy dane jajo jest wartościowe, ale nie będę psuł wam zabawy w odgadywaniu co ma na myśli. Po opuszczeniu legowiska jajo staje się naszą własnością i możemy je wykluć, w ten sposób zdobywamy nowe stworzenia.Najwięcej zabawy mamy jedynie z kuźnią, gdzie możemy wytwarzać niesamowite ilości sprzętu, a niestety nie ma co przyzwyczajać się do jednego, walki z mocniejszymi rywalami zmuszą nas do żonglerki, jedne zestawy będą lepsze na jednych, inny na drugich. Do tego dochodzą akcesoria, których nie można wytworzyć, zdobywa je się tylko i wyłącznie w terenie, co może sprawić wam problem z jednym pucharkiem, a mianowicie Mistrz Akcesoriów, gdzie musimy zdobyć owe na poziomie 8 (mega losowa sprawa).No i teraz musimy przejść do tego, co dzieje się po zakończeniu gry, bez spojlerów fabularnych. Do momentu, gdy postanawiacie zrobić sobie krzywdę, tzn platynę, w końcu nic tu was nie zaskoczyło, miło, łatwo i przyjemnie. No cóż to już było, gra w tym momencie daje nam w mordę i podnosi poziom trudności i to wysoko. Dochodzą dwie miejscówki, Labirynt Męki, oraz Wieża iluzji, które musimy zaliczyć do platyny, powodzenia psychopaci :D Miłej gry i rzucania epitetów w domowym zaciszu. Powodzenia. Edytowane 14 kwietnia14 kwi przez czarek250885