Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

choc wiem ze Horizon2 bedzie genialny to mnie graficznie na razie rozczarowuje

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ficuś, a w co byś wolał grać, w genialne Horizon 2 czy ładnego DC?

Opublikowano

Build Horizon 2 zaprezentowany na E3 pochodził z początków marca, kiedy nie wdrożono jeszcze kilku ciekawych efektów. Aktualnie (też dzięki nowemu SDK) gra sporo zyskała. W momencie premiery będzie zauważalnie ładniejsza od tego co widzieliśmy.

Tylko żeby nie było, nie mówię, że będzie ładniejsza od DriveClub - siłą rzeczy zamknięte trasy > otwarty świat pod względem grafiki.

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Macio wbijaj na premierę XO i zrób alternatywną fotkę.

1vkw.jpg

Opublikowano

Śmieszne, jak wy bronicie tego xboxa, jak jeszcze rok temu m$ wszystkich obijał kutangą po mordzie z tymi swoimi cudownymi pomysłami. Zapomniał wół jak cielęciem był

Opublikowano

dyskusja od paru stron tyczy tylko kwestii technicznych i roznic technicznych w obu konsolach, to typowe ze w momencie kiedy koncza sie wam argumenty w obronie slabszej technicznie konsoli, ktorej nawet optymalizacje za wiele nie pomoga nagle ktos wyskakuje z haslami - liczy sie tylko gameplay, grafika nikogo

Opublikowano

Ja tam z tej fotki dalej jestem zadowolony, nawet mam w pokoju taki sam plakat :)

W DriveClub zabraknie mechanicznych upgrade'ów, nie będzie się dało tuningować samochodów w żaden sposób. Trochę szkoda.

http://www.dualshockers.com/2014/07/06/ps4-exclusive-driveclub-wont-use-the-ps4-camera-lack-of-performance-customization-explained-and-more/

Opublikowano

dyskusja od paru stron tyczy tylko kwestii technicznych i roznic technicznych w obu konsolach, to typowe ze w momencie kiedy koncza sie wam argumenty w obronie slabszej technicznie konsoli, ktorej nawet optymalizacje za wiele nie pomoga nagle ktos wyskakuje z haslami - liczy sie tylko gameplay, grafika nikogo

Zadałem Ci proste pytanie. Nie pytam się o konsole itp.

W co byś wolał grać - Horizon 2 czy DC?

Opublikowano

przecież rozmawiamy o konsolach Don, nie liczy się w co chcesz zagrać tylko to czy to będzie 1080p czy 60fps

Opublikowano

No to dlaczego Macio ciągle pyerdoli o tym DX12 i SDK?

Opublikowano

horizon2 oczywiscie co wielokrotnie pisalem - to i KI - jedyne gry na xone jakie z zapowiedzianych i wydanych exow mnie w jakis sposob jaraja na tej platrofmie

i znowu xbotowcy zbaczaja - rozmowa nie dotyczyla tego w co wolelilismy zagrac lub co bedzie lepsze grywalniejsze. Rozmowa toczyla sie o to czy xone w wyniku optymalizacji jest w stanie wyswietlac grafike zblizona lub rowna ps4 - temat zapodal Maciomaniak i o tym toczyla/toczy sie dyskusja

Opublikowano

No to dlaczego Macio ciągle pyerdoli o tym DX12 i SDK?

nie wiem

Opublikowano

Jeśli za to Microsoftowi uda się wyrównać poziom multiplatform na xone z tym na ps4 [...]

To jest raczej niemożliwe. W przypadku PS3 i X360 różnica rozbijała się o odmienną (i upierdliwą) architekturę PS3 (dzielony RAM, nieco słabsze i mniej elastyczne GPU, mocniejszy ale niewygodny CPU, którym trzeba było wspomagać GPU - z czasem tez niektóre multiplatformy zaczęły z tego korzystać jak należy).

Teraz różnica w multiplatformach istnieje (i będzie istnieć) dlatego, że Xbone jest po prostu od PS4 słabszy. Jeśli jakaś gra będzie wyglądać i chodzić ("i", nie "albo") tak samo na obydwu platformach to tylko dlatego, że zostanie zrównana w dół do poziomu X'a.

Tu niektórzy myślą, że jak na obydwu konsolach jest taka sama rozdzielczość i framerate to już gra wygląda tak samo. W takiej sytuacji (chyba, że własnie zrównają w dół) na X'ie będą cięcia w innych elementach oprawy (AA, cienie, efekty, LoD itp. itd.).

e: Z dedykacją dla Dona :P

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509311-5572811257-vnem-jpg.181171/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509312-1667956216-1hbw-jpg.181172/

...

FM5: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509347-3247419746-5aqa-jpg.181189/

GT6: http://www.gtplanet.net/forum/attachments/2509349-0168628283-h23e-jpg.181190/

reszta: http://www.gtplanet.net/forum/threads/is-gt6s-photo-mode-better-than-forza-5.312855/

No wszystko super, ładne światełka (dosłownie xD), tylko co wolisz: grać w dobrą grę wyścigową czy po raz dziesiąty w bobsleje?

Aha, no i ciekawe jak wyglądają światła w modelach standard, które nie mają zamiaru nas opuścić :rolleyes:

Opublikowano

Czytajac wasze wypociny nachodzi mnie chec kupienia PC I ogrania wszystkich RPGow w rzucie izometrycznym.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Fallout jedynka mi chodzi i jestem szczęśliwy :>

Opublikowano

choc wiem ze Horizon2 bedzie genialny to mnie graficznie na razie rozczarowuje

Mogę zapytać skąd wiesz coś takiego? Od insajdera?

Opublikowano

bo jedynka byla super, a dwojka zapowiada sie na wiecej tego samego rewelacyjnego + miejscowka, ktora mi bardziej odpowiada

Opublikowano

@ Kruk: Dlatego wciąż nie kupiłem GT6, bo nie zadowala mnie jako całokształt, jednak jako, że przywiązuję uwagę do takich szczegółów to naprawdę mocno kłuje mnie w oczy wygląd świateł w Forzy. Obydwie serie są niestety wybrakowane pod pewnymi względami.

Zgadza się - realnie rzecz biorąc zarówno w przypadku PS2 jak i PS3 devi musieli mocno kombinować, by wykorzystać dosyć skomplikowaną architekturę tych konsol, ale dawało to bardzo dużo. Aktualnie (co jest kuriozalne) role się odwróciły i to PS4 ma system łatwiejszy w programowaniu, a devi odkrywają powoli specyfikę Xboxa One.

Maćku.. role się nie odwróciły, są po prostu inne. Ty i sporo innych osób ciągle popełnia ten sam błąd.
Dawno nie było tutaj takich porównań, więc.. :P
a. PS3 vs X360
Audi RS6 vs BMW M5 (inna rodzina, ta sama klasa) - jedno i drugie ma swoje plusy i minusy. RS6 (PS3) jest mniej "skore do zabawy" (jak PS3 było mniej skore do współpracy z developerami ;)), ale ogólnie jest jednak nieco szybsze od M5 (X360).
b. PS4 vs XOne
Audi RS6 vs Audi S6 lub BMW M5 vs BMW 550i - (ta sama rodzina, inna klasa).. od początku jasne jest, który model góruje.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

(...) od początku jasne jest, który model góruje.

Kiedyś też miałem takie podejście i było to dla mnie jasne, ale aktualnie dalej się będę upierać, że Xone nie jest na przegranej pozycji i Twoje porównanie jest niewłaściwe :)

Opublikowano

Myśle że emet przez to porównanie miał na myśli kwestie graficzne konsol, gdzie xbone to ballas w chuy w porównaniu do nadkonsoli. xD

Opublikowano

Myśle że emet przez to porównanie miał na myśli kwestie graficzne konsol, gdzie xbone to ballas w chuy w porównaniu do nadkonsoli. xD

No tak, przecież mówimy cały czas o tym.

Opublikowano

(...) od początku jasne jest, który model góruje.

Kiedyś też miałem takie podejście i było to dla mnie jasne, ale aktualnie dalej się będę upierać, że Xone nie jest na przegranej pozycji i Twoje porównanie jest niewłaściwe :)
Chyba nie ruzumiesz o czym mowa... Już brak mi pomysłów na dyskusję z Tobą, bo nic nie dociera. Tak samo wcześniej było jak broniłeś zażarcie PS4.. pisałeś jakieś głupoty aby pokazać wyższość PS4 na Xone.

e:

No tak, przecież mówimy cały czas o tym.

W takim razie co może zmienić tutaj twoja zmiana podejścia? X jest technicznie słabszy i żadne optymalizację tego nie zmienią. Z czasem będzie pokazywał wicej, ale (!!! UWAGA !!!) PS4 też nie będzie przecież stało w miejscu :turned:

Edytowane przez Emet

Opublikowano

No to z punktu grafiki xbone jest na przegranej pozycji. :) :) :)

Opublikowano

Forza ma genialny model jazdy i drivavatara, to wszystko.

Jestem zawiedziony, nie tego spodziewalem sie po samochodowce. Preorder cancelled, Xbox na pchlim, a po robocie lece do sklepu kupic kraciasta koszule aby wygladac profesjonalnie przy liczeniu drzew w DriveClub.
Ale wy wszyscy ciemni hipokryci jesteście, odnoszę się do wypowiedzi takich troli jak ty którzy wyśmiewali mnie gdy mówiłem że photomode czy modele w grze są lepiej wykonane w GT6 niż w "nextgenowej" forzie, bo jak tak mogę mówić o nextgenowej grze.

A gdy chwale model jazdy to podsmiewanie jest tak żałosne ze nie potrzeba do tego komentarza, bo gdy GT5/GT6 było njwierniej odwzorowujaca grą wyścigowa która jako jedyna wprowadziła nocne wyścigi, deszczową pogodę, a frajdę z pokonywania ringu może pokonać dopiero PCARS bo nawet w Forzie 5 jest tylko dobrze to wy hipokryci pierddoliliscie o standardach i słabym otoczeniu.

Tak więc beeeeeeeeka z was XDDDD

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.