Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

@ Paliodor

Może i przesadzam ale brak choćby jednego pełnego miliona? Skoro iksboty próbują się tutaj promować jacy to z nich koneserzy gejmingu, to dlaczego poza naprawdę udaną sprzedażą raptem 5 marek, miażdżąca większość ich pozostałych eksów to biznesowe niewypały, które nie doczekały się nawet jednej kontynuacji? Aż żal marnotrastwa takiego IP jak Alan Wake. [*]

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

@ pajgi

Ps3 miał jeszcze gorzej, a jakoś nie przeszkodziło mu to w rok po premierze sprzedać ponad 2.5 mln. kopii R&C, czy 5mln. LBP w 2008. LO wyszedł w 2008 i jakoś innym, starszym eksom 360-tki nie przeszkodziło to przekraczać nawet 2 mln. Poza tym nie ma innego rownie dobrego jrpg na x-boxa. Nie ma ich w zasadzie za wiele na całej ubiegłej generacji (Resonance Of Fate, Ni No Kuni, Eternal Sonata, FF13 to w zasadzie wszystko), więc tym bardziej powinno się oczekiwać tego 1.5 mln. minimum.

RC to znana marka i jedna z maskotek Playstation. LBP było mocno hajpowane i reklamowane. Z LO nikt nie robił mesjasza, a na początku generacji, gdzie posucha w temacie jRPGów jeszcze nie dawała się we znaki ludzie brali ten tytuł za "średniacki". Kilka lat później okazuje się, że to jeden za najlepszych tworów w gatunku ostatnich lat. Idę o zakład, że dzisiaj sprzedałby się lepiej.

Opublikowano

sorcery, psmove herous, mag, lbp carting, starhawk, twisted metal ....jeszcze moge wymieniac i wymieniac....sony mialo pelno dziwnych projektow na ps3, ktore sie nie zwrocily, wielka szkoda, ze z uwagi na wielki kryzys finansowy w tej firmie jawnie mowia ze juz nie bedzie ryzykownych projektow na czym niestety oberwie vita, ktora najprawdopodobniej nie dostanie juz duzej gry aaa z oddzialow scee i scea dopuki nie zacznie sprzedawac sie lepiej na tych rynkach

Opublikowano

lost odyssey średniak, jrpg ostatniej generacji to resonance of fate i valkyria chronicles, niestety przeszły jakoś bez echa. No i mesjasz gatunku Xenoblade.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

jak ktos chce w dzisiejszych czasach grac w jrpg to tylko handheldy - ds/3ds i psp/vita to jedyne sluszne wybory i jedna/dwie dobre jrpg na stacjonarki w ciagu trwania generacji tego nie zmienia

zgadzam się,  ale i na stacjonarki pokroju PS3, X360 czy Wii niejeden rodzynek można znaleźć - wszystko zależy jak leży ^.^

Opublikowano

@ pajgi

Co tylko potwierdza że odmienne gatunkowo eksy ps3 miały się bardzo dobrze i to zarówno kontynuacje starych, jak i nowe, np. LBP, Warhawk, Motorstorm 1&2 itp. Mogę się zgodzić że LO, nie był wtedy zbyt "potrzebny", ale brak wyczucia wobec tego gatunku przez MS w kolejnych latach to tylko potwierdzenie jak MS stawiał ponad prawdziwych koneserów, rozrywkę dla januszy. Alan Wake miał już duzo łatwiej, bo tak samo jak Heavy Rain wyszedł w 2010. Jaki był efekt? 2.77 do 1.16 dla festiwalu qte. (pipi)a, żałosne.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ja jeszcze polecam Folklore, tez jeden z lepszych rpg odchodzacej generacji i jedna z lepszych gier eksluzywnych na ps3 pokolenia przed trophies

Opublikowano

ja jeszcze polecam Folklore, tez jeden z lepszych rpg odchodzacej generacji i jedna z lepszych gier eksluzywnych na ps3 pokolenia przed trophies

świetnie to wygląda, dziwne że nigdy nie słyszałem o tym tytule

Opublikowano

Grałem tylko w demo Folklore. Nie przypadło mi do gustu niestety.

Opublikowano

@Ficuś: dałbym plusa ale już mi się skończył. Też uważam Folklore za jedną z najlepszych gier na PS3.

Świetna,nastrojowa muzyka autorstwa Kenji Kawai, bardzo fajny design świata, system łapania stworków, ciekawa fabuła i przedni patent z Księgą robiącą za encyklopedię i mini poradnik. Gra nawet dzisiaj w niektórych miejscach wygląda zjawiskowo.

Ma też jedno z lepszych sposobów na wykorzystanie czujników ruchu od pada.

@Figaro: jesień imo to idealna pora roku by pograć w ten tytuł. Senne długie wieczory doskonale oddają atmosferę wioski Doolin.

Szkoda, że tak wielu ludzi zapomina o tylu fajnych tytułach z początkowych lat panowania PS3.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Szkoda, że po Killzone 2 Sony praktycznie całkowicie olało czujniki SixAxisa. Najlepiej robiły to Heavenly Sword i Tools of Destruction.

Opublikowano

co w toolsach bylo na sixaxisie za wyjatkiem tego tornada, ktorym sie sterowalo?

btw folklore kupilem z braku laku bo dzieki this is waiting na hity musialem czekac i czekac ale sie nie zawiodlem, fajna basniowa gra klimatem czerpiaca z alicji w krainie czarow i filmow burtona

Opublikowano

A dla mnie Folklore to taka typowa jRRGowa wydmuszka. Ludzie podniecali się designem, ale historyjka i gameplay mocno średnie.

SixAxis to wtopa i przypominam, że ludzie byli zmuszeni do płacenia za nią przez cały czas trwania generacji.

Opublikowano

iKrEzh3Bl9oMr.gif

Hahah, mistrzostwo, miesiąc do e3, ale ciężko będzie przebić ten gif.

Opublikowano

ale historyjka i gameplay mocno średnie.

Czasem proste rzeczy też mają swój urok.

Opublikowano

Ja tam wierzę w "versusa". Dlatego że pracuje nad nim team od KH, dlatego, że SE ostatnio przetarło trochę oczy w kwestii serii(tak przynajmniej wynika z wywiadów etc) oraz dlatego, że po kolejnych pechowych trzynastkach widać progres w dobrym kierunku w kiwestii szeroko pojętego gameplayu. Lightning Returns definitywnie było grą, która ma swój urok, czego nie mogę powiedzieć o dwóch poprzedniczkach.
A, że będzie to action-rpg to mi to lata. Kingdom Hearts też ma taki system i nie przeszkadza mu to w bycie fenomenalnym jRPGiem.

Opublikowano

Jak można narzekać na to że xbox ma tylko 3 tasiemce jednocześnie czekając na grę która ma XV w tytule? 

Opublikowano

No spoko, tylko każdy Final, z wyjątkiem 13 to inni bohaterowie, fabuła, system walki. Kazdy gow to banda pudzianów, halo no name w pancerzu i pifpaf na 4h.

Opublikowano

Dodatkowo GoW spopularyzował ci.pkowate chowanie się za osłonami w strzelankach.

Opublikowano

http://www.ea.com/1/service-updates

kur.wy z EA, wyłączają zarówno BF2 jak i BF2142, sam je odpalałem parę miesięcy temu i całkiem sporo ludzi jeszcze grało.

Kur.wa ich mać od czasu do czasu odpalałem sobie te gierki na przypomnienie a teraz nie będę mógł nawet się zalogować :(

Yf0QmSZ.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A jeszcze kilka dni temu sam odpalałem nieśmiertelną dwójkę. Ile ja godzin przy tym spędziłem. Cholera, kiedyś to musiało nastąpić, ale przecież ludzi w to gra cała masa :/

Opublikowano

ea takie dobre, a serwery w pierwszych częściach cod pewnie dalej stoją?

Opublikowano

Spoko, EA na E3 zapowie BBC2 REMASTERDE HD 1080P EDITION, to serwery ponowie wystartują.

W Japonii niebawem zabraknie PS4 w sklepach.

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.