Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Konkurencja wymusza postęp - inaczej teraz wchodzilibyśmy w epokę GameCube.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,3 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Dlatego cały czas czekamy na konkurenta PS4

W kategorii brak gier? Vita myślę, że daje radę.

Opublikowano

aż dziw bierze jak niektórzy funkcjonowali w świecie xboxa, gacka i ps2, dobrze że wtedy internetów tak dużo nie było.

Jakim swiecie? To byl okres dominacji Sony, reszta to był plankton.

Ps2 155mln sztuk, gamecube 22mln i xbox 24mln.

Mam nadzieje ze te czasy wracaja. Playstation jako glowna konsola i WiiU jako dodatek dla exow.

dokladnie

mi sie wydaje ze wiekszosc posiadaczy xbona zna ere psx i ps2 i wczesniejsze (amiga, c64 itp) jedynie z opowiesci i stref retro na portalach bo pisza czasem takie nonsensy jakby sie wczoraj obudzili

zeby nie bylo ze sony takie dobre - ja jestem na nich strasznie wku.rzony - nie podoba mi sie ich strategia growa (choc to w sumie wina calej branzy ktora klepie jedno i to samo + upadek kochanej japonii) ale nie wiem ile w niej winy ponosi obecna sytuacja finansowa i zwiazane z nia ruchy a ile serio zmienili kierunek

obaj nie zrozumieliście, raczej chodzi o to że ps2 dostawało najgorsze wersje gierek.

Opublikowano

No mam nadzieje ze 18-22 fps podczas walki zdolaja jednak wygladzic do stalych 30.

Opublikowano

nielekcewaz.png

Z pozdrowieniami od Jurasa.

Opublikowano

Musza jakos zywotnosc swoja oraz CW podtrzymywac.

Opublikowano

Nikt tu nie chce pozdowień tego hadziaja xD

Opublikowano

nielekcewaz.png

Z pozdrowieniami od małżonki Jurasy.

Opublikowano

Te parę klatek w dół podczas zadymy nie jest w jakimś dużym stopniu zauważalne dla oka. Mimo wszystko powinno być betonowe 30 na obu konsolkach.

Opublikowano

No mam nadzieje ze 18-22 fps podczas walki zdolaja jednak wygladzic do stalych 30.

Tym bardziej, że walka jest szybka i to niejako wizytówka gry, więc jak zacznie zamulać do 18 klatek, to kiepsko to widzę. Niemniej ogólnie gra na X1 (najgorszej wersji) wygląda olśniewająco.

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

W najladniejszej poki co grze na next geny na 8 miesiecy przed premiera dwa razy spadly fpsy do 18 tragedia XD Przypominam ze to bez 10% mocy. Jak w knacku spadaly do 14 to Iras cicho siedzial.

Opublikowano
  • Autor

Czyli zupełnie przypadkowo zapomniałeś dopisać do Sony studia zewnętrzne, które robią exy.

:)

Np. te od The Witness czy Everybody's Gone to the Rapture czy No Man's Sky. :)

The Witness bedzie na PC, No Man's Sky to narazie widmo ktore MOŻE wyjdzie w przyszlym roku (duzo fajnej technologii, ale to jeszcze nie gra) i tak bedzie na PC, nawet jezeli po jakims czasie.

A Everybody's... robia kolesie od walking simulatorow wiec wy(pipi)ane, moze zostac exem. W sam raz dla smakoszy samograjstwa.

Opublikowano

Przypominam ze to bez 10% mocy.

Jestem ciekaw kiedy sobie to odpuścicie :pinch:

Opublikowano

Przypominam ze to bez 10% mocy.

Jestem ciekaw kiedy sobie to odpuścicie :pinch:

Co w tym śmiesznego? Z Bungie też się śmiejesz że zwiększyli rozdzielczość w Destiny z 900 na 1080p? 

Opublikowano

I uyebali efekty. Brawo Bungie.

Opublikowano

Tak śmieszy mnie to bo się spuszczacie nad tymi 10% jak by to było co najmniej 50 % , co to zmienia ? Idealny przykład Destiny udało im się dzięki temu podbić rozdzielczość z 900 do 1080 przy okazji framerate pewnie podskoczył o tych parę klatek i tyle , ten przyrost mocy nie wiele zmieni taka prawda jedynie ułatwi osiągniecie 1080p. No ale zawsze lepiej ze w ogóle XO dostał takiego boosta niż jak by miał nie dostać żadnego.

Opublikowano

1080p to jest prawie o połowę pikseli więcej niż 900p. Boty jeszcze będą płakać, kiedy dojdzie do nich, jakim kosztem ten wzrost osiągnięto. Beta wkrótce - wspomnicie moje słowa.

Opublikowano

Każdy, kto jest fanem konsol, powinien cieszyć się że X1 dobija do 1080p. Oznacza to większą konkurencję między producentami konsol, a także dobrze rzutuje na przyszłość, jeśli chodzi o moc graficzną. 

MS odstawia Sony jeśli chodzi np, o aktualizacje systemu, czy uwalnianie mocy właśnie. Sony musi teraz ostrzej przysiąść nad tym, nie ma innego wyjścia. Z kolei MS został nieco w tyle jeśli chodzi o deale z 3rd party, tutaj Sony zrobiło duży krok do przodu.

Będzie ciekawie.

Edytowane przez aphromo

Opublikowano

Każdy, kto jest fanem konsol, powinien cieszyć się że X1 dobija do 1080p.

Tak, o ile to nie jest odbite kosztem grafiki.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.