Skocz do zawartości

Featured Replies

Opublikowano

No jak batman to tylko AA, ac to już zieww w chuy.

• Odpowiedzi 21 tys.
  • Wyświetleń 592 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• waldusthecyc
    waldusthecyc

hav3n - to nie jest klepanie po plecach, to nie jest szeptanie "brawo kolego", to nie jest mrugnięcie okiem - to jest radość z prawdy. Ludzie od lat wiedzeni taśmowymi kłamstwami o tym co ich otacza,

• waldusthecyc
    waldusthecyc

śmiech na sali to jest Twoje pyerdolenie jak to niby w USA jest tak samo ciężko jak w Polsce. Nie wiem kiedy ostatnio byłeś w Polsce, matematyka jest taka sama na całym świecie więc otwórz oczy:   j

Opublikowano

Neguje AC równie za(pipi)isty, gameplay na pewno ciekawszy niż w AA.

Opublikowano

Na stronie ps site pojawił się temat o wielce wymownym tytule "Twisty fabularne które wywróciły wszystko do góry nogami", gdzie ostro spoilerują n.t. jednych z najlepszych twistów w hist. growej branży jak MGS, BioShock, RDR, czy Silent Hill 2, oraz tych lepszych z ostatnich lat jak Dead Space 1, Infamous 1, więc radzę ostrożnie.

Nie ma za co.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No chyba nie ostrzeżenie na spoilery z których tytułów powinno się wystrzegać? Ja na ten przykład ukończyłem wszystkie z wyż. wymienionych, ale nie kończąc takiego SH2, czy RDR, wolałbym wiedzieć że klikając na ów temat, poznam zakończenie, którego wolałbym nie wiedzieć. 

Opublikowano

Za spojlowanie Silent Hill 2 powinno się krzyżować.

Opublikowano

No chyba nie ostrzeżenie na spoilery z których tytułów powinno się wystrzegać? Ja na ten przykład ukończyłem wszystkie z wyż. wymienionych, ale nie kończąc takiego SH2, czy RDR, wolałbym wiedzieć że klikając na ów temat, poznam zakończenie, którego wolałbym nie wiedzieć. 

Jak grasz w coś i słyszałeś, że zakończenie w tej grze to taki cholerny mind-blowing twist, to już ten twist nie będzie aż taki zaskakujący.

Opublikowano

Na stronie ps site pojawił się temat o wielce wymownym tytule "Twisty fabularne które wywróciły wszystko do góry nogami", gdzie ostro spoilerują n.t. jednych z najlepszych twistów w hist. growej branży  więc radzę ostrożnie.

Nie ma za co.

@fixed

A wystarczyło by gdybyś się powstrzymał przed wymienianiem tytułów a nikt nie miał by ci co zarzucić.

Edytowane przez Karas

Opublikowano

no to w 2015 wpadnie ps4 z wiedzminem3 i nowym batmie na pokladzie + to co do tej pory wypuszcza na niego w plusie :)

Opublikowano

Twist w RDR xD

Opublikowano

Skoro o spojlerach mowa, to można obadać już trofea do Murdered: Soul Suspect, ale zalecam tego nie robić, bo nie wiem, czy nie naciąłem się na tożsamość mordercy :(

Opublikowano

Kupiłem PS3 w 2013 roku tylko dla GTA V. Handluj.

Nie taniej było xklocka?
Opublikowano

Kupiłem PS3 w 2013 roku tylko dla GTA V. Handluj.

Nie taniej było xklocka?
Blacharze nie licza sie z pieniedzmi.
Opublikowano

@Kasias: Dobrze Ci tak. Teraz masz nauczkę, żeby więcej tego nie robić xD

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Sorry, że tak długo kazałem czekać. Przygotujcie się na post-gigant.

Karolu moze jakis komentarz odnosnie wczorajszego filmiku o cheaterach na ps3 z toba w roli glownej, znalezionym w sieci?

Zanim namnożą się klejne suchary. To nie z bijatyki pochodzi ten mail, bo nie gram w bijatyki (3-1)d. Wynikało to z Magic 2014, gdzie gość rzucał kartami negującymi każdą moją strategię, w dodatku kartami co są po 1 w talii (a kart miał 68). Jako że byłem świeżo po obejrzeniu filmiku o cheaterze w tej grze (co prawda na PC, ale to nic) i udzieliło mi się coś. Stąd raport na wszelki wypadek, acz dziś stwierdzam że to prawdopodobnie był jakiś ultra-mega-fuks, raz na milion lat się może zdarzyć komuś, a wiecie że wtedy mogą komuś puścić nerwy...

Dobra, teraz pora wykończyć Adiego, chociaż sam już nieźle sobie stopy zmasakrował (złośliwie powiem, że strzelił sobie w nie rakietami, jak rasowy pc-bot).

Przyszłość nowych konsol jest taka jak w poprzedniej generacji, te kilka dobrych gier na generacje w przyszłości działających w 30 klatkach i często śmiesznych rozdzielczościach to rzeczywiście powód żeby już teraz wydawać hajs.

W zasadzie na tym można byłoby zacząć i zakończyć dyskusję. Długo czekałem, aż się to stanie, Adi lawirował tak między betonową dżunglą, by w końcu stać się jej częścią po całości. Tym postem wykazałeś się ABSOLUTNĄ niewiedzą i ignorancją. KILKA GIER?! Gdzieś Ty się zahibernował?!?! Patrząc na MC, to z porzedniej generacji konsolowych ex'ów powyżej 90 jest co najmniej w liczbie dwucyfrowej, a gier z ponad 79 jest kilkadziesiąt. Spójrz WRESZCIE prawdzie w oczy - widzisz w rankingu zeszłej generacji jakiegoś pc-towego ex'a w czołówce metacritic? Bo ja nie, za to widzę GTA V, TLOU, Uncharted 2, czy LittleBigPlanet. I wiele innych. To konsolowe ex'y zgarniają rekordowo nagrody (TLOU, Journey), to one ustalają standardy ("Everything was Uncharted"), to one sprzedają się najlepiej, to one trzęsą rynkiem. Na PC jedynie gry typu MOBA i MMO dominują w tej kwestii. Klik, klik, ku*rwa, klik.

Mendrek czym jest "rynek core gamerów"?  To ci ludzie którzy grają w BFy, CoDy, samograje od Ubi i pif paf anczarted? Bo tak wygląda w tej chwili console gaming. No rzeczywiście, hardcorowi gracze doceniający hardcorową rozgrywkę.

Rynek core gamerów to my, w większości. Przeżywamy emocje i historię w TLOU czy Heavy Rain, stajemy się bohaterem komiksu (Infamous) lub Sparty (God of War), słuchamy świetnej muzy podczas misji (GTA V), wymieniamy się hate mailami (Tekken), oraz naszym własnym geniuszem (LittleBIgPlanet). To cały nasz piękny świat gier, w które gramy od dawna i dzielimy się pasją. Większość gatunków. No ale rozumiem, że dla Ciebie "core gaming" to "klik, klik, rzuć czar, postaw klocka, wznieś budowlę którą wznosiłeś w 8 poprzednich częściach", bo PC w każdym innym polu przegrywa, więc jakoś musisz sobie to tłumaczyć.

Grasz głównie w to co ci w plusie rzucą, tego twojego mesjasza TLOU kupiłeś żeby go raz przejść i sprzedać ale obnosisz się z tą grą w każdym poscie.

Ja przeszedłem, przeżyłem, nie planowałem grać w multi. Więc wiem o czym pisze. Przeszedłeś Ty choć raz? Chyba na YT, bo nie wiesz o czym piszesz. Co do samych gier z Plusa, to spójrz w mój PSN ID i zastanów się, czy wiesz o czym piszesz. Bo albo kłamiesz, albo nagle w Plusie zaczęli mi eksluzywnie dodawać w ch*j gier, typu TTT2, Doom 3 BFGE, Magic 2014, Ni no Kuni, i wiele innych. No ale jako pc-bot musisz kłamać, inaczej byś nie był pc-botem.

Nową konsole kupisz pewnie za 6 lat jak już będzie kosztowała poniżej tysiąca bo przecież możesz te 6 lat spędzić w hardcorowym PS Home które tak uwielbiasz. Mówisz o "core gamerach" chociaż tak naprawdę sam nie wiesz co to ma oznaczać.W statusach piszesz że w multiplayerowe gry to ty jesteś weteranem ale wszędzie jesteś na tyle słaby że wyzywasz graczy od cheaterów, albo co lepsze, zwyczajnie im grozisz co z kolei pokazuje typową mentalność niedojrzałego konsolomaniaka, ewentualnie masz problemy z psychiką.

Nawet jakbym kupił za 6 lat, to będzie to nadal lepszy wybór niż platforma-wydmuszka aka "pc do grania" (meh). I tyle zajefajnych gier na konsoli PS3, że nie martw się bym musiał spędzać czas w PS Home, które nota bene jest stereotypizowane przez pryzmat bety sprzed 4 lat. Ja tam nawet nie wchodze, bo jest tam tak dużo rzeczy że się nie potrafię odnaleźć.

Co do moich wyzywań od cheaterów, to zdarza mi się rzadko, ale się zdarza. To teraz Ci coś wyznam. Wiesz czemu mam taką psychikę? Przez je*anego, najeżonego oszustami PC-ta. Tak, kiedyś byłem pc-towcem. Ale po latach grania, je*ania się z dziurawym punkbusterem, oszustami którzy nawet nie próbowali się ukrywać i z każdym banem wracali na nowo, aferami w klanach, i całym tym pc-towym szambie, w końcu kupiłem PS3 i odetchnąłem. Trauma jednak gdzieś została, i stąd czasami mi odbija. Teraz jak czytam o wybrykach cheaterów na PC-ie, czy szumnych komunikatach devów i adminów tych gier, to jakoś tak gorzko, ale jednak kącikiem ust się uśmiecham. Podobnie jak zawsze czytam: "To było dawno, teraz jest inaczej!". Heh, kiedy ja grałem na pc, to dokładnie to samo słyszałem w kontekście poprzednich wydarzeń. I nic się nie zmienło od tamtej pory.

Do tego wynosisz na piedestał casualowego BFa i raka jakim jest CoD a gry jak Quake, CS i Unreal które są szanowane przez każdego kto choć trochę siedzi w shooterach uważasz za "śmieszne shooterki bez fabuły".

O CoD nie wspominałem, ale BF wcale nie jest grą dla casuali wyłącznie, bowiem indywidualny skill i teamwork liczy się bardzo i zapewnia lepsze wyniki. Unreal'e zwykłe były mega. Były. Dziś zostaje strzelanie sobie kukłami po nogach z rakiet, bez single playera. A jak jest, to wygląda zabawnie np. w Red Orchestra które przypomina jakiś skirmish botów na easy, niźli drugą wojnę. I ten narrator, normalnie polonizacja 3.0 :D

Podsumowując. Ośmieszyłeś się. Tym razem kompletnie. Rozumiem, że chciałeś mi pocisnąć, bo mówię za dużo bolesnej prawdy (sądzę, że to dlatego ludzie patrolują sieć w poszukiwaniu haków na mnie). Ja nie przestanę, bo nie pozwolę by ktoś nabrał się na pc-ta, tak jak ja kiedyś popełniłem ten błąd... :/
Opublikowano

Nie taniej było xklocka?

Nie, bo na xklocku nie ma TLOU, które też ograłem przy okazji.

Opublikowano

Mendrek - wszystko fajnie tylko czemu cały czas podpierasz się Metakrytyką...

Ta riposta powinna pochodzić z Twojego doświadczenia a Ty usiadłeś i od razu zacząłeś wymieniać średnie z Mety - w sumie na miejscu Adiego sam mógłbym Ci napisać to samo o tym, że można zakończyć dyskusję ale czekam na drugą rundę w Waszym wykonaniu.

Opublikowano

ustalają standardy ("Everything was Uncharted"),

Super standard.

Opublikowano

Subiektywne zdanie jednostki jest warte tyle co inne subiektywne zdanie jednostki. Ja powiem - TLOU geniusz, Adi że to dno. I co? Stawiamy znak równości i kończymy dyskusję, a ludzie nie kupują TLOU bo jest 1-1 w głosach? Sorry, nie tędy droga. Dlatego MC, które jest istotne nie tylko dla ludzi, ale nawet dla analityków wydawców. Wydawcy nie interesuje pojedyncze zdanie Mendrka czy Adiego z forum PE.

Inna sprawa, że najczęściej oceny z MC pokrywają się moimi ocenami gier, jak sa jakieś odchyły ocenowe, to minimalne. Rzadko się zdarza trafić na przereklamowany bądź niedoceniony tytuł (bardziej to drugie, niż to pierwsze).

Rundy 2 nie będzie, bo pc-wactwo zostało zmasakrowane... :)

Opublikowano

Subiektywne zdanie jednostki jest warte tyle co inne subiektywne zdanie jednostki. Ja powiem - TLOU geniusz, Adi że to dno. I co? Stawiamy znak równości i kończymy dyskusję, a ludzie nie kupują TLOU bo jest 1-1 w głosach? Sorry, nie tędy droga. Dlatego MC, które jest istotne nie tylko dla ludzi, ale nawet dla analityków wydawców. Wydawcy nie interesuje pojedyncze zdanie Mendrka czy Adiego z forum PE. Inna sprawa, że najczęściej oceny z MC pokrywają się moimi ocenami gier, jak sa jakieś odchyły ocenowe, to minimalne. Rzadko się zdarza trafić na przereklamowany bądź niedoceniony tytuł (bardziej to drugie, niż to pierwsze). Rundy 2 nie będzie, bo pc-wactwo zostało zmasakrowane... :)

Jesteśmy w Console Wars = zdania obiektywne nikogo tutaj 

Opublikowano

Wolałbym nie umniejszać rangi i znaczenia tego tematu, który przeznaczony jest m. in. dla ludzi którzy np. nie wybrali jeszcze platformy do grania i chcą posłużyć się radą innych. Należy takowych ocalić od błędnego wyboru, niestety są tu naganiacze na te błędne wybory, dlatego temat musi ciągle trwać, a walka dobra ze złem musi być kontynuowana razem z nim ;)

Opublikowano

O, klasyczny post Mendrka. Dobrze, że minusa jeszcze dziś nie zużyłem. :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.