Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dobre gry nie potrzebują "HD" remasterów. Dobra gra będzie dobrą nawet lata/dekady po premierze.

Tak jak Halo Combat Evolved?

Bardziej Heroes III.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

moj remaster marzen umarl pare miescy temu na kicstarterze....OUTCAST HD :( :( :(

Za duzo kasy chcieli :confused: ...

Szkoda bo bym zagral.

@up

Diablo II podobnie :)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

ja bym zagrał w hd remastera blood

Screenshot-1.png

Motyla noga aż muszę ci dać plusa, wstrętny bocie :) genialna gra, mam ogromny sentyment do niej.

Ostatnio widziałem na gog.com do kupienia gierkę za parę dolców. I teraz pytanie, czy odpalę tę grę po zakupie bez problemu czy musze sie męczyć z jakimiś DosBoxami?

Edytowane przez kidnappa

Opublikowano

ja bym zagrał w hd remastera blood

Screenshot-1.png

Motyla noga aż muszę ci dać plusa, wstrętny bocie :) genialna gra, mam ogromny sentyment do niej.

Ostatnio widziałem na gog.com do kupienia gierkę za parę dolców. I teraz pytanie, czy odpalę tę grę po zakupie bez problemu czy musze sie męczyć z jakimiś DosBoxami?

To nie konsola, że musisz się martwić, czy będzie działać.

Kupujesz z GoGa i wszystko śmiga. Pod skonfigurowanym już DosBoxem. Klikasz i grasz. Bez 20 minutowej instalacji, pobierania 8gb patcha i konserwacji PSN.

Opublikowano

gog mesjasz. a już niedługo galaxy, które wygryzie gabena knura z gry po wsze czasy.

Opublikowano

ping jest albo największym farciarzem, albo największym kłamczuszkiem w tym temacie. Ja np zainstalowałem Dungeon Keepera 2 z goga na lapku i nie ma obrazu po włączeniu. Zainstalowałem KOTORa z plyty, wersja bez steama - ciął się tak, że w klatkach to może były ze 4 na minutę. Z grami ze steama z reguły nie ma problemu(chociaż zdarzyło mi się wywalenie do pulpitu kilka razy), ale z całą resztą zawsze coś się dzieje.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

gog mesjasz. a już niedługo galaxy, które wygryzie gabena knura z gry po wsze czasy.

Imo raczej bedą egzystować obok siebie tak jak dotychczas.

@up:jak ci mógł KOTOR ciąć, jak tą gre by nawet współczesne komórki pociągły:/

Edytowane przez Paliodor

Opublikowano

Z grami ze steama z reguły nie ma problemu(chociaż zdarzyło mi się wywalenie do pulpitu kilka razy), ale z całą resztą zawsze coś się dzieje.

Potwierdzam.

Tylko Steam.

Opublikowano

Skąd ja mogę wiedzieć czemu ciął, lapka mam i7 + 8gb ramu i gt525, więc trochę mocniejszy od komórek :/ Just pc gaming.

Opublikowano

To dziwna sprawa brat ma też stosunkowo nowego kompa,a nie tak dawno temu ogrywał KOTORa i wszystko normalnie śmigało.

Opublikowano

U made my day.

Martwienie się czy gra pójdzie to raczej domena PeCetowców. To nie konsolowcy musza się martwić czy aby pograc w nową gierkę muszą dokupić do tego ramu i wymienić karte graficzną.

Opublikowano

Widocznie moje szczęście do pctowego grania przejął ping. Paradoksalnie prawie zawsze mam problemy ze starymi grami, nie nowymi, więc jednak z tą "kompatybilnością wsteczną" wcale nie jest tak super na komputerach.

Opublikowano

U made my day.

Martwienie się czy gra pójdzie to raczej domena PeCetowców. To nie konsolowcy musza się martwić czy aby pograc w nową gierkę muszą dokupić do tego ramu i wymienić karte graficzną.

No tak... W końcu twórcy gier dbają też o tych gorszych, kosztem obniżenia jakości grafiki.

Opublikowano

No ja jestem bardzo ciekawy czy za max 1000zł 900zł (bo do kompa trzeba jeszcze dokupić pada) można by kupić teraz kompa, który pociągnąłby gry takie jak Uncharted 2,3 czy Halo 4, GoW 3 bez cięcia w grafie.

Ewentualnie czy komp kupiony 10lat temu za 2,5k by je pociągnął.

Śmiem wątpić.

#ping, czemu przeszedłeś black flaga na PS4 jak na kompie wygląda 2x lepiej? :D

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

No ja jestem bardzo ciekawy czy za max 1000zł 900zł (bo do kompa trzeba jeszcze dokupić pada) można by kupić teraz kompa, który pociągnąłby gry takie jak Uncharted 2,3 czy Halo 4, GoW 3 bez cięcia w grafie.

Śmiem wątpić.

#ping, czemu ograłeś black flaga na PS4 jak na kompie wygląda 2x lepiej? :D

Dla porównania. Ktoś w pewnym miejscu zarzucił mi, że chyba ślepy jestem jeśli twierdzę, że Black Flag działa i wygląda lepiej na PC niż na PS4. Odpaliłem grę na obu sprzętach jednocześnie - obiektywnie stwierdzam, że PC wygrywa płynnością i jakością grafy.

Opublikowano

Śmiem wątpić.

#ping, czemu przeszedłeś black flaga na PS4 jak na kompie wygląda 2x lepiej? :D

Komp kupiony 6 lat temu za 5 kafli z monitorem ( core2duo + 8800GT wtedy za ponad tysiaka ) ma dzisiaj duże problemy z takim Divinity. Ledwo spełnia minimalne wymagania, a gdzie tam dalej. Komp już praktycznie do amigowych indie. I już gdzieś 2 lata po kupnie można było zapomnieć o combo ultra/60klatek.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Śmiem wątpić.

#ping, czemu ograłeś black flaga na PS4 jak na kompie wygląda 2x lepiej? :D

Dla porównania. Ktoś w pewnym miejscu zarzucił mi, że chyba ślepy jestem jeśli twierdzę, że Black Flag działa i wygląda lepiej na PC niż na PS4. Odpaliłem grę na obu sprzętach jednocześnie - obiektywnie stwierdzam, że PC wygrywa płynnością i jakością grafy.

Patrząc na Twój sprzęt wcale się nie dziwię. Sama karta graficzna kosztuje więcej niż PS4.

Opublikowano

Multiplatformy z zasady wyglądają najlepiej na piecyku.

Z tym faktem nie mam zamiaru się kłócić, chodzi mi o sens kupowania sprzetu za 4k, żeby pograć w same multiplatformy, które wyglądają trochę lepiej, bo nic innego na kompie nie ma.

#blakuś - ja mam preorder na Xboxa One za 1650zł z Forzą 5 i Fifą 15, także Xbox One dalej taniej. Ale zbiłeś mi ćwieka tą ofertą, nie wiem teraz czy nie kupić dodatkowo PS4, bo raczej długo nie będzie w takiej cenie.

#Ludwes - Black Flag nie ma jakichś kosmicznych wymagań, mój komp za 3koła ciągnie spokojnie tę grę na maxie. I naprawdę wygląda lepiej niż na PS4.

Edytowane przez KopEr

Opublikowano

żeby pograć w same multiplatformy, które wyglądają trochę lepiej, bo nic innego na kompie nie ma.

Aha, spoko nie ma nic oprócz multiplatform :teehee:

Opublikowano

#Ludwes - Black Flag nie ma jakichś kosmicznych wymagań, mój komp za 3koła ciągnie spokojnie tę grę na maxie. I naprawdę wygląda lepiej niż na PS4.

Myślę, że bardzie sprawiedliwe by było porównanie Black Flag na PS4 z komputerem o równowartości tej konsoli.

Opublikowano

I najgorzej się sprzedają. Jeśli The Evil Within i Alien Isolation dadzą radę, to która grupa graczy wesprze odrodzenie tego gatunku bardziej?

Opublikowano

@KopEr

Sens jak najbardziej jest. Ja na przykład nie lubię być ograniczany i chcę mieć możliwość zagrania w każdą grę jaką sobie zażyczę, więc muszę być posiadaczem wszystkich platform.

Za czasów region locków kupowałem sprzęty w każdym regionie (EU/US/JP), właśnie po to, żeby nie mieć ograniczeń.

Edytowane przez ping

Opublikowano

Dobre gry nie potrzebują "HD" remasterów. Dobra gra będzie dobrą nawet lata/dekady po premierze.

Tak jak Halo Combat Evolved?

Mówimy o dobrych grach.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.