Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Chłopaki nie dogadamy się. Temat powrócił 4 czy 5 raz, te same osoby rzucają tymi samymi argumentami, no nie dojdziemy do konsensusu.

Stategicznego disowania rozmydlania scenariusza, poprzez chwalenie jego samego jeszcze tu nie było. =>

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

na razie wasze starania by udowodnić, że MGS2 wcale nie był GOTY mogę podsumować tak:

FISSION MAILED

MGS2 bez Raidena = GOTY

bez Raidena w ogóle nie byłoby przekazu xD

serio, 13 lat gierka na rynku a Wy wciąż nie kapujecie, że Raiden był tylko po to, by podkreślić zaje,bistość Snake'a? By pokazać, jak trudno jest dorównać legendzie, jak trudno jest sprostać tak wysoko postawionej poprzeczce? Kojima stał przed takim zadaniem po sukcesie MGS1 i na tym motywie oparł całą grę, co już samo w sobie jest genialne.

przeszliście tą gierkę czy tylko strzelaliście do butelek w barze i skipowaliście cut-scenki ;/?

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

nobody napisz w spoilerze i co chodzi z ręką.

Jeżeli chodzi o Raidena to jedynie jego wygląd był podyktowany chęcią przypodobania się damskiej części publiczności. A jeżeli chodzi o fabułę to nie miała być dołująca/depresyjna. Nawet nie wiem, w którym miejscu taka miała być nie licząc

sceny z śmiercią Emmy

PS. Fatman miał więcej głębi fabularnej niż brygada kryzys aka oddział śmieszna Cobra.

PS2. Raiden został wybrany jako główna postać z jednego i prostego powodu, nie stała za tym jakaś głębsza ideologia. A fabuła i S3 dokładnie to tłumaczy.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Something happened to me last thursday when I was driving home.

Opublikowano

na razie wasze starania by udowodnić, że MGS2 wcale nie był GOTY mogę podsumować tak:

FISSION MAILED

MGS2 bez Raidena = GOTY

bez Raidena w ogóle nie byłoby przekazu xD

serio, 13 lat gierka na rynku a Wy wciąż nie kapujecie, że Raiden był tylko po to, by podkreślić zaje,bistość Snake'a? By pokazać, jak trudno jest dorównać legendzie, jak trudno jest sprostać tak wysoko postawionej poprzeczce? Kojima stał przed takim zadaniem po sukcesie MGS1 i na tym motywie oparł całą grę, co już samo w sobie jest genialne.

przeszliście tą gierkę czy tylko strzelaliście do butelek w barze i skipowaliście cut-scenki ;/?

Od której postaci zaczyna sie gra jak wybierasz opcję "znam poprzedniego mgs'a" w menu?

EDIT:

Poważnie sądzisz, żę Kojima chciał nim

mgs2Raiden.jpg

podkreślić zayebistość Snake'a??

Edytowane przez Dark_Pharmacist

Opublikowano

@mroczny_farmaceuta

od Snake'a, no i? Idealnie o to chodziło, Ci znający legendę Solid Snake'a mogli sami wykonać nim jeszcze jedną misję a Ci nie znający go zaczynali grę Raidenem, by przez całą grę poznawać legendę SS i na sam koniec jej osobiście doświadczyć w ramach retrospekcji

e: @Figaro

jak to będziesz czytać to spójrz na post powyżej... idealnie to co Ci pisałem xD

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

Takie fany dorosłych fabuł i głębi, a jak przychodzi co do czego to januszostwo po całości.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Dobra , trzeba podsumować, MGS się skończył.

Opublikowano

zalozenie MGS2 jest super i goty ale realizacji jest tragiczna - cala miejscowka drugiej czesci gry jest do pupy - monotomna, jedno i to samo, ciagle te same kolory, ciagle te same korytarze, nawet motyw glowny muzyczny podczas chodzenia po niej ssie

deal with it

Opublikowano

EDIT:

Poważnie sądzisz, żę Kojima chciał nim

[obrazek z raidenem]

podkreślić zayebistość Snake'a??

o w mordę, on tak na serio

Opublikowano

Poważnie, rozumiem Twój punkt widzenia, ale on do mnie nie przemawia.

Edit:

Po MGS1, dla mnie osobiście było to rozczarowanie.

Edytowane przez Dark_Pharmacist

Opublikowano

Chyba na serio. Idealnie obrazuje to niektóryc fanów, o których pisałem.

Opublikowano

To już przechodzi granice nawet jak na MGS-a.

Motyw z balonami to nic innego jak wariacja n.t. fulton surface to air recovery system. I istnieje naprawdę:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Fulton_surface-to-air_recovery_system

Swój debiut w serii zaliczył w MGS Peace Walker na psp, gdzie ukazany został standardowo w kojimowskim stylu:

W MGS V jest on jednak opcjonalny. I zamiast niego można zwyczajnie wzywać śmigłowiec, do którego bezpośrednio zabierzemy nieprzytomnego najemnika, lub odbitego zakładnika. A tak btw wallhacking jest w V także opcjonalny i można wyłączyć go w opcjach w każdej chwili. Swoją drogą ciekawe ile planktonu, który nie ukończył choćby trójki przyciągnie ta odsłona. 

Więcej słowa opcjonalny = gorsza gra, ostatnio było już dość tego potwierdzeń. Mówię wam, MGSV to będzie kaszalot nie z tej ziemi. Większość atutów z oryginalnej trylogia jest tam utopione lub rozdrobnione. Zamiast czystej skradanki , bitki wrogów i ich zbieranie jak Pokemonów w kupie mini-misji na jedno kopyto w sterylnym, nudnym środowisku.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

nobody napisz w spoilerze i co chodzi z ręką.

Jeżeli chodzi o Raidena to jedynie jego wygląd był podyktowany chęcią przypodobania się damskiej części publiczności. A jeżeli chodzi o fabułę to nie miała być dołująca/depresyjna. Nawet nie wiem, w którym miejscu taka miała być nie licząc

sceny z śmiercią Emmy

PS. Fatman miał więcej głębi fabularnej niż brygada kryzy aka oddział śmieszna Cobra.

PS2. Raiden został wybrany jako główna postać z jednego i prostego powodu, nie stała za tym jakaś głębsza ideologia. A fabuła i S3 dokładnie to tłumaczy.

Najbardziej depresyjna w MGS2 była właśnie

władza Patriotów, począwszy od kontroli nad informacją, po kontrolowanie spoleczenstwa przez nanomaszyny (pamiętasz jak zamiast terminu "patriots" Meryl w "czwórce" słyszała enigmatyczne "laliluleilo" i co n.t. temat mówiła Emma?) wreszcie Olgi i samego Raidena

Ten efekt został jednak kompletnie zburzony wraz z gadką Snejka

n.t. roli kultury, literatury, blablabla.

Sam Raiden i pomysł na niego były dobre, ale kiedy weźmie się pod uwagę jego wygląd vs story, to hmm, no resztki immersji idą się yebać.

Brykada kryzysowa (lol) w rodzaju pierwszych czterech pionek, to akurat pełna zgoda, ale nie powiesz chyba tego o The Boss, The Sorrow

jego szczątkowa historia, aktualny stan, oraz relacje z The Boss wyjaśnione zostają z czasem

, Volginie, czy wreszcie o kompletnie przemodelowanym Ocelocie.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Jak już gadacie o MGS to warto w ogóle tykać 1 i 2 na pc? psx/ps2 niestety nie mam a chętnie bym sobie zagrał. 

Opublikowano

Odpal na emulatorach, lub kup MGS HD Collection na PS3 (na X360 afaik nie ma MGS1).

Edytowane przez Suavek

Opublikowano

Przeszedłem jedynkę na PC, w dodatku na padzie od X360. Grało się bardzo dobrze.

Opublikowano

Ludzie traktujący fabułe serii MGS na poważnie są tacy niepoważni. Wstydźcie się

Opublikowano

Ludzie traktujący fabułe serii MGS na poważnie są tacy niepoważni. Wstydźcie się

Niekolego, obrażać ludzi możesz dopiero od 1500 postów.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Czyli łamałem prawo forumka wyzywając ludzi niewielbiącychh gta? :(

Opublikowano

Największe cukierki w grach Nintendo >>>>>>>>>>>>>>>>>>> zbieranie Pokemonów za pomocą balona w MGS

Opublikowano

topsy(pipi)y? (Nie ma takiego użytkownika więc nie mogę dostać warna za przekręcanie nicka)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.