Gość suteq Opublikowano 14 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 Niby chcialbym juz ten 5 epizod i skonczyc gre, poznac co tam wydumalj ale jak mysle o gameplayu to mnie wzdryga. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 15 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 http://www.gamesradar.com/goldenjoystickawards/vote/ gra nominowana w wielu kategoriach, moje głosy już dostała. byle do wtorku Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Czy tam nie ma sporych spoilerow z life is strange i borderlandsow? Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 hmm, w sumie można się nadziać jak ktoś jeszcze w ogóle nie ograł. z drugiej strony kto by głosował na grę, w którą nie zagrał kategoria "gruby moment" to ep 2. z Borderów to sporym spoilerem bym tego nie nazwał, ep 1. Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Miał ktoś bug/glitch w drugim epizodzie w tej jadłodajni od Joyce? Jak siadam do stolika to Max staje z rozłożonymi rękami na boki i nie można się ruszyć ani nic zrobić. Poza tym napisy się wysypują - zamiast zwykłych napisów, mam jakieś pierdoły typu "INT?CU_E2_1A.Cues.Cue_E2_1A_Corridor_CourtneyHomework_Victoria_010? Pisałem już do supportu Square Enix ale muszą przyjrzeć się sprawie.. narazie pograne Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 podstawowe pytanie - reinstalacji próbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Yessir. Nawet save'y wywaliłem. No trochę bieda jak wydałem pesosy na grę, której nie da się skończyć Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 to zonk, może SE coś zadziała. na oficjalnym forum inni też się skarżyli? szkoda gry Cytuj Odnośnik do komentarza
mikro 48 Opublikowano 16 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 Kilka osób narzekało na to samo, ale od czerwca zero odpowiedzi od Square Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 17 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Kolejny teaser.. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 wyczuwam trudne wybory i możliwe poświęcenia. kurde 5 odcinków, nastolatka, giereczka dla dzieci a robi lepiej niż nie jeden serial Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Ale będzie moc Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Mnie ciekawi co z Chloe, mam nadzieję że jej tak nie uśmiercą. Ale po tym co pokazali dotychczas to można być spokojnym o jakieś GOTY zakończenie. Cytuj Odnośnik do komentarza
kubson 3 189 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Kurde jutro nie dam rady ograć ale szykuje sie petarda <3 Cytuj Odnośnik do komentarza
Colin 1 967 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Mnie ciekawi co z Chloe hmmm :> grafika z fejsa: Cytuj Odnośnik do komentarza
lothronik 254 Opublikowano 19 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 Jakby ktoś nie mógł dziś w nocy spać... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Po pół godziny gry jestem w stanie stwierdzić, że zrobili najbardziej przewidywalną rzecz w związku z tym co się działo przez te 4 epizody. XD Cytuj Odnośnik do komentarza
hav7n 5 936 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Biorac pod uwage ze kazdy epizod mial mega twisty to imo chuya przewidziales sutek. Edytowane 20 Października 2015 przez hav3n Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Po tym jak zakonczyl sie 4 epizod moglo byc tylko jedno rozwiazanie zeby to jakos pociagnac. Sorry, ale nic innego mi nie pasowalo. Zobaczysz jak zagrasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
karmaster 359 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Mam mieszane uczucia po skończeniu 5 epizodu, a żeby czasem nie zaspoilerować to wszystko w spoiler tagach. Zakończenie jest raczej przewidywalne ale twórcy starają się nam przed końcem trochę namieszać (rozdział z koszmarami Max, mogący wskazywać na jakieś zaburzenia psychiczne etc.). Jednak na sam koniec stajemy przed wyborem jakiego można siębyło spodziewać: cofamy się w czasie do początku i pozwalamy Chloe umrzeć lub ratujemy ją sprowadzając zagładę na Arkadia Bay.Wybór oczywiście trudny ale każdy kto oczekiwał jakiegoś mega WOW na zakończenie pewnie się lekko zawiedzie. (Mi się podobało, uratowałem Chloe, Arkadia Bay uległo zniszczeniu i główne pohaterki pojechały ku wschodzącemu słońcu ).Ogólnie epizod słabszy od pierwszych 4 (szczególnie 2-4, bo 1 to w sumie prolog) ale gra jako całość to dla mnie największe pozytywne zaskoczenie tego roku. Must have. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Też wybrałem uratowanie Chloe, jednak zaraz wczytałem sobie rozdział na nowo żeby zobaczyć drugie zakończenie, które IMO bardziej robi robotę. Szkoda tylko że większość wcześniejszych wyborów ma nikłe znaczenie na koniec, podejrzewam że wpływają na to jak wygląda rozdział z koszmarem ale to chyba tylko tyle. No i w sumie to chyba brakuje jakiegoś 3 zakończenia ? Tylko nie wiem co tam mogło by się stać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość suteq Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Również skończyłem. Ogólnie jestem zadowolony, ale tak naprawdę wszystkie wybory jakich dokonaliśmy nie miały absolutnie żadnego znaczenia tak naprawdę gdy wybraliśmy poświęcenie Chloe. Tak, wybrałem to, jednak wolałem poświęcić jedną osobę niż kilkadziesiąt(a może i setki). Te ciągłe cofanie się, żeby naprawić jeden moment też zaczęło mnie już wkurzać. Do tego rozwaliła mnie scena w restauracji. Max potrzebuje na duch zdjęcia, żeby uratować swoją najlepszą przyjaciółkę, a wchodzi do restauracji i pier.doli o (pipi)e maryni. xD Przecież wtedy się wchodzi, mówi "dawaj zdjęcie, wyjaśnię później" i wychodzi/cofa się w czasie. Ogólnie podoba mi się w grze to, że w końcu ktoś postanowił porzucić drogę w jaką idzie Telltale i tak naprawdę stworzył grę o ludziach. Każdy był nastolatkiem więc to dosyć bliskie nam klimaty. Do tego manipulacja czasem, która daje frajdę oraz w sumie spoko przesłanie, chociaż banalne. Niemniej gameplay jest ch.ujowy i tyle. Mam dość tych chodzonych przygód QTE. Mnóstwo ludzi polecało to skorzystałem z uprzejmości kumpla i zagrałem aczkolwiek czasami już mnie tak gierka tym gameplayem usypiała, że myślałem, że rzucę w diabły. Takie 8/10 bym dał na zachętę, ale już chyba nigdy więcej nie zagram w tego typu grę. Cytuj Odnośnik do komentarza
messer88 6 418 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 W ogóle to zakończenie w którym ratujemy Chloe wygląda mi na mocno obcięte w porównaniu z drugim, przejeżdżają przez miasteczko i koniec. Zero opcji dialogowych. Podobnie w zakończeniu z ocaleniem miasteczka brakuje mi jakichś opcji np. rozmowy z postaciami po pogrzebie. Wydaje mi się ten epizod tak jakby budżetową wersją wcześniejszych, szczególnie od momentu koszmaru. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi