Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

dogs4mevz.gif

A to '2013' to nie jest w końcu fejk robiony na zmodowanym GTAIV?

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 591,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Patcha 1080p na PS4 raczej nie będzie z tego powodu, że... rozdzielczość została właśnie obniżona do 900p. Na PS4 gra działała w Full HD w demie z E3 2013 - właśnie na tym materiale, który wrzuciłem we wcześniejszym poście. Potwierdziła to analiza Digital Foundry:

http://www.eurogamer.pl/articles/df-analiza-techniczna-watch-dogs-na-playstation-4

Ogólna jakość grafiki jest nieco gorsza niż w pecetowym demie, ale gra działa na PS4 natywnie w rozdzielczości 1080p. Wygładzanie krawędzi metodą postprocessingu nie zmiękcza tak mocno obrazu.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Digital Foundry raczej nie "analizuje" rozdzielczości. Przeważnie opierają się na liczeniu pikseli przez dwóch gości z beyond3d, a sami często się mylą i później to prostują. Mam na kompie materiał z 2013 w dobrej jakości i jest podobnie rozmyty jak materiały z bety. Wcześniej zrzucałem to na karb jakiegoś post-processingu, ale równie dobrze gra na PS4 mogła od zawsze chodzić w 900p.

i05jAPY9A2UKr.jpg

Opublikowano

i05jAPY9A2UKr.jpg

next genowa gra a nawet stare gta IV na modach wygląda nieporównywalnie lepiej

1842460-ice2011_7_19_5_36_36.png

Opublikowano

#Boldupy z grafika w WD jest wprost proporcjonalny do jalowosci tej dyskusji.. Rozumiem, ze gra nie miala jeszcze premiery i jedyne co mozna komentowac to cyferki z rozdzielczoscia, ale jest to tak zalosne, ze przykro sie czlowiekowi robi jak to czyta. 

Opublikowano

Trzy sprawy. Pierwsza - ten twój szwagier Greg to pipka, udzielał się na forumku i nagle mu się odwidziało. Mówią że chciał nawet skasować konto. Tak, mam ból tyłka bo ciekawie pisał o gierkach i po prostu szkoda takiego usera. Druga - Ubi strasznie nas oszukało, gra nie wygląda tak ładnie jak wcześniej. Myślę że hejty są słuszne. I trzecia - oglądam te filmiki i mam wielką chęć w to zagrać :)

Opublikowano

z gregiem chyba jest jakas grubsza sprawa bo nawet komorke ma wylaczona - przynajmniej ten numer ktory mam, pewnie cos sie wydarzylo w jego zyciu prywatnym, nie wierze ze tak bez przyczyny nagle postanowil zniknac z forum - mimo wszystko jednak to jego prywatna sprawa i nam nic do tego wiec pisanie o kims kogo sie nie zna pipka jest wg mnie nie na miejscu

Opublikowano

Na tym materiale w nocy autor mówi, że w dzień gra wygląda sporo gorzej. W nocy moim zdaniem wygląda bardzo dobrze. Warto jednak zwrócić uwagę, że gameplay na E3 2012 też był w nocy. Jakby na PC włączyć dodatkowe efekty przy rozdziałce 4K, to kto wie czy do E3 2012 niewiele by brakowało.

Nawet jak pecetowcy włączą te dodatkowe efekty, to pokazu z E3 w 2012 nie osiągną. Pokaz na E3 to również kapitalna fizyka z udziałem mnóstwa odłamków oraz żyjące i realistyczne zachowanie przechodniów. A to już leży u podstaw mechaniki. Grafika niczego nie zmieni.

Opublikowano

@Ficuś > No okej, jestem chamem. Ale ja tylko wyciągam wnioski. Jeden admin pisał o tym kasowaniu konta, a na NikogoForum pokazuje że Greg był "wczoraj, 19:33". Byli już tutaj tacy co odeszli bo im poziom nie odpowiadał. Jeśli to coś poważnego (family business) to wtedy ja jestem pipką. Życzę mu jak najlepiej.

Edytowane przez aux

Opublikowano

Hejt na Watch_Dogs jeszcze większy niż na "okoliczności" wydania MGS V: Ground Zeroes - lol. Za tydzień okaże się, że to po prostu dobra gra na kilkadziesiąt godzin zabawy. Ale maszynka produkująca jad została włączona i już się nie zatrzyma...

nie wiem czy zauważyłeś, ale należy się i MGS GZ i pacz_psom jak najbardziej taki hejt. Lecz nic to nie zmieni bo i tak ludzie pójdą kupić to smierdzące gó.wno bo ubi+marketing=stado owiec kupujących ich crapy, a potem bedą pisać na forach jak to gaming upada bo ubi to rak, ale no nie nasza wina, że ciekawie gra się zapowiadała to kupiłem.

Bardzo dobrze napisane.

A jak wasze preordery, zlozone 1,5 roku temu, ktore dostaniecie tydzien po premierze?

Opublikowano

to zeratula naciskaj - on na pewno wie co sie z nim dzieje skoro ponoc greg jest z jego siorka

btw. patrz pies mega bekowy, o ile czesto narzekam na neta ze w jego dobie troche ucieka przyjemnosc z obcowania z nowymi grami bo zbyt duzo wiemy o nich zanim maja premiere to ten przypadke pokazuje ze jednak jest internet pomocny i swinstwo ubi wyszlo na jaw dzieki niemu

Opublikowano

Ja od początku uważałem i pisałem, że ta gra będzie przereklamowana. Ale to chyba każdy wiedział, prawda? Sandbox z hackowaniem - ok, ale w samych założeniach designerzy musieliby wznieść się na wyżyny kreatywności, by gra czymś się ponad "grę dobrą" wyróżniała. Co nie znaczy, że gra nie ma szans. Najlepszym przykładem jest Sleeping Dogs - gra była sztampowym sandboxem, ale wyróżniała się systemem bitki trochę i ciekawym klimatem chińskich slumsów, które wreszcie każdy mógł choć trochę zaznać. Ot taka gra na mocne 8+ , czyli jak mniemam maks co może dostać WD ;)

Opublikowano

Wystarczy ze Rockstar zapowie GTA V na PS4 i nikt o WD nie bedzie pamietal, ale i tak kupie WD, zobaczymy co warte.

Opublikowano

wg mnie gta v w wersji pc/next geny to kwestia E3, bardzo ale bardzo bym sie zdziwil jakby R* pozostawilo to na zawsze jako ex na ps3/x360

Opublikowano

Byłoby spoko, wczoraj jak odpaliłem GTA V po dłuższym czasie niegrania to framerate i ząbki mocno kłuły w oczy, szczególnie na dużym TV. Ta gra w Full HD i 60fps miażdżyłaby cyce.

Opublikowano

Blagam - nie! Ja chce nowych gier, a nie kolejnego remaku...

Opublikowano

Remake'u? Ile remake'ów na razie było na next-genach? Masz na myśli remastery. Fajnie by było, jakby ludzie zaczęli rozróżniać te dwa pojęcia.

Na dodatek mesjasza mogą remasterować ile wlezie, ta gra z miejsca, złatwością stałaby się najlepszą grą na oba next-geny.

Opublikowano

Oczywiście zaraz po TLoU Remastered, prawilnie przypominam.

Opublikowano

Swoje zarobili (ile do tej pory opchnęli 33 mln ?), więc wydanie V na XO/PS4 to jedynie kwestia tego czy będzie im się chciało., choć pewnie przy okazji tej wersji wydali by też PC.

Opublikowano

jeśli już mają to wydać to mam nadzieję, że zmianie nie ulegnie tylko rozdziałka i framerate, jeśli nie to niech tego nie wydają.

Opublikowano

pewnie jesli wyjdzie to podciagna ta wersje pod poziom pierwszych trailerow gdzie tereny saczegolnie poza miejskie mialy o wiele wiecej drzew/detali i lepsze tekstury + oczywiscie 1080p+ staly framerate (hmm jakos w 60fps nie chce mi sie wierzyc) + pewnie standardowe zmiany czyli lepsze teksturki na postaciach, wiecej przechodniów itp

Opublikowano

jeśli już mają to wydać to mam nadzieję, że zmianie nie ulegnie tylko rozdziałka i framerate, jeśli nie to niech tego nie wydają.

Myślisz ze w jakieś większe zmiany się będą bawić ? Podbiją rozdziałkę framerate i pewnie zwiększa trochę ilości detali , będzie zwykły remaster na zmiany jak w TR nie ma co liczyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.