Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

HEHE ja mam avans pod ryjem , to mowicie ze tak z 500-600  dostane ? :)

Przecież jesteś Master Race. Nie kalasz się plebejską maszynką, nawet dla zysku.

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,1 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

w te Vity to już pewnie pracownicy pociskają, a cebulaki będą na otwarciu biegać po sklepie co by na Allegro od razu sprzedać 

Opublikowano

1 Września konfa Sony, kolejny pogrom, ciekawe czy M$ też zrobi konfe czy uznają że oglądanie trzeci raz tego samego to jednak za duży troling na botkach.

Jest szansa, ze Sony pokaze nowe gry czy moze remastery i Drivecrapa z Plusa?

Pokaza nowe gry robione w Project Spark xD.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

1 Września konfa Sony, kolejny pogrom, ciekawe czy M$ też zrobi konfe czy uznają że oglądanie trzeci raz tego samego to jednak za duży troling na botkach.

Jest szansa, ze Sony pokaze nowe gry czy moze remastery i Drivecrapa z Plusa?

Widać że zatrzymałeś się na zaszłorocznym E3 [*]

Opublikowano

Jeszcze -/+ 1mc i Szlachta XBOXa zaczyna przygodę z najlepszymi EXami w tym roku  :)

izOpeohC6fJKf.gif

Opublikowano

http://www.ppe.pl/news-30464-wiedzmin_3__dziki_gon_prawdopodobnie_nie_osiagnie_1080p.html

"Robimy wszystko, aby osiągnąć 30 klatek na sekundę. Tak szczerze, trudno sprecyzować temat rozdzielczości. Pracujemy nad tym, staramy się, aby rozdzielczość była jak najwyższa. Jeżeli możemy uzyskać 1080p, to nie będzie problemu, ale nie jestem pewien, czy nam się to uda. Szczerze mówiąc, ja naprawdę nie wiem. Prawdopodobnie nie, ale jestem przekonany, że musimy uzyskać płynną animację, co najmniej na poziomie 30 klatek na sekundę.

Zapraszam do kolejnej rundy walki na pixele.

To jak, sonoklapy już sie szykują do oficjalnej wiadomosci o 900p i odwołania pre-orderów? Przecież to się nie godzi żeby baroni brudzili sobie ręce parszywym 900p/30fps

Edytowane przez UberAdi

Opublikowano

Teaser nowej gry Behemotha (Castle Crashers; Battleblock Theater). Grywalna na PAX:

''Yes, the stooorms...''  :devil:

Kumulusy confirmed.

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Do czego jak do czego ale do Wieska ... The choice was always PC

nod-of-approval.gif

Swoja droga oni nie mowili jakis czas temu ze na PS4 bez problemu osiagneli 1080p i pracuja teraz nad wersja XO ? Przeczuwam teorie spiskowe typu: "MS posmarowal aby wersje byly IDENTYCZNE".

Uhuhu, na gafie i cdp forum bedzie sie dzialo.

indiana-jones-popcorn.gif

@down, suteq

Nie jestem tez pewien, ale chyba mowili o 30 fps przy 1080p :)

Edytowane przez Bansai

Opublikowano

Czyli co? 900p na PS4 i 720p na Xbone czy na obu 900p, aby Xbone nie czuł się pokrzywdzony?

@Bansai

Osiągnąć to nie sztuka, ale żeby gra dobrze działała to już jest problem.

Edytowane przez suteq

Opublikowano

30 klatek to nie płynna animacja...

Opublikowano

btw hyrule wariors w japonii w debiucie poszlo w 69tys sztyk, a wii u sprzedalo sie w 18tys ustepujac vicie i 3ds - niech nintendo tnie ceny samej konsoli lub robi jakies ciekawe bundle czy promocje bo jest tragicznie, mario kart nie podbil sprzedazy w kkw, teraz hyrule warriors, pewnie bayo2 czy fatal frame tez szalu nie zrobi - a zelda dopiero pewnie najwczesniej pod koniec 2015

Nie przesadzajmy z tym Hyrule Warriors. Po pierwsza, Zelda dołuje w Japonii od czasów Wind Wakera, po drugie - seria Warriors lata świetności przeżywała w czasach PS2. To i tak najlepszy wynik dla jakiejkolwiek gry typu "musou" na tej generacji sprzętów (wliczając w to PSV i 3DS-a). Większość pierwszego nakładu się rozeszła.

Seria Warriors się tak nie sprzedaje bo nie wychodzi teraz 1 gra rocznie  na 1 platformę, a 10 gier rocznie na  wszystko co możliwe. 

69tys to nic - klęska i padaka. Shinovi Versus na debiucie sprzedało się w ilości 120tys sztuk- ten sam typ rozgrywki.

Jaka powinna być sprzedaż Hyrule Warriors skoro wydawca rzucił na rynek ok. 100 tysięcy kopii pomimo dość rozbuchanej kampanii reklamowej? Podaj orientacyjną liczbę sprzedanych egzemplarzy i na podstawie czego ją oszacowałeś.

Skoro Wii U takie dobre i gry na niego takie świetne to oczekiwałbym, że liczba sprzedanych egzemplarzy na otwarciu będzie większa niż niszowych, niereklamowanych  gierek z "umierającej" i "niesprzedającej się" konsolki.

Taka Oreshika się lepiej sprzedała na otwarciu, a mówimy tutaj o grze która jest ciężka do zareklamowania.

No ale jeśli chodziło ci o twoje własne odczucia to trzeba było tak od razu. Są różne konsole, tak samo jak różna bywa ich sytuacja rynkowa, a ponadto baza użytkowników miewa inne preferencje. Ot, tyle.

Opublikowano

No ja już skasowałem pre-order. Obejrzę sobie Wieśka u Rocka.

Opublikowano

Adi Ty nie ogarze, tu nikt nie toczy batalii z tego że nie będzie grał w gry w niższej rozdzielczośći niż 1080p, tu się toczy tylko bekę z tego że nie ma sensu kupować konsoli która generuje grafikę czasami 50% gorszą niż u konkurencji.

Opublikowano

Ogolny poziom zrozumienia jest ostatni bardzo niski  :ermm:

Edytowane przez hav3n

Opublikowano

Co się dziwić, CDPR to wywodzące się z blaszek parówy które wiele o optymalizacji nie wiedzą, jak większość tworząca na blaszaki. Coś tam się nauczyli z portem W2 na X360 ale to za mało. A tutaj nagle dwie i to nowe konsole do ogarnięcia, a wcześniej już wymiękali..

Edytowane przez Szatanek

Opublikowano

No przecież ps4 już podobno ogarnęli.

Opublikowano

calujcie sygnet pana konsolowe plebsy , moja karta graficzna ma 0.5 teraflopsa wiecej niz wasze gpu z biedry

"You need a 3.68 Teraflop GPU to match PS4's GPU" - John "guru blacharni" Carmack.

Czyli jeszcze "troszkę" ci brakuje do poziomu Nadkonsoli.

Opublikowano

calujcie sygnet pana konsolowe plebsy , moja karta graficzna ma 0.5 teraflopsa wiecej niz wasze gpu z biedry

"You need a 3.68 Teraflop GPU to match PS4's GPU" - John "guru blacharni" Carmack.

I póki co, każda multiplatforma pokazuje co innego.

Opublikowano

WOW mam dwie plejki w blaszcze :) 

Opublikowano

No przecież ps4 już podobno ogarnęli.

Na E3 potwierdzili, że gra na PS4 już teraz chodzi w full hd.

WOW mam dwie plejki w blaszcze :)

I takie graficzne killery jak DayZ i symulator kozy. Czekam na pcetowego eksa wyglądającego jak Order 1886 i wymagania pod niego :)

Opublikowano
30 klatek to nie płynna animacja...

24FPS oko wykrywa jako ruch bez lagów. Wszystko powyżej tylko podnosi (znacząco) komfort grania. 

I takie graficzne killery jak DayZ i symulator kozy. 

Ostatnio bardzo fajnie męczyłem Wolfa i Pieseła. 

Opublikowano

Czemu jeszcze nie jesteś zbanowany? :(

Opublikowano

Ostatnio bardzo fajnie męczyłem Wolfa i Pieseła. 

Męczyłem, dobry dobór słów zważając na to jakie cyrki były z tymi dwoma tytułami na pc.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.