Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Po obniżkach w końcu Xbox One zajął 1 miejsce pod kątem ilości sprzedanych sztuk w USA! Patcher nie musiał nawet patrzeć w swoją szklaną kulę, taki scenariusz to przewidział chyba każdy :). Mimo wszystko bałem się, że nawet po obniżce będą mieli kłopoty. Pytanie czy M$ po tych obniżkach zarabia coś na każdej sztuce, czy dokłada do tego interesu?
Gdyby mi ktoś rok temu powiedział, że PS4 przez rok czasu będzie się sprzedawać lepiej od Xbox One to bym nie uwierzył.

Edytowane przez Neox

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Szczerze mowiac to nie wiem czy zarabiali cos na tych xboksach w usa, ale na pewno odbili sobie na softwarze, padla informacja, ze w listopadzie na xbone sprzedalo sie najwięcej gier ze wszystkich konsol 8 generacji (w uk i usa).

Edytowane przez Copper

Opublikowano

Szczerze mowiac to nie wiem czy zarabiali cos na tych xboksach w usa, ale na pewno odbili sobie na softwarze, padla informacja, ze w listopadzie na xbone sprzedalo sie najwięcej gier ze wszystkich konsol(tylko nie wiem czy usa i uk only czy worldwide).

Wszystke dane dotycza USA & UK only.

Opublikowano

20141211125839uid2518.jpg

To co powyzej, oraz to:

http://www.geekwire.com/2014/xbox-one-sells-1-2m-units-u-s-november-topping-ps4-wii-u-early-holiday-battle/

...i mozna juz smiało zaczynac mowic o poczatku konca niebieskich plebejuszy...

EDYTA GÓRNIAK: Zapomnialbym dopisac: TYLKO DESZCZYK!

Edytowane przez Czezare

Opublikowano

Też tak macie, że wśród znajomych nagle ludzie, których nigdy byście o granie na kąsoli nie posądzili zaczynają kupować PS4?

Kiedys jak gadalem z kumplem i powiedzialem ze mam Xboxa to on odparl ze z konsol wolal by PS4.

-dlaczego Ps4?

-nie wiem

-jakie gry sa na ps4 ktore cie interesuja?

-nie wiem

#4theplayers

Niedawno gadałem z kolegą i mówi do mnie: znudziło mi się już ps3. Muszę kupić ps4! Kolega oczywiście przez 5 lat posiadania konsoli ograł cała masę tytułów: GTA V, jednego AC, dwie części Fify i pierwszego Uncharteda.

Pytam się go w co będziesz grał? 

-Nie wiem, w assassina?

#4theplayers

Opublikowano

Spokojnie. Sprzedaż jest większa bo był czarny piatek. W grudniu wszystko wróci do normy i w USa.

Opublikowano

Po obniżkach w końcu Xbox One zajął 1 miejsce pod kątem ilości sprzedanych sztuk w USA! Patcher nie musiał nawet patrzeć w swoją szklaną kulę, taki scenariusz to przewidział chyba każdy :). Mimo wszystko bałem się, że nawet po obniżce będą mieli kłopoty. Pytanie czy M$ po tych obniżkach zarabia coś na każdej sztuce, czy dokłada do tego interesu?

Gdyby mi ktoś rok temu powiedział, że PS4 przez rok czasu będzie się sprzedawać lepiej od Xbox One to bym nie uwierzył.

A kogo to obchodzi czy tracą. MS jak żadna inna firma ma na dokładanie do biznesu, a Xbox jedną z części składowych ich ekosystemu, więc będą pompować kasę. 

Spokojnie. Sprzedaż jest większa bo był czarny piatek. W grudniu wszystko wróci do normy i w USa.

Mało wiesz skoro tak twierdzisz. Co roku w grudniu sprzedaje się dużo więcej konsol niż w listopadzie. Czarny piątek to jedynie przedsmak tego co będzie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

pokazuje on idealnie że forza 2 to gó,wno obejszczane dla casuali gdzie wyścig możesz wygrać skręcając tylko 4 razy, nawet mario kart jest trudniejsze

forza rasowy symulator orania pola na wsi 2s9y7a1.jpg

o kjerva :mog: aż sobie wkleję tą epicką emotką. 

Opublikowano

Ludzie kupują PS4 bo jest mocniejsza i to poròwnywalnie. A żeby było zabawniej, to była długi czas tańsza. Do tego mają świetny marketing i globalny i lokalny, gdzie co chwila są jakieś eventy czy akcje, do tego oddziały aktywnie sponsorują nagrody w konkursach. Tak naprawdę, to Sony jest na fali fame'u od zeszłej generacji. Ich marketing stał się ponownie agresywny, wręcz reakcyjny, co pokazało pamiętne E3. Do tego premiera globalna bez wyjątkòw, sprytne zatamowanie sprzedaży by PS4 stało się deficytowe i pożądane.

Microsoft z kolei zaorał sobie stopy minigunem za polityki Matticka. Wypuścił słabszą, droższą konsolę na wybranych rynkach, do tego z wątpliwie przydatnym Kinectem, ktòrego konieczność usunięto potem, co sprowadziło go do roli wepchniętego na siłę peryferyjnego grata. Do tego problemy z system sellerem zremasterowanego Halo i potraktowanie reszty rynkòw po macoszemu.

Efekt? Potężna przewaga PS4 i efekt kuli śnieżnej, do tego poczta pantoflowa wspierana przez social media marketing. Ludzie wybierali lepszą, tańszą i bardziej zaufaną konsolę, a dziś wybierają bo inni wybrali. Do tego mocny line up na 2015 i ogromny potencjał studiòw wewnętrznych. Firma ma tak duźe zaufanie, że ludzie ich błędy traktują w kategorii wpadek, niź celowego działania. A te łatwiej wybaczyć.

I dlatego PS4 wygrywa... :)

Opublikowano

Siema nie było mnie tydzień w cw i chciałbym coś napisać ale nie wiem jak w tym tygodniu ocenia się gry? Liczy się grafika, grywalność, realizm czy jak to teraz wygląda? I co przewidujecie w następnym tygodniu, bo też mnie chyba nie będzie. 

Opublikowano

Najlepszy był ten co kupił PS4, bo słyszał że fajny, modny gadżet, a chłop po 40stce.

Jak wpadłem do niego z bratem, to widzę, PS4 pod TV. No to pytam, od kiedy gra i w co.

A on, że kupił, pobawił się chwilę, ale grać nie umie, to stoi, a wziął bo teraz wszyscy mają O_o

to sie nadaje do tematu polactwo

na podobnej zasadzie pare lat temu ludzie kupowali płaskie telewizory "bo sąsiad ma taki"  a potem oglądali na nich zwykłą kablówkę SD która wyglądała jak gowno rozmazane

Opublikowano

Siema nie było mnie tydzień w cw i chciałbym coś napisać ale nie wiem jak w tym tygodniu ocenia się gry? Liczy się grafika, grywalność, realizm czy jak to teraz wygląda? I co przewidujecie w następnym tygodniu, bo też mnie chyba nie będzie. 

Liczy się deszcz. Tylko.

Opublikowano

Ludzie kupują PS4 bo jest mocniejsza i to poròwnywalnie.

I dlatego PS4 wygrywa... :)

LOL Bzdura. Ludzie kupowali PS4 bo bylo tansze. Wystarczylo, ze Micro obnizyl cene ponizej PS4 i automatycznie sie konsola Micro lepiej sprzedaje. Systemy sa porownywalne i oba maja swoje plusy i minusy. Tak, nie zmieniam zdania, ze PS4 to ogolnie lepszy sprzet, ale sa rzeczy ktore Microsoft robi lepiej np. wydaje gry, ktore nie sa remasterami i indie.

Ludzie kupuja PS4 bo jest mocniejsze... fajnie masz w czolgu jak tak myslisz. To moze w US ludzie wybieraja zakupy w Walmarcie od Targetu, bo Walmart jest lepszy. Xbox 360 tez ludzie kupowali bo byl mocniejszy od PS3.

Edytowane przez Zeratul

Opublikowano

wydaje gry, ktore nie sa remasterami i indie

No.

maxresdefault.jpg

maxresdefault.jpg

:yao:

Opublikowano

20141211125839uid2518.jpg

Na górze: wersja odpalana na PC.

Na dole: wersja odpalana na PS4.

:reggie:

od kiedy zdanie: the following trailler was captured directly from a ps4 oznacza że obrazek po prawej to fragment gameplayu, lub choćby wstawki na silniku gry?  :newell:

ND zamiast napisać że to render rzuciło enigmatycznym zdaniem, a wy łykneliście to jak młode pelikany. Każdy ich pierwszy trailler zaczynał się od filmików. 

https://www.youtube.com/watch?v=sB9xM1gk-SA

trajharduj dalej.  :lapka:

Opublikowano

Najlepszy był ten co kupił PS4, bo słyszał że fajny, modny gadżet, a chłop po 40stce.

Jak wpadłem do niego z bratem, to widzę, PS4 pod TV. No to pytam, od kiedy gra i w co.

A on, że kupił, pobawił się chwilę, ale grać nie umie, to stoi, a wziął bo teraz wszyscy mają O_o

to sie nadaje do tematu polactwo

na podobnej zasadzie pare lat temu ludzie kupowali płaskie telewizory "bo sąsiad ma taki"  a potem oglądali na nich zwykłą kablówkę SD która wyglądała jak gowno rozmazane

No zgadza się. Znam człowieka, który nie gra w gry ogólnie, ale kupił sobie PS4 bo wszędzie o niej trąbią i są te reklamy i słyszał od znajomego, że to mocna konsola.

Kupił z nastawieniem, że pogra w BFa. Nie umie grać na padzie, to odstawił i tak stoi. Nie odpala tego. Najlepsze, że do momentu w którym z nim nie gadałem, nie miał pojęcia o istnieniu PS+ i że to mu jest potrzebne do grania po sieci.

Opublikowano

the following trailler was captured directly from a ps4 

na końcu zapomnieli tylko dodać "devkit", czyli PC

gdyby to było tak directly PS4, to nie widzę żadnego powodu dla którego gierka miałaby zaliczać downgrade

Opublikowano

Bluberowi az tak odwala na banicji czy kogo obstawiacie jako autora wiadomosci do Pinga?

Opublikowano

H2A to remake

Ori to ta sama półka jak swego czasu Rayman Origins i lbp

NV0cb.gif

ktoś tam wrzucał gameplay z drive crapa gdzie samochód przy 200km/h w deszczu beztrosko ciśnie na zakrętach, nie no super to jest ten wymagający racer, odbijanie się od kamyków/niewidzialnych ścian i teleportacje. Sonyboty wiecznie na kolanach.

Opublikowano

Widzę, że easye ma Xone i już zaczyna się ocenianie go przez pryzmat klapek na oczach, jakieś wyimaginowane resety konsoli... co to jest. Dopiero teraz przeczytałem. Co to Sony robi z ludźmi :(

Opublikowano

Widzę że boty boli że nawet janusze wiedzą że XO to (pipi) obesrane które nawet nie zasługuje na to by stać i się kurzyć.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.