Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Lol co to takiego :D? Niektórzy to muszą mieć mega dłonie, padzik mega wygodny, nie potrzebuje ulepszeń.

Edytowane przez Moldar

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dobra pora na chwilę szczerości by zachować pozory wiarygodności.

Po dorwaniu we własne ręce ds4, pad od ps3 leży w dłoniach jak cegła. Przede wszystkim jak nigdy doskwierają miejsca w których osadzone są analogi na środkowe palce. Ten sam problem praktycznie nie istnieje na padzie od x-boxa. W ds3 czuć to szczególnie gdy gra się w tytuły wymagające równoczesnego używania obu analogów, czyli nie dotyczy takich gierek jak np. platformówki, wyścigi, czy jrpg.

Btw Sony ma wyłączność na ten patent z krzyżakiem;

20130221134442.jpg

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Lol co to takiego :D? Niektórzy to muszą mieć mega dłonie, padzik mega wygodny, nie potrzebuje ulepszeń.

Po prostu dorośli mają większe dłonie :sorcerer:

Opublikowano

To jak klapy, nowy zestaw ogumienia na okres świąteczny już zamówiony żeby nadgarstki nie bolały?

_MG_0429.0.0_cinema_960.0.JPG

Widze że Adiemu już psychika siada, szkoda, fajny z niego był blacharz.

Odpowiem Ci na podobnym poziomie.

Niedługo święta, idź sprawdź czy nie ma kurzu w kompie, żeby Ci się nie spalił podczas świątecznego grania.

nerd_computer_repair.jpg

Opublikowano

To jak klapy, nowy zestaw ogumienia na okres świąteczny już zamówiony żeby nadgarstki nie bolały?

_MG_0429.0.0_cinema_960.0.JPG

nie wiem co to za gów.no ale ty lepiej pokaż nam swoją wyprofilowaną myszkę i podkładkę na nadgarstek

Opublikowano

codzienność bohatera CoDa <bezradny>

B1h1LxjCMAAg6Vq.jpg

B1diGgRCcAA-QBo.jpg

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Advanced Warfare na XONE w 1360x1080p ale za to ze stabilnym framerate, na PS4 jest w 1920x1080p ale klatki latają jak poyebane.

Ja się pytam co to ma być ? niech Spencer zrobi w końcu z tym porządek :/

Opublikowano

Widze że Adiemu już psychika siada, szkoda, fajny z niego był blacharz.

Odpowiem Ci na podobnym poziomie.

Niedługo święta, idź sprawdź czy nie ma kurzu w kompie, żeby Ci się nie spalił podczas świątecznego grania.

Szanuje swoją nadplatforme i czyszczę regularnie  :newell:

Ja tu beke mam z faktów, ludzie serio kupują kawałki gumy bo ich bolą nadgarstki a ty jak zwykle wymyślasz.

nie wiem co to za gów.no ale ty lepiej pokaż nam swoją wyprofilowaną myszkę i podkładkę na nadgarstek

Proszę, ustawiłem kolor podświetlenia specjalnie dla Ciebie. Doceń to.

kbCc8hQ.jpg

Opublikowano

@Karas

Trudno, żeby włożył nową kartę graficzną do xone. To co mógł zrobić to zrobił i nadal robi, zwolnienie mocy zajmowanej przez kinecta, nowe sdk itd. Ciekawe, jak to się rozwinie czy MS pogodzi się z tym, że xbox niedomaga pod względem mocy (a pogodzi się, jak sprzedaż będzie dobra) czy może kolejny xbox wyjdzie prędzej niż myślimy.

Ehh strasznie mnie to wkurza, że troszkę, jednak ps4 jest mocniejsze, bo cała reszta jest lepsza na jedynym.

Edytowane przez terror

Opublikowano

Adi, ale i co z tego?

ludzie kupują też takie myszki

rat-7-9-l.jpg

i takie klawiatury

433816-134817.jpg

ps.

nie wiem czemu nie połączyło postów ;(

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

wdg tego fps nie spada poniżej 50 klatek na PS4, dla mnie jest to akceptowalne przy dużym zamieszaniu

w jednym miejscu jest sekundowy drop do 35fps, ale na xboxie w tym miejscy też spada do 30fps

dziś nawet rozmawiałem z kimś na voice chat ktoś grał w Coda cały dzień i nie odczuwa żadnych dropów

1360x1080 ...

Edytowane przez Fanek

Opublikowano

@Karas

Trudno, żeby włożył nową kartę graficzną do xone. To co mógł zrobić to zrobił i nadal robi, zwolnienie mocy zajmowanej przez kinecta, nowe sdk itd. Ciekawe, jak to się rozwinie czy MS pogodzi się z tym, że xbox niedomaga pod względem mocy (a pogodzi się, jak sprzedaż będzie dobra) czy może kolejny xbox wyjdzie prędzej niż myślimy.

Ehh strasznie mnie to wkurza, że troszkę, jednak ps4 jest mocniejsze, bo cała reszta jest lepsza na jedynym.

Ponoć już powstaje tańszy w produkcji procesor, który "ponoć" pozwoli na lepszą wydajność.

Opublikowano

Advanced Warfare na XONE w 1360x1080p ale za to ze stabilnym framerate, na PS4 jest w 1920x1080p ale klatki latają jak poyebane. Beka z sony strona 312.

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=924628

http://polygamia.pl/Polygamia/1,96455,16908083,Pytaj_o_Wszystko___Tomek_Gop_odpowiada_na_Wasze_pytania.html?bo=1

QA z Tomaszem Gopem o Lords of the Fallen.

Polecam.

simplex: Na niektórych materiałach z gry widać tzw "screen tearing" (czyli rozjeżdzanie się obrazu) spowodowany brakiem synchronizacji pionowej (vsync). Czy w pełnej wersji ten problem będzie nadal występował?

Odpowiedź: Na PC i XB1 tego problemu nie ma. Na PS4 jest lepiej niż w dniu premiery, a będzie jeszcze lepiej po następnych łatkach. Naszym celem jest zejście poniżej granicy zauważalności.

Alien-Isolation-PlayStation-4-vs-Xbox-On

maciomaniak kłamał, multiplatformy nie będą takie same, lepsze na XO, nice!   :)  To co sonybociarni zostało ? a no tak jaranko że szrot ps4 lepiej się sprzedaje.

Opublikowano

@Karas

Ponoć już powstaje tańszy w produkcji procesor, który "ponoć" pozwoli na lepszą wydajność.

raczej na niższe koszty.

Opublikowano

A myślisz, że Sony nie podąży podobnym tropem kiedy będą wprowadzali model Slim? To nieuniknione. PS4 ma mocny bilans sprzedaży ale firma i tak nie zarabia jak należy bo dział komórkowy ciągnie Sony w dół. Niech w końcu coś z tym zrobią bo na tym polu im zwyczajnie nie wychodzi.

Opublikowano

Oho widzę że Daddy tez już wkleja randomowy screen z cut scenek Aliena. :yao:

Pro tip kochani filimik na obu sprzętach mają spadki. 

Cut-scenes descend into a stuttering mess across both consoles as frames are repeatedly dropped. These sequences are seemingly pre-rendered, but playback is impacted by what we suspect is behind-the-scenes streaming as the game loads in data for the next chapter.

Sam gameplay wyglada natomiast tak:

http://www.youtube.com/watch?v=0fYensfhf94

bez spadków, bez screen tearingu. po prostu jak przystało na nadkonsole, a nie guvno obe.srane. :sexkonik:     :daddy: :siki:   

Opublikowano

Co? Chyba rozmawiamy o czymś zupełnie innym. Ja tylko piszę, że ten nowy procesor pozwoli na mniejszą konsolę/mniejsze koszty, a nie większą moc. A Ty mi tu coś o Sony i komórkach.

Opublikowano

wdg tego fps nie spada poniżej 50 klatek na PS4, dla mnie jest to akceptowalne przy dużym zamieszaniu

w jednym miejscu jest sekundowy drop do 35fps, ale na xboxie w tym miejscy też spada do 30fps

dziś nawet rozmawiałem z kimś na voice chat ktoś grał w Coda cały dzień i nie odczuwa żadnych dropów

1360x1080 ...

Nie mogę w to uwierzyć, minął rok a XBOX One nadal bez 1080p ja pierd.....myślałem, że jednak rozkręci się ta konsola, bo początki zawsze są trudne na nowej generacji.

Jak M$ mógł zdecydować się wydać takie (pipi) obesrane? No jak? :(

Edytowane przez Neox

Opublikowano

Serio będziesz spał spokojnie, jak dostaniesz te 180p więcej? Może już pora kupić dobrego peceta i cieszyć się grafą w 4k?

Opublikowano

@Karas

Co ja czytam :D

Opublikowano

Napisałem "ponoć" xD

Dobra, trochę źle to zinterpretowałem.

Firma AMD opracowała mniejszą i tańszą wersję głównego procesora Xbox One w technologii 20 nm, otwierając tym samym drogę do ewentualnej konsoli „slim”. Wieści pochodzą z wpisu na portalu społecznościowym LinkedIn. Starszy menedżer odpowiedzialny za konstrukcję chipów w AMD - Daniel McConnell - wśród doświadczeń wymienił „udane zaplanowanie i zrealizowanie pierwszego APU dla Xbox One w technologii 28 nm oraz tańszej i mniejszej wersji pochodnej w 20 nm”.

Informacje ujawnił użytkownik „mosen” z forum dyskusyjnego Beyond 3D. W dużym uproszczeniu, technologia staje się mniejsza i potężniejsza wraz z gęstością wykorzystanych tranzystorów, mierzonych w nanometrach. Obecnie chipy PS4 i Xbox One produkowane są w 28 nm. Według firmy TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company) - produkującej chipy do obu konsol - zmniejszenie układu o 8 nm może przełożyć się nawet na 30 procent większą prędkość.

Główny procesor Xbox One to jeden z najdroższych komponentów, kosztujący około 50 dolarów za sztukę. Zmniejszenie rozmiaru do 20 nm oznacza zmieszczenie większej liczby układów na jednym waflu krzemowym, ograniczając koszty. Można założyć, że Microsoft w ewentualnej wersji „slim” będzie starał się zaoferować identyczną wydajność konsoli, co pozwoli zmniejszyć zapotrzebowanie na prąd i korzystnie wpłynąć na chłodzenie.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-10-31-trwaja-prace-nad-mniejszym-i-tanszym-procesorem-dla-xbox-one

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Przeciez 1360x1080 to jest 1080p xD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.