Skocz do zawartości

Sezon 5: The Storm Is Coming... - Feast For Crows/Dance With Dragons/Winds Of Winter

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

@up: będzie. nawet mieli małe problemy podczas jej kręcenia ze względu na protesty.

• Odpowiedzi 400
  • Wyświetleń 48,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• właśnie fajny jest ten motyw, że wszyscy w westeros i essos zajmują się jakimiś błahymi przepychankami o dynastyczne stołki a tymczasem nad wszystkimi wisi widmo nieuchronnego zniszczenia z rąk armii

• Nie wiem jak wy, ale ja w tym serialu nie czekam na epickie bitwy rodem z władcy pierścieni, więc to ostatnie 20 minut nie zrobiło na mnie piorunującego wrażenia, choć jak na standardy telewizyjne to

Opublikowano

ano bekowe :D tak ich kreowali na idealnych zolnierzy, szkoleni od niemowlaka, a tu takie cos :( :(

Opublikowano

ano bekowe :D tak ich kreowali na idealnych zolnierzy, szkoleni od niemowlaka, a tu takie cos :( :(

tak to jest jak się używa włóczni do walki w ciasnych pomieszczeniach :reggie:

Opublikowano
  • Autor

synowie harpii to żadne lamusy poza tym unsullied nie są przygotowani do walki z partyzantką :reggie:.

Opublikowano

Ja ogladalem, zaczeli pieknie (i pewnie spalili od razu 90% budzetu na reszte odcinka), potem tempo sie gdzies rozeszlo i tradycyjnie wrocilo pod sam koniec :P

Opublikowano
  • Autor

Co to, nowy odcinek wyszedł 18 godzin temu i nikt nie oglądał jeszcze?

oglądałem o 8 rano.

Opublikowano

bez rewelacji, końcówka  moim zdaniem słaba

co mnie obchodzi ten Mormont i po co oni sie tam pchali? musieli przepłynąć tą krainę by trafic później do Deanerys?

brakowało mi kilku wątków,

a losy Sama i jego kobiety jakby ważniejsze b yły od Littlefingera i spraw z tą sektą w King's Landing.

Częściej ten serial mnie denerwuje niż daje przyjemność, takie mam odczucia właśnie.

Opublikowano

masakrycznie nudny sezon, jakby w ogóle inny reżyser i producent

Opublikowano
  • Autor

bo materiał źródłowy mało emocjonujący. tak jak pisałem kilka stron wcześniej - na takie bomby jak red wedding, blackwater czy obrona muru nie ma już co liczyć.

Opublikowano

IMO taniec ze smokami ma bardzo mocne cliffhangery. Tylko że serial już sobie spalił do nich mosty XD

Opublikowano

Mnie się podoba ten sezon, wyciskają z niego co się da. Olewam już te porównania do książki, bo wszystko coraz bardziej się rozjeżdża. Mur, Boltonowie, Cersei, Tyrion, Brienne, Sansa, Littlefinger dają radę, reszta też ok.

Chyba szykuje sie bomba w kolejnym odcinku, fani wyśledzili, że wróci

Catelyn Stark

Informacja na temat obsady kolejnego odcinka "Gry o tron" zdaje się sugerować powrót jednej ze zmarłych tragicznie postaci, znanej z wcześniejszych sezonów. Ostrzegamy przed możliwym potężnym spoilerem!

Fani szybko wyhaczyli ciekawą informację na temat kolejnego odcinka „Gry o tron”, zatytułowanego „Unbowed, Unbent, Unbroken” („Niezachwiani, nieugięci, niezłomni”). Na amerykańskiej platformie Dish Network, oferującej m.in. właśnie 5. sezon „Gry o tron”, wśród obsady odcinka znalazła się… Michelle Fairley, czyli serialowa Catelyn Stark! Jeśli informacja nie jest pomyłką, aktorka najprawdopodobniej pojawi się już w szóstym odcinku obecnego sezonu:

http://westeros.pl/informacja-na-temat-odcinka-5x06-sugeruje-powrot-zmarlej-postaci-spoilery-5x06-nm/

Edytowane przez Pryxfus

Opublikowano

może w formie flashbacka czy innej wizji? nie jest możliwe, że żyje :/

Edytowane przez Szejdj

Opublikowano

po 5 odcinkach cisza w temacie dzieci lasu czy jak im tam było czy grzegorza po walce z oberynem

Opublikowano
  • Autor

dzieci lasu nie będzie w tym sezonie, a może nawet i w następnym. góra przecież był.

Opublikowano
  • Autor

do książkowego spojla lain:

ale było info od twórców i samej aktorki, że lady stoneheart zostaje wycięta z serialu

Edytowane przez tk___tk