Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

Ja korzystam najczęściej z Topora(+9) i Tonitrusa(+10). Tą elektryczną zabawkę wyciągam tylko na bossów, bo nawaliłem w niego takie krwawe klejnoty, że po kilku pieprznięciach trzeba go naprawiać :P

• Odpowiedzi 9,5 tys.
  • Wyświetleń 937,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

Stało się. Dobrnąłem do końca. W sensie został jeszcze

Gehrman i ewentualnie Moon Presence

ale, po zasłyszanych opiniach, nie chcę wchodzić na ng+ przed DLC. Teraz może sprawdzę lochy, no i dawać Old Hunters :D

Swoją drogą ostatni bossowie wydali mi się śmiesznie prości w porównaniu do poprzednich.

Emisariusz, Amygdala, Micolash i Mergo

ukatrupieni za pierwszym podejściem. Ten przedostatni to w ogóle jakiś bekowy twór, no bo

chyba pierwszy raz w moim giereczkowym życiu napotkałem bossa, który przede mną (pipi)ł  :pawel: Dobry kwadrans bawiłem się z nim w berka i nie potrafiłem wykminić, o co właściwie chodzi. Miał już połowę zdrowia, ale jak go tu bić w biegu? W końcu, nie całkiem wiem jak, wleciałem za nim gdzieś i zamknęła się przede mną brama, dopiero jak wówczas doń przyszedłem wskoczył drugi etap walki

Ogólnie giera 10/10, GOTY 2015, a nie tam jakieś Wiedźminy i MGSy  :banderas:  Gorzej, że niby prawie skończyłem, a mam ledwie połowę trofeów - 46% bodajże. :(

Edytowane przez Frantik

Opublikowano

najmocniejsi z podstawki to

Logarius, Ebriethas i Gehram

Opublikowano

Wszedłem w spoiler ; /

Ale plus, że wszyscy przede mną a z imienia spotkałem tylko jednego.

Edytowane przez giger_andrus

Opublikowano

Wszedłem w spoiler ; /

Ale plus, że wszyscy przede mną a z imienia spotkałem tylko jednego.

Proponuję omijać tematy o grach, w które aktualnie grasz :lapka:.

Opublikowano

O rany. Walczę właśnie z niejakim

Orphan of Kos

Rozkminiłem pierwszą fazę walki bez straty nawet jeden fiolki, ale to co się później dzieje jest po prostu istnym chaosem - nie ogarniam niczego, te małpie figle są skrajnie nieczytelne.

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

No chyba najbardziej nieprzewidywalny i tym samym kozacki boss w serii, chociaż z nim się męczyłem trochę mniej niż z Konikiem, bo jednak można go stunować łatwo.

Opublikowano

Nie wiem, kto to konik, ale do tej pory wszystko w dodatku padało za max 3 razem (regularne mobki też bez jakiejś spiny filetowałem Ostrzem Miłosierdzia). Aż do tego bossa. Naprawdę jestem bezradny, bo typek w drugiej fazie (o którą się w sumie rozchodzi) kładzie mnie na półtora hita, ja natomiast nie potrafię odczytać momentu na wystrzał. Regularna walka nie wchodzi w grę, bo zbyt delikatnie go smyram. Gra pokazała mi miejsce w szeregu... :frog:

Opublikowano

Google boli?

15-20 sekund po patchu

Opublikowano

Nie wiem, kto to konik, ale do tej pory wszystko w dodatku padało za max 3 razem (regularne mobki też bez jakiejś spiny filetowałem Ostrzem Miłosierdzia). Aż do tego bossa. Naprawdę jestem bezradny, bo typek w drugiej fazie (o którą się w sumie rozchodzi) kładzie mnie na półtora hita, ja natomiast nie potrafię odczytać momentu na wystrzał. Regularna walka nie wchodzi w grę, bo zbyt delikatnie go smyram. Gra pokazała mi miejsce w szeregu... :frog:

Beast blood pellet oraz bolt paper i jedziesz dziada.

Opublikowano

no i nierozłożona piła

w sumie nie wiem czy gorszy nie był drugi "L" w drugiej fazie

Opublikowano

Mówię, że Konik gorszy.

Opublikowano

konik w drugiej fazie jest akurat łatwiejszy

(again nierozłożona piła). Laurence w drugiej fazie to zdecydowanie najgorszy boss w całym BB

Opublikowano

Wreszcie padł - po lekkiej zmianie taktyki. Pierwsza faza na lajcie za pomocą viscerali, potem (zamiast liczyć na udany strzał) rozłożyłem ostrze i zaszlachtowałem gadzinę. Trzymałem go całkowicie na dystans i szybkimi dashami skubałem mu pasek HP.

Jeśli Ludwig jest tym "konikiem", to dla mojej postaci i stylu gry był o wiele łatwiejszy niż finałowy boss dodatku. Ot i cała magia serii, że dla jednego dany boss stanowi nie lada wyzwanie, podczas gdy inny gracz zabija go przy pierwszym spotkaniu.

edit:

Ukryty boss zdechł po drugiej próbie, co tylko potwierdza powyższe stwierdzenie. Blade of Mercy ma swoje wady i zalety, jak każda broń w sumie - jednego bossa szatkuję jak sałatę, z drugim czeka mnie natomiast dłuższa przeprawa. Koniec końców każdego da się ubić dowolnym orężem.

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

Lady Maria leży. W sumie to dosyć prosta, ciągle te same ataki tylko w każdej fazie zwiększał się dystans ataków. Tylko ostatnia faza dała mi się we znaki przez te opóźnione ognio-krwawe smugi.

Opublikowano

Od czego najlepiej zacząć zabawę z lochami? Lecieć po prostu według nagrobków czy może któryś jest bardziej adekwatny na początek od pozostałych? :)

Opublikowano

Jeśli do platyny, to jest odpowiednia ścieżka działania. Poszukaj na PS4 Trophies. Jeśli nie, to losowo. Będzie ciekawiej. ;]

Opublikowano

Amygdala w przeklętym kieliszku padła - poszło z nią szybciej niż z krokodylopsem.

Trzymałem ją na dystans i atakowałem łeb jedynie po serii ciosów (długie recovery), w drugiej fazie kluczowym jest

stanie w miejscu podczas jej skocznego szału

i bezpieczne skubanie homaropodobnego ogona. No to teraz chyba już z górki :)

Stroniłem od tej idei kielichów, ale jest to całkiem interesujący pomysł.

edit: Loran Silverbeast ( :yao:) - czy jeszcze czeka jakieś większe wyzwanie czy reszta gierki to już formalność?

edit2: coś tam po drodze jeszcze stawiało opór, ale dokonało się:

dKXOXHP.jpg

50 parę godzin poszło, ale było warto - Demon's Souls najlepszy ex na PS3, Bloodborne - najlepszy ex na PS4. Pozostaje czekać na nową konsole Sony oraz grę od From...

Edytowane przez stoodio

Opublikowano

ja też pokonałem Amygdalę i nie wiem co dalej ? nie mam np zdobytego klucza do healing church workshop, pokonałem też tą włochatą elektryczną bestię na dole za katedrą z kielichów to mam 3 i dwa labirynty już przeszedłem oba po 3 poziomy nie wiem czy jest więcej ? No i nie wyskoczył mi trofik że ukończyłem grę ? Jakieś rady?

Opublikowano

Amygdala "zwyczajna" to boss z opcjonalnej miejscówki. Musisz wrócić do

Lecture Building 2nd Floor

i stamtąd udać się do

Nightmare of Mensis

. Kielichy to zupełnie inna para kaloszy - nie są wymagane do ukończenia gry.