Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

wy tu jeszcze jesteście? mendrka rozumiem bo nie ma wyjścia ale reszta? ja rozumiem trolling i cw ale dzis ten temat powinno sie zamknac a za oknem wywiesic bialo czerwone flagi - dodatkowo w niedziele obowiązkowo dyszka na tace za duszę twórców mesjasza.

rozejm, rozejm, bo konsolowy wiesiek się wiesza bez sterów do GPU za 1/5 dniowki Yaczesa!
Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Obiecałem to daje

Ehh i gra zaczęła mi crashować... co ciekawe, tylko w ekwipunku. kwasny.gif

szlag mnie juz trafia przez te crashe menu ekwipunku etc

witam. mam problem z właczeniem Wiedźmina 3 . za każdym razem gdy chce uruchomić grę wyskakuje mi okienko " Program The Witcher 3 przestał działać " . co mam robić ? deinstalować i ładować od nowa czy szukać przyczyny ?? Pomóżcie .

A ktoświe jak wyeliminować te freezy przy przegląaniu ekwipunku /crashe ?

Podbijam!

Witam wszystkich. Czy ktoś z was miał może problem z instalacja płyty nr 2 wersji pudełkowej PC? part 3 za chiny nie chce się skopiować nawet na dysk, zatrzymuje sie na 12MB do końca i napęd zaczyna mielić. Co jeszcze lepsze to 2 taka płyta bo pojechałem do pobliskiego media marktu( w Głogowie) gdzie kupiłem, wymienili mi wadliwą płyte i znów ten sam problem, właśnie próbuje jakoś nie pobierać całości z goga tylko kombinuje z kopiowaniem z płyt co sie da odczytać i dociagnąć resztę. Co ciekawe dużo osób ma ten problem Link

Dział wam wszystko? Nie przegralem jeszcze godziny a juz dwa razy gra zaliczyla zwieche gdy wchodzilem do ekwipunku kwasny.gif

Wytłumaczy mi ktoś po co oni robią werjse pudełkowe ? Instalowałem 3 razy i 3 razy wywalało błąd przy instalacji...

Tylko ja mam random freezy/crashe/minimize w tej grze? W każdej z tych wypadków trzeba grę od nowa włączać...

Podziwiam ludzi, którzy grają na klawiaturze, naprawdę.

Ja próbowałem, ale nie dałem rady.

Widzę, że macie problem z minimalizacja gry. U mnie w ciągu 5h wystąpiły 4 freezy ekranu, dźwięk był, ale obraz się zatrzymał i tylko przez proces mogłem wyłączyć. Myślałem, że to tylko w ekwipunku, ale ostatni raz podczas rozmowy miałem taki przypadek. Ktoś mia podobnie?
kurde mam dziwny problem,,,i3 4150, r7 265, ustawienia wlasne, wysoko srednio niskie, zazwyczaj w poczatkowej fazie 40fps +, ale pogram jakies pare minut i spadek 10fps w dol,,,temperatury raczej ok, procek max 57, grafa max 60 bylo wg msi afterburner i core temp...chyba ze ta sa kiepskie temperatury, ale raczej syfu nie mam w srodku

Dobra, ogarnąłem sprawę związaną z przycięciami. (Wziąłem w GF experience optymalizację i dowaliło mi wysokie / uber szczerbaty.gif)
Wyłączyłem vsync i mam około 40 klatek, jest po prostu cudownie.
W żadnej grze nie widziałem jeszcze takiego lasu, dla mnie to mistrzostwo świata.
Piszę tego posta dlatego, że mi grę scrashowało, tak bym się zapomniał i grałbym do 22 pewnie. szczerbaty.gif
P.S
Nvidia wydała zaj3biste stery, "sterownik ekranu przestał działać"
Wywalilo komuś błąd przy 90% instalacji? Jestem tak wkur... Ponad półtora godziny poszło się walić
Okazjonalnie (2-3 razy u mnie dopiero) zdarza się zawieszenie podczas przeglądania menu z wyposażeniem, alchemią, questami i tak dalej. Gra przestaje odpowiadać, nie minimalizuje się, nie mogę zabić przez to procesu i muszę restartować. Ktoś tak miał?
pozostaje czekać i mieć nadzieje na dx12, o którym wspomniano
bo granie z HairWorks na w chwilę obecną to coś nie halo
tyle się chwalono, a zagra z tym kilka % ludu max 
oby dx12 dał radę coś z tym zrobić
ja za każdym razem gdy właczę grę resetują mi sie ustawinia graficzne i język sad.gif

ktoś coś?
Ktoś ma błąd przy drugiej płycie (albo jakiejkolwiek) ? Dwa razy próbowałem i błąd wyskakuję i trzeba ściągać wszystko ;/
Ehh chyba faktycznie trzeba się przerzucić na konsole. Skoro 970 daje ledwo 35 klatek w niektórych miejscach na ustawieniach ultra bez tych włosków  lol2.gif     

No i lipa.

GTX 770 / i5 750 i gra chodzi kiepsko.
Predefiniowane ustawienia medium / high i ewidentnie klatkuje.
I co ja mogę powiedzieć, jestem załamany, ostatkami sił się powstrzymuje przed zakupem GTX 970.

znowu zawiecha w menu mad2.gif najgorsze jest to że muszę resetować kompa bo nie idzie zamknąć tej apliacji
Opublikowano

Ale ulungi :banderas:  Najlepszy ten z 35 klatkami na geforce 970, pewnie pomylily mu sie cyferki i ma 670 :pawel:

Opublikowano

Szkoda że mi skraszowało jak spasowałem w kartach xD

Opublikowano

Moja kobieta gra na blaszce i tez jej sie gra zacina jak wchodzi w ekwipunek :reggie: prawie za kazdym razem.

Na xbonie 6h gry i zadnego crasha/zwiechy :banderas:

Opublikowano

xDDDDDDD konsolorze hipokryci, tak bardzo headshot w kolano

FORUM PSX EXTREME
KONSOLOWCY ROZMAWIAJĄCY O GAMEPLAYU I NIE PRZEJMUJĄCY SIĘ TECHNIKALIAMI
KONSOLE WKŁADASZ PŁYTĘ I GRASZ

na PS4 pobrało wam 1 czy 2 patche?

Chyba 2, bo pokazuje 1.0.2

Kurcze, tez odnosicie takie wrażenie, że podczas powolnej jazdy Płotką, animacja się tnie. I nie chodzi mi o spadki, tylko między końcem a początkiem animacji nie ma płynnego przejścia. Strasznie denerwujące...

Pierwsze wrażenie jest bardzo dobre. Im dalej tym lepiej. Walka o wiele lepsza niż w dwójce. Postać Geralta posłuszniejsza choć zdarzają się kwiatki o których pisał Dawid. Stań na wprost kamerą bo inaczej nie weźmiesz przedmiotu. 
Co prawda sam początek przygody ale już jestem usatysfakcjonowany jakością i dbałością o detale. Czas gry płynie razem z przerywnikami, efekty oświetleniowe i ooooogromny świat. Czego chcieć więcej? Gra mi nie crashuje, o dziwo spadki animacji zauważyłem na pierwszym przerywniku z gry. W późniejszych nic nie miało miejsca.

A wie ktoś czy na Xone też były dwa patche czy sie źle pobrało bo nadal mam wersje 1.01.
Btw Pobrałem te dlc darmowe gdze szukać zbroi dla konia bow ekwipunku nie widzę..

ta muzyka z menu ma tak przygrywać przez cala gre? odpalilem 1 raz i przez pierwszy cinematik leciala w tle, a po pokazowce ze sniacym wiedzminem, giera nie chciala sie zaladowac.

Edit: odpalam 3 raz i nadal zwiecha na pierwszym loadingu geralta po krotkiej scence przy ognisku, gdy mamy zaglebic sie w sen. ma tak ktos?

pieknie, kur.va

można te dwie pierwsze kure.wskie filmiki przerwac przy starcie gry?

UWAGA: gdyby ktos mial taki sam problem to wystarczy... zresetowac konsole ;p smiga az miło :D

Brat dostał ode mnie EK na urodziny (akurat ostatni dzień matur) heh minę miał niezłą ;D 

A gierka im dalej w last, tym jest po prostu lepsza. Hmm najdziwniejsze, że zadania poboczne są lepiej zaranżowane niż główna oś fabularna.

BTW
Jak spasujecie rundę w gwincie to gra się wywala (ps4) - co ciekawe u mnie nie ma tego problemu, za to brat w ogóle nie może pasnąć, bo ujrzy ps home  :facepalmz:

Edit:
Całkowity reset konsoli sprawił, że gwint chodzi ale... konsola się zwiesiła przy wyjściu z tawerny. Boże, a cisnęliśmy z blacharzy  :whistling:

Biegam sobie po tej pierwszej wiosce, jest bardzo przyjemnie, kilka aspektów gry przeszkadza przed pełnym zachwytem (jazda konno, samo sterowanie postacią też tak sobie, podnoszenie przedmiotów, chrupnięcia na cut-scenkach itp.) ale poprzednie łiczery też miał swoje wady, które jednak gubiły się kompletnie w natłoku zayebistości fabuły i klimatu. System walki bardzo ok.

to jest tylko jedna strona tematu, naprawdę tylko jedna strona
nie musisz więcej na pclabie szukać expert, pod nosem masz takie kwiatki

TO. JEST. ŻAŁOSNE.

Opublikowano

Jak ktoś ma klapy na oczach to nie zrozumie, że gra ma takie bugi że wywala na każdej platformie... 

Opublikowano

Rejwi jak moje posty ominal, cwaniaczek jeden :cool::lapka:

O grze jest sporo gadania, na pewno tak z 16x wiecej niz na pclabie :reggie:

A sama gra jest wyebana w kosmos, serio ludzie, idzcie grac, olejce chwilowo CW :fsg:

Opublikowano

MSStgcb.jpg

rozmiary downgoradu w Wieśminie

b e k a w n u s i u

Opublikowano

rejwen czemu cytujesz mój post? czytać nie potrafisz?

starh mów za siebie, to że grasz na jakiejś gunwnianej konsoli, nie znaczy, że na mojej PSczówrce coś się crashuje. Cały dzień grałem i zero problemów. Bugi to macie nasrane w głowie.

Edytowane przez KoBik

Opublikowano

tak szybko pobrało mi oba patche wczoraj, że myślałem że tylko jeden

Opublikowano

Wiadomo, uber klapom nic się nie wiesza, patche lecą 100mb/s, psn zawsze działa. Tylko te lamusy co nie szanują marki mają problemy

Opublikowano

Hm, przed premierą wszyscy jarali się grą, a po premierze jarają się jej bugami, crashami i dropami animacji. Ja chyba naprawdę przestaję rozumieć dzisiejsze podejście ludzi do gier.

To ja już wolę zostać tam gdzie byłem, jak najdłużej się da. Nie będę sam sobie wstrzykiwał choroby, póki nie muszę...

Opublikowano

Ale, że mam dobry humor bo W3 okazał się lepszą grą niż zakładałem to dam wam amunicje. Na PC gierka potrafi się zawiesić w menu. Raz na jakieś 3-4h grania, ale występuje to w miarę regularnie i nie tylko u mnie.

Opublikowano

mendrek od rana probuje sam siebie przekonac, ze nie potrzebuje systemu na ktorym moglby zagrac w wieska3

jeszcze miec czelnosc gadac o dropach animacji i crashach majac ps3 aka prawie kazda gra zwalnia bo zachcialo im sie cella

dosc tego tematu na dzis, ide grac w prawdziwe dzielo sztuki made in poland, kto sie waha niech kupuje - prawdziwe arcydzielo

Opublikowano

jeszcze miec czelnosc gadac o dropach animacji i crashach majac ps3 aka prawie kazda gra zwalnia bo zachcialo im sie cella

PS3 oferowało najładniejsze gry zeszłej generacji. Było bardzo silną konsolą, ciągniętą w dół przez wygodnictwo robienia pod X360. Na szczęście w tej generacji nikt nie zamierza już wspierać xszrota kosztem najpotężniejszej konsoli na rynku. To dobrze, bo jak ją już kupię, to będę miał najlepszy możliwy wybór do grania w tej generacji. Na razie styka mi jeszcze najlepszy wybór poprzedniej generacji.

I to raczej Ty Ficusiu próbujesz mi od paru stron wmówić, że bardzo chcę Wieśka 3 , i wmawiam sobie że nie. No tak, lepiej wiesz ode mnie co wolę, to na pewno. Sorry, ale nic się nie zmienia - nie jara mnie to. Zresztą granie w to bez znania sagi książkowej - to ponoć jak granie w demo. Także tego, no więc... :reggie:

Opublikowano

seria uncharted - stale 30fps

tlou - dropy

seria god of war - lekkie dropy ale caly czas w przedziale 30-60fps wiec wporzo

seria infamous - dropy

heavy rain - dropy

killzone2 - dropy

killzone3 - w singlu ok w multi dropy

seria motorstorm - w jedynce dropy

seria gt - szostka w miare ok, w piatce dropy

no ale trzeba wytykiwac najwyzej ocenianemu exowi tej generacji, ktorym jaraja sie wszyscy jacy ta gre kupili i nikogo jak dotad nie zawodzi, ze po premierze to jaranko bugami i spadkami fps, a twoje ps3 te problemy nie dotycza

Opublikowano
no ale trzeba wytykiwac najwyzej ocenianemu exowi tej generacj

O ile wiem, to jest to multiplatforma.

No chyba, że mówimy o Bloodborne, ale ja się tej gry dostępnej tylko na Playstation 4, nie czepiam.

Zresztą ja pisałem o grafice, nie dropach animacji, więc nie wiem czemu nagle wypalasz z dropami animacji. Ja czepiam się podejścia tutejszego betonu, który jara się bardziej faktem że u konkurencji jest ch*jowo, podczas gdy wszędzie jest podobnie. Jedyna prawilna beka, to co najwyżej z blaszki powinna tu być, bo wybulili po 3-4 kafle by mieć tak samo jak na sprzęcie za 1-2 kafle...

Poza tym miałeś już dziś stąd iść. No to idź.

Opublikowano

Rejwi jak moje posty ominal, cwaniaczek jeden :cool::lapka:

O grze jest sporo gadania, na pewno tak z 16x wiecej niz na pclabie :reggie:

No, bo exact to na pewno też cytuje każdy post, jeden po drugim, bez selekcjononowania.

Jakby chciał żebyście całą stronę sobie czytali to dałbym link do strony, mi chodziło o ilość raka tylko na jednej stronie.

Jakieś pobieranie patchy, sprawdzanie numeru wersji, raportowanie jak komu gra dropuje, no przecież to jest parodia xDDD. Przez dwa lata grania na PC mniej się z patchami je,bałem niż konsolorze tylko w ciągu tego jednego dnia, sprawdzanie numeru wersji gry, boże czy to jest 1995 rok xDDDD?

Toczenie beki z blaszek, jeśli na konsolach odpier,dala się właśnie coś takiego to najwyższy poziom hipokryzji.

Hm, przed premierą wszyscy jarali się grą, a po premierze jarają się jej bugami, crashami i dropami animacji. Ja chyba naprawdę przestaję rozumieć dzisiejsze podejście ludzi do gier.

To ja już wolę zostać tam gdzie byłem, jak najdłużej się da. Nie będę sam sobie wstrzykiwał choroby, póki nie muszę...

Mendrek najbardziej trzeźwy post od dawna. Następny o PS3 i idealnych eksach już mniej, ale zaczęło się naprawdę dobrze. Uchylam fedorę.

Opublikowano

No raczej trudno, żeby w CW się wszyscy złapali za ręce i cieszyli, że wszyscy dostali tak zajefajną grę zapraszając nintendofagi do oglądania rozgrywki na twitchu.

W tym temacie trzeba dążyć do jak najniższego poziomu merytorycznego dyskusji, do ostatecznej głupoty, takiej którą tylko najmondrzejszy wybrańcy mogą osiągnąć.

Na początku tego nie rozumiałam i zaśmiecałam temat wyważonymi wypowiedziami, przepraszam :/

Opublikowano

To dobrze, bo jak ją już kupię, to będę miał najlepszy możliwy wybór do grania w tej generacji. Na razie styka mi jeszcze najlepszy wybór poprzedniej generacji.

Jak już ją kupisz to znowu nie zagrasz w najlepsze exy na daną konsolę, bo Ci sie nie podobają(ale do bronienia to pierwszy!) i będziesz jechał na gierkach zacebulonych w plusie przez te 7 lat. :reggie:

Edytowane przez suteq

Opublikowano

Wiedz, ze jesli o grze mowia w glownym wydaniu wiadomosci i w czolowych stacjach radiowych to jest to gra dla plebsu i januszy.

Pozdrawiamy i dziekujemy.

Z powazaniem

CDP

Opublikowano

Jestescie jak zniewiesciale rurki. Ojejku, dropiki, ojejku rameczki leca, ojejku kraszuje mi giereczke na moim laptopiku, ojejku teksturka sie nie wczytala, ojejku Geraltowi faluja wloski w pomieszczeniu. Kurwa, czytam i nie dowierzam. Wezcie te swoje jaja naciagnijcie do odpowiedniego poziomu bo zalosnie pipczycie.

Edytowane przez KoBik

Opublikowano

Jestescie jak zniewiesciale rurki. Ojejku, dropiki, ojejku rameczki leca, ojejku kraszuje mi giereczke na moim laptopiku, ojejku teksturka sie nie wczytala, ojejku Geraltowi faluja wloski w pomieszczeniu. Kurwa, czytam i nie dowierzam. Wezcie te swoje jaja naciagnijcie do odpowiedniego poziomu bo zalosnie pipczycie.

OLABOGA WIEDŹMINA OBRAŻAJO

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.