Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Nie dość, że piękne (nie licząc xklocka, ale też swój urok ma) to jeszcze każda z unikalną biblioteką wspaniałych tytułów ... pjerdole obecną generację.

Edytowane przez Ins

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

No, w porównaniu do tamtej generacji, to obecnie walą nas bez mydła, a my ciągle prosimy o więcej... głębiej... :frog:

Opublikowano

i każda z nich w ciągu miesiąca miała więcej ekskluzywnych tytułów, niż teraz my.... W ciągu roku....  

:frog:

Opublikowano

Oczywiście, że skończy mizernie. Tak samo jak 3D, te całe tryby True Cinema , Motion Plus w TV czy  kontrolery ruchwe . Człowiek od urodzenia jest przyzwyczajony do patrzenia w kwadracik/prostokącik i do usranej śmierci, będzie w niego patrzył.

nie porównuj machania wiilotem do doznań VR

takie osoby jak ty teraz pewnie parenaście lat tamu mówił "wibracie w padzie? gałki analogowe? a na co to komu?!?" a teraz jest to standard i nie wyobrażamy sobie życia bez tego.

ich sukces myśle że miał 2 głowne powody

- były za(pipi)iste same w sobie

- gry zaczeły sie zmieniać z platformówek 2D na wszelkie różne 3D i gałki okazały sie super przydatne

myśle że z VR może być bardzo podobnie

- jest za(pipi)iste samo w sobie

- gry się zmieniają i stają sie coraz bardziej realistyczne graficznie, światy które przemierza gracz aż proszą sie o to żeby sie w nie zagłębić. tak jak 17 lat temu gry 3d prosiły sie o gałki analogowe

mowisz że ludzie są przyzwyczajeni do gapienia się w ekran - to prawda oczywiście. ale zauważ że jest coś takiego jak kino, i ma sie całkiem nieźle mimo bardzo łątwego dostępu do filmów w domu. a dlaczego? bo ludzie chcą mieć lepsze doznania niż tylko gapienie sie  w telewizor, chcą zagłębić się w film a ogromny ekran kinowy to ułatwia.

gogle VR są podobne do kina - dają wrażenie oglądania wielkiego ekranu wypelniającego prawie cale pole widzenia, a dodatkowa możliwość rozglądania się za pomocą rzeczywistego ruszania głową jeszcze potęguje ten efekt zanurzenia się w świat gry (znacznie bardziej niż kino).

jasne można tego nie lubić, ja nie lubie kontrolerów ruchowych, ktoś może nie lubić VR - ale twierdzenie ze to jest takie samo chwilowo modne badziewie jak kinect jest poprostu błędem.

naprawde nie miał byś ochoty wejść dosłownie do świata skyrim albo GTA - połazić, porozglądać się? ja mam wielką ochotę

pamiętam że daaaawno temu w jakimś sklepie mieli "hełmofon VR" wtedy ta technologia leżała i kwiczała, ale pograłem w nim przez chwile w dooma - mimo że wtedy grafika była naprawde nędzna i umowna to i tak robiło niezłe wrażenie, a dzisiaj gdy mamy świetną grafike to naprawde całe doświadczenie może być poprostu świetne..

zobaczcie ten film z GTA który wrzuciłem - co prawda jest on słabej jakości ale jak by sie go pokazało komuś mniej obeznanemu i powiedziało "patrz jakiś wariat zapieprza po mieście" to przecież większość nie skapneła by się że to gra. wygląda to poprostu za(pipi)iście. my gracze mamy spaczony umysł i liczymi pixele ale jak sie na chwile porzuci porównywanie rozdzielczości i dropy fps to mizernych 59 klatek na sekunde, tylko założy takie gogle, słuchawki i wejdzie się dosłownie w gre - czy to nie brzmi świetnie?

dla mnie brzmi.

nie każdy musi popierać moje zdanie, ale chciałem je przedstawić i uargumentować.

jednak teraz spadam już

narka i obyśmy niedługo zobaczyli jak VR rozwija skrzydła

pozdro

Opublikowano

my gracze mamy spaczony umysł i liczymi pixele

Nie wszyscy gracze to klapy i blacharze.

Taki news z ostatniej chwili. :sorcerer:

Edit:

kbffx.jpg

Edytowane przez Hum

Opublikowano

Kur.wa nawet ja nie napisałem takich długich postów jak Yano w cw. 

Wiem, że w tym temacie trzeba się z tym hamować, bo od takich rzeczy jest Tęcza. 

Opublikowano

co chcesz przez to powiedzieć? że xboty nie liczą pixeli? w sumie racja, jest ich tak mało że nie ma czego liczyć ...

Opublikowano

Nie wiem jak reszta bockiej loży, ale ja gram w gry. Piksele i klatki animacji mają dla mnie marginalne znaczenie.

Opublikowano

co chcesz przez to powiedzieć? że xboty nie liczą pixeli? w sumie racja, jest ich tak mało że nie ma czego liczyć ...

Powiedział typ z 3DSem. 

Opublikowano

Nie wiem jak reszta bockiej loży, ale ja gram w gry. Piksele i klatki animacji mają dla mnie marginalne znaczenie.

też bym tak mowil gdyby moja konsola odpalała gry w 240p,

Powiedział typ z 3DSem.

tak mam 3dsa ale szczerze go nienawidze, to strasznie niewygodne (pipi) obesrane, to jeden wielki pixel jesli chodzi o grafike.

jeśli chcesz atakować 3dsa to śmiało, z chęcią się przyłącze bo to straszne badziewie

Opublikowano

Lol :D

CCz-1AeWgAAeMDp.jpg

Opublikowano

Lol :D

CCz-1AeWgAAeMDp.jpg

Te podwójne standardy.
Opublikowano

To czemu nie kupisz sobie?

no jutro może gdzie znajdę bo 250 w sklepach to nieco parodia.

Serdecznie polecam

11174274_1573015402971138_60734117888622

Opublikowano

Na oficjalnej stronie włoskiego sklepu PlayStation pojawiły się informacje o rozdzielczości SW: Battlefront, która wynosi 720p. Ale gra ma podobno osiągnąć 60 klatek na sekundę.

Jak to się potwierdzi, to ile będzie na Xone? 480p? Jest zbyt śmiesznie. Edycja Standardowa w pre-orderze kosztuje 70 Euro. 

https://store.playstation.com/#!/it-it/giochi/star-wars-battlefront-standard-edition/cid=EP0006-CUSA00634_00-SWBSTANDARDPREOR

xkoz985mwm7t.jpg

btw. Tak prezentuje się limitowany bundle PS4 z Battlefrontem. Dla fanów nie lada gratka zapewne, bo pojawią się tylko trzy sztuki.

CC0T7FcW0AAS4mr.jpg?eaa32f

featuredImage.img_.jpg?eaa32f

Edytowane przez Maciomaniak

Opublikowano

Ten wpis na PSS nic nie znaczy, bo tekst o 720p już się pojawiał przy grach które są w 1080p (np. Trials Fusion).

Opublikowano

Nie widzę problemu, pozmieniacie telewizory 55' na 32' i nie będziecie widzieć różnicy

Opublikowano

Ten wpis na PSS nic nie znaczy, bo tekst o 720p już się pojawiał przy grach które są w 1080p (np. Trials Fusion).

Nie przeczę, jednak nie zdziwiłbym się, gdyby Battlefront rzeczywiście był w 720p (patrząc jak słabo radzą sobie te konsolki z Frostbite).

Opublikowano

CW pamieta jak Macio chcial sie zakladac ze na ps4 nie bedzie nigdy gry w 720p :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.