Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Wszyscy lubicie. Tfu każule.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Obie gry mają nałożone obrzydliwe wygładzające filtry.

Opublikowano

No to co jest trendami na AndroidzieAndroidzie to jest najgorszy dramat. Strategie pay to win z mechanizmami Ogame, klony układania klockòw, samograje i gry ktòre świetność swą miały trzy generacje temu. Wszystko to okraszone tandetnym digital artem, pastelowymi kolorami, i durnymi nazwami.

Plebs i gimbaza przejęły rozrywkę kieszeniową, nikt już nie chce grać w AAA na handheldach jak za czasòw GBA, PSP i początkòw PSV :( Smutny to czas...

Opublikowano

Powiedz to 3DS'owi. Tam jest jeszcze nadzieja. Vita tak samo daje radę - nie jest przeznaczona dla januszków. 

Opublikowano

Karol specjalnie pominął 3DS i DSa. Taki to już jest z niego zgrywus. Jeszcze zaraz powie, że takich gier nie ma na tych konsolach, także przygotujcie się na świetną zabawę.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

No 3DS to ostatnie podrygi true handheldowatości, Vita już w agonii. Pamiętam jeszcze te tony gier w czasach DS-a i PSP gdzie ja wybrałem to drugie i w pociągu, autobusie czy hotelu szarpałem w Syphon Filtery, Vice City Stories, Dissidie czy Wipeouta :) Kurde, te czasy praktycznie minęły...

Opublikowano

Ale bzdury chrzanisz. Gdybyś miał PS4, Vitę i Plusa to inaczej byś gadał. Mnie cieszy, że handheldowe granie staje się takie elitarne - w sensie typowych przenośnych konsolek a nie srajfonów. 

@sorry, plusa już masz.

Edytowane przez Nemesis

Opublikowano

Ale bzdury chrzanisz. Gdybyś miał PS4, Vitę i Plusa to inaczej byś gadał. Mnie cieszy, że handheldowe granie staje się takie elitarne - w sensie typowych przenośnych konsolek a nie srajfonów. 

@sorry, plusa już masz.

No napyierdalanie paluchem po ekranie dotykowym to chyba najgorsze co mogło się przytrafić przenośnemu graniu - telefony to rak. Ostatnio nabijałem acziwmenty w grach na telefonie marki Nokia, model Lumia 610 kupiony za 200zł. Kilka razy uderzyłem pięścią w ekran, tak mnie to z równowagi wyprowadzało, na plus wytrzymałość tego sprzętu, bo po ciosie z ekranu PSP nic by nie zostało.

Nie wiem jak można grać na telefonach/tabletach i czerpać z tego przyjemność.

Opublikowano

To nie jest tak Mendrku, że gry i gimbaza przejęły nagle rozrywkę handheldową. To zawsze był klient docelowy, tyle że przy okazji korzystały osoby, ktore od grania na handheldCh wymagały czegoś więcej. Masy każułali rzucały się na takie Nintendogs czy Tetrisa, co pozwalało innym wydawcom wypuszczać Dragon Questy, SMT, GTA, Ratchety czy inne Finał Fantasy Tactics.

Główny klient odpłynął na komórki, bo czemu miałby nie odpłynąć - tanio, szybko, łatwo. Zmiejszyły się przez to udziały Nintnedo i Sony w rynku, przez co gry "dla nas" wychodzą na jednego raz na 4 miesiące, a na drugiego... czasami.

Edytowane przez ragus

Opublikowano

Mnie cieszy, że handheldowe granie staje się takie elitarne

Jest się z czego cieszyć, biorąc pod uwagę, że bez kasy z mainstreamu branża zdechnie.

Opublikowano

Jak ma być chuyowa to niech zdycha.

Opublikowano

Aaah, kupiłem rogue legacy za 8,7zł na stemie, gruby taki dooobry, nie to co 50zł na psnie :kaz:

i tak pewnie nie zagram, bo kto chciałby grać na kompie na dodatek w 3 piksele na krzyż?

Opublikowano

Tak samo wiedzminem sie nie mozna jarac jak sie nie gralo w dwa poprzednie. Kit ze tam byl z(pipi)any system walki, w trojce zapowiada sie to duzo lepiej.

Porównywanie Soulsów, gdzie każda gra=inna gra do Wiedźmina gdzie wszystko jest połączone fabularnie i ułożone chronologicznie. Brawo kalafiorze. :good2:

Czyli dla Guernica mozna grac w MGS5 bez wczesniejsszych czesci, bo pierwsze 3 mialy sztywne sterowanie, wiec po co grac :reggie:

ej serio są jeszcze ludzie którzy rezygnują z zagrania w epickie gry bo sterowanie za sztywne? to przecież jak przyznanie się do tego, że ma się dałna, jest niedzielnym januszem albo kimś kto ma dwie lewe ręce i jeśli przerasta go gra ze "sztywnym" sterowaniem to nie chce wiedzieć, jak sobie radzi w prawdziwym życiu :yao: 

Opublikowano

Tak samo wiedzminem sie nie mozna jarac jak sie nie gralo w dwa poprzednie. Kit ze tam byl z(pipi)any system walki, w trojce zapowiada sie to duzo lepiej.

Porównywanie Soulsów, gdzie każda gra=inna gra do Wiedźmina gdzie wszystko jest połączone fabularnie i ułożone chronologicznie. Brawo kalafiorze. :good2:

Czyli dla Guernica mozna grac w MGS5 bez wczesniejsszych czesci, bo pierwsze 3 mialy sztywne sterowanie, wiec po co grac :reggie:

ej serio są jeszcze ludzie którzy rezygnują z zagrania w epickie gry bo sterowanie za sztywne? to przecież jak przyznanie się do tego, że ma się dałna, jest niedzielnym januszem albo kimś kto ma dwie lewe ręce i jeśli przerasta go gra ze "sztywnym" sterowaniem to nie chce wiedzieć, jak sobie radzi w prawdziwym życiu :yao:

No jak widziałem narzekania recenzentów na sterowanie w grze Brothers, bo nie ogarniali kręcenia dwoma gałkami na raz, to aż mi się przykro zrobiło w serduszku, że tacy ludzie piszą o grach.

Opublikowano

No jak widzisz Guernica nie zagra w Wieśka 1 i 2, bo mają według niego z(pipi)any system walki, więc będzie grał od 3ki nie wiedząc o co chodzi :reggie: (ale jak ważne jest tylko machanie mieczykiem to co tam fabuła)

Opublikowano

Ja muszę wam wyznać, że chciałem się przekonać do MGS-ów. Naprawdę, naprawdę chciałem. Niestety, gram i stwierdzam drewno, więc nici z poznania mesjaszowej serii. Przykro mi bardzo z tego powodu. Fabułę trzeba będzie obczaić na Wikipedii. Co ciekawe, z serią Silent Hill nie miałem takiego problemu.

Opublikowano

No jak widzisz Guernica nie zagra w Wieśka 1 i 2, bo mają według niego z(pipi)any system walki, więc będzie grał od 3ki nie wiedząc o co chodzi :reggie: (ale jak ważne jest tylko machanie mieczykiem to co tam fabuła)

Przecież patrząc na obecne gameplay-e 3 będzie mieć podobny system jak 2.

Opublikowano

-jakiś spiderman samograj, gdzie stukamy

to podobno spoko i wjechały postacie ze spider-verse niedawno. sprawdź GOTY 2014 niejakiego hideo kojimy. nazywa się framed. steruje się przesuwając, a nie stukając.

Opublikowano

Przecież patrząc na obecne gameplay-e 3 będzie mieć podobny system jak 2.
Dokladnie

W ogole nie wiem co wam sie nie podobalo w systemie walki w dwojce, IMO jezeli zaakcepotawlo sie mechanike ( turlu turlu) to byl to jeden z najlepszych systemow walki w tej generacji, stawiajacy zarowno na zrecznosc jak i taktyczny aspekt starc

no ale zapomnialem, redzi nie chcieli zrobic konwersji na plejstejszyn wie hejt na dwojke jest zrozumialy

Opublikowano

No 3DS to ostatnie podrygi true handheldowatości, Vita już w agonii. Pamiętam jeszcze te tony gier w czasach DS-a i PSP gdzie ja wybrałem to drugie i w pociągu, autobusie czy hotelu szarpałem w Syphon Filtery, Vice City Stories, Dissidie czy Wipeouta :) Kurde, te czasy praktycznie minęły...

oj Wipeout jest, masz spory wybór szczelanek, o japońszczyźnie nie wspominając. Co nie zmienia fakty, że Vita przejdzie do historii jako jeden z  najmocniejszych a zarazem najbardziej olany system do gier w EU/USA.

Opublikowano

wpadam dziś do electromarketu i przeglądam sobie gry na nadkonsole XO, podchodzi do mnie jakiś pryszczaty wychudzony nerd w niebieskiej koszuli i zaczyna swoje przemówienie:

- o widzę że Pan gry przegląda na konsole

- tak, spostrzegawczy jesteś

- a nie interesuje pana może ps4?

- o rany! a co to jest?!

- plejsztejszon 4 od sony bo mamy promocje z destiny za 50zł

- dzięki, mam XO

- ale czy wie Pan że na ps4 ma pan więcej możliwości, gry za darmo w abonamencie, gry ekskluzywne no i w końcu to sony (xD)

- eeee wiem że mam to wszystko w lepszej formie na XO, dzięki

- ale ale może Panu jakieś gry zademonstruje na ps4 (miał minę jakby mu $ony rodzinę porwało)

- koleś daj mi w końcu spokój, to sprzęt 4thefrajers i casuali bez gier 

Odszedł ze łzami w oczach....ufff jeszcze chwile i niewolnicy $ony będą łazić i walić do drzwi jak Jehowi. Kiedyś PSX, walkmany, dobre TV, dziś jedno wielkie gówno obesrane.  

Opublikowano

Ja muszę wam wyznać, że chciałem się przekonać do MGS-ów. Naprawdę, naprawdę chciałem. Niestety, gram i stwierdzam drewno, więc nici z poznania mesjaszowej serii. Przykro mi bardzo z tego powodu. Fabułę trzeba będzie obczaić na Wikipedii. Co ciekawe, z serią Silent Hill nie miałem takiego problemu.

Jeśli sterowanie osadzone w czasach psxa jest dla ciebie zbyt sztywne, sprawę trochę ułatwia wybór "easy". Jeśli i to próbowałeś i nie mogłeś się przemóc, serio proponuję walktrough bez komentarza na yt (żadne suche wiki dżizas;/).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.