Skocz do zawartości

Console Wars 2+0+1+5: This is Waiting

Featured Replies

Opublikowano

Co do różnic w rozdzielczości i odbiorze grafiki to zamiast licytować się na cale , pamiętajcie też o tym jaką natywną rozdzielczość ma ekran. Te 600p może dobrze wyglądać nawet na 55 calach gdy jest to ekran HD Ready natomiast może być rozmazaną sraką nawet na 32 calach gdy mamy do czynienia z ekranem Full HD. Także panowie nie tylko cale ale i natywna rozdzielczość ma znaczenie ;)

po tylu latach grania w srakę na PS3 nagle rozdziałka ma znaczenie, ciekawe

• Odpowiedzi 83,2 tys.
  • Wyświetleń 2,2 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• tak  

• Waldek dobry bajkopisarz xD Nie wiem czemu tak nienawidzi pc ale chyba wiem jak powstaja jego teksty.   Akt I, scena 1. Bohaterowie: zona Waldemara, Waldemar. Miejsce: pokoj goscinny (ten z telewi

• Ja tam miałem w co grać na PS2. W rok od premiery PS2 w Japonii było około 150 gier do ogrania, prawdziwych retailowych produkcji a nie indyczych popierdółek. Jasne, zdarzały się też konwersje z innyc

Opublikowano

Fantasia,Shape up,Dance Central - system sellery, boty masowo szturmuja sklepy zeby kupic kinecta

Ale harmonix to ty szanuj.

Idioci z Microsoftu nie chcieli tej gry, bo nie wpisywała się w politykę wydawniczą firmy, czytaj, boty muszą mieć laserkie, blasterki, pudziany i tym podobną bezmózgą wyrzynkę

Powiedział koleś, który chce kupić Xbona dla Halo 5.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

delete

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

Xbox lepszy

Gustu koksa nie komentuję

Edytowane przez ragus

Opublikowano

ej ale tak serio to od ilu cali widać w ogóle różnicę miedzy 912 a 1080?

Na monitorze 23 cale widzę różnice w pecetowych gierkach, sporą, ale może czegoś nie rozumiem.

Kiedyś czytałem że aby zobaczyć full hd potrzeba większego ekranu, co za tym idzie 32' nie musi mieć full hd bo i tak nie uswiadczy się widocznej różnicy, niezależnie od wybranej odległości (stąd na potrzeby 1080p optymalny ekran powinen mieć min. 37'), ale po twoim poście teraz już też nic nie rozumie.

Opublikowano

Xbox lepszy

knowshon-moreno-crying-huge-tears.jpg

GAME                                                       PS4 X1

Lego The Hobbit                                  1080p+ 1080p

Assassin's Creed 4: Black Flag            1080p 900p

Battlefield 4                                           900p 720p

Call of Duty: GHOSTS                          1080p 720p

Lords of the Fallen                                1080p 900p

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes      1080p 720p

Metro Redux                                         1080p 912p

Plants vs. Zombies: Garden Warfare    1080p 900p

Shadow Warrior                                    1080p 900p

The Golf Club                                        1080p 720p

The Lego Movie Videogame                 1080p+ 1080p

The Witcher 3: Wild Hunt                      1080p 900p

Thief 4                                                   1080p 900p

Tomb Raider: Definitive Edition             1080p 1080p-

Trials Fusion                                          1080p 900p

Watch_Dogs                                           900p 792p

Wolfenstein: The New Order                 1080p- 1080p--

Opublikowano

Gry z duszą tylko na PS4

ByIbVEPCQAAKaWt.png

Idioci z Microsoftu nie chcieli tej gry, bo nie wpisywała się w politykę wydawniczą firmy, czytaj, boty muszą mieć laserkie, blasterki, pudziany i tym podobną bezmózgą wyrzynkę

nie chcieli bo dobrze pamiętają jaką spier.dolinę studio dostarczyło poprzednim razem (deadlight, przypominam - marne 68% na gamerankings). no, ale jarajcie się okruchem ze stołu giganta z redmont na 2-3h. ważne, że ładny deszcz i udaje wind-wakera.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Xbox lepszy

knowshon-moreno-crying-huge-tears.jpg

GAME                                                       PS4 X1

Lego The Hobbit                                  1080p+ 1080p

Assassin's Creed 4: Black Flag            1080p 900p

Battlefield 4                                           900p 720p

Call of Duty: GHOSTS                          1080p 720p

Lords of the Fallen                                1080p 900p

Metal Gear Solid V: Ground Zeroes      1080p 720p

Metro Redux                                         1080p 912p

Plants vs. Zombies: Garden Warfare    1080p 900p

Shadow Warrior                                    1080p 900p

The Golf Club                                        1080p 720p

The Lego Movie Videogame                 1080p+ 1080p

The Witcher 3: Wild Hunt                      1080p 900p

Thief 4                                                   1080p 900p

Tomb Raider: Definitive Edition             1080p 1080p-

Trials Fusion                                          1080p 900p

Watch_Dogs                                           900p 792p

Wolfenstein: The New Order                 1080p- 1080p--

co to za rozdziałka 1080+?

Tk, ale Rime szanuj.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

no fajnie wygląda, ale przecież nic nie wiadomo o tym prawie.

Opublikowano

Pewnie, ze widac roznice miedzy 900p a 1080p nawet na 19" jak wsadzisz nos w ekran. Po prostu nikt nie siedzi 50cm od 32". Biorac uwage, ze sie siedzi te 2m minimum od tv to trzeba jednak miec wiekszy ekran, zeby widziec roznice.

Opublikowano

Dziś byłem w Saturnie, leżą te nowe pudła... Kompletnie nie mam podniety, jeśli chodzi o nowy zakup, jak popatrzę na półki z tymi grami. Jaracie się gifami, screenami, rozdziałkami, a dla mnie w obecnych gierkach na nowe i stare konsole nie ma aż takiej dużej różnicy, żeby inwestować w nowy sprzęt. Miałem kupić X1 na premierę, ale pomyślałem, że jeszcze się wstrzymam. Wszystko, co mnie interesuje w tym roku, wychodzi jeszcze na starocie.

Patrząc przez pryzmat Wolfensteina The New Order, który był pierwszą gierką, dla której chciałem nabyć nową konsolą, to poza tym, że czasem musiałem żonglować płytami, nie ma większej różnicy z odczuwania funu z gameplayu. Na X360 grę scalakowałem (świetna strzelanina), miałem też okazję pograć u kolegi na PS4 i tak jak wyżej napisałem - poza lepszą grafiką (która i tak imo jest dobra na starym pudle) gierka niczym się nie różni.

Chciałbym pograć w coś za(pipi)istego, coś, co na nowo rozbudzi we mnie zew grania i będą mi drżeć łapy, jak kupię nowe pudło z tą grą. A na razie nie ma tego uczucia. Z nowości najbliższym moim zakupem będzie Evil Within, ale sprawdzę raczej z ciekawości i obowiązku, bo to nie będzie pewnie żaden hit, a tylko dobra gra. Może Dragon Age Inkwizycja będzie takim tytułem, ale po zje...banej części drugiej mam obawy, czy Bioware zrobi hit.

Opublikowano

ej ale tak serio to od ilu cali widać w ogóle różnicę miedzy 912 a 1080?

Na monitorze 23 cale widzę różnice w pecetowych gierkach, sporą, ale może czegoś nie rozumiem.

Kiedyś czytałem że aby zobaczyć full hd potrzeba większego ekranu, co za tym idzie 32' nie musi mieć full hd bo i tak nie uswiadczy się widocznej różnicy, niezależnie od wybranej odległości (stąd na potrzeby 1080p optymalny ekran powinen mieć min. 37'), ale po twoim poście teraz już też nic nie rozumie.

Sam nie jestem ekspertem, ale jak w pecetowej gierce zmieniam z 1920x1080 na 1366x768 (czy jakoś tak) to widzę ogromną różnicę, ale nie mam pojęcia jak to jest dokładnie na konsolach, jak dokładnie jest z tym upscalingiem i tak dalej.

@insane

Polecam roguelike'i, rozgrywam sobie od czasu do czasu partyjkę w jednego i zadziwia mnie rozbudowany system tej gry.

Edytowane przez mate5

Opublikowano

Z takimi 'problemami' bedzie sie mierzyl kazdy posiadacz Xbox'a w okresie swiatecznym, a na plajstejszyn co tam, dalej misie i drzewka? Granie w rozdzielczosc?

iCL0cJfUPfFM.jpg

XO na bogato a na pshita4 co ? wybór pomiędzy drive clubem z p+ a drive clubem full edyszyn ? sony takie dobre, na święta pozwoliło zbierać pieniążki żeby wystarczyło na barszcz czerwony na stole. 

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Bzdura totalna z tą teorią, że Full HD widać tylko na dużych TV. Skok pomiędzy 720p a 1080p widać wyraźnie na 19 monitorze (dla mnie to jak kolor biały i czarny) i ba - nawet na smartfonie. 

Daddy: No jeśli tak ta lista ma wyglądać, to do eksów PS4 w 2014 dodajmy też:

Track-List-Announce-Newspanel_M.png

Edytowane przez Lukas_AT

Opublikowano

Dziś byłem w Saturnie, leżą te nowe pudła... Kompletnie nie mam podniety, jeśli chodzi o nowy zakup, jak popatrzę na półki z tymi grami. Jaracie się gifami, screenami, rozdziałkami, a dla mnie w obecnych gierkach na nowe i stare konsole nie ma aż takiej dużej różnicy, żeby inwestować w nowy sprzęt. Miałem kupić X1 na premierę, ale pomyślałem, że jeszcze się wstrzymam. Wszystko, co mnie interesuje w tym roku, wychodzi jeszcze na starocie.

Patrząc przez pryzmat Wolfensteina The New Order, który był pierwszą gierką, dla której chciałem nabyć nową konsolą, to poza tym, że czasem musiałem żonglować płytami, nie ma większej różnicy z odczuwania funu z gameplayu. Na X360 grę scalakowałem (świetna strzelanina), miałem też okazję pograć u kolegi na PS4 i tak jak wyżej napisałem - poza lepszą grafiką (która i tak imo jest dobra na starym pudle) gierka niczym się nie różni.

Chciałbym pograć w coś za(pipi)istego, coś, co na nowo rozbudzi we mnie zew grania i będą mi drżeć łapy, jak kupię nowe pudło z tą grą. A na razie nie ma tego uczucia. Z nowości najbliższym moim zakupem będzie Evil Within, ale sprawdzę raczej z ciekawości i obowiązku, bo to nie będzie pewnie żaden hit, a tylko dobra gra. Może Dragon Age Inkwizycja będzie takim tytułem, ale po zje...banej części drugiej mam obawy, czy Bioware zrobi hit.

To dobrze ci radzę - jedynego nie kupuj, na tej konsoli nigdy nie zobaczysz nextgenowych gier. Te są tylko u Sony, tylko na PS4. Sory mówię tylko jaka jest prawda.

Opublikowano

BF4 w 720p na XO i tak wygląda niebo lepiej niż wersja na X360. Nie tylko rozdziałka ma tu coś do gadania.

AC4 mimo, że chodzi w 900p na XO to i tak grafikę ma lepszą, bo na PS4 wszystko w oddali zamazane.

Ghosts 720p, na XO, a na PS4 1080p i rwąca animacja nawet po multi, że nie da się grać.

Wszystko zależy od optymalizacji, w Destiny jakoś dało się podnieść do 1080p bez utraty czegokolwiek.

XO ma też dobry scaler, nowsze TV też tam trochę poprawiają, do tego jeśli nie siedzimy z 0,5m od telewizora, to różnice jeszcze mniej widać. Nie porównujcie tego na PC i monitorku, bo to całkowicie inna bajka. I pamiętajcie, że gry ze starej generacji na nawet sporych telewizorkach mogą wyglądać bardzo dobrze.

Opublikowano

To dobrze ci radzę - jedynego nie kupuj, na tej konsoli nigdy nie zobaczysz nextgenowych gier. Te są tylko u Sony, tylko na PS4. Sory mówię tylko jaka jest prawda.

No ba na ps4 wszystko jest lepsze.

Edytowane przez _Be_

Opublikowano

BF4 w 720p na XO i tak wygląda niebo lepiej niż wersja na X360. Nie tylko rozdziałka ma tu coś do gadania.

AC4 mimo, że chodzi w 900p na XO to i tak grafikę ma lepszą, bo na PS4 wszystko w oddali zamazane.

Ghosts 720p, na XO, a na PS4 1080p i rwąca animacja nawet po multi, że nie da się grać.

Wszystko zależy od optymalizacji, w Destiny jakoś dało się podnieść do 1080p bez utraty czegokolwiek.

Same killery graficzne, szczególnie to Destiny.

Opublikowano

@Lukas AT

Robi się z tego niezłe rocket science.

Chodziło o to czy różnice na dużych ekranach są widoczne nawet jeśli siedzi się w optymalnej odległości, powiedzmy 3 m. Wiem to po 55' tv mojego ziomka. Pytanie powinno brzmieć czy 912p na 50' ekranie jest widocznie słabsze na tle 1080 siedząc od ekranu te 2.5-3m, czy też muszę wlepiac twarz w ekran by zobaczyć różnicę. Jeśli przy dużych ekranach 912p zmusza by przesuwać fotel o dodatkowy metr, to trochę choojowo. W związku z tym co czytałem użytkownicy tv 37-42, siedzący te optymalne 2.5-3 m żadnej różnicy TAM jednak nie uswiadczą.

Edytowane przez nobodylikeyou

Opublikowano

No ba na ps4 wszystko jest lepsze.

A tak już na poważnie - życzę sobie i wszystkim posiadaczą jedynego aby Halo 5 i nowe gyrosy wymiatały wizualnie, no i grywalnościowo. Ja na prawdę chcę kupić tą konsolę, ale nie mam jeszcze argumentów ku temu. Więc oby nowe exy pozamiatały.

Opublikowano

Problem w tym, że nawet jak nie będą wymiatać wizualnie i będą śmigać w 740p, to beton będzie łykał, bo "liczy się gejmplej i szczelanie z kumplami online". Od dobrej grafiki każdy ma mocarnego PC z dwoma titanami, no nie ? Parafrazując jednego z tutejszych, beka z wytrenowanych piesków MS.

Tylko PC jesli chodzi o Infinite. HL2 i Epizody to chodzą na każdym kompie przecież. No i wracając do Bioshocka pierwszego na ps3 to też kłamiesz bo on chodzi w 680p i częściej mial dropy do 20 fps oraz większy blur.

(fakt, ma większe dropy niż ps3, ale za to mniejszy tearing)

Ku.rwa szczyty to już są. Ciągle te dyskusje, jak to powazny gracz stawia płynność nad grafiką i beka, że Sonyslejwy udają, że ogrywają wszystko na PC,a tu takie kwiatki.

Zrozumcie, że, mimo powtarzania do znudzenia, że PS3=słabsze multiplatformy, wcale nie było takiej reguły, ba, to były wyjątki. Nobodylikeyou ładnie nieraz to podsumowywał, no ale boty muszą powtarzać w kółko swoje dogmaty. O tym, że exy miażdżyły graficznie, a szlachcic miał każdą grę na jednej płytce, a nie żonglował jak w czasach PSX, nawet nie wspominam.

Opublikowano

lost oddysey było na czterech płytach, fajny konsolowy feeling żonglowania płytkami jak na psx, nie to co szrot ps3 z jakimś blu-rejem. niestety, teraz jest tak: mówisz konsola - myślisz xboks.

Edytowane przez tk___tk

Opublikowano

Ja pisałem. Pisał to Nemesis. Na temat porównywania jakości nie powinien odzywać się tu nikt, kto wpierw choć nie obczaił i nie przeczytał testów DF. No chyba że ogrywał ten sam tytuł na obu platformach.

Opublikowano

cała prawda o Przeznaczeniu

po tym co Bungie od(pipi)iło dla mnie stracili niesamowicie w oczach. Nie wiem czy to wina ich spadku jakości, czy to może Activision pokazywało palcem, ale wiedziałem od początku, że mariaż z Kotickiem i ultra hajpowanie gry źle się skończy. YETI byleby się nie zbłaźnić będzie nadal bronił tej gry, chociaż już w grudniu będę widział pokrytego śniegiem na XBL grającego w Halo 2 Anniversary.

Opublikowano

I znowu wracamy na pclaba. No coz, zawsze gdy xboty zaczynaja mowic o grach zaraz potem zaczyna sie mowa o rozdzielczosciach i lepszych multiplatformach.

Yeti woli gry w 1080p, ktorych i tak by nie odroznil od tych w 900p, ale poczucie lepszej wersji daje mu wieksza satysfakcje, niz solidne exy z jedynego.

Takie wlasnie sa klapki. Nie widze roznicy, ale na plejstejszyn lepsze, a w exy i tak bym nie gral, bo mam zycie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.