Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Killzone z ps2 genialna Giera. Przynajmniej kilka pierwszych leveli. Imo najlepszy fps na ps2 to black. I pod wzgledem graficxnym i rozgrywki.

dobra multiplatforma ten najlepszy fps na ps2.

Edytowane przez tk___tk

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Ten cytat pochodzi chyba z IGN. 

Przestańcie się spierać o to co jest lepsze graficznie - czy Halo 4 czy Killzone 3. Co z tego skoro nawet jeśli Halo 4 wygląda nieco gorzej to i tak znokautowało KZ3 rozmachem i designem, przynajmniej według większości opinii. Sam przeszedłem KZ3 dwa razy i nie dam też sobie wmówić, że to słaba gra.

Jakiego IGN. Cytat z Digital Foundry. Ciężko wejść na stronę i przeczytać?

Opublikowano

Killzone z ps2 genialna Giera. Przynajmniej kilka pierwszych leveli. Imo najlepszy fps na ps2 to black. I pod wzgledem graficxnym i rozgrywki.

Stary, ale mamy 2014 rok wiesz?

Opublikowano

Tyś kolejny co uważa, że stare = złe?
Opublikowano

Ten cytat pochodzi chyba z IGN. 

Przestańcie się spierać o to co jest lepsze graficznie - czy Halo 4 czy Killzone 3. Co z tego skoro nawet jeśli Halo 4 wygląda nieco gorzej to i tak znokautowało KZ3 rozmachem i designem, przynajmniej według większości opinii. Sam przeszedłem KZ3 dwa razy i nie dam też sobie wmówić, że to słaba gra.

Jakiego IGN. Cytat z Digital Foundry. Ciężko wejść na stronę i przeczytać?

Digital Foundry interesuje się dopiero od momentu pojawienia się Eurogamer.pl. Wcześniej tam nie zaglądałem, zwracam honor ale bardzo podobny cytat widziałem też na Idżiiienie.

Opublikowano

Print screen. Polecam też komentarz na screenie na środku ekranu.

fuxj60.jpg

Opublikowano

Jaka incepcja, 2014 !

Przez te ostatnie strony bylo troche gadek o "starociach", w czym problem ? Poza tym CW to jest chyba taki temat od wszystkiego az po wielkie soczyste nic, mysle ze ramy czasowe nie maja tu znaczenia. Jak bedzie wialo nuda mozemy wrocic nawet do wojenek SNES vs Sega Genesis (#team SNES) i pisac tydzien o tym jakie zayebiste tytuly na to wychodzily.

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Byla mowa o poprzedniej generacji wiec wspominam ja sobie z lezka w oku, tymbardziej ze teraz na na nowe konsole nie ma za duzo ciekawych gier.
Opublikowano

Nowe konsole w sensie PS3/X360 czy PS4/X1? Wybacz, bo nie zrozumiałem.

Opublikowano

To na PS4 jak ktoś nie miał okazji ograć takich gier  jak Tomb Raider 2013 czy oba Metra to można pograć xD. nieSławny nie każdemu przypasuje. Jest jeszcze P.T. i pełno cross-genowych gierek.

Ale jak ktoś bierze się za PS4 nie ogrywając wcześniej PS3 to nie jest to normalne zachowanie.

Opublikowano

Ja tak mam zamiar zrobic. Opykanego mam xbox360 i jestem bardzo zadowolony z tej konsoli ale patrzac dalekowzrocznie ps4 zaoferuje mi wiecej ni xboxone. A hiciory z ps 3 pogram bo pozycze chlebak od kolegi.

Opublikowano

BTW

Spencer widzi Tomb Raider jako odpowiedź na serię Uncharted od Sony - jak wiadomo, ten drugi tytuł jest opracowywany wyłącznie na PlayStation 4. Microsoft nie ma własnej licencji w gatunku napisanych z rozmachem przygodowych gier akcji. To było dodatkową zachętą.

- Jestem wielkim fanem Uncharted i chciałbym mieć podobną markę we własnym portfolio. Kilka takich gier zaczęliśmy robić w przeszłości. Ale obecnie nie mamy nic o podobnej jakości. To wielka szansa - uważa. - Ludzie pytali mnie wcześniej o kwestię posiadania licencji na własność. Powiem wprost: taki jest zawsze ostateczny cel. Lecz zdarzają się przypadki, gdy jest inaczej. Przykładem licencji, której nie posiadamy na własność jest Ryse.

- Gdyby to była strzelanka science-fiction, to pewnie nie zdecydowałbym się na podpisanie umowy, bo mamy już grę w tym gatunku. Tak samo nie zainteresowałbym się konkurentem dla Gears czy Forzy. Ale Tomb Raider wyraźnie pasuje do naszego portfolio.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-18-szef-dzialu-xbox-tomb-raider-jako-konkurencja-uncharted

W sumie dobre posunięcie z perspektywy M$. Każdy mógł się po TR zgłosić, nawet Sony. 

Opublikowano

Ale wiadomo, jak DF pisze, że jakaś gra z X360 to top danej generacji, to zaczyna się pisanie o nołnejmach z gaffa.

Proszę, zacytuj zdanie z artykułu, na który się powołujesz, że H4 to top zeszłej generacji.

In an era where the likes of Naughty Dog and Sony Santa Monica have defined the graphical state-of-the-art on current-gen console, the Xbox 360 finally has its own shot at the title.

I sobie to przetłumaczyłeś, że H4 deklasuje rywali i jest najładniejszą grą poprzedniej generacji? Przecież to zdanie bardziej znaczy, że X360 ma w końcu grę, która może konkurować o ten tytuł, ale nie mówi kto jest zwycięzcą pojedynku.

Opublikowano

Chciałeś cytat gdzie piszą, że Halo 4 jest topowym produktem jeśli chodzi o grafikę, to masz. Chciałeś błysnąć, ale nie wyszło.

BTW

Spencer widzi Tomb Raider jako odpowiedź na serię Uncharted od Sony - jak wiadomo, ten drugi tytuł jest opracowywany wyłącznie na PlayStation 4. Microsoft nie ma własnej licencji w gatunku napisanych z rozmachem przygodowych gier akcji. To było dodatkową zachętą.

- Jestem wielkim fanem Uncharted i chciałbym mieć podobną markę we własnym portfolio. Kilka takich gier zaczęliśmy robić w przeszłości. Ale obecnie nie mamy nic o podobnej jakości. To wielka szansa - uważa. - Ludzie pytali mnie wcześniej o kwestię posiadania licencji na własność. Powiem wprost: taki jest zawsze ostateczny cel. Lecz zdarzają się przypadki, gdy jest inaczej. Przykładem licencji, której nie posiadamy na własność jest Ryse.

- Gdyby to była strzelanka science-fiction, to pewnie nie zdecydowałbym się na podpisanie umowy, bo mamy już grę w tym gatunku. Tak samo nie zainteresowałbym się konkurentem dla Gears czy Forzy. Ale Tomb Raider wyraźnie pasuje do naszego portfolio.

http://www.eurogamer.pl/articles/2014-08-18-szef-dzialu-xbox-tomb-raider-jako-konkurencja-uncharted

W sumie dobre posunięcie z perspektywy M$. Każdy mógł się po TR zgłosić, nawet Sony. 

Dobry cytat:

"Do moich obowiązków nie należy mówienie o tytułach, do których nie posiadamy praw. Mamy oczywiście pewien szczególny związek z nowym Tomb Raiderem, poinformowaliśmy o tym wcześniej."

Jednak wielu ludzi nie jest w stanie tego pojąć.

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Dziś w temacie: nowy level hipokryzji w wykonaniu blubera. Od rana 'udowadnianie' jak to konsole Sony były w przyszłości do tyłu:

N64 było mocniejsze od psxa.

Taki Marian 64 kasuje graficznie Crasha

ps3 miało problemy na początku też srogie

ps2 było na szarym końcu za gc i xboxem jeśli chodzi o multiplatformy

ciekawe co czuły klapki jak grali w GTA SA na ps2

ps2 wersje pelną mgły i poniżej 25 fpsów praktycznie w 360p

A jak tylko sytuacja się odwróciła i jakiś user zaczął pisać pozytywnie o konsoli Sony w tamtych czasach to nagle bluber:

No i po temacie. Wspominki dopuszczalne tylko w jedną stronę. :turned:

Edytowane przez Observer

Opublikowano

wowowow, trzy pifpafy i wyscigi

a co tam u psponies?

tlou - szczelanka

No, taka szczelanka że 3/5 czasu pomyka się pod nosami przeciwników, a 60% załatwia bronią białą, gołymi rękoma, lub zaduszając. Szczelanka my ass. 

unczarted - pif paf, gran turismo - wyscigi, killzone - pifpaf

Wiadomix, standardowy przedstawiciel junusz genre na swoim sprzęcie hołubi jedynie brum brum i stratatatata i takie też marki rozpoznaje u konkurencji. 

Tymczasem... Na salonach szlachetnie urodzonych:

demons-souls-tower-of-latria-560x315.jpg

Yakuza-Ishin-Site-Opened.jpg

valkyria-chronicles-20080820052545365.jp

giphy.gif

NIE DLA JANUSZA KAWIOR

6dcf2_movies_jay-gatsby-leonardo-dicapri

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Blachy na PS3/X360 widzą tylko strzelanki, to trzeba leczyć. Nie wiem co bardziej, oczka czy mózg. Przepraszam jeśli kogoś uraziłem.

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

Fuck. Przypomniałem sobie o Dragon's Crown, który leży odłogiem na twardzielu :)

Opublikowano

No i po temacie. Wspominki dopuszczalne tylko w jedną stronę. :turned:

hyhy boli nieszanowanie marki co?

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

kiedy wy się kurna nauczycie by nie cytować drabinek na cały ekran? no nie róbcie z siebie debili. jak już macie taką potrzebę by nacisnąć "odpowiedz" zamiast okienko nowego posta to chociaż zredukujcie do tego na co faktycznie odpowiadacie.

Opublikowano

Sony takie dobre że nie wydaje gier by wierni marce baronowie mogli spróbować czegoś nowego czegoś co wystarczy na długie godziny by czekało się lepiej na gry które kiedyś wyjdą tzn. W ciągu 3lat na pewno, mówiąc krótko kupuję jutro Diablo 3,mimo że pojęcia o tej grze nie mam żadnego XD

Opublikowano

bluber wytyka ludziom podjarkę klasyką, a sam ciu.pie w gierki gameplayowo i graficzne osadzone w 2003 roku

Opublikowano
Generalnie wytykanie specyfiki ps2 po wskoczeniu nagle na rynek rok później x-boxa, z 2 razy lepszymi bebechami, to z deczka retard je. Wystarczy zresztą przypomnieć sobie jak przeszło dekadę temu wygladało rozwijanie się bebechów na pc. 

Z ps3 sytuacja była taka że ps2 schodziło wciąż świetnie, więc zwlekali z premierą trzymając tą samą technologię i stworzone przez siebie bebechy. Tu nie ma porównania, koniec końców produkcje ND, GG, czy Santa Monica pokazały że pomimo wprost tragicznej architektury ps3 można stworzyć najlepiej wyglądające gry w swoim gatunku, dysponując wystarczającą ilością dev kitów. Darujmy sobie subiektywne spusty i uprzedzenia wobec ich gameplayu. Jak wyglądała sprawa z 1/5 multiplatform, wiadomo, ale koniec końców to ND stworzyło najdokładniej wykonane otoczenie oraz postaci VII generacji, a GG najlepiej wyglądającego fpsa. KZ3 graficznie przebił Dwójkę i w odróżnieniu od Halo 4 przez 99% chodził idealnie w singlu i multi (jakość samej kampanii strategicznie przemilczę - mowa o czystych technikaliach). Oczywiście najlepszą technicznie grą minionej generacji jest GTA V, a działa i wygląda tak samo na obu sprzętach. 

Dobrze że przy okazji ps4 ogarnęli doopy, bo ps3 to technologicznie niewypał dekady.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

Sony takie dobre że nie wydaje gier by wierni marce baronowie mogli spróbować czegoś nowego czegoś co wystarczy na długie godziny by czekało się lepiej na gry które kiedyś wyjdą tzn. W ciągu 3lat na pewno, mówiąc krótko kupuję jutro Diablo 3,mimo że pojęcia o tej grze nie mam żadnego XD

Na PC lepsze, pozdrawiam serdecznie :).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.