Skocz do zawartości

FIA Formula One World Championship

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 549 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• cały sezon był ustawiany przez FIA ewidentnie pod merca i cHama. nie raz sędziowie pokazali jakimi szmatami są. tu się zgodzę że zmiany są potrzebne. obiektywnie również patrząc Max odzyskał to, co pr

• Dzis wrzuce tylko bardzo duzo zdjec     W poniedzialek filmy i opowiesci   

• Mam nadzieję że schabowy smakował. 

Opublikowano
  • Autor

szkoda że oponiarz tak szybko wyprzedził przygłupa. Nico ma niesamowitą szasnę na podium ale ciężko będzie teraz się bronić

Opublikowano
  • Autor

wygrał le mans, teraz podium w F1, do tego naprawdę zdrowa żona i kwadratowa szczęka. jebany wygryw rayos

Opublikowano

No jak Audi wypali to może będziemy go częściej widywać w czole. Brawo Nico, po takim czasie to musi mega smakować.

Jeszcze Pier wyprzedził trolla pod koniec dynia.png

A Oskarek jeszcze domagał się swapa bo kara była niesprawiedliwa. Co za typek.

Opublikowano
  • Autor

uuuuu Lando brzydkie słowo. MBS już odpala odpowiednie protokoły. żeby jeszcze jednak oskarek nie wygrał tego parę godzin po dekoracji dyniaa

Opublikowano
14 minut temu, Patricko napisał(a):

No jak Audi wypali to może będziemy go częściej widywać w czole. Brawo Nico, po takim czasie to musi mega smakować.

Jeszcze Pier wyprzedził trolla pod koniec dynia.png

A Oskarek jeszcze domagał się swapa bo kara była niesprawiedliwa. Co za typek.

Raczej chodziło mu o to że wcześniej też niby zwalnial za SC a kary nie było. Tak to odebrałem.

Gratki dla Hulka

Edytowane przez Szymek

Opublikowano
Streamable
No image preview

Watch łajba | Streamable

Opublikowano
6 godzin temu, Szymek napisał(a):

Raczej chodziło mu o to że wcześniej też niby zwalnial za SC a kary nie było.

Bodajże 5 razy, ale pojawiły się ściśle tajne wytyczne, masz je na stronie 298.

I zacytuję siebie:

""Samochód nie może być nigdy prowadzony niepotrzebnie wolno, chaotycznie lub w sposób, który mógłby zostać uznany za potencjalnie niebezpieczny dla innych kierowców lub jakiejkolwiek innej osoby"

Mam nadzieję, że wszyscy prowadzący za SC dostaną teraz po 5-10 sekund kary :)"

Po tym Lando i Max się szybko dostosowali i przestali szaleć a Oscar dalej. Tu zahamował przed nosem z 200 na 50 km/h, że Max mógł mu wjechać w tyłek (a wtedy Lando by zyskał 25 pkt a nie 7). W Kanadzie Russell też podobnie zahamował ale mocno z boku, bez ryzyka staranowania.

Edytowane przez Arek_

Opublikowano
1 minutę temu, Arek_ napisał(a):

Bodajże 5 razy, ale pojawiły się ściśle tajne wytyczne, masz je na stronie 298.

I zacytuję siebie:

""Samochód nie może być nigdy prowadzony niepotrzebnie wolno, chaotycznie lub w sposób, który mógłby zostać uznany za potencjalnie niebezpieczny dla innych kierowców lub jakiejkolwiek innej osoby"

Mam nadzieję, że wszyscy prowadzący za SC dostaną teraz po 5-10 sekund kary :)"

Po tym Lando i Max się szybko dostosowali i przestali szaleć a Oscar dalej. Tu zahamował przed nosem z 200 na 50 km/h, że Max mógł mu wjechać w tyłek (a wtedy Lando by zyskał 25 pkt a nie 7). W Kanadzie Russell też podobnie zahamował ale mocno z boku, bez ryzyka staranowania.

Majster...ale ja nigdzie nie napisałem że kara nie była zasadna a odnioslem się do posta Patyka który sugerował się Oscar się spłakał na radiu. Nie wiem co było na F1 ale ja słyszałem tylko komunikat inżyniera że nie będą zmieniali pozycji i pozostało 5 okrążeń.

Gdyby Max w Kanadzie mrugnal w odpowiednim momencie to też mógłby wpaść w Rusella :)

Oscara nie bronie bo sam pewnie będzie miał pretensje że przy tym tempie nie dowiózł zwycięstwa.

Mi się ogólnie nie podoba jak kierowcy zachowują się za SC, nie trzymają odległości. Częściej bym korzystał z VSC niż SC

Opublikowano

No powiem Wam, że byłem pewny że już Nico na podium się nie doczekam. Chociaż wydaje mi się, że on myślał podobnie :). Wyścig mocno chaotyczny, szczególnie na początku ale nudy nie było.

Zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem, gdy wyjeżdżają na slickach na przysychający tor. Nie potrafię sobie wyobrazić jak wygląda przyczepność i jaki jest margines błędu, ale to jak jeżdżą w deszczu zawsze powoduje u mnie opad szczęki. Młodzi niestety popłynęli, ale niech się uczą ;).

Co do Oskara, to nie wiem co tam się wydarzyło. Co chciał ugrać i co miało to na celu? Jeszcze te dziwne informacje odnośnie podmiany pozycji na radiu. Tak jak by w zespole mieli jakiś plan, ale z wykonaniem nie wyszło do końca jak trzeba?

Opublikowano
6 godzin temu, Artur_K napisał(a):

Jeszcze te dziwne informacje odnośnie podmiany pozycji na radiu. Tak jak by w zespole mieli jakiś plan, ale z wykonaniem nie wyszło do końca jak trzeba?

tłumaczyli to - Oskarek szukając jakiegoś rozwiązania które da mu wygraną zasugerował że jeśli zespół uważa że kara nie była słuszna to niech zamienią kierowców pozycjami. naiwne to mocno :)

kara moim zdaniem słuszna, to nie kalka sytuacji gdzie chujek Russel jadąc za SC patrzy w lusterka żeby upolować Maxa, tutaj po zgaśnięciu świateł już nie są w trybie czołgania się za SC i dogrzewania opon, ale w trybie wznowienia rywalizacji gdzie nie ma już szarpanej jazdy, bo czym ta się kończy pamiętamy z Mugello.

Opublikowano
7 godzin temu, Artur_K napisał(a):

No powiem Wam, że byłem pewny że już Nico na podium się nie doczekam.

Fart, zasłużony. Niczym losowanie 250 razy liczb od 1 do 100 by wylosować np. 47. Niby powinno się udać w 100 razy ale szansa że się nie uda to 1/e.

Cóż, zawsze miał słabe bolidy bez szans na podium. A wtedy wszystko ociera się o fart, dajcie mu McL to powalczy o mistrza. Ostatnio słabeusze Sauber i Aston (2 najgorsze dna z początku sezonu) zrobili ogromny postęp więc już nie potrzebuje cudu gdy uczciwie ma szansę przegrać z Hamiltonem o 10-20 sek (a nie o 1 lap). Już tydzień temu miał szansę (na 5th), ale postawili głupio na Bortoleto.

41 minut temu, gtfan napisał(a):

tłumaczyli to - Oskarek szukając jakiegoś rozwiązania które da mu wygraną

Po co? Max blokujący Lando to ideał. Ten manewr miałby sens żeby pozwolić Lando na odzyskanie 2-miejsca (stracone przez ok. 5,5 sek w boksie). Ale to też głupie bo wtedy Lando by siedział za jego plecami do końca (atakując, będąc szybszym o 0,1-0,2 sek) i doprowadzając do kolejnej kolizji jeden lub drugi z szansami na odpadnięcie obu.

Opublikowano

No i cyk, szybko poszło. Ciekawe czy prawdą było, że od tego zależało czy Max zostanie? Wesoło by było, jak by w przyszłym sezonie RB został bez jednego i drugiego ;). Chociaż o prawdziwych powodach i tak się pewnie nigdy nie dowiemy.

518338737_1024560959888796_1299156505575