Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Odpowiedzi 897
  • Wyświetleń 126,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Mówisz tak bo sam nie zanotowałeś klucza i teraz ci głupio

• Aha, juz tak zeby zaorac sie konkretnie, to sprawdz sobie jaki klucz wyciagasz tymi programikami, bo wszystkie wersje Win10 są aktywowane jednym publicznym kluczem MS, który jest wszystkim znany:  

Opublikowano

Tylko raczej zbieranie maili aby dostac powiadomienie jak beda dostepne juz oficjalnie pliki do pobrania.

Opublikowano

ja dostałem powiadomienie :lapka: zapisanie sie daje automatyczną aktualizacje w stosownym czasie do windows 10

Opublikowano

Kupiłem klucz do swojego Windowsa za 39,90 na allegro i myślałem, że jest trefny i nie dostanę tego powiadomienia i możliwości aktualizacji. No ale okazało się, że wszystko mam ;) Aktualizacje działają bez problemu, Microsoft mi pozwala pobrać legalnie Win10, a na dokładkę zapłaciłem za te licencję psie pieniądze i ponad 3 miesiące jest już wszystko cacy. 

Nie ma co się spinać ;)

Opublikowano

Równie dobrze mógłbyś używać wersji z torrentów. Tak samo "legalna" jak i to co masz.

Opublikowano

Kupiłem klucz do swojego Windowsa za 39,90 na allegro i myślałem, że jest trefny i nie dostanę tego powiadomienia i możliwości aktualizacji. No ale okazało się, że wszystko mam ;) Aktualizacje działają bez problemu, Microsoft mi pozwala pobrać legalnie Win10, a na dokładkę zapłaciłem za te licencję psie pieniądze i ponad 3 miesiące jest już wszystko cacy. 

Nie ma co się spinać ;)

Rownie dobrze mogles kupic cd keya za 1zl na fakture marze od super sprzedawczyka z allegro i mowic, ze nie ma o co sie spinac. A tak przeplaciles 39,90zl. 

Zaplacic za pirata, to juz trzeba byc niezlym desperatem. To jak obrabowac sklep i zostawic troche utarh uw kasie, ze niby do konca nie oje bales lol

Opublikowano

Nie chodzi o desperację, mam legalne i oryginalne Windowsy od premiery Windowsa XP i mam też oryginalnego Windowsa 8 - byłem ciekaw, czy w przypadku zakupu takiego klucza za 4 dychy, za chwilę mi go anulują i deaktywują system, ale 3 miesiące wszystko jest ok ;)

Tak czy siak, takich zakupów nie polecam, bo przy zakupie świadom byłem konsekwencji jakie z tego tytułu mogą wyniknąć.

Opublikowano

Oczywiscie, ze dzialaja nawet i 2 lata, to jak z kradzionymi kluczami z msdnaa.

Opublikowano

tez dostałem to powiadomienie, a mam windowsa 8 z promocji za 0 zł

Opublikowano

Dostałem wczoraj na Win 7

Opublikowano

To co wyskakuje w win7, ze 10 za free to faktycznie całkiem darmo? Mam legalne w7 i w sumie chętnie przemigruje

tak

Opublikowano

Tez dostalem wczoraj, zapisalem sie w razie czego ale wciaz zastanawiam sie czy zmieniac na Win 10...boje sie zmian :pawel:

Opublikowano

To co wyskakuje w win7, ze 10 za free to faktycznie całkiem darmo? Mam legalne w7 i w sumie chętnie przemigruje

jak już pisałem w hydeparku win10 jest w modelu free 2 play -> pay 2 win

czyli niby windowsy dostajesz za darmo ale potem wszystkie dodatkowe elementy, programiki i inne rzeczy będą dodatkowo płatne, w dodatku większość w systemie abonamentowym - wiec zeby czegoś używać bedziesz musial np co roku kupowac dany program by odnowić licencje

więc radze sie zastanowić nad migracją

kiedyś pewnie i tak trzeba będzie sie przenieść ale moim zdaniem nie ma co sie rzucać jak stara baba na karpia w lidlu - bo po pierwsze to że jest za darmo to jest podstęp po drugie nie wiadomo jak będzie działać

znacznie lepiej poczekać na rozwój sytuacji i zobaczyć jak system sobie radzi (żeby sie nie okazało że jest to kolejna tragedia jak vista) i poczekać na konkretne dane na temat realnych kosztów używania go.

rzucanie sie na oślep w pierwszej chwili tylko dlatego że jest "za darmo" jest bardzo ryzykowne

Edytowane przez Yano

Opublikowano

Jakieś potwierdzenie tych informacji?

Według tego co obecnie można znaleźć w sieci to cena Win 10 będzie zaczynać się od 109$.

Jakiś czas było potwierdzenie, że aktualizacje będą darmowe, a nawet obowiązkowe dla edycji Home.

No i mamy rewolucje w systemie M$, wejście w XXI wiek. 

Windows 10 domyślnie nie będzie obsługiwał stacji dyskietek, jednak sterownik będzie dostępny z poziomu sklepu Windows Store.

Opublikowano

gość odemnie z pracy (informatyk) był ostatnio na szkoleniu microsoftu i tam z pierwszej ręki się tego dowiedział

Opublikowano

wszystkie dodatkowe elementy, programiki i inne rzeczy będą dodatkowo płatne

Jakie programiki i inne rzeczy?

Według mnie nie ma się czego obawiać jeżeli chodzi o system w domu, wszystko będzie działać jak należy, szczególnie jeżeli teraz ktoś korzysta z W8.

Opublikowano

za korzystanie z IE będzie trzeba dodatkowo płacić!!!!

Opublikowano

Taki opis bardziej pasuje o wersji mobilnych Windowsa.

Od kilku tygodni używam wersji Preview i jedyna różnice to powiadomienia,  miejsce gdzie jest wyszukiwarka i wyłączenie komputera.  Innych różnic na co dzień nie odczuwam w porównaniu do Win 8.

Edytowane przez andrew777

Opublikowano

yano jakiś zmyślonych kolegów cytuje i teorii spiskowych sie doszukuje

Opublikowano

gość odemnie z pracy (informatyk) był ostatnio na szkoleniu microsoftu i tam z pierwszej ręki się tego dowiedział

insider od Yano, nie wiem, średnio jestem skłonny w to wierzyć

no kurde ja mimo wszystko chętnie łyknę tego Win 10, to nie jest tak, że stare klucze nagle przestaną działać ani że paint będzie płatny

Edytowane przez raven_raven

Opublikowano

tylko czekam i od rana obserwuje temat i tak czekam, i tak czekam

chyba 3 godziny czekałem na post yaanusza w tym temacie, że windows nie jest ZA DARMO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Opublikowano

a ja tyle lat zyłem w NIEWIEDZY!!!!!!!1111111111

Opublikowano

potwierdzone info od samego billa gejtsa ma kolega janusza