Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

ej ale tak serio to od ilu cali widać w ogóle różnicę miedzy 912 a 1080? Dla osoby z ekranem poniżej 47' siedzącej te optymalne 2.5-3 metry, to goowno nie różnica.

przepraszam za niepopularną opinię. 

dla równowagi dodam że niebo w MGS V GZ na x-box one to nieruchoma tekstura xDDDDxxxddddxxXxxDD

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

ej ale tak serio to od ilu cali widać w ogóle różnicę miedzy 912 a 1080? Dla osoby z ekranem poniżej 47' siedzącej te optymalne 2.5-3 metry, to goowno nie różnica.

dla równowagi dodam że niebo w MGS V GZ na x-box one to nieruchoma tekstura xDDDDxxxddddxxXxxDD

cale ci nie dadzą odpowiedź tylko stosunek odległości do wielkości TV. Jak masz ryj przy monitorze, to na 19 calowcu zauważysz różnicę między 1080p a 900p bez problemu, jak siedzisz 3 metry od 40 calowca to nic nie zauważysz.

JEEEEEEEAHHH WOJCIECH GRUSZCZYK JUZ POINFORMOWAŁ PLANTKON PPE, ZADANIE WYKONANE, AŻ WYKRZYKNIK Z PODNIETY ZAAPLIKOWAŁ

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

3-3,5m od 40 cali na prawdę wszystko wygląda świetnie, nawet cod w 600p czy Dark Souls. Różnicy w 900 a 1080p nie da się dostrzec z takiej odległości.

Opublikowano

cale ci nie dadzą odpowiedź tylko stosunek odległości do wielkości TV. Jak masz ryj przy monitorze, to na 19 calowcu zauważysz różnicę między 1080p a 900p bez problemu, jak siedzisz 3 metry od 40 calowca to nic nie zauważysz.

CW on: 

wypraszam sobie, ryj to masz ty 

CW off:

no właśnie uwzględniłem też odległość. chodzi o to że mając np. gjerkę w 1080p na tv 50' pewnie spokojnie mogę siedzieć od niego te optymalne ~3 metry, a w przypadku 912 zapewne jeszcze dalej by nie widzieć gorszej rozdziałki. Szkopuł w tym że mając mniejszy ekran (np. 40-42) takich różnic pomiędzy tak małymi przedziałami (1080 do 912) pewnie i tak nie widać

Opublikowano

ale kto siedzi 3-3,5m od 40 cali ?

ja na 50" gram z 2,5-3m

filmy oglądam z 5m na 120"  jest bardzo optymalnie

Opublikowano

o lord of the fallen, to ta gierka od city interactive

ponoc dobry developer

244770390.jpg

Nawet z gierkami od City Interactive Xbone nie może sobie poradzić. 

Opublikowano

Proszę się od(pipi)ić od Lords of the Fallen które ma potencjał być solidnym tytułem z świetnym OST'em :

Opublikowano

Może być dobra gira. Materiały są obiecujące.

Opublikowano

JEEEEEEEAHHH WOJCIECH GRUSZCZYK JUZ POINFORMOWAŁ PLANTKON PPE, ZADANIE WYKONANE, AŻ WYKRZYKNIK Z PODNIETY ZAAPLIKOWAŁ

No Mazzeusz kase pan Wojciech za newsy ma to donosi

Opublikowano

Proszę się od(pipi)ić od Lords of the Fallen które ma potencjał być solidnym tytułem z świetnym OST'em :

Ot solidny klon soulsów nic więcej.

Opublikowano

600p na 40 calach wygląda świetnie ? Może to jest właśnie ten czas aby okulistę odwiedzić ?

Świetnie w porównaniu z rozmazaną kupą, która otrzymujemy grając w te gry w stosownej odległości. Z moim wzrokiem wszystko w porządku.

Opublikowano

Kolejny dzień i kolejna porcja beki z podkonsoli.

Lords of Fallen w 900p na XONE :rofl:

Gdzie jest Macio i jego insajderzy, zapytuje się ja.

PS. Najlepsze jest to, że ta gra pod względem graficznym prezentuje się tylko przyzwoicie. Boty nadal wierzą, że taki FFXV będzie wyglądał tak samo na ich podkonsoli, co na sprzęcie rasy panów. Naiwność botów nie zna granic.

Edytowane przez YETI

Opublikowano

ej ale tak serio to od ilu cali widać w ogóle różnicę miedzy 912 a 1080?

Na monitorze 23 cale widzę różnice w pecetowych gierkach, sporą, ale może czegoś nie rozumiem.

Opublikowano

Z takimi 'problemami' bedzie sie mierzyl kazdy posiadacz Xbox'a w okresie swiatecznym, a na plajstejszyn co tam, dalej misie i drzewka? Granie w rozdzielczosc?

iCL0cJfUPfFM.jpg

Edytowane przez zloto

Opublikowano

Same crapy bez grafiki. Nowa generacja tylko u Sony.

A kiedy się zacznie ta nowa generacja wg sony?

Opublikowano

600p na 40 calach wygląda świetnie ? Może to jest właśnie ten czas aby okulistę odwiedzić ?

Świetnie w porównaniu z rozmazaną kupą, która otrzymujemy grając w te gry w stosownej odległości. Z moim wzrokiem wszystko w porządku.

Ja mam w domu LEDa Samsunga i widzę bardzo dużą różnicę między filmami w 720p  a 1080p. Ostatnio z ciekawości odpaliłem pierwsze CoD: MW i wyglądało to jak "rozmazana kupa" :P  Gram i oglądam z odległości 2.5, 3 metry. Stąd też jestem bardzo ciekaw czy widziałbym różnicę między 900 a 1080.  

Opublikowano

Fantasia,Shape up,Dance Central - system sellery, boty masowo szturmuja sklepy zeby kupic kinecta

Edytowane przez eX4cT_PL

Opublikowano

Co do różnic w rozdzielczości i odbiorze grafiki to zamiast licytować się na cale , pamiętajcie też o tym jaką natywną rozdzielczość ma ekran. Te 600p może dobrze wyglądać nawet na 55 calach gdy jest to ekran HD Ready natomiast może być rozmazaną sraką nawet na 32 calach gdy mamy do czynienia z ekranem Full HD. Także panowie nie tylko cale ale i natywna rozdzielczość ma znaczenie ;)

Edytowane przez Karas

Opublikowano

Gry z duszą tylko na PS4

ByIbVEPCQAAKaWt.png

Idioci z Microsoftu nie chcieli tej gry, bo nie wpisywała się w politykę wydawniczą firmy, czytaj, boty muszą mieć laserkie, blasterki, pudziany i tym podobną bezmózgą wyrzynkę

Edytowane przez YETI

Opublikowano

i to jest okładka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.