Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

A dla mnie troszkę beczka, zabezpieczenia jak zabezpieczenia ale jesli haker chce to wszędzie wejdzie.

Moze to być M$ a moze to być i Apple.

Tylko nie o wszystkim sie mówi,Sony po swojej spektakularnej wpadce z zabezpieczeniami i tak bedzie na ustach mediów i społeczności nawet jesli ktoś wykładnie jedno konto a kradzież nie wynikała z winy Sony.

Tak jak teraz jest modne beczenie z Xbox One tak samo modna jest beka z infrastruktury sieciowej Sony mimo ze nie pamietam kiedy była ostatnio konserwacja.

Opublikowano

A dla mnie troszkę beczka, zabezpieczenia jak zabezpieczenia ale jesli haker chce to wszędzie wejdzie.

Tylko nie o wszystkim sie mówi,Sony po swojej spektakularnej wpadce z zabezpieczeniami i tak bedzie na ustach mediów i społeczności nawet jesli ktoś wykładnie jedno konto a kradzież nie wynikała z winy Sony.

Tak jak teraz jest modne beczenie z Xbox One tak samo modna jest beka z infrastruktury sieciowej Sony mimo ze nie pamietam kiedy była ostatnio konserwacja.

Beczka z M$ i Xone była modna w zeszłym roku.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Już zapomnieliście o akcji z PSN kilka lat temu? :P

Ja bardzo kibicuje ale złamaniu zabezpieczeń PSV. Mieć takiego dreamcasta i GC pod poduszka... :)

Edytowane przez chris85

Opublikowano

digital foundry vs obecny build driveclub

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-driveclub-revisited-is-dynamic-weather-a-game-changer

podsumowujac - w historii niczego tak wygladajace i zaawansowanego jeszcze nie bylo, jak tam Daddy, dalej altenratywny swiat, w ktorym wczesniej i lepiej wygladlao to w Horizon2?

Opublikowano

Beczka z M$ i Xone była modna w zeszłym roku.

No właśnie nie...

Bezpieczne jest posiadanie powiązanego konta psn z rachunkiem bankowym? Serio pytam

Nie jest to bezpiecznie nigdzie, ani na paypalu ani na Amazonie.

Mi pare dni temu zrobili włam na 1000zl na kredytówke.

Opublikowano

Bezpieczne jest posiadanie powiązanego konta psn z rachunkiem bankowym? Serio pytam

Raz Butcher w PE pisał jak ktoś zrobił zakupy na jego kartę powiązana z PSN właśnie. Ja PSN nie mam ale wiem ze dane mogą być skradzione wszędzie. Ja mam zwykle plus bezpieczne konto, na którym trzymam oszczędności i nikt mi się do niego nie dobierze. Nie wiem jak to nazwać. To tak jakbyś miał dwa konta w banku przypisane do jednej karty. Kasę z tego bezpiecznego przelewem na zwykłe w kilka sekund apka na telefonie :)

Opublikowano

Z reguly jest to niebezpieczne a cokolwiek powiazane z sony to samobojstwo.
Opublikowano

Sęk, że Sony zostało prawdopodobnie zaatakowane przez infrastruktury wojskowe Chin na zlecenie Korei Pòłnocnej, jako reakcja na prześmiewczy w stosunku do dyktatora film "The Interview". To zupełnie inna liga atakòw hakerskich, wobec ktòrej korporacje nie mają szans (to tak jakby cywile stawali przeciwko czołgom), a trzeba dodać że Chiny nie tylko mają ogromny kapitał ludzki, ale też bardzo mocno finansują swoje wojskowe komòrki cyberwojenne.

Także pisanie tu o wpadce Sony i wieszanie na nich psòw jest ekstremalnie nie fair, gdyż nie sposòb cywilom bronić się przed wojskiem. To tak jakby rakieta z wojskowego myśliwca zniszczyła komuś chatę, a taki Maciomaniak wyśmiewałby jej właściciela że PLOT-ki nie miał, albo że schronu nie zbudował...

Opublikowano

Biedne sony

Opublikowano

Przestańcie sie śmiać z Maciomaniaka, wy będąc w jego sytuacji tez byście sie czepiali wszystkiego co popadnie skoro w konsoli nie ma sie do czego czepić.

Opublikowano

Pamietacie chlopaki Hatred ? Na steam greenlight wlasnie ruszyl projekt tej gry, to co, glosujemy czy nie ? :kaz:

Link do projektu na steamie: http://u(pipi).se/lYNV  (uyeb se xD)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Przestańcie sie śmiać z Maciomaniaka, wy będąc w jego sytuacji tez byście sie czepiali wszystkiego co popadnie skoro w konsoli nie ma sie do czego czepić.

W ogóle nie czaję jak Mendrek mógł tak zinterpretować mój tekst, ale to Mendrek, tego nie ogarniesz.

Sęk, że Sony zostało prawdopodobnie zaatakowane przez infrastruktury wojskowe Chin na zlecenie Korei Pòłnocnej, jako reakcja na prześmiewczy w stosunku do dyktatora film "The Interview". To zupełnie inna liga atakòw hakerskich, wobec ktòrej korporacje nie mają szans (to tak jakby cywile stawali przeciwko czołgom), a trzeba dodać że Chiny nie tylko mają ogromny kapitał ludzki, ale też bardzo mocno finansują swoje wojskowe komòrki cyberwojenne.

Także pisanie tu o wpadce Sony i wieszanie na nich psòw jest ekstremalnie nie fair, gdyż nie sposòb cywilom bronić się przed wojskiem. To tak jakby rakieta z wojskowego myśliwca zniszczyła komuś chatę, a taki Maciomaniak wyśmiewałby jej właściciela że PLOT-ki nie miał, albo że schronu nie zbudował...

Ależ ja nie obwiniam Sony, jestem wręcz przerażony, że w taki sposób wygląda ta sytuacja i ostatnią rzeczą jakiej chcę, byłby upadek czy problemy Sony, bo nie byłoby to zdrowe dla konsumentów, firm i całego rynku.

Problem w tym, że Sony samo sobie kopie dołek, choćby tymi atakami DDOS w "odzewie". Może gdyby inne firmy przeszły przez taki zmasowany atak, też skończyłoby się to w ten sposób, ale jakimś dziwnym trafem obrywa się Sony.

Opublikowano

Panowie, szybkie pozegnanie z Console Wars, nie mam sily juz czytac tych glupot.

Na koniec moje zdanie na nurtujace konsolomaniakow problemy:

- Ryse: crap, mega grafika, super egzekucje, gameplay z commodore 64

- forza 5: momentami wyglada bardzo fajnie (praga), momentami jak balas. Slabe uczucie pedu (w horizon 2 wspaniale!), w ogole do mnie nie trafia, nudna.

- titanfall: moze byc, walka w mechach awsome!, 7/10

- sunset: przywraca wiare w gry video! Najlepsza swieza, nowa japonska gra od lat (chociaz nie od japonczykow) razem z Dragons Crown i Virtue's Last Reward. 

- infamous ss: super grafa, odrzucajacy glowny bohater, rozgrywka na poziomie assassins creed 1, fajna mechanika walki

- forza h2: cudowna gra z grafika gorsza niz gta v (tak!), grasz jak chcesz (symulator, pol symulator, arcade), swietna spolecznosc - super ustawienia dla samochodow, malowania, etc. Swiat moglby byc bardziej zroznicowany, za duzo jezdzenia po burakach.

- ps4: tragiczne wykonanie, slabe analogi (uzytkowanie i wykonanie), pad skrzypi, jest wygodny, fajny interfejs, ciagle lezy psn, pierwszy rok tragiczny, tragiczna jakosc dzwieku na czacie, najlepsza gra: towarfall - to mowi wszystko o tym systemie. Driveclub - mega grafika, slaba zawartosc, model jazdy - kochasz albo nienawidzisz (to samo w motorstorm). Share dziala jak chce (chociaz po aktualizacjach jest duzo lepiej), dymanie graczy (psn, driveclub, itp), rzadko fajne gry w plus (towerfall <33333333333). Odnosze wrazenie, ze sony spoczela na laurach i splacaja dlugi za kase spragnionych wrazen graczy. Oby te wrazenia nadeszly. Perspektywy na przyszlosc W TEJ CHWILI: slabe.

- xbox: bardzo dobre wykonanie, cudowny pad (nie bylo nic lepszego), fajny interfejs (troche wolniejszy niz na ps4, za to jest kustomizacja kafli), swietny social hub, super ranking ekolegow, jakosc czatu lepsza niz przez telefon, lepsze gry (dr3, sunset, forza h2 - wszystko 9/10, ale to i tak malo!!!), forza horizon graficznie nawet nie stala przy driveclub, gameplay odwrotnie; super opcja snap (video czat i granie jednoczesnie goty), lepiej rozwiazane nagrywanie rozgrywki, karny qtas za brak bezposredniego przesylania na yt (edit: kermit mowi, ze jest, miesiac temu jak nagrywalem gameplaye to nie bylo, nie wiem, sprawdze), gry w goldzie fajne dla mnie, 90% graczy sie nie spodobaja (super time force, volgar <3). 900p na zywo z normalnej odleglosci vs 1080p - nie ma roznicy. Perspektywy na przyszlosc W TEJ CHWILI: slabe

- wiiu: najlepsze gry, najgorsze wszystko inne, brak voice chatu w grach, szacunek dla N za to co wyciska z tego zlomu.

- vita, fajne dla fanow specyficznych gier, ktorych i tak jest niewiele. Super wykonanie, tapety z mendrkiem.

- 3ds: to nawet nie jest grafika, tragiczne gry, gram na tym tylko w tytuly z NDS. Chuyowy wyswietlacz, chuyowe 3d, wszystko chuyowe.

- xbox one > wiiu = ps4

- vita > 3ds

- gracze w polsce: ps4 = battlefield, fifa, 90% gracze z przypadku (nie mowie, ze wy)

xbox one = wszystkiego po trochu, 80% to prawdziwi gracze

*na podstawie obserwacji listy przyjaciol

- goty konsolowe: mk8, sunset, super time force

- pc: do pracy

- przyszlosc branzy? Casualowe gry, nam zostanie po 5 hardkorowych gier na rok i indyki.

Tyle mi przyszlo do glowy na szybko, to jest moje prawdziwe zdanie. Zegnam chuopcy, dosc mam trollingu, do zobaczenia w normalnych tematach :D

Opublikowano

Idz sie wyspij bo bzdety takie z tym 3dsem prawisz ze oczy krwawia.

Opublikowano

Ma racje co do wyświetlacza 3DS'a - jakby nie patrzeć obraz jest gorszej jakości niż ten w DS'ach. Wszystko traci ostrość na nim.

Opublikowano

Jaczes podsumował 8 generację po 1 roku, istne bomby prawdy! Czas na 9 generację i sprzedaż szrotów !

:facepalmz:

Opublikowano

Wyswietlacz mnie malo obchodzi, zwlaszcza ze niedlugo new 3ds ktory pewnie bedzie mial to lepsze. MI sie gra dobrze i nic takiego nie zauwazylem. Bardziej mnie rozbawil tekst o tragicznych grach, co ten xbox z ludzmi robi to ja nie wiem.

A co do tego ze mi wyswietlacz nie przeszkadza - moze dlatego ze za młodu musialem grac na 14 calowym kineskopowcu ktory mial pasy i zwalone kolory a i tak sie cieszylem ze moglem odpalic PS One i w cos zagrac. Ludziom sie od tego dobrobytu w glowach poprzewracalo, zamiast usiasc i grac to sie zastanawiaja nad iloscia pikseli, rozwodza sie dniami i nocami nad OLEDAMi, LCD, sredami i innymi mniej istotnymi duperelami. A grafike mam w 4 literach.

Opublikowano

Ma racje co do wyświetlacza 3DS'a - jakby nie patrzeć obraz jest gorszej jakości niż ten w DS'ach. Wszystko traci ostrość na nim.

2DS'y mają lepsze wyświetlacze niż 3DS'y. A z założenia to wersje budżetowe :D

Opublikowano

Ludziom sie od tego dobrobytu w glowach poprzewracalo, zamiast usiasc i grac to sie zastanawiaja nad iloscia pikseli, rozwodza sie dniami i nocami nad OLEDAMi, LCD, sredami i innymi mniej istotnymi duperelami. A grafike mam w 4 literach.

Jak grafe masz w 4 literach, to polecam grac w gry z wyłączonym obrazem - zabawa na 100%.

Opublikowano

Wyswietlacz mnie malo obchodzi, zwlaszcza ze niedlugo new 3ds ktory pewnie bedzie mial to lepsze. MI sie gra dobrze i nic takiego nie zauwazylem. Bardziej mnie rozbawil tekst o tragicznych grach, co ten xbox z ludzmi robi to ja nie wiem.

A co do tego ze mi wyswietlacz nie przeszkadza - moze dlatego ze za młodu musialem grac na 14 calowym kineskopowcu ktory mial pasy i zwalone kolory a i tak sie cieszylem ze moglem odpalic PS One i w cos zagrac. Ludziom sie od tego dobrobytu w glowach poprzewracalo, zamiast usiasc i grac to sie zastanawiaja nad iloscia pikseli, rozwodza sie dniami i nocami nad OLEDAMi, LCD, sredami i innymi mniej istotnymi duperelami. A grafike mam w 4 literach.

Są fajne gry na 3DSa, ale nie kazdego musi jarać skakanie pikselami po pikselach ;)

Opublikowano

Wyciekl aktualny build Xboxowej wersji Wiedzmina 3 :dog:

(edit: kermit mowi, ze jest, miesiac temu jak nagrywalem gameplaye to nie bylo, nie wiem, sprawdze)

Nie kermit tylko ja xD

- pc: do pracy

:sir:

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Jak w ogole wygladaja gry na 3ds xl? Grafike mam w (pipi)e, ale wydaje mi sie ze 800x240 to chyba lekka przesada.

Opublikowano

digital foundry vs obecny build driveclub

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-driveclub-revisited-is-dynamic-weather-a-game-changer

podsumowujac - w historii niczego tak wygladajace i zaawansowanego jeszcze nie bylo, jak tam Daddy, dalej altenratywny swiat, w ktorym wczesniej i lepiej wygladlao to w Horizon2?

"Technologicznie FH2>DC" - Ins

on to pisał na serio

80451-goodfellas-laughing-gif-Imgur-mWjs

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.