Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Stąd, że widzę co się dzieje w sieci i widzę, jak wielkimi niedorozwojami są fani, w zasadzie fanatycy Sony - to, co działo się przy okazji ogłoszenia ekskluzywności dla Tomb Raidera przechodzi ludzkie pojęcie. To samo aktualnie z Wiedźminem. Jak nie daj boże którakolwiek z gier multiplatformowych kiedykolwiek będzie miała więcej dodatków/bajerów w wersji na Xone to "fani" Sony gotowi będą chyba spalić studio takiego developera.

Ludzie przechodzą samych siebie, niektórzy palą pudełka po TB na PS4, niektórzy szczają na Xboxa One, ogrom jest takich kretynów - cały ten hejt w sieci, pretensje i wylewanie żalów, to wszystko produkują klapy. Zachowujących się w taki sposób Xbotów nie ma, nie wiem o co tu chodzi. Xbox One jest pod wieloma, wieloma względami lepszą konsolą - sieć, pad, obsługa multimediów, funkcjonalność interfejsu, wykonanie - nawet gry, teraz na Polską premierę, w większości będą po polsku (z dubbingiem często) i w bardzo dobrych cenach.

Niektóre klapy mają przeżarte mózgi od tej propagandy Sony i to mnie najbardziej wpienia - to, co aktualnie dzieje się z naszą branżą. Pochwalanie indyków, remasterów, spuszczanie się nad TLOU, które jest pod względem "zremasterowania" jednym ze słabszych produktów (nie mówiąc o samej grze, bo ta jest kapitalna).

Generalnie wszystko to, co jest na PS4 jest dobre i zawsze będzie dobre, a jakby Sony podkupiło jakiegoś exa to z korzyścią dla graczy i taka dobra firma. Tylko Microsoft jest wielki, zły i zawsze chce dla wszystkich najgorzej byleby zarobić.

Widać to po wsparciu X360 i PS3 obecnie, widać po aktualizacjach interfejsu, czy z kolei u Sony - SharePlay na godzinę, PlayStation Now które jest jakimś przykrym żartem, czy dymanie w dupsko każdego nabywcy poprzez obiecywanie cudów na kiju i opóźnianie premier - gdzie The Witness, Shadow of The Beast, The Last Guardian? Dlaczego DC dostanie polowę contentu i bajerów w patchach po premierze? Dlaczego zapowiadają Hellblade i DayZ na PS4 z datą premiery "za trzy lata"? Byleby mieć więcej gier już teraz? To mnie właśnie drażni w tej całej polityce Sony.

Edytowane przez Maciomaniak

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Takimi pierdołami się przejmujesz?

Opublikowano

wytresowane pieski sony, cóż poradzić

Opublikowano

Już tak nie gardź tymi kolesiami z forum cdprojektu. To studio developerskie uchodzi(ło) za ostoję porządnego marketingu i traktowania klientów w morzu takiego syfu jak ea, ubisoft i inni. Ich edycje kolekcjonerskie miał sporo naprawdę niezłego contentu, a nie wycięte z gry dwa levele i skin do broni. No i teraz wychodzi coś takiego, po prostu ludziom się zrobiło przykro, że firma którą tak szanowali odwaliło coś takiego. Nic by się nie stało gdyby różnice w zawartości edycji kolekcjonerskiej ogłosili wcześniej, a nie teraz.

Opublikowano

Takimi pierdołami się przejmujesz?

To nie są takie pierdoły, przykro patrzeć, jak ludzie są gotowi niemalże zabić bo ich pudełko do zabawy czegoś nie dostanie. Założe się, że większosc ludzi nie ma pojęcia o produkcji gier, technologiach, sposobie działania, ale widzą tylko czy będzie w 1080p czy nie będzie - na konsoli, gdzie liczy się fun przede wszystkim. Jak niektórzy nie zagrają, bo nie ma 1080p (jak w BF4 na PS4 - klapy domagały się patchy zwiększających rozdzielczość przez długi czas po premierze).

Opublikowano

Już tak nie gardź tymi kolesiami z forum cdprojektu. To studio developerskie uchodzi(ło) za ostoję porządnego marketingu i traktowania klientów w morzu takiego syfu jak ea, ubisoft i inni. Ich edycje kolekcjonerskie miał sporo naprawdę niezłego contentu, a nie wycięte z gry dwa levele i skin do broni. No i teraz wychodzi coś takiego, po prostu ludziom się zrobiło przykro, że firma którą tak szanowali odwaliło coś takiego. Nic by się nie stało gdyby różnice w zawartości edycji kolekcjonerskiej ogłosili wcześniej, a nie teraz.

ale to pewnie namco zrobiło deal z ms i tyle.

Opublikowano

... Namco?

Namco Bandai wydaje W3

Opublikowano

Jestem tu 1 dzień. I widzę to mniej-więcej tak: 

3980_561e.gif

Wojenki. . . Paradoksalnie czym lepszy XO tym lepsza PS4 i vv. A gracz  tylko na tym korzysta. Bo jedna firma "goni" drugą wzajemnie się napędzając. 

Opublikowano

Ale komuś coś zabrali czy po prostu dołożyli do kolekcjonerek X1 coś nowego?

Teraz patrzę i wygląda że dodali coś nowego. Niemniej wcześniej kolekcjonerki były równe i z taką wiedzą konsumenci preordowali kolekcjonerkę. A teraz, jak jest po wszystkim, nagle wyskakują z czymś takim. Trochę słabe.

Opublikowano

... Namco?

Namco Bandai wydaje W3

Nie wiedziałem o tym, trochę dziwne połączenie.

Opublikowano

https://www.youtube.com/watch?v=GeX38RD52-4

SuperBunnyhop pięknie tłumaczy jak to Sony właśnie szykuje największe dildo do wciskania swoim fanom w odbyty. Sony takie dobre, tak tak.

Sony, nie Sony, IMO koleś przesadza nieco. Argument z niemożliwością grania w grę po 40 latach jeśli nie ma się fizycznego nośnika jest nieco naciągany. Bo nie wierzę, że wielki hit mógłby od początku do końca siedzieć wyłącznie na serwerach, które nagle zostałyby wyłączone. Dla mnie pomysł na dłuższą metę jest interesujący, bo pozwoliłby na płynne ulepszanie możliwości hardware'u przez samego dostarczyciela usługi. Co prawda oznacza to śmierć konsol jako takich, ale choć może na tym forum lubimy mieć na półeczce ukochana konsolkę i ekscytujemy się każdą kolejną generacją, to pewnie większość ucieszy się z grania bezpośrednio na TV po zakupie padów.

Natomiast póki usługa nie zaoferuje wszystkim idealnej płynności w grze i braku opóźnień, co na razie jest kwestią długiego czasu i ograniczone przestarzałą infrastrukturą w miejscu zamieszkania wielu jej odbiorców, jej rozwój będzie pewnie powolny. 

Opublikowano

... Namco?

Namco Bandai wydaje W3

WZ ciekawostek dopowiem ze w USA gre wydaje WB :)

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Ale komuś coś zabrali czy po prostu dołożyli do kolekcjonerek X1 coś nowego?

Teraz patrzę i wygląda że dodali coś nowego. Niemniej wcześniej kolekcjonerki były równe i z taką wiedzą konsumenci preordowali kolekcjonerkę. A teraz, jak jest po wszystkim, nagle wyskakują z czymś takim. Trochę słabe.

ale przeciez xboxa nikt nie kupuje ( tym bardziej szanujacy / swiadomy gracz ) bo kto by chcial grac w 900p, wiec mozna uznac ze kolekcjonerki sa takie same

Opublikowano

Mustang kupiłeś xOne? :) Musiałem przeoczyć Twój wpis. 

Ja byłem na 100% przekonany ,że ósmą generację spędzę z Sony. Ale im bliżej powrotu do Polski i wycieczki do Media Marktu tym większe mam wątpliwości. 

Edytowane przez chris85

Opublikowano

No wy dostaniecie parę więcej kartek, my parę więcej p. Niech będzie już kwita ;]

Opublikowano

pozwolilem sobie pozyczyc info od Bansai

Looking at the heated comments, I believe that our announcement of the physical addition of two decks of Gwent cards and a cloth map, requires a further word from us.

Here at CD Projekt Red, we always put gamers first. Our PC versions are released DRM-free, we bend over backwards to give you the most beefed up editions of our games (be it standard or Collector's), and we deliver the same game, regardless of platform or version you buy. Moreover, we promised not have any exclusive DLCs, neither per platform nor per retailer, and we do stand by our promise--nothing has changed, nor will change in this regard.

Don't get me wrong, I do understand that these extra items might be desirable for Witcher fans playing the game on other platforms. However, as we are not offering any platform or retail exclusive DLCs or any other form of gameplay differentiation, we do have to find other ways to support our partners. We are also providing special pre-order items for certain retailers around the world, including Witcher comic books, posters, steel books or medallions. Funnily enough, we did not notice any heated comments on the pre-order specials.

What is the reason? Why are we doing this? We need the support of partners to make our game visible worldwide. This should hopefully translate to better sales, which will in consequence allow us to do what we have been doing for the last 10 years, i.e. reinvest this money to make more great RPGs, while still sticking to our values.

If you still consider that adding two decks of Gwent cards and a map of the in-game world to the Xbox One CE equals us betraying our values and not fulfilling our promises, well, it does make us sad, but the final call is always yours to make.

Still, I do hope that what we offer is unique and we can ask you to give us the benefit of the doubt. We have more great things to announce for The Witcher 3: Wild Hunt in the coming months and I promise you won't be disappointed (yes, yes, there are no more exclusives coming).     

dokladnie tak jak pisza, odnosnie dodatkow do pre-ordera w roznych sklepach hejtu nie bylo a tu nagle szitstorm spowodowany tylko tym ze to xbox dostal mape na szmatce i karty do gry xD

Edytowane przez kubson

Opublikowano

Stąd, że widzę co się dzieje w sieci i widzę, jak wielkimi niedorozwojami są fani, w zasadzie fanatycy Sony - to, co działo się przy okazji ogłoszenia ekskluzywności dla Tomb Raidera przechodzi ludzkie pojęcie. To samo aktualnie z Wiedźminem. Jak nie daj boże którakolwiek z gier multiplatformowych kiedykolwiek będzie miała mniej dodatków/bajerów w wersji na Xone to "fani" Sony gotowi będą chyba spalić studio takiego developera.

Ludzie przechodzą samych siebie, niektórzy palą pudełka po TB na PS4, niektórzy szczają na Xboxa One, ogrom jest takich kretynów - cały ten hejt w sieci, pretensje i wylewanie żalów, to wszystko produkują klapy. Zachowujących się w taki sposób Xbotów nie ma, nie wiem o co tu chodzi. Xbox One jest pod wieloma, wieloma względami lepszą konsolą - sieć, pad, obsługa multimediów, funkcjonalność interfejsu, wykonanie - nawet gry, teraz na Polską premierę, w większości będą po polsku (z dubbingiem często) i w bardzo dobrych cenach.

Niektóre klapy mają przeżarte mózgi od tej propagandy Sony i to mnie najbardziej wpienia - to, co aktualnie dzieje się z naszą branżą. Pochwalanie indyków, remasterów, spuszczanie się nad TLOU, które jest pod względem "zremasterowania" jednym ze słabszych produktów (nie mówiąc o samej grze, bo ta jest kapitalna).

Generalnie wszystko to, co jest na PS4 jest dobre i zawsze będzie dobre, a jakby Sony podkupiło jakiegoś exa to z korzyścią dla graczy i taka dobra firma. Tylko Microsoft jest wielki, zły i zawsze chce dla wszystkich najgorzej byleby zarobić.

Widać to po wsparciu X360 i PS3 obecnie, widać po aktualizacjach interfejsu, czy z kolei u Sony - SharePlay na godzinę, PlayStation Now które jest jakimś przykrym żartem, czy dymanie w dupsko każdego nabywcy poprzez obiecywanie cudów na kiju i opóźnianie premier - gdzie The Witness, Shadow of The Beast, The Last Guardian? Dlaczego DC dostanie polowę contentu i bajerów w patchach po premierze? Dlaczego zapowiadają Hellblade i DayZ na PS4 z datą premiery "za trzy lata"? Byleby mieć więcej gier już teraz? To mnie właśnie drażni w tej całej polityce Sony.

A nie pomyślałeś że coś takiego wynika też z bazy użytkowników? mam tu na myśli dwa razy większej ilości użytkowników PS4 niż XOne

A nie pomyślałeś że obecnie posiadacze Xbox One to w dużej części Janusze, lub dzieci? Takie osoby mają wyj(pipi)ane na ekskluzywności, rozdzielczości itd.

Spora też część użytkowników PS4 co smutne, to gracze którzy przeszli z PC bo nie mają więcej pieniędzy na upgrade/ mama im nie daje już więcej pieniędzy na upgrade/ w ciągu ostatniego miesiąca złamali dwa taborety/ rodzice widzący jak dziecko gra w symulator kozy zabrali mu komputer w trosce o psychiczne zdrowie dziecka/ nie chcą się wiecej użerać z ciągłym aktualizacjami/sterownikami/ błędnymi rejestrami / mają dość czekania na HL3/.

Ta grupa gimbazy uważa że im się wszystko należy, bo to smarkacze a i torrenty ich tego nauczyły.

Co do samej konsoli, gdyby zostało Ci troszkę jeszcze honoru to napisałbyś że sieć, czy funkcjonalność interfejsu jest na podobnym poziomie a w przypadku funkcjonalności o wiele wyższym w przypadku PS4, bo jeśli 15GB pacze i długie instalacje są dla Ciebie wyższą funkcjonalnością to weź ty sie lepiej zbanuj koleżko.

Wykonanie gier również jest na podobnym lub wyższym poziomie, my też mamy PL język, nawet w indykach niektórych.

Nie rozumiem też Twojego hejtu na TLOU, gra wygląda dużo ładniej od wersji PS3, 1080p i 60fps robi odpowiednią robotę, ale co Ty możesz wiedzieć jak gry pewnie nie widziałeś lub może widziałeś znów u "kolegi" a jedyne co Twoje oczy widziały to w internecie zdjęcia z gorszymi cieniami 3-planowych obiektów.

Czujesz dodatkową urazę wewnętrzną do klapków bo nikt Cie na tym forum już nie szanuje, i słusznie, hejtujesz na poziomie daddiego którego każdy post zaczyna się "i znów beczunia z klapków" chuuuj że beka szła z botków XD.

Opublikowano

Jedyne co mogę odpisać na ten zalew bełkotu, to to, że bardzo cie dupa piecze i udowadniasz to każdym kolejnym postem.

(pipi) wiesz o funkcjonowaniu i działaniu Xboxa One, jeżeli widzisz tylko 15GB patche i dłuższe czasy instalacji gier. Odnoszę też wrażenie, że to na twój bełkot każdy leje i ma to w (pipi)e, a jakoś moje komentarze zawsze wzbudzają emocje, skrajne czy nie, ale jednak kogoś to rusza, jak ciebie.

Idź się udław tą swoją PS4 i sprzedaj Xone w cholerę, nie jesteś godzien trzymać w domu tego sprzętu.

Opublikowano

Nie kłóćcie się brzydko. Na zgodę pociśnijcie blaszkom. 

Opublikowano

Jedyne co mogę odpisać na ten zalew bełkotu, to to, że bardzo cie dupa piecze i udowadniasz to każdym kolejnym postem.

(pipi) wiesz o funkcjonowaniu i działaniu Xboxa One, jeżeli widzisz tylko 15GB patche i dłuższe czasy instalacji gier. Odnoszę też wrażenie, że to na twój bełkot każdy leje i ma to w (pipi)e, a jakoś moje komentarze zawsze wzbudzają emocje, skrajne czy nie, ale jednak kogoś to rusza, jak ciebie.

Idź się udław tą swoją PS4 i sprzedaj Xone w cholerę, nie jesteś godzien trzymać w domu tego sprzętu.

To skoro jesteśmy przy funkcjonalności to napisz proszę coś więcej o niej w przypadku XOne.

Też mam XOne nie widzę tej różnicy, szczerze jednak potrafię napisać że pad od Xboxa One jest lepszy a wręcz genialny do gatunku gier jaki preferuje czyli Wyścigówek.

ps.

W sumie to rozgryzłeś mnie.

Piecze mnie dupcia i nie mogę dalej pojąć jak plastik może zmieniać tak światopoglądy u dorosłego faceta.

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Fakt, blacharze ostatnio strasznie sie tutaj rozbrykali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.