Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

@ Paliodor

Może i przesadzam ale brak choćby jednego pełnego miliona? Skoro iksboty próbują się tutaj promować jacy to z nich koneserzy gejmingu, to dlaczego poza naprawdę udaną sprzedażą raptem 5 marek, miażdżąca większość ich pozostałych eksów to biznesowe niewypały, które nie doczekały się nawet jednej kontynuacji? Aż żal marnotrastwa takiego IP jak Alan Wake. [*]

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 682,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

@ pajgi

Ps3 miał jeszcze gorzej, a jakoś nie przeszkodziło mu to w rok po premierze sprzedać ponad 2.5 mln. kopii R&C, czy 5mln. LBP w 2008. LO wyszedł w 2008 i jakoś innym, starszym eksom 360-tki nie przeszkodziło to przekraczać nawet 2 mln. Poza tym nie ma innego rownie dobrego jrpg na x-boxa. Nie ma ich w zasadzie za wiele na całej ubiegłej generacji (Resonance Of Fate, Ni No Kuni, Eternal Sonata, FF13 to w zasadzie wszystko), więc tym bardziej powinno się oczekiwać tego 1.5 mln. minimum.

RC to znana marka i jedna z maskotek Playstation. LBP było mocno hajpowane i reklamowane. Z LO nikt nie robił mesjasza, a na początku generacji, gdzie posucha w temacie jRPGów jeszcze nie dawała się we znaki ludzie brali ten tytuł za "średniacki". Kilka lat później okazuje się, że to jeden za najlepszych tworów w gatunku ostatnich lat. Idę o zakład, że dzisiaj sprzedałby się lepiej.

Opublikowano

sorcery, psmove herous, mag, lbp carting, starhawk, twisted metal ....jeszcze moge wymieniac i wymieniac....sony mialo pelno dziwnych projektow na ps3, ktore sie nie zwrocily, wielka szkoda, ze z uwagi na wielki kryzys finansowy w tej firmie jawnie mowia ze juz nie bedzie ryzykownych projektow na czym niestety oberwie vita, ktora najprawdopodobniej nie dostanie juz duzej gry aaa z oddzialow scee i scea dopuki nie zacznie sprzedawac sie lepiej na tych rynkach

Opublikowano

lost odyssey średniak, jrpg ostatniej generacji to resonance of fate i valkyria chronicles, niestety przeszły jakoś bez echa. No i mesjasz gatunku Xenoblade.

Edytowane przez Guernica

Opublikowano

jak ktos chce w dzisiejszych czasach grac w jrpg to tylko handheldy - ds/3ds i psp/vita to jedyne sluszne wybory i jedna/dwie dobre jrpg na stacjonarki w ciagu trwania generacji tego nie zmienia

zgadzam się,  ale i na stacjonarki pokroju PS3, X360 czy Wii niejeden rodzynek można znaleźć - wszystko zależy jak leży ^.^

Opublikowano

@ pajgi

Co tylko potwierdza że odmienne gatunkowo eksy ps3 miały się bardzo dobrze i to zarówno kontynuacje starych, jak i nowe, np. LBP, Warhawk, Motorstorm 1&2 itp. Mogę się zgodzić że LO, nie był wtedy zbyt "potrzebny", ale brak wyczucia wobec tego gatunku przez MS w kolejnych latach to tylko potwierdzenie jak MS stawiał ponad prawdziwych koneserów, rozrywkę dla januszy. Alan Wake miał już duzo łatwiej, bo tak samo jak Heavy Rain wyszedł w 2010. Jaki był efekt? 2.77 do 1.16 dla festiwalu qte. (pipi)a, żałosne.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

ja jeszcze polecam Folklore, tez jeden z lepszych rpg odchodzacej generacji i jedna z lepszych gier eksluzywnych na ps3 pokolenia przed trophies

Opublikowano

ja jeszcze polecam Folklore, tez jeden z lepszych rpg odchodzacej generacji i jedna z lepszych gier eksluzywnych na ps3 pokolenia przed trophies

świetnie to wygląda, dziwne że nigdy nie słyszałem o tym tytule

Opublikowano

@Ficuś: dałbym plusa ale już mi się skończył. Też uważam Folklore za jedną z najlepszych gier na PS3.

Świetna,nastrojowa muzyka autorstwa Kenji Kawai, bardzo fajny design świata, system łapania stworków, ciekawa fabuła i przedni patent z Księgą robiącą za encyklopedię i mini poradnik. Gra nawet dzisiaj w niektórych miejscach wygląda zjawiskowo.

Ma też jedno z lepszych sposobów na wykorzystanie czujników ruchu od pada.

@Figaro: jesień imo to idealna pora roku by pograć w ten tytuł. Senne długie wieczory doskonale oddają atmosferę wioski Doolin.

Szkoda, że tak wielu ludzi zapomina o tylu fajnych tytułach z początkowych lat panowania PS3.

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Szkoda, że po Killzone 2 Sony praktycznie całkowicie olało czujniki SixAxisa. Najlepiej robiły to Heavenly Sword i Tools of Destruction.

Opublikowano

co w toolsach bylo na sixaxisie za wyjatkiem tego tornada, ktorym sie sterowalo?

btw folklore kupilem z braku laku bo dzieki this is waiting na hity musialem czekac i czekac ale sie nie zawiodlem, fajna basniowa gra klimatem czerpiaca z alicji w krainie czarow i filmow burtona

Opublikowano

A dla mnie Folklore to taka typowa jRRGowa wydmuszka. Ludzie podniecali się designem, ale historyjka i gameplay mocno średnie.

SixAxis to wtopa i przypominam, że ludzie byli zmuszeni do płacenia za nią przez cały czas trwania generacji.

Opublikowano

iKrEzh3Bl9oMr.gif

Hahah, mistrzostwo, miesiąc do e3, ale ciężko będzie przebić ten gif.

Opublikowano

ale historyjka i gameplay mocno średnie.

Czasem proste rzeczy też mają swój urok.

Opublikowano

Ja tam wierzę w "versusa". Dlatego że pracuje nad nim team od KH, dlatego, że SE ostatnio przetarło trochę oczy w kwestii serii(tak przynajmniej wynika z wywiadów etc) oraz dlatego, że po kolejnych pechowych trzynastkach widać progres w dobrym kierunku w kiwestii szeroko pojętego gameplayu. Lightning Returns definitywnie było grą, która ma swój urok, czego nie mogę powiedzieć o dwóch poprzedniczkach.
A, że będzie to action-rpg to mi to lata. Kingdom Hearts też ma taki system i nie przeszkadza mu to w bycie fenomenalnym jRPGiem.

Opublikowano

Jak można narzekać na to że xbox ma tylko 3 tasiemce jednocześnie czekając na grę która ma XV w tytule? 

Opublikowano

No spoko, tylko każdy Final, z wyjątkiem 13 to inni bohaterowie, fabuła, system walki. Kazdy gow to banda pudzianów, halo no name w pancerzu i pifpaf na 4h.

Opublikowano

Dodatkowo GoW spopularyzował ci.pkowate chowanie się za osłonami w strzelankach.

Opublikowano

http://www.ea.com/1/service-updates

kur.wy z EA, wyłączają zarówno BF2 jak i BF2142, sam je odpalałem parę miesięcy temu i całkiem sporo ludzi jeszcze grało.

Kur.wa ich mać od czasu do czasu odpalałem sobie te gierki na przypomnienie a teraz nie będę mógł nawet się zalogować :(

Yf0QmSZ.gif

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

A jeszcze kilka dni temu sam odpalałem nieśmiertelną dwójkę. Ile ja godzin przy tym spędziłem. Cholera, kiedyś to musiało nastąpić, ale przecież ludzi w to gra cała masa :/

Opublikowano

ea takie dobre, a serwery w pierwszych częściach cod pewnie dalej stoją?

Opublikowano

Spoko, EA na E3 zapowie BBC2 REMASTERDE HD 1080P EDITION, to serwery ponowie wystartują.

W Japonii niebawem zabraknie PS4 w sklepach.

Edytowane przez YETI

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.